Valborg

I dag är det tydligen valborgsmässoafton och jag har inga som helst planer på att fira denna dag. Det är rätt skönt att inte längre bo i Uppsala, för i uppsala är det sådan jävla valborgshysteri.

Bus

Sovmorgon även denna dag, vilket innebär kvällspass. I går var det lugnt på jobbet, skönt att ibland kunna sitta ned och äta i lugn och ro. Återstår att se hur det blir i kväll..
Tristan och jag började dagen med en sväng i Lilljansskogen. I och med att det har torkat upp i rastgården fick Tristan kuta av sig där inne. Det kom förbi en kille med en tik av någon rottisblandninghistoria. Tiken och Tristan fann varandra och busade en massa, det är inte ofta Tristan busar med andra hundar men denna tik föll i smaken.. 
Nu ska jag nog gå ut och köpa någon mat som jag kan ta med till jobbet i kväll.   

Guldstjärna.

Som den gode arbetskamrat jag är, erbjöd jag mig att jobba kväll istället för dag. Detta för att en av mina arbetskamrater ska sluta och nästan alla på avdelningen ska gå ut och äta för att fira av henne. Det hade varit jätteroligt att följa med men eftersom jag endast har jobbat ett par månader med denna person och andra personer som jobbat ihop med personen i flera år, skulle jobba kväll. Så erbjöd jag mig att byta. Förtjänar jag inte en guldstjärna?   

Ska nu äta några knäckemackor till lunch sedan blir det en sväng med Tristan innan jag far till jobbet. Under eftermiddagen kommer J:s lillebror hit för att hänga ett par timmar. han kommer tydligen med flyg från england och har ett par timmar till övers innan båten mot gotland går i kväll.

Kom precis på att det är nog dags att fixa deklarationen, men jag väntar nog tills min käre skatterättsjurre kommer hem. Han kan säkert hjälpa mig göra några bra avdrag.

Ha en trevlig dag!

Heute

I dag är jag ledig eftersom jag har slavat på jobbet hela helgen. Eller slava är kanske inte rätt ord, jag älskar mitt jobb det är så roligt men tufft ibland. I går var det rätt tufft men jag var glad att jag jobbade kväll för dagen hade varit 1000 resor värre. MIG-teamet hade varit där för en av mina patienter. Läget var mer stabilt under eftermiddagen kvällen, men med kontroller av blodtryck, puls och saturation en gång/ 30 min + en massa mediciner som skall administreras + prover som skulle tas så hade jag lite att pyssla med, med den patienten. Kvällen gick fort, men det kändes sosm om jag inte riktigt hann med mina andra patienter. I vanliga fall så kan man delegera kontrollerna av blodtryck, puls och saturation till undersköterskan. Men i och med att jag hade en undersköterska som jag kände att jag inte kunde lite på var jag tvungen att ta en del kontroller själv. Vilket går garanterat snabbare än att jaga på usk:an.    

Denna dag har vi börjat med en långprommis runt Haga. Varm varmt varmt. Eller kvalmigt är väl mer rätt ord. Tristan ligger nu och snarkar i hallen, totalt omedveten om vad som strax skall hända.. Kloklippning! Ska pyssla om Tristan lite i dag, samt göra ärenden vid odenplan. Så som att köpa hårfärg (hej utväxt! skulle även behöva klippa mig, ska nog försöka lägga lite energi på punkten någon dag), köpa strumpor m.m.
Ska även försöka komma mig för att ta en svängom med dammsugaren. Varken J eller jag kom oss för att städa under helgen. Vi brukar vara duktiga och städa ordentligt en gång per vecka, men denna helg orkade vi inte. + att det är ganska stor skillnad i smutsigheten i lägenheten nu när det är torrt ute drar inte Tristan in en massa skit. För ett par veckor sedan när det var blött, skitigt och slaskigt ute dammsög jag var och varannan dag. När Tristan jagade en dammråtta i morse kände jag att det kan vara aktuellt med dammsugning i dag... 

Österby

I morgon går anmäldningstiden till Österbybruk ut. Är de något mer som ska dit?
Tidigare pratade mamma och jag lite löst om att åka till norge, där det är lagottospecial samma helg som österby, men det blir inget med det. Österby är lite närmre. Någon som ska till norge?

Söndag

Slösöndag är det i dag. Men inte så länge till, börjar jobba 13.30 men jag satsar på att flexa in vid 13 snart är jag på plus i flextid. Har legat ett antal timmar back.. Tristan och J är också lata och ligger i sängen och datar. Ska väl ta med Trisse på en liten prommis strax, de längre prommisarna lämnar ja åt J

Tristan-pluppisar.

Tristan har tjusiga puppy-pluppisar i finland, eller det är ju inga valpar längre men de är tjusiga.
Såg på hesiodos hemsida att ett av Tristan-barnen har blivit finsk utställningschampion... Inte konstigt när han har en sådan tjusig pappa ;) Ett stort grattis till Finland!

Från insidan

så har det sett ut som om det har varit fint väder i dag. Jag har jobbat så jag vet inte. När jag väl slutade och var på väg ut började det regna, lite sedan mer och mer. Lyckligtvis hade jag bilen som transportmedel hem, för jösses vad det regnade. När jag parkerade bilen var det riktigt störtregn så jag var tvungen att leta fram ett paraply i bilen. När jag kom in kom jag på; regn + lagotto = finfin päls. Drog därför med mig Tristan ut i spöregnet. Trisse var inte helt pigg på att promenera i regnet + att han och J precis hade varit ute. Tristan har väl aldrig gått så fint i koppel, han skulle bestämt gå under paraplyt med mig. Stolle. Naturligtvis slutade spöregnet bara för att jag ville ha en regnlagotto. Lite blöt blev han i alla fall. Just nu ligger Tristan och slickar sig torr som en katt.   

Då var det fredag igen

och helg. Helg betyder för mig och mitt lag jobb. Men det gör mig ingenting att jobba helg ibland. Oftast (ta i trä) är det lugnare på helgerna.
I går var jag ledig. Slöade halva dagen för att sedan gå till odenplan för att handla schampoo och för att möta upp Emma och Tim. Vi köpte vindruvor, varsin baguette, kakor och choklad, gick sedan förbi här hemma för att hämta Trisse sedan gick vi mot Hagaparken där vi hade picknick i det gröna. Jättemysigt och trevligt. Tristan var inte lika intresserad av Tim denna gång (höll ju på att äta upp honom sist) men han pussade lite på honom. Tristan desto mer intresserad av det ätbara... Säg en lagotto som inte är det...
Nu ska jag göra mig i ordning för att sedan springa till apoteket för att uträtta ett ärende.  
ha en trevlig dag!

åh jag glömde det är ju inte vilken dag som helst i dag det är ju lönedag!

Blir det någon förkylning eller inte?

I morse när jag vaknade mådde jag inte alls särskilt bra. Tung i huvudet och kroppen, ont i halsen och snorig. Nu känner jag mig piggare. Men ska jag bli sjuk får kroppen gärna bestämma sig för det snart.. Ska jobba hela helgen och det är ingen höjdare om jag blir sjuk innan helgen, det bästa är om jag blir det innan så att de hinner få in någon annan. Får känna efter på morgonen i morgon. Det är ingen höjdare att gå till jobbet och vara förkyld bland en massa infektionskänsliga och redan sjuka cancerpatienter...


Trötter

Det är inte det att jag inte har något att skriva om utan det är mest så att jag är fasligt trött. Känns som om det ligger en förkylning och lurar i kroppen bort i kring. I morgon är jag ledig. Kan tänkas att det kommer ett ordentligt inlägg då om vi inte är ute i det härliga vårvädret. Även om jag inte gör något väsen av mig i bloggatmosfären betyder det inte att jag inte har koll på er...
Nu ska jag mysa med Tristan istället..  

Då var det måndag igen

Ny vecka, nya tag.

Det blev visst inget bloggande i går därför kommer nu en summering av gårdagen. Mamma, pappa, jag och hundarna började gårdagen med att åka upp till samma skog som vi gick i på lördagen, fast denna gång gick vi en längre runda. Uj vad hundarna kutade och hade roligt i skogen. Tristan fick sig en dusch med schampoonering när vi kom hem igen och för att han inte skulle rulla sig i nyklippt gräs gjorde jag en liten hage av kompostgaller åt honom utomhus. Solen sken och det var nästan för varmt för att sitta i solen. Framåt eftermiddagen rullade Tristan och jag hemåt sthlm igen, i en nytvättad bil med sommardäck. Tanka hade jag glömt och mitt vanliga visakort hade jag tömt. Stannade vid en mack längs vägen för att tanka med kontanter, vilket tydligen inte gick. Fick då ringa telefonbanken för att föra över pengar till visakortet, bankkillen sa att man egenltigen inte får föra över pengar via dem utan måste sköta det själv, men för den här gången fick det gå bra. Gjorde ett försök att tanka på mitt visakort  men en av knappsatsens siffror ville inte fungera så jag kunde inte trycka in min kod. VAD FAAAN! Rullade vidare och kunde ta mig till Äsköping där jag kunde tanka i mina kontanter. Gjorde sedan ännu ett tankstopp i v-ås för att tanka på mitt tankkort. Mellan äsköping och v-ås gjorde jag ett litet stopp hos Lotta. Hon kollade över Tristan och så tankade vi över lördagens bilder i hennes dator innan jag for vidare. Väl hemma på min gata i stan var det knök fullt på parkeringarna, var tvungen att åka på gångbanan/cykelbanan till en annan parkering för jag kunde inte vända på parkeringen för att någon hade parkerat där man kan vända. Efter lite snurrande hittade jag en plats längre bort på gatan. Vad saker ska jävlas ibland...    

Skog

Väl hemma från v-ås fikade vi sedan var det dags för en prommis med hundarna. Mamma kom på den brilljanta idén att vi skulle åka upp till en "sportstuga" och gå i den skogen istället för att gå i den gamla vanliga skogen där vi gått i 150 år. Sagt och gjort. In med hundar i bilen för att åka 5 (?) minuter bort. Ingen av oss har varit i den skogen på många år, jag har nog inte varit där sedan i högstadiet (?) då vi hade friluftsdagar där. Det blev en härlig skogspromenad och heter man Tristan var det en perfekt skog där man kan rulla sig i lingon/blåbärsriset och plaska i vatten. Jösses vad vovvarna kutade. Vi gick en slinga på cirka 6 km.

image343
Basta hittar tryffel

image344
Trisse & Fixa måste kolla in vad Basta pysslar med

image345
Tristan rullar sig i riset

image346
Matte, matte jag kommer.


Trevlig dag

I dag var det alltså västeråsutställningen som gällde. Jag var dock där utan Tristan. Kändes konstigt att åka på utställning utan honom och Trisse såg väldigt frågade ut när vi åkte utan honom.
Min uppgift för dagen var att vara "pressfotograf" och sekreterare. Det var lite tråkigt att inte ha någon hund att visa samtidigt som det var skönt att bara "glida omkring" och vara social. Som vanligt fanns det en massa trevliga lagottomänniskor att prata med.
Det blev inte så mycket fotande inne på utställningen. Efteråt hade vi en fotosession utanför med en vacker betongvägg som bakgrund. 
Lotta & Lilian: foton till er kommer via mail.

image340
Söta Flay

image341
Fixa

image342
Jazz, Fixa och Flay

On the countryside

Nu är Trisse och jag på landet hos mamma och pappa. Har precis promenerat och Trisse har fått rusa av sig en massa energi. Härligt att vara lagotto och få rulla sig i gräs. Nu ska vi slappa i soffan och sängen lär besökas tidigt. Är jättetrött och tidigt ska vi upp i morgon


VAD FAAN!

Hade skrivit ett lååångt inlägg. Som bara försvann i tomma intet. *mutter mutter*
Nu skiter jag i detta. Sover i soffan istället

Onsdag

Då var det dags att jobba igen. Kvällspass i dag, dag i morgon och på fredag. När jag slutar på fredag kommer jag cykla hem till Tristan, rasta honom sedan packa in honom och saker i bilen för att sedan fara mot mamma och pappa i örebrotrakten. Frågan är vilken väg jag ska åka. Känner på mig att vid 16-tiden en fredagseftermiddag är det fler än jag som vill lämna sthlm. Är det någon som har koll på vilken väg som är bäst att åka? Köra ut ur sthlm norr ut och via enköping eller ut söder via e-tuna? 
Hos mams och papps får pappa äran att byta till sommarskor på min bil.
På lördag är det ju utställning i västerås, jag hade ju inte tänkt åka dit så Tristan är inte anmäld men nu när jag ska hem till mamma och pappa och mamma + Fixa ska dit då kan ju inte jag stanna hemma. Känns konstigt att åka på utställning utan Tristan, men jag får följa med och vara social, finns ju en massa trevliga lagottomänniskor runt ringen som man kan tugga med. men jag antar att La Famiglia inte ska dit så något stort fikakalas blir det inte :( 
Å så kan jag passa på att köpa bajspåsar, glömde totalt bort det på lilla sthlm och nu börjar de ta slut.. Jag föredrar skks bajspåsar...

Ha en trevlig dag

1-0

till mig i kampen mot mina ögonbryn!
När ögonbrynen var plockade slängde jag en blick på Tristan och insåg att jag borde göra något åt honom också. Slängde fram trimbordet, kam, karda, pincett, klotång och saxar. Det fanns en del tovor att reda ut, klor att klippa, öron att plocka, päls att klippa mellan trampdynorna. Klippte även lite på öronen och lite här och där.
Tristan tyckte mest att det var pestigt. Nu är vi precis hemkomna från en liten prommis. Funderar på om jag ska ringa och skvallra lite med min lilla mor men hon kanske inte har kommit hem från jobbet än.Om en timma kommer Jenny, då ska det lagas mat och snackas skit.

Trötta ben

I dag är jag ledig vilket innebar sovmorgon och lagottomys. Efter frukostblev det en långprommis på 2½ h, gärde  t  ->djurgården ->östermalm-> hem. Tristan ligger nu och snarkar gött vid mina fötter.
Förövrigt har vi inte så mycket planer för dagen. I eftermiddag/kcäll är det meningen att en kompis ska komma hit så ska vi laga mat och umgås. Men vi har inte hörts sedan förra veckan men jag antar att det fortfarande gäller..
Nu ska jag ta upp kampen mot mina ögonbryn.

I går och i dag

Har inte riktigt haft tid eller ork att uppdatera bloggen sedan i fredags. I fredags kväll kom som sagt svärmor och svärfar på besök. Det blev fika och prat men eftersom jag skulle upp 05.30 på morgonen därpå för att jobba kröp jag i säng vid 23-tiden. Men inte fan kunde jag somna, jag som så sällan har svårt att sova. Sista gången jag kollade på klockan var 01.30. När klockan ringde 05.30 kände jag mig som en död sill. Funderade på hur jag skulle orka en hel arbetsdag med så lite sömn. Till min förvåning var svärfar redan uppe och donade så jag behövde inte gå ut med Tristan innan jag åkte till jobbet. 
Arbetsdagen gick väldigt fort, hade tre nya patienter som det fanns hyllmeter av journaltext att läs och massor att göra. Så någon frukost (äter alltid frukost på jobbet när jag jobbar dagpass, vi betalar 100 kr/månad till en frukostkassa) hann jag aldrig äta. Lagom till lunch var jag klar med "allt" som skulle göras. När jag kom hem efter jobbet var endast Trisse hemma, J och svärföräldrarna var ute på äventyr.
Till min förvåning stod det två nya lampor i våra vardagsrumsfönster, två nya lampor som jag har spanat på i flera månader och som är såå snygga. Snälla svärmor hade köpt dem till oss i inflyttningspresent. Så här ser lamporna ut. Fast vita och snygga. Det blev helt nya fönster. Lite nya blommor och gardiner så blir det ännu snyggare.
I dag har jag haft sovmorgon till 09, frukosten serverad och Tristan rastad. Det är inte varje dag.. Svärföräldrarna är nu ute på äventyr i stora staden, de återvänder till gotland i eftermiddag/kväll. Nu ska jag och J ta med oss Trisse på en liten prommis. Vid 13 börjar jag jobba. Egentligen börjar jag 13.30 men eftersom jag ligger 3-4 h back i flexen pga fredagens ledighet så flexar jag in 30 min tidigare i dag.

ha en trevlig dag.    

Då var det fredag igen.

För de flesta av er där ute innebär det att det snart är helg och ledighet. För mig innebär helgen jobb, men jag har å andra sidan varit ledig i går och så är jag ledig i dag.
Sovmorgon, lagottomys och sedan 2 h prommis runt Haga. Eftersom det är fint väder och sol i dag fick Tristan bada i sjön. Härligt sa lagottogrisen. Tristan är så söt ibland när vi går prommisar och han hittar pinnar. Då stannar han vid pinnen och tittar på den sedan på mig sedan på pinnen igen, precis som om han vill säga; men kasta den då. Om jag inte gör något så trampar han otåligt med framtassarna på stället, gör jag ändå inget då slår han med tassen på pinnen och tittar på mig precis som om att han vill säga: men vad då? fattar du ingenting? kasta den!
 
Nu ska jag ta och städa lägenheten. I kväll kommer svärföräldrarna på besök från gotland och de stannar väl hela helgen. Men jag är ju ändå inte hemma... 

Gå och gå

Hade tvätttid mellan 10-13 därefter gick Tristan och jag ned på "stan" för att möta upp Emma och Tim vid T-centralen. Tristan blev helt till sig när Emma och Tim kom, han var färdigt att hoppa upp i barnvagnen. Vi började sedan vår vandring runt kungsholmen. Vid några tillfällen stannade vi vid någon parkbänk för att Tim var missnöjd med tillvaron i vagnen. Tristan var färdig att äta upp Tim. Han slickar på Tims händer och fötter, helt stollig. Till slut snodde han Tims ena strumpa. Jag tog då bort Tristan från T och då blev Tristan mycket missnöjd och visade det genom att skälla på oss. Jag som säger att Tristan aldrig skäller... För några veckor sedan var Emma, Alex och Tim här hemma hos oss och då var det samma sak, Tristan slickade och pussade på Tim. Undra om barn luktar något speciellt? Tristan var även på Emma och luktade på henne samt försökte sno en av hennes tröjor som låg under barnvagnen. Tror helt enkelt att min kära lilla hund har blivit galen!
Vi gick och gick och gick, när vi kom till Fridhemsplan tog Tristan och jag bussen hem för då var våra ben trötta så trötta. Vi har gått i ungefär 4 h.

Nu ska jag bygga mat.
Tror att det blir stuvade makaroner.


Paris

För ett par veckor sedan hade vi personalmöte. Eller alltså vi har personalmöte varje onsdag, men innan det här mötet för ett par veckor sedan hade jag ingen aning om att hela avdelningen ska åka till Paris. Eller i alla fall ambitionen att åka till Paris. När jag kom ut från mötet var jag helt plötsligt med i planeringsgruppen för Parisresan. I går hade jag så mycket att göra så jag kunde inte vara med på mötet men nu är tydligen datum bestämt. 14-17 oktober tror jag att det var. Härom dagen var vår närmsta chef; vår chefssjuksköterska och en annan sjuksköterska i planeringsgruppen och pratade med the Big Boss för att be om lov för att åka. Han tyckte tydligen att det lät spännande och ville själv följa med. Det fattas "bara" 70K. Någon som har några bra tips på hur man får ihop pengar? Ge mig tips.

Syftet med resan (tror jag) är bland annat att vi ska besöka ett sjukhus som arbetar med samma cancergrupp som vi gör.

Den försvunna strumpan.

När Tristan och jag är ute på promenader far han oftast runt, skuttar och hoppar i snåren. Detta gör att han ibland får små sår på tassarna eller nedre delen av benet. Dessa upptäcker jag när han ligger och slickar slickar och slickar på tassen. När han slickar blir det bara värre och det lilla såret blir större. När jag upptäcker att han har ett litet sår då sätter jag alltid på en avklippt strumpa på tassen för att han inte ska kunna slicka å så läker såret på ett par dagar. Här om dagen upptäckte jag ett litet "sår" på  Tristans högra framtass. Satte därför på en strumpa. I går kväll när jag kom hem från jobbet hade Tristan ingen strumpa på. Frågade J var han hade gjort av den men han hade inte sett den. Så strumpan är borta.. Finns inte. Det finns två alternativ. 
1. Tristan har ätit upp strumpan
2. J tänkte inte på strumpan utan tog ut Tristan med den och han har tappat den ute. 

Jag hoppas hoppa hoppas att det är alternativ 2. J tror sig komma ihåg att Tristan hade strumpan innan de gick ut men inte när de kom hem. Så det måste vara så.. Varför skulle han käka upp strumpan? Han äter aldrig upp saker annars... Och om han hade tryckt i sig strumpan borde han inte må så bra? Men han är som vanligt..  


Onsdag

Blev i måndags tillfrågad om jag i dag ville byta fråb dag till kvällspass. Och det gör jag gärna, vad gör man inte för lite sovmorgon? I måndags var vi 5 syrror på kvällen, i normala fall är vi minst 3. Om någon ville fick de gå hem igen. Det var en som valde att gå hem. Jag svor att över att jag inte hade flextid att ta ut så att det kunde ha varit jag som fick gå hem igen. Sedan fick jag erbjudandet att vara flexledig på fredag (är ledig i morgon också). Tydligen var det 4-5 syrror då med. Och tydligen får man ligga back i flexen så jag är gladeligen ledig på fredag!

I morse när vi vaknade var det vitt ute. Är man Hannah blir man sur över snön eftersom man vill ha vår, är man lagotto och Tristan blir man överlycklig för snön. Det blev en tur runt Hagaparken i morse i snön och blasket. Smutsgotton fick mot sin vilja stiga in i duschen när vi kom hem. Nu jag har duschat, spacklat mig och dammsugit och väntar mest bara på att det ska bli dags att åka till jobbet. Så länge så surfar jag runt för att läsa bloggar medan jag ätermin lunch; te och hårdsmörgås.

ha en trevlig dag!

Brr

Orkar inte skriva något vettigt förutom att det är någon dum jävel som kommit på att det ska snöa!

Måndag igen

Ny vecka, nya tag. På torsdag är jag ledig men som "straff" får jag jobba hela helgen.
I dag är det kvällspass som gäller. Tristan och jag började morgon med en långprommis i det inte allt för roliga vädret. Grått och mulet, men det regnar i alla fall inte..
Nu ska jag anmäla Tristan till Radunon som är i sommar i samband med världsutställningen. I dag är sista dagen man kan anmäla till reducerat pris. Funderar på om jag ska ta mig till österbybruk eller inte. Någon annan som ska dit? Hur som så har jag lite tid på mig att fundera...

Dumt av mig...

På förmiddagen städade J och jag lägenheten. Medan J dammsög skrubbade jag duschen. Ren och fin blev den. Blir lätt skitig när man har en lagotto och det är lerigt ute. Det är dock lättare att göra rent duschen i den här lägenheten jämfört med i Uppsala. I uppsala var det så jäkla mycket kalk så det gick banne mig inte att få rent duschen. Men i alla fall så blev duschen här så ren och fin..
Nu på eftermiddagen kom jag på att jag skulle bada Tristan. Det behövdes verkligen.. vattnet blev helt brunt när jag spolade av honom. Så nu är Tristan ren och fin (och far runt som en tok och gnuggar sig mot allt) men duschen den är skitigt igen.. Borde kanske ha gjort rengörningarna i omvänd ordning...

Shopping

Nu har jag precis varit och köpt mig ett par nya walkingskor. De gamla var totalt utslitna och jag får jordens blåsor av dem bara för det.. Köpte även strumpor, en bh och ett par jeans. Ett par BLÅ jeans. Jag har inte ägt ett par blåjeans på mååånga år. Nu ska Tristan och jag ut på prommis och inviga mina nya walkingskor.

Minus

Ett minus med gårdagen var att jag under promenaden tappade linsskyddet och den där solskyddgrunkan till kameran. Pappa, kan du skaffa nya åt mig?

I går i ord.

Som det syns på bilderna här under så var det strålande väder i går. Därmed tog vi en riktig långprommis; gärdet, djurgården och åter tillbaka till östermalm. På gärdet träffade Tristan en liten dvärgpudeltjej som han blev fasligt förtjust i och pussade på. Promenaden fortsatte längs vattnet på djurgården, Tristan ville mest bada hela tiden. Vid djurgårdsbron vid strandvägen stannade vi till för att äta glass i solen. Eftersom jag inte orkade hela min magnum fick Tristan resten, mums sa han. När vi strosade över östermalm hem gick vi förbi en butik. Det måste vara en butik för La famiglia och deras Ia. För den hette Iaa`s. Kom igen, känner ni inte att ni måste köpa en massa saker till Ia där? Vidare strosade vi förbi Muffin bakery där vi stannade och köpte med oss muffins hem. Hemma igen efter 3 h prommis så fikade vi i solen på balkongen med våra maffiga muffins.
Efter lite slappande i soffan åkte vi för att storhandlade maaat.

I går i bilder.

image332
Tristan på g på gäääärdet.

image333
Varmt och härligt i solen.

image334
Jordens finaste på nära håll.

image335
Det blåste lite på gärdet så det fanns de som försökte lyfta.

image336
Onda svanar som väser på oss.

image337
Där det finns vatten finns även Tristan

image338

Plask plask plaskgotto!

image339
Vad då? Komma upp ur vattnet? hur tänker du nu husse?

Lördag

Vaknade vid 08-tiden av att jag nästan ramlade ur sängen. J låg som ett klistermärke intill mig, buffade på honom för att han skulle flytta på sig. Han makade på sig någon cm sedan hörde jag en ljudlig snarkning från någon som låg på andra sidan om J. Satte mig upp i sängen och beskådade Tristan som låg på rygg med alla fyra benen i luften och huvudet på Js kudde. Hmm vår hund är den som har störst plats i sängen...
Vi måste verkligen få tummen ur och köpa en större säng. Vi har fortfarande min 120 säng. den funkar, men med en lagotto som brer ut sig blir det trångt. Vi har planer på att köpa en 180 säng men det är mycket snack och lite hockey. Vi kommer aldrig i väg.

Upp till kamp.

Hurra!
Nu har vårdförbundet varslat om stejk!
Tyvärr kommer inte jag bli uttagen i strejken.
men på tisdag ska jag nog banne mig försöka få tid till att gå med i demostrationen.

Psyko-magnet

Hann inte komma så långt på vår morgonprommis innan den blev förstörd. Detta på grund av att jag mötte en man i 35-40-årsåldern. Han hade två amstaff som sprang lösa och naturligtvis rusade de fram till Tristan och mig.
Blev lite irriterad, är så jäkla trött på alla hundar som ränner runt lösa. Och som vanligt säger jag vad jag tycker. Varpå följande "konversation" uppstod.
- Kan du vara snäll att ta bort dina hundar?
* Knip igen käften din jäävla kossa.
- Ursäkta vad sa du?
* Hörde du inte vad jag sa kanske du ska gå hem och rensa öronen.
- ursäkta? Men jag hörde vad du sa men jag vill inte ha dina hundar springandes runt min hund.
 * Mina hundar får springa som de vill
- Nu är det faktiskt så att man inte får ha hundar lösa hur som helst. Det är koppeltvång.
* Det är det inte alls det. Det här är en statlig nationalpark och här får man ha hundar lösa.
- Det är just där man inte får ha hundar lösa.

Tristan och jag fortsatte muttrandes att gå. JÄVLA pucko. Blev mest chockad av mannens bemötande. Jag var inte på något sätt otrevlig när jag bad honom att ta bort sina hundar. Och sedan ha mage att kalla mig för jävla kossa, faan vad sur jag blev. Ringde sedan upp J för att avreagera mig. Undra vilken värld han levde i, mannen verkade inte helt stabil, fick väldigt konstiga vibbar av honom....
 
Hundarna sprang snabbt vidare och var inte på något sätt aggressiva men det spelar ingen roll. Jag är som sagt enormt trött på alla hundar som ränner omkring utan att folk har koll på dem. Det rör sig enormt mycket folk i områdena och det är inte alla som gillar hundar. Och bara för att jag har hund betyder det inte att det är ok att andra hundar kommer springandes till oss. Vi är inte intresserade av andra hundar.

Same old same old.

Har inte så mycket att blogga om i dag. Dagen har sett ut som de flesta andra dagar, upp 05.25, tvätta av mig, sminka mig, ut med Tristan, cykla till jobbet. Jobba 7-15.30. Cykla hem ut med prinsen i 1 till 1.5 h. Sedan slappa i soffan med datorn som sällskap. Hade i dag ställt in mig på att ta den där friskvårdstimmen och gå hem 14.30. Tanken var god i alla fall. Har iofs haft en relativt lugn dag på jobbet men några saker krånglade på förmiddagen bland annat så fick jag inget blod ur en port.. Men efter lite meckande och FAAAN den som ger sig så fick jag "retur" och kunde ta mina prover. När saker krånglat blir allt förskjutet och saker som jag skulle ha arbetat undan på förmiddagen fick jag göra efter lunch. Sedan var det personalmöte. Nu siktar jag in mig på fredag, då då då ska jag banne mig ta min timma. I morgon är det kvällspass som gäller, hurra för sovmorgon.

Nu påkallar Tristan min uppmärksamhet, ska nu ta ut prinsen på en prommis. i går kväll när vi var ute efter maten träffade vi på en bäbis. En 10 veckors tollarebäbis, isch så söt och äcklig. matten & hussen blev lite förtjusta i Trisse, de tyckte att han var så tjusig.

Hmmm det är inte lätt att skriva när man har en lagotto som hela tiden kör in nosen, eller rättare sagt hela kroppen under armen på mig...

Bilder

Det blev en del fotande i söndags. När det är fint väder är det lite roligare att fota.

image325
På gärdet kan man springa springa springa

image326
Jag slutar lipa om du kastar bollen.

image327
Kasta bollen då!

image328
Alltid redo!

image329
Badgotto!

image330
Shake dog shake

image331
Badkungen funderar på om han ska hoppa i igen.

Summering

Eftersom jag inte har kunnat blogga på fleera dagar så får jag lite snabbt summera dessa dagar.
Lördagen bestod av städning och av att slöa. En rejäl långprommis på 2,5 h blev det också. Husse J bestämde att vi skulle gå till karlbergs slott. På kvällen var det lagottomys framför en bra dvd som gällde. 
Söndagen var det strååålande väder. Jösses, det var verkligen vår. Än en gång fick husse J bestämma vart vi skulle gå prommis. Denna gång blev det ut på gärdet (med resten av sthlm) och runt något som hette hundudden. Någonstans ute i skogen vid vattnet hittade vi kruthuscafét, där vi stannade för att fika. Tristan fick plaska lite vattnet. En badande lagotto är en glad lagotto!  Och en glad lagotto blir ännu gladare när han får smaka korv av snälla tanter och farbröder. När vi efter många om och men kom hem igen visade det sig att vi hade varit ute i 3,5 h. Trötta trötta ben... Senare på kvällen kom vi på att vi var tvugna att motionera bilen, vi tänka våldsgästa La famiglia men eftersom Ia löper lade vi ned det projektet. Hamnade i stället i bargshamra och snurrade runt där efter ingenting. Men på vägen tillbaka till stan körde vi förbi ett plantagen. Så nu vet vi vart vi kan köpa våra balkongblommor.  
Måndagen började som de flesta måndagar med en rejäl morgonprommis i Hagaparken, i ljuvlig vårsol. Sweetness! Den badgladalagotton fick plaska lite vattnet. Eftermiddag och kvällen innebar jobb för mig. 
I dag är det tisdag och vi är nu "up to date". Jobb hela dagen, men hade planen att smita hem tidigare genom att ta en friskvårdstimme för att gå ut och gå i det underbara vårvädret. Dessa planer kunde jag stoppa upp någonstans.. När jag väl kom från jobbet tog jag med mig prinsen på prommis i det härliga vädret. Nu är det verkligen vår! :D Men det går nog snart över.. :P Tristan och jag myste i solen i brunnsparken och badgotton simmade sina första simtag för detta året. Årets första bad tog han 080101 men i dag var första gången som han simmade.

Nu ska jag bygga mat sedan ska jag slänga upp lite bilder från söndagsprommisen,

Back to life

Bloggen har varit död, stendöd de senaste dagarna.. Men det kanske ni har märkt?
Tydligen har blogg.se gjort något spännande vilket har resulterat i att jag inte har kunnat blogga.
får se om jag kan få till något bra inlägg senare i kväll.

RSS 2.0