Anmäld

Nu är Tristan anmäld till "stora sthlm" i december

Dunderkurtips?

Det onda i halsen blir bara värre och värre.
Någon som har några dunderkurs-tips?
Har druckit honungsvatten, ska riva lite ingefärs och låta dra i varmt vatten. 
Poor me! 

Frost

Tristan och jag är precis hemkomna efter en mysig morgonprommis i solen. Det är rätt kallt ute och frostigt. Jippi sa Tristan om frosten och rullade sig och rullade sig.

I dag har jag lite smått ont i halsen, känns som om jag håller på att bli förkyld. Och det har jag inte tid med. Nu ska jag hoppa in i duschen. Om en stund kommer Maria, vi ska i dag roa oss med att pilla på saker med uppsatsen. Vi har inte gjort något med den på över en månad. Det är bara lite småsaker att fixa i dag. Sedan ska vi skicka den till svärfar som återigen ska rätta svenskan. När han har gjort det ska den in till kärringen. Hon tjatar fortfarande om svenskan, trots att svärfar som är svenskalärare har rättat den fler gånger. En del handledare anser att språket inte är deras uppgift att titta på medan vår handledare har snöat in sig totalt på det och tittar inte på något annat. Vi känner lite som så att det får räcka nu, hon får inte komma med mer kommentarer nu. Det får räcka, annars kan kärringen hålla på i evigheter. Vi vill "gå upp" med den nu och det tar lite tid att få en tid för det. Sedan kommer ju examinatorn komma med förslag på ändringar (vilket de alltid gör, ingen uppsats är perfekt) men då får vi ta det då.  

Solna T/R

Tristan och jag rejsade mot sthlm men vid avfarten innan vi skulle av slog det tvärstop. HEJ BILKÖ! Lyckades i alla fall komma fram och hitta nästan ända fram. Eller rättare sagt jag hittade för långt. Missade var jag skulle svänga in och svängde en gata för sent men där hittade jag en parkering. Och efter lite virrande och frågande hittade jag gatan men inte Joakim. Tillslut kom även Joakim till rätta. Lägenheten i fråga har jag varit så såld på, jag hade mer eller mindre redan flyttat in. Men jag blev nog lite besviken, eller jag vet inte. Den kändes mindre än vad den såg ut på bilderna.  Visst kan jag tänka mig att bo där, men det lär bli rejäl budgivning och de pengarna är den inte värd. Vi får se... Hur som så har vi numera ett lånelöfte i alla fall. Så vi letar vidare. Ska bli spännande att se vad denna lägenhet slutar på. Kanske ska vi lägga ett litet bud för att "jävlas" lite och andra får den dyrare. *S* 

Jag börjar i alla fall vänja mig vid att köra till sthlm. Visst är jag duktig.

Nu ska jag rasta prinsen sedan ska vi mysa i soffan.

Fram å tillbaka

Först skulle vi på visning sedan inte. Men häpp och hopp sa banken så nu ska vi på visning. Vilket innebär att jag ska ta mig till solna och hitta dit SJÄLV. Joakim möter mig där. Att det är mörkt gör ju inte saken bättre. Mitt mörkerseende är inte det bästa. Fan jag skulle haft en kartläsare.
Det är väl lika bra att bege sig, brukar vara en tendens att vara en del trafik i sthlm på eftermiddagen/kvällen.

tisdag

I dag blir det dåligt med bloggning. Skall strax åka till skolan för att sitta och göra grupparbete halva/hela dagen. Jag hoppas att de vi ska göra grupparbete med är ambitiösa och har många bra idéer.

Ha en trevlig dag.

Paus.

Denna vecka är det paus från parktiken. En välbehövd paus. I stället ska vi vara i skolan vilket inte är alltför ansträngande. I dag ska jag dit 13-16. I morgon har vi grupparbete 9-12 och på torsdag föreläsning 9-12. Jag hoppas att det blir fortsatt milt väder på torsdag. tanken är nämligen att jag ska åka mot örebro efter föresläsningen och då får Tristan sitta i bilen så länge. Om det inte blir minusgrader... På torsdag ska jag äntligen till min frisör. Sist jag var hemma i örebro var frisören på semester. Har inte varit där sedan i juli. Det är jättelänge sedan. Topparna är slitna och utväxten är enorm.  

I dag när jag kommer till skolan ska jag beställa min sjuksköterskebrosch. Har fortfarande inte bestämt mig om jag ska ha en i silver eller om jag ska ha en som är i försilvrat material. En annan fråga är om jag ska ha något in graverat eller ej. Alla dessa svåra val.. *S*

Meningen.

Tänk om jag hade vetat att det inte skulle ha kommit någon på lagottoträffen i går. Då hade J och jag istället kunnat åka på visning av lägenheten i solna. Det är omvisning i morgon kväll så då ska vi dit och spana. J och jag tycker väldigt olika om saker och ting. Säger jag fint säger han fult, säger han fint säger jag fult. Så när vi hittar en lägenhet som båda faller för då borde det vara meningen... meningen att den lägenheten ska bli vår. Det finns dock ett liitet problem. Jag har inget jobb än. Inget jobb = inget lånelöfte från banken. Så ni mina kära bloggläsare, på lördag fyller jag år, är det någon som har en miljon eller två till övers så är jag tacksam! ;)
Men eftersom lägenheten är jättefin finns det en risk att det kommer bli budgivning. Förövrigt verkar bostadshysterien i sthlm stanna av lite, det finns massor av fina lägenheter till fasta priser.. Kan inte de andra som är intresserade av "vår" lägenhet köpa en sådan istället? Så får vi ha "vår" lägenhet i fred.   


Lagotto eller katt?

I morse vaknade jag till när J gick upp vid 06, somnade om och vaknade halvt till efter en stund och var då på väg att vältra mig över i andra ändan av sängen men då kände jag ett par lagottotassar i luften och högljuda snarkningar. Tristan låg på rygg med huvudet på kudden, tassarna i luften och snarkade nöjt. Mys. Vi sov en stund till. Vid 07 tyckte jag att det var dags att gå upp men någon annan var av en annan åsikt. När jag gjorde frukost åt Tristan behagade han att komma upp. Jag satte mig vid datorn medan Tristan åt. Snabb som en vessla pep Tristan upp i sängen igen. vi myste en stund till. Påpekade sedan för Tristan att det var dags att gå ut på prommis. När jag var på väg att resa mig upp ur sängen slängde sig tristan över mig för att gosa lite till. Ibland funderar jag på vad det är jag har för något. Är det en hund eller en katt? Han är så jäkla gosig. 

Det blev en rejäl morgonprommis i regnet och nu ligger Tristan och snarkar nöjt i sängen igen. Tidigare låg han sällan i sängen nu blir det bara mer och mer.  

Mums!

Vilken god middag J och jag har ätit i dag. Vi lagade en småländsk älggryta. Hur gott som helst. Fast inte lika gott som när mamma lagar. En riktig hösträtt!

Dagens bilder

image202
Tristan och Tosca har hittat något spännande.

image203
Tosca myser i mossan

image204
Tristan rullar sig i riset.

image205
Vem är snyggast i skogen?

image206
Matte matte jag kommer!

Vi hade i alla fall tur med vädret.

Sorgligt men sant, det dök inte upp en kotte på vår första lagottoträff. Helena och jag var i fjällnora i god tid och väntade en bra stund efter 11.00 men sedan tröttnade vi och gick en timmes prommis själva. Vi ska göra ett försök till men då kommer folk få anmäla sig och är det ingen som anmäler sig då blir det inget. Vi börjar fundera på om det är av denna anledning (att ingen dök upp alltså) som förra aktivitetskontakten slutade!
Tristan och Tosca hade i alla fall roligt, vi tvåbenta också. Tristan var lycklig som fick kuta av sig i skogen, rulla sig i mossan och blåbär/lingonriset. Nu sover Trisse gott.

Gårdagens bilder.

Blev inte några höjdarbilder i går, jag skyller det på J som var den som höll i kameran. Men jag lägger upp några bilder ändå.

image196
Tristan letar tryffel och Ia tittar på

image197
Att gräva i skogen, det är livet tycker Tristan

image198
Att ta kort på Ia och Tristan tillsammans var inte det lättaste då de sprang åt varsitt håll hela tiden

image199
Ännu ett misslyckat försök.

image200
Ia luktar där Tristan hittade tryffel

image201
Tristan letar tryffel och Ia vet nog inte vad hon letar efter.

Vilken trevlig dag!

Uppis- järfälla tar fjuttiga 40 minuter om man inte åker fel vilket vi naturligtvis gjorde men bara en gång.
I Järfälla bjöds det på gott fika, trevligt sällskap, trevliga samtal, trevlig lagottoprommis och jättegod mat och efterrätt. Ett stort tack för i dag till hela La Famiglia.

Tristan är nöjd med att ha fått kuta i skogen och letat tryffel samt blivit en massa klappad på. Han är helt slut efter denna dag och i morgon lär det inte bli någon vila eftersom vi (Helena och jag) ska ha lagottoträff. Får hoppas att det dyker upp lite folk.

Sitter just nu och laddar in dagens bilder i datorn, får hoppas att det blev någon bra bild på Ia och Tristan

Dagens dos lagottogos

Vaknade strax innan 08 av att en lagotto som kom smygandes upp i sängen. Efter en stunds lagottomys smög Tristan och jag upp. Tog vår vanliga morgonprommis och eftersom det är lördag gick vi förbi bageriet. Nu har vi tvåbenta precis ätit upp vår frukost. Jag ska göra mig i ordning och sedan tvinga in J i duschen. Medan J duschar ska jag fixa fram en vägbeskrivning till järfälla.

Ha en trevlig lördag!


Bäddat och klart

image195

Matte, varför blänger du på mig undrar Tristan. Jag har ju bara bäddat åt dig. 

Han ser rätt rolig ut när han biter tag i överkastet och drar bort det.

Fäärdig

För en stund sedan ringde de från Michaelsson & Nelin, min bil är redan färdig. Så det är bara att gå och hämta den. jag som precis tänkte ta en sväng om med dammsugaren. De hade varit tvugna att byta fläktremmen också. Fasade för priset relaterat till den lapp jag fick när jag lämnade in bilen. Där stod det 4200 utan fläktremmen. När han ringde sa han att det gick på 3800 med fläktremsbytet. Jag undrade om det var utan moms, men momsen var tydligen inräknad. Det blev alltså billigare än vad jag fasat för. Ska nog ta det på volovkortet och dela upp betalningen.   

Badad.

Nu har jag rett ut de få tovorna som Tristan hade, det kommer säkert dyka upp nya inom en snar framtid som jag missade nu. Att han inte hade så många tovor nu kan ju bero på att han är så pass korthårig. Och så sent som för 2 veckor sedan tog ju Lotta fram den stora klippmaskinen... Han har sett lite lustig ut ett tag och gör fortfarande, men det börjar se bättre ut. Det är tur att Tristans päls växer som ogräs. Tristan är även bada så nu är han fit for fight för att träffa snygga tjejer (även om det är en systerdotter). Vi ska ju nämligen till La Famiglia och hälsa på i morgon. Tristan hoppas att Ia inte kommer skratta åt hans frisyr.

Det är jag och Leif GW Persson

Iofs lyckades han medan jag kom på mig i sista sekunde.
Vad i hela havet svammlar hon om nu tänker ni säkert?
Jo det där med att glömma hunden i bilen på bilverkstaden. Killen som tog emot mig och min bil i morse berättade att han hade jobba i sthlm tidigare. Där hade Leif Gw Persson lämnat in sin bil, 10 min senare kom han tillbaka och sa att han hade glömt en sak. Nämligen hunden....


Freitag

I går kväll tänkte jag: guuud så skönt med sovmorgon i morgon. Sedan kom jag på att jag skulle vara hos M&N mellan 7 & 8 = ingen sovmorgon (eller lite sovmorgon om jag jämför med att gå upp vid 05). Således gick Tristan och jag upp vid 07 (efter lite sedvanligt morgonmys) slängde på mig kläder medan Trisse åt frukost. Åkte sedan bort till M&N och höll på att gå därifrån utan Tristan. Lämnade ifrån mig bilnycklarna kom sedan på att jag kanske skulle ha med mig Tristan hem... Hämtade Trisse och lämnade in nycklarna igen. Den trevlige bilkillen frågade om det inte var en sådan där italiensk hund? Sedan berättade han att de skulle hämta en lagottovalp på lördag. Han visste inte vad kenneln hette men jag listade ut att det var Qärnax han menade. Sedan tog Tristan och jag en morgonprommis hem. I eftermiddag kommer vi få ta en prommis dit igen. :P De där 3500 som det skulle kosta att byta kamremmen var ju utan moms. Nu blev det genast mycket dyrare än vad jag ställt mig in på. Samt att han sa att de eventuellt skulle byta fläktremmen också om den var dålig.. Ska höra med dem när jag ska hämta bilen om jag kan betala om volvokortet och på det sättet dela upp betalningen. Eftersom de säljer volvo borde de ta volvokortet. Right?!

I dag har jag planerat in lite hundvård samt städning. Ska ta och reda ut lite tovor på Tristan, klippa klorna och kanske ska han få sig ett mysigt litet bad! Efter det blir det städning. Joakim ska vara med på någon innebandyturnering som ska pågå mellan några advokatbyråer så han kommer inte hem förs sent. Det kan ju tänkas betyda att jag få tv:n för mig själv och då kan jag titta på Idol i lugn och ro.  

  

No more väg 72

Nu är psykiatriplaceringen avslutad. Fick finfina omdömmen. Tänk vilken bra sjuksköterska jag kommer bli. Det är alltid lika tråkigt när man ska lämna en praktikplats där man har stormtrivts. Speciellt när man lärt känna en massa härliga människor där som man aldrig kommer träffa igen. Någon eller rättare sagt något som jag INTE kommer att sakna är väg 72. FI FAAN vad trött jag är på att köra den där jäkla vägen. Ska nog aldrig åka mot Sala igen. Nu är i alla fall 8 veckor praktik avklarade. Nu är det bara 7 veckor kvar, dessa 7 veckor ska jag spendera på ett äldreboende.

I morgon hade jag tänkt mig en sovmorgon men sedan kom jag på att jag måste vara hos M&N mellan 07 och 08, detta för att lämna bilen och få kamremmen bytt.

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Bakar

Håller just nu på och bakar kladdkakor. Tänkte bjuda den mysiga och trevliga personalen på psyk på kakor i morgon eftersom det är min sista dag. Har verkligen stormtrivts även om det ibland har varit lite långtråkigt. Men nu är det dags att gå vidare.

Ihhi!

Nu har jag sökt mitt första sjuksköterskejobb. Lite läskigt är det! Ska skicka fler ansökningar de närmsta dagarna.
Ge mig ett jobb!

Mina hundbajspåsar är på väg till gotland.

I dag har Tristan varit hemma eftersom J:s lillebror har hängt här i lägenheten hela dagen. Rätt skönt att slippa åka och lämna Trisse hos dagmatte tidigt på morgonen. Nu är svärmor och lillebror på väg hem till gotland, men mina bajspåsar. De enda jag har! Lyckligtvis är jag tjej vilket innebär att jag har många jackor och kappor och i varje ficka finns det bajspåsar så jag tror att vi klarar oss tills i morgon då jag får köpa nya.

Jeezz vad trött jag är i dag. Kom inte i säng förs strax innan 23, kunde inte somna för att folk (J, svärmor och lillebror) rörde sig i lägenheten. Somnade vid 23.30-00-tiden. 02.30 vaknar jag av att Tristan bökade runt, väste åt honom att han skulle sova, då lugnade han ned sig men låg och "suckade". Anade att han kanske behövde gå ut, men jag orkade inte, kunde dock inte somna om. Vid 03.00 gav jag upp och gick ut med prinsen och som jag misstänkte var han dålig i magen. 03.30 var jag fortfarande vaken men inte när klockan ringde 05.00. Då var jag trött som en klubbad säl.

dagen på praktiken har gått i ett. I morgon ska jag få sluta efter lunch för att de har möten hela eftermiddagen och jag ska hem och baka åt dem. Därmed får Tristan stanna hemma i morgon också.

Nu ska jag ta en dusch, sedan laga mat. efter det måste jag skriva klart mitt CV och skicka i väg jobbansökan, det ena är sista ansökningsdagen i morgon.. Efter det ska jag sova...

Ny vecka - sista veckan

I dag är jag ledig från praktiken eftersom jag har hängt där hela helgen. I går var de snälla och släppte hem mig sedan vid 18.45. Denna vecka är sista veckan på psyk. Jösses vad tiden har gått snabbt.
Tristan och jag har börjat morgonen på vårt sedvanliga vis med lagottomys. Sedan blev det en ritkigt prommis, tyvärr så regnade det lite smått, vilket gjorde prommisen mindre rolig. I dag ska jag söka 2 jobb som jag har hittat, ska åka ned till jobbet för att fiska referenser samt skvallra lite, maila min huvudhandledare jag hade på vårdcentralen för att höra om jag kan lämna henne som referens.   

Söndagen

bjuder inte på så mycket mer än att hänga på praktiken. Skall strax fara.
En trevlig söndag på er!

Kkkallt

Det var rätt kallt ute i morse. Burr sa jag medan Tristan mest ålade runt i de frostiga löven. Trisse och jag gick en ordentlig morgonprommis och gick på hemvägen som vanligt på lördagar, förbi bageriet för att köpa frallor. Mums!

Om 30 min beger jag mig mot praktiken. :P Tänk så mycket trevligare det hade varit att vara hemma.

En trevlig lördag till er där ute.

Pedikyr

Har precis utfört pedikyr på Tristan. Klippt klorna och klippt bort håret mellan trampdynorna. Det där med att klippa bort håret mellan trampdynorna är inte det lättaste på baktassarna. Tristan är så satans killig så han rycker och har sig fort man kommer åt håret.

Nu ska jag fortsätta röja i lägenheten.

Fredag igen.

Ännu en dag då jag är ledig. Att vara ledig i veckorna resulterar dock jobb på helgen. Ska vara på praktiken både lördag och söndag kväll. 12.15 -21.15. I morgon kommer svärmor, svärfar och lillebrodern på besök och kommer stanna ett par dagar. Men eftersom jag som sagt är på praktiken kommer jag knappt se röken av dem.

Tristan och jag började dagen med en sovmorgon och lite lagottomys. 08.45 begav vi oss ut på prommis och mötte sedan Helena, hennes mamma, Tosca och Cimba. Vi tog ett par varv inne på planen sedan blev det en sväng i området. 10.30 var Trisse och jag hemma igen. En ordentlig morgonprommis, nu ligger Tristan och snarkar nöjt i bian. Jag sitter och förbereder mig mentalt för att städa. Ska även ta och tvätta ett par maskiner. Något annat jag ska ta tag i är att börja skriva på mitt CV. Det börjar bli dags att söka jobb.

Ett big big whä är att jag tappade min mobil i asfalten vilket resulterade en krosskada i glaset precis där den lilla skärmen på utsidan är. Damn!

Dammsugaren Tristan

lyckades hitta ett stort kycklinglårben som han snabbt tryckte in i munnen men jag grävde ut det lika snabbt. Varför kan inte folk använda sig av papperskorgar för att slänga skräp?

I morse fick Trisse springa av sig inne på planen. Han kom springandes i full fart mot mig eller rättare sagt mer eller mindre rakt igenom mig. Lyckligtvis tog jag precis i rätt ögonblick ett steg framåt så Tristan sprang mellan mina ben. Hade jag inte tagit ett steg framåt hade han dundrat rakt in i mig. Efter att han hade sprungit mellan benen på mig stannade han upp och tittade på mig och såg ut att tänka: Oj stod du där! 
Stolle sa jag!   

Nu invarderar finnarna

När jag körde hem från skolan var jag tvärsäker på att finnarna var på väg att invardera sverige. Jag mötte nämligen en hel bataljon med finska militärfordon av olika slag.

Ännu en dag med strålande väder.

Det var kallt och frostigt ute i morse när Tristan och jag begav oss ut på morgonprommis. Tristan rullade sig nöjt i det frostiga gräset och de frostiga löven. Myyys sa han. I dag är jag ledig från praktiken, men nu på eftermiddagen ska jag till skolan, eller rättare sagt till sjukhusområdet för att ha seminarium. Ska ta och förberedea mig lite mer inför det.

I dag är jag en jävla kärring.

Bara så att ni vet!

I dag slutade jag redan 14.00 därmed var jag hemma 15.30 efter att ha hämtat Trisse hos dagmatte samt handlat. Läste lite bloggar samt bokade tid hos volvohandlarens verkstad för att få kamremmen bytt, till det nätta priset 3517. *host* Hur som.. kanske dags att komma till saken. Eftersom det är strålande höstväder ute begav vi oss ut på en härlig eftermiddagsprommis. Vi = Tristan och jag (kanske inte så svårt att lista ut). Gick bort mot grönområdena och längre fram på gångvägen där jag tänkte gå, såg jag en gammal gubbe med sin hund, en jack russel. Gubben går med rullator och hunden springer alltid lös och han har absolut noll koll på hunden. Hunden skiter totalt i att gubben ropar på honom. Vet inte hur många gånger vi mött dem och hunden sprungit efter oss och skällt och morrat och haft sig. Han kan följa efter en bra bit. I alla fall i dag såg jag som sagt gubben och hunden och för att försöka undvika dem gick jag långt ut på gräsområdet för att komma om dem. Men hunden satte efter, skäller, morrar och nästan hänger i Tristans hasor. Tristan blev skitirriterad och störd och jag fick dra honom framåt. Tillslut tröttnade jag och vände mig om och ropade till gubben som var 200 meter bort. Ropade min vanliga fras: KAN DU INTE HÅLLA KOLL PÅ HUNDEN SKA DU INTE HA DEN LÖS! Varpå jag fick till svar: Håll käften din jävla kärring! Skakade bara på huvudet och gick vidare, men vår trevliga prommis var redan förstörd.  

Nästa gång, ja det kommer bli en nästa gång eftersom jag möter/ser dem var och varannan gång, kopplar han inte hunden då så kommer jag släppa efter Tristans koppel så får Tristan säga sitt! Det är nämligen inte bara jag som blir sur utan Tristan blir skitsur när någon hänger honom i hasorna och morrar och hugger efter honom. Att Tristan blir sur är fullt förståeligt.  

Varför har folk så svårt att fatta att de inte ska ha hundar lösa om de inte har koll på dem, speciellt inte i ett område där det rör sig hur mycket hundar, folk, barn och cyklister som helst. Och alla gillar inte lösspringande hundar.  Det är av de anledningarna jag inte har Tristan lös inne i stan, ska han springa lös får han göra det i skogen eller på inhängnade områden.

/Kärringen.


Heute

i dag har jag inte så mycket att blogga om eller ens tid att blogga. Går kväll på praktiken så jag måste snart bege mig för att hinna köpa en matlåda och lämna Tristan hos dagmatte innan jag åker.
Ska försöka hinna boka tid hos den snälla volvohandlaren för att byta kamrem? Vart den kamremmen? Måste nog höra med pappa först. 

Födelsedagskalas

I går var mamma, pappa, Fixa och jag på Malthes 4-års kalas. Jättegoda bullar, kakor samt tårta. Malthe fick jordens snyggaste mössa och vantar av sin snälla faster (dvs jag). Det kanske inte riktigt syns men det är gröna taggar på mössan och vantarna.

image192

image193
Malthe i sin snygga mössa och vantar och matchande tapet.

image194
Lillebror Wincent tyckte att tårtan var god.

Det har varit en tuff natt

eller rättare sagt morgon om man är lagotto och heter Tristan. Basta har nämligen delat kudde med mig i natt. Jättemysigt! Men framåt morgonen vaknade Tristan till och blev lite mattesugen (som den mattegris han är) men då låg surBasta där och morrade åt Tristan samt högg efter honom när han kom nära sängen. Håll dig borta! Det här är min säng sa Basta. Tristan blev stött och satte sig med ryggen åt oss.

Är man en tryffelhund så är man.

Som mamma skrev var vi ute på en riktig skogsprommis som innehöll både tryffelsök och spår. Att leta tryffel är Tristans grej, men det där med spår kan vara tycker han. Bättre att leta tryffel... Nu i eftermiddag ska vi lägga ett nytt spår åt Tristan, där det inte finns tryffel att  gräva efter. Samt att vi ska gömma den riktiga tryffeln som alla tre ska få söka efter. Surfarbrorn Tristan är inte överförtjust i Fixa och tycker mest att hon är jobbig när hon ska busa. Och därmed fick hon sig en "uppläxning" av den uppfostringsmedvetna Tristan. Fixa lät som om hon var döende...

Lite blandade bilder.

 image187
Fixa

image188
Tristan myser i skogen

image189

Tristan och Basta letar Tryffel

image190

Tristan väntar på att ska Basta gräva upp en tryffel han kan sno.

image191

Man blir smutsig av att leta tryffel, bäst att bada av sig i det rena vattnet i bäcken tycker Tristan

Lets go!

Nu far Tristan och jag mot Örebrotrakten. Har tänkt svänga förbi Lotta i kvicksund, tänkte bara dubbelkolla med henne att hon är hemma. Men naturligtvis svarar hon inte. Sedan ska jag in till örebro för att träffa min eminenta vän Magnuz, vi ska väl fika samt att han ska agera födelsedagspresentshoppingkompis. Det blir kläder till Malthe och Wincent. Vad pappa och Erik ska få har jag ingen aning om..

Häpp!

Gwen Stefani

Jag är mållös! Vilken konsert. Vilken brud, hon är så jäkla snygg och häftig! Totalt röj från början till slut. Jag har varit på många konserter och sett de flesta av mina favoritband men det här var nog en av de bästa konserter. Vi hade jättebra sittplaser så vi såg hur bra som helst. Men jag kommer aldrig förlåta mig själv för att jag glömde kameran hemma. FAN!
Konserten började med att nästan alla lampor slocknade = kolsvart så när på att man såg att några rörde sig på scen, det var två av harajukutjejerna (dansare) som var klädda i svart och vitrandiga kjolar. De sprang runt på scenen för att sedan gömma sig, efter det kommer det in flera personer (dansarna) klädda som poliser/vakter, dessa var utrustade med stora ficklampor och de letade efter de första tjejerna samtidigt som sirener lät. Sedan körde allt i gång till tonerna av The Sweet escape, ut på scenen rullade en stor guldbur och där inne stod Gwen. Naturligtvis kom hon ut ur buren, sjungandes just  The Sweet escape. Suverän början med The sweet escape och allt avslutades med What you waiting for? Såå bra har inget negativt att komma med. Att hon sjöng live var det ingen tvekan om, och vilken röst. Jag hade nästan väntat mig att det inte skulle låta så bra live eftersom jag såg någon livevideo där det lät förjäkligt. Men så var inte fallet i går. Och dansarna var så jäkla grymma. Gwen hade jättebra publikkontakt och pratade mycket med publiken. När hon sa Tack så mycket på svenska samt frågade på knackig svenska: var arr mina flickor? jublade nog alla i publiken. Efter ungefär lite mer än halva konserten bad Gwen de som hade ståplatser att dela på sig så att de skulle bli en gång rakt igenom folkhavet. Sedan sprang hon igenom folkhavet och hennes 200-kilos gorilla till livvakt, han hann inte riktigt med. Sedan klättrade hon upp på läktaren och sprang runt bland folket där och sjöng. Hon kom dock aldrig till vår del av läktaren. Fattar inte att hon kunde springa och sjunga så bra samtidigt, detta i höga klackar. Så jäkla bra helt enkelt. J som inte är särskilt förtjust i Gwen tyckte att det var en suverän konsert.    

Bisolvon

När Tristan fick kennelhosta skrev jag att jag gav honom av mitt hemliga vapen. MItt hemliga vapen var dock inte särskilt hemligt. Lotta pratade om bisolvon vet granulat som hon har gett sina hundar när de har haft kennelhosta  men tydligen finns inte det för försäljning just nu. Konstaterade då att jag lika gärna kunde ge Tristan vanlig Bisolvon för människor, lösningen. Försökte använda mina eminenta läkemedelsberäkningskunskaper för att räkna ut hur mycket lösning (dvs antalet ml) han skulle ha om den verksammasubstansen var 1,6 mg/ml.  hade dock inte tid att räkna ut ordentligt när jag hade köpt lösningen utan gav bara på "en höft" säg 5 ml morgon och kväll. Snodde en spruta från praktiken för att lättare spruta in lösningen i munnen på Tristan. Innan han fick bisolvon hostade han hela natten efter bisolvonet så slutade han hosta. Visst hostade han till i bland men bara vid ansträngning ex dra i kopplet.

Enligt bipacksedel från läkemedelsverket innehåller granualtet för djur 1 g = 10 mg verksamsubstans. Och en hund ska ha ½ -2 g granulat om dagen.
1 ml lösning innehåller 1,6mg/ml och om jag då gav Tristan cirka 4-5 ml *2 = 8-10 ml. Säg 10 ml om dagen så har han fått i sig 1,6 mg/ml*10 ml = 16 mg verksamsubstans. Detta har han fått i 8 dagar.

Se läkemedlesräkningen sitter låångt där inne..

Nu ska jag gå en prommis med prinsen innan jag far till sthlm för att se på Gwen Stefani :D
Maria har lovat att senare i kväll komma hit för att ge Tristan mat och ta en prommis.


Med posten.

I somras pratade jag en del med Camilla på kennel Gleska om koppel och hade planer på att köpa utställningskoppel av henne. Camilla gör jättefina koppel. Men någonstans där inne i min lilla hjärna försvann de där planerna. Förra veckan fick jag tillslut ändan ur vagnen och beställde ett koppel. Dock inte ett utställningskoppel men ett jättefint rep-koppel som heter något så tjusigt som "Tryffelhundkoppel De Luxe". Tristan blev så snygg i det. Vi ska snart ge oss ut och svassa lite för att prov-gå kopplet. Kopplet är riktigt mjukt och trevligt att hålla i. Med kopplet kom även min beställning av tryffel. Så i helgen blir det till att leta tryffel. Även om det inte blir som på riktigt så ska det bli spännande att se vad Trisse och Basta tycker om den. De är ju vana att leta hartryffel. För att inte tala om lilla Fixa, det är dags för henne att bli indoktrinerad.   

Snygg eller praktisk?

Det blev ingen röd kappa, för den röda och fina kappan var mest röd och inte så fin. Eller den var fin att titta på men den satt inte bra. HIttade en annan röd kappa den satt lite bättre men inte perfekt med tanke på priset. Studsade runt på stan ett bra tag på jakt efter en kappa. Hittade någon snygg kappa men jag var inte hundra på den. Problemet med kappor är att de oftast inte är så tjocka och således inte särskilt varma heller men de brukar vara snygga. Och vill man vaar fin får man lida pin. På Åhlens hittade jag en fodrad parkas (gillar inte ordet parkas) med huva som verkar vara varm och skön i vinter. Snygg eller praktisk? Svårt beslut. Beslutade mig dock att köpa parkasen, så slipper jag gå runt och frysa. Den är dock inte lika snygg som en del kappor men varm. När jag tänker efter har jag egentligen flera snygga kappor att ha om jag vill vara snygg (och frysa). Så jag behövde nog inte en till, utan en varm parkas var nog ett bra köp. Eftersom parkasen är så pass fodrad är den för varm att ha nu, så jag har fortfarande problemet att jag inte har någon jacka att ha nu. Har hittills använt min didrikson regn/vindjacka (vårens bästa köp) som jacka, den funkar till vardags, men vill man vara fin så passar den inte så bra.

Något som jag inte äger men som jag måste införskaffa är täckbyxor och jacka att ha på vinterpromenaderna med Tristan.  

Annat jag behöver är skor, både ett par höstskor, vinterskor och ett par "hundskor" att ha i vinter. Har letat efter ett par höstskor men har inte hittat några, får nog vänta lite och hoppas att vinterskorna dyker upp snart. Får fortsätta trava runt i mina walkningskor eller stövlar tills dess.  

Måndag

Helgen spenderades som sagt på praktiken. Jag trivs verkligen, personalen är helt suveräna. Det är en väldigt skön stämmning. Nu har jag lite koll på vad det är för patienter de har, och de är som sagt väldigt sjuka. Det har varit väldigt lugnt när jag varit där men när som kan det hända saker. Att gå upp 05.00 är egentligen inga större problem men däremot är jag extremt trött på kvällarna. Därav inga blogginlägg på hela helgen.

I dag är det måndag och jag är ledig. Det finns saker som jag borde göra men som jag kan skjuta upp. hade egentligen tänkt att jag under helgen på praktiken skulle ha påbörjat datainsamlingen inför seminariet nästa torsdag men det blev inte riktigt så. Och därmed kan jag inte pyssla med det hemma i dag. Får försöka börja i morgon. Denna vecka är jag på praktiken 06.45-16-15 tisdag och onsdag och 11.45-21.15 på torsdag. På onsdag ska jag dock rymma tidigare eftersom vi ska på Gwen Stefani i globen på kvällen. På fredag far jag mot örebrotrakten för att spendera helgen hos mams och papps. Ohh mysa med Basta och Fixa. Nu var det ett bra tag sedan jag såg lilla Fixa. 

I dag ska jag ta mig ned på stan för att leta höst/vinterkappa. Har spanat in en röd och fin kappa på Lindex, får hoppas att den sitter bra och att den finns kvar i min storlek.   

Tre ord.

Trött och grinig!

Freitag

Ja ha! Då var det fredag, tom fredagkväll. Och för det flesta av er där ute betyder det  förmodligen helg och ledighet. För mig innebär det praktik, upp 05.00 både lördag och söndag.

I dag har jag träffat min trevliga handledare, en urgullig och trevlig tjej. Kom även underfunn med att en av skötarna samt en annan av personalen var hundintresserade. Det blev en del utställningssnack. Skötaren visade sin hemsida, han och hans fru har tydligen kennel och föder upp borderterriers. Annars så har dagen mest spenderats med att läsa journaler. Nu har jag lite koll på vad det är för folk jag har att göra med....
 
I kväll blir det slappa i soffan


Nog

Nu får det vara nog. Hemtentan är utskriven, nedstoppad i ett kuvert och väntar på att bli postad med snigelposten i morgon av Joakim. Hade tänkte att jag skulle bli klar på eftermiddagen, men inte. Detta innebar att jag inte hade tid att följa med Helena och Tosca och titta på dem när de tävlade i agility. Hade ju sett fram emot det. men men det blir nog fler gånger. Vet dock inte om hemtentan är det bästa jag presterat, hoppas i alla fall att jag blir godkänd annars är det salstenta som gäller. Vilket är helt sjukt, man borde få fixa till det som inte var bra. Att skriva en salstenta på etiska teorier verkar jättejobbigt. Har hittills inte misslycktas med något på utbildningen, men någon gång ska kanske bli den första?! Iofs kan man kanske se uppsatsen som ett misslyckande eftersom vi fortfarande inte är färdiga, bara lite småplock kvar. Men det tar tid och det är svårt att hitta tid att sitta. Marias och mitt schema ser väldigt olika ut.

Tristan har varit dödsuttråkad hela dagen. Tycker synd om honom som inte får gå några långa prommisar. Ser riktigt hur det kryper i honom när vi är ute. Han studsar fram och vill springa springa springa. På förmiddagen låg han och snarkade så högt att jag hade svårt att höra mina egna tankar. Resten av dagen har han legat i startgropen hela tiden. Fort jag rört på mig har han skuttat upp i hopp om att vi ska ut och gå en långis. Nu i kväll tog vi ett halvt varv på planen bara för att han skulle få kuta av sig lite. Jösses vilken lycklig hund!  Den lilla språngmarschen dör han nog inte av...

Nu är det snart dags att krypa i säng, klockan 05.00 ringer klockan. Och kommer så göra även lördag och söndag. Blir trött jag bara tänker på det.

zzzz

Det är någon som ligger och snarkar så högt att jag har svårt att koncentrera mig på pluggandet!

image186

Kanelbullens dag

är det i dag. Hade jag inte haft den där jäkla hemtentan hade jag lätt ställt mig och bakat bullar. Kanske kan ta en sväng förbi bageriet under någon av våra småprommisar.

KKkkallt

är det ute. Burr! Tristan rullade sig dock i det daggvåta gräset, sedan var han "duschad" och färdig *s*  

I dag måste jag få tummen ur och skriva klart min hemtenta. Den ska in senast i morgon, det bästa vore om jag fick i väg den med posten i dag. Om jag blir klar med hemtentan i skaplig tid i dag så ska jag nog följa med Helena och Tosca i kväll för att se när de tävlar i agility. Tänkte passa på att ta med kameran i så fall.

Då tar jag gardinen och går.

Eftersom det är endast korta prommisar som gäller för Tristan är han lite uttråkad. Och eftersom jag måste skriva på min hemtenta som för övrigt inte tycks skrivas av sig själv. Har knappt fått någonting gjort i dag. Får helt enkelt lägga på ett kol i morgon och skriva av bara den. Arbetar ändå bäst under press. Hmm nu kom jag av mig, vart var jag? Jo eftersom jag pluggar och långisar är ett big NO NO så har jag gjort mitt bästa för att aktivera Tristan inomhus. Efter lunch gömde jag godis som han fick söka reda på. Hade lagt någon godisplutt under gardinen vilket resulterade i att Tristan tog tag i gardinen och gick i väg. Alltid har man något att skratta åt.

Fel hade jag

Tänkte att om jag ändrar alla inlägg där placeringen stod så borde det inte bloggen dyka upp om man googlar på stället. Så fel jag hade. hmm...

Nu har jag raderat alla inläggen, men det var inte till så stor nytta.


Överfallslarm

I går var jag på introduktion och gick min första kväll på den nya praktikplatsen. Har i tidigare inlägg skrivit om vad det är för avdelning jag är på, kommer nu ta bort det, då det är googlingsbart. Skriver jag bara om praktikplatsen som praktikplasen är det inte lika lätt att luska ut saker och ting. Det är nämligen så att boendena/patienterna/klienterna vad man nu kan kalla dem, har nästan alla datorer och internet = de kan lätt få tag på för mycket information om mig om de skulle få för sig att googla på ställets namn. Vet inte om det är jag som är övernojig, men det är bäst att ta det säkra före det osäkra. Men det är  MYCKET sjuka människor på platsen...  Antar att det är därför man bär överfallslarm. Annars så verkar det rätt lugnt. Jag som gillar när det händer saker och ting hela tiden kommer nog ha myror i brallan i 4 veckor för att det är så lugnt. Det handlar mycket om att samtala och spela fia med knuff. Men förhoppningsvis kommer jag lära mig massor om psykiatriska sjukdomar. Det visade sig i går att min handledare var hemma och vabbade, skulle ha gått kväll med henne och de ville att jag istället skulle komma i dag eller i morgon. Vilket jag vägrade, jag har en hemtenta att skriva i dag och i morgon. Och jag åker inte x antal mil för att vara på en introduktion i 1 h och sedan åka hem igen. Så de letade på en ssk som jag kunde hänga med. 

Nu ska jag dricka te och skriva på den jäkla hemtentan som är så tråkig att jag får lust att banka huvudet i skrivbordet.


 

Lugn natt pga hemligt vapen?

I natt har både Tristan, J och jag sovit gott. Kan inte direkt påminna mig om att jag vaknat av att Tristan hostat. Det måste vara mitt hemliga vapen som verkar? För i går natt och hela förmiddagen i går hostade Tristan nästan konstant. Sedan kom det hemliga vapnet in i bilden och han slutade hosta. Visst hostar han till ibland nu också, men bara då och då. Det är skönt för Tristan att slippa hosta. Vi skickar ett stoort tack till Lotta för tipset!
Jag kommer avslöja mitt hemliga vapen, måste först observera Tristan lite mer för att konstatera att det verkligen fungerar.

LN

Så trevligt att det kom en Lagottonytt med posten i dag. Tyvärr har jag inte tid att läsa nu, får göra det i kväll eller i morgon.

Då är det morgon igen

efter en tuff natt. Tristan har hostat jättemycket vilket resulterade i att jag vaknade jätteofta. Det positiva (om man ska se det så) är att Tristans hostande fick upp husse ur sängen skapligt tidigt, han har en tendens att snooza en del. Han ställer klockan på 06 men kommer oftast inte upp förs 07. På hans kontor är det ändå knappt ingen som är på plats innan 09. Men som sagt i morse var han uppe efter första eller andra ringningen tror att det kan bero på Tristans kraxande. Tycker synd om stackars Tisse (sägs läspande, se tidigare inlägg) han har nog inte heller sovit särskilt mycket i natt. Jag borde få vavva i dag men första dagen på praktiken borde man få vara på plats. Dagmatte C tar hur som helst emot Tristan, den andre hunden har hon inte inplanerat någonting. Hon har försökt få tag på ägarna men utan framgång. Så de får skylla sig själva att de inte hör av sig.

Nu ska jag försöka äta frukost, får nog dricka mitt morgonte med sugrör. :P

Aj säger en läspande Hannah.

Tidigare i kväll bakade jag kladdkakor. Medan den andra kakan stod i ugnen pratade jag med mamma i telefonen. När kladdkakan var klar tog jag ut den och fortsatte prata i telefon. Hade lagt på after eight på kladdkakan som hade smält och runnit lite på kanten tog därmed en sked och pillade bort lite after eightsmet och utan att tänka mig för eftersom jag pratade i telefonen så stoppade jag in skeden i munnen. Smeten brände sig fast uppe i gomen invid framtänderna. Med telefonen i ena handen och skeden i andra tog det en eller två sekunder innan jag kunde avgöra att det var sked jag skulle kasta för att sedan pilla bort den fastbrända smeten. Nu har jag en stor vit blåsa som gör jätteont. Den har även den fina inverkan att jag läspar rätt kraftigt. Vilken tur att jag börjar ny praktikplats i morgon! :P  

Det som garanterat är tur är att det sitter i munnen, skador i munnen läker lyckligtvis väldigt snabbt.

Konsten att charma en veterinär

Tristan är en riktig charmör. Att charma en veterinär är lätt som en plätt säger Tristan, det är bara att pussa lite på dem. 

I går morse vaknade jag av att Tristan snarkade ljudligt. Visst han kan snarka ibland men inte så. Han lät nästäppt. Det försvann dock när vi gick ut på prommis. Inga vidare symtom. I morse skulle vi ha sovmorgon men återigen vakande jag av Tristans snarkningar, som han även har i vaket tillstånd. I dag gick det inte över när vi gick ut. Och på förmiddagen blev det nästan värre och när vi gick en liten prommis verkade han nästan ansträngd. Sedan började han även hosta lite. Blev så fokuserad på Tristan att jag inte fick något pluggande gjort på förmiddagen. Försökte få tag på Lotta för rådfrågning, men utan framgång. Beslutade mig för att ringa till Uppsalas veterinärmottagning för att rådfråga. Den jättetrevliga veterinären tyckte att jag skulle komma med Tristan så skulle de lyssna på honom. Fick därefter tag på Lotta, som redan då ställde diagnosen Kennelhosta. Hade tänkt på det även jag men jag tyckte inte att snarkningarna passade in. Tänkte att det var bäst att kolla upp Tristan ändå. så vi for till veterinärmottagningen. Urtrevlig personal som gav ett säkert intryck, dit kommer jag åka igen. Och Tristan, han charmade som sagt veterinären. Visste inte riktigt hur Tristan skulle reagera på plats, men han verkade inte särskilt berörd av att vara hos veterinären. Det var snarare så att han inte ville följa med mig ut, han ville hellre följa med veterinären. Hon gav ju honom godis! Det enda som Tristan tyckte var lite otäckt var när vetten tog tempen och när hon pillade honom i halsen blev han lite störd och det ryckte lite i läppen sedan fick vetten sig en puss.   

Även om det "bara" är kennelhosta kändes det ändå bra att han fick sig en koll. Hosta kan ju även vara symtom på hjärtfel, och det kan vi klara oss utan. Det skulle även kunna vara så att han har något som sitter i halsen, för att kolla det måste de söva honom så det beslutade vi att avvakta med. Verkar konstigt att något i halsen skulle ge symtom som snarkningar och nästäppa. 

Vi var ju hos Helena, Tosca och Cimba i går, jag hoppas att de klarar sig från kennelhosta (Tosca & Cimba alltså). Nästa helg den 12- 13- 14 hade jag tänkt åka hem till mamma och pappa. Men jag kanske inte är välkommen då.  :( 

Nu dyker även den stora frågan upp, den om han kan vara hos dagmatte. Hon har nämligen en annan hund hos sig vissa dagar.  vet inte om det är så smart att Tristan är där den ena dagen och den andra hunden den andra dagen. Det borde jag ha frågat vetten, vad de rekommenderar. Någon som vet? Kan iofs googla fram till info. Det är bara planerat att Tristan ska vara hos dagmatte tisdag och fredag denna vecka. Ska försöka få tag på dagmatte och höra om hon ska ha den andra hunden något.

För Tristan är det lugn och ro som gäller, inga långprommisar :(

Nu ska jag baka kladdkakor.

Skevt

I början av sommaren fick jag en änglatrumpet av mamma. Jag planterade om blomman och den har fått massor av vatten och massor av näring vilket är precis vad änglatrumpeter vill ha. Men har den blommat? NEJ! Den har växt så det knakar med massor av blad. Nu sedan det blev höst har jag inte riktigt brytt mig om änglatrumpeten, den står ute på balkongenoch har knappt fått något vatten och absolut ingen näring och den har därmed tappat nästan alla blad. I går upptäckte jag dock att det kommer knoppar. NU får den dumme fan för sig att blomma!  

RSS 2.0