Nu kan jag snart hoja

fram som blixten när jag far till jobbet.
I går eftermiddag for vi ut till barkarby för att fördjupa oss i projekt köpa cykel åt HP. Hade spanat på en cykel på sportex tidigare och en sådan blev det, det svåra valet var huruvida jag skulle ha en röd eller svart. Lyckligtvis skulle affären stänga så jag kunde inte stå och vela i 500 år. Cykeln kom i ett paket  och genom att fälla baksätet i bilen fick den faktiskt plats :D När vi kom hem blev det till att försöka skruva ihop cykelhelvetet. Men det var inget cykelhelvete utan det gick rätt smärtfritt att skruva ihop den, inget slagsmål eller blodvite uppstod. I dag ska vi justera dvs ställa in rätt höjd på sadel och styre sedan är det bara att pumpa däcken och trampa. Hurra! Passade även på att köpa ett sadelskydd i fårskinn, trevligt att ha nu när det blir höst. Tristan fick nys på fårskinnet och var mycket intresserad av det, han lyckades sno det en gång, tack och lov upptäckte J det innan Trisse hann slakta. Sedan gjorde Tristan flera försöka att försöka komma åt sadelskyddet. Nu på morgonen satte jag på sadelskyddet på sadeln medan Tristan studsade runt mig. Sedan satte han sig ned brevid cykeln och tittade på cykeln och såg ut att tänka: hmm hur ska jag lyckas sno det därifrån? Stolle!
I dag måste vi fara tillbaka till sportex för det saknades två grejer som ska sitta under cykelkorgen.. 

Var även duktig och köpte en cykelhjälm, det är ju något som alla borde ha när de cyklar, speciellt här i sthlm där folk kör som idoter, att det är rött för bilister och folk på övergångställen är inget som stoppar bilisterna...
Problemet är att känner mig fruktansvärt obekväm, tom töntig i cykelhjälm, men det är väl en vanesak. Eftersom jag valde en svart cykel fick det bli en röd cykelhjälm. Kom dock senare på att den förmodligen skär sig med min röda regnjacka. :O   

I dag har jag ont i halsen igen. Jäkla skit!

Himmelska hundar

I dag tog J, jag och Tristan en promenad här på östermalm, vår destination var hundcafét Himmelska hundar.
J åt en smaskig chevresallad, jag tryckte i mig en förträfflig varmmacka med chevre. Tristan fick en mezetallrik med blodpudding, ost, skinka och leverpastej toppad med lite rivna morötter. Mums sa Tristan och smaskade glatt i sig. Tristan fyller år på tisdag så vi firade hans födelsedag lite i förväg. Naturligtvis glömde jag att ta med kameran. 
Hundcafét är väl värt ett besök. Lär gå dit fler gånger. Tristan hade ju tidigare bestämt en dejt där med Salma i somras men det blev det inget av så nu undrar han om Salma vill följa med dit i december när/om de kommer och hälsar på? Tristan rekommenderar mezetallriken. En annan grej som Tristan gillade med hundcafét var att det var en barnfamilj där. Barn är bra tycker Tristan, av dem kan man lätt sno mat. 

Efter detta kalasandet är Trissenisse trött och snarkar nu gott i soffan.

Gotland

Nu borde vi ha varit på gotland och på hundutställningen. Men så är inte fallet :(
Men huvudsaken är att Tristan blir bra. Håller tummarna att det går bra för Lotta eller Lilian i helgen.
Svärmor ringde precis, hon och svärfar ska åka ned och spana när det är dags för lagotto i ringen. De lovade att ta med kameran och skicka bilder till mig senare.

På tal om gotland så hade vi tänkt åka dit i slutet av september för att vara med på tryffelhelgen, först missade vi sista anmälningsdagen men sedan förlängdes anmälningstiden och då hade vi tänkt anmäla men när Tristan blev dålig så kändes det inte så aktuellt att anmäla, hade annat att tänka på då. Men förhoppningsvis blir det tryffelhelg även nästa år.

Det bästa

med att Tristan är nedklippt är att han är 10 gånger gosigare nu. Han är en riktig gosegris i vanliga fall men nu är han som sagt mycket mer gosesugen. Ska helst ligga/sitta i knät på en hela tiden när vi tittar på tv. Tidigare kunde han ligga en liten stund sedan blev det förmodligen för varmt och han gick ner på golvet, nu kan han ligga i timmar. I går kväll låg vi i soffan och såg på film och under nästan hela filmen låg Trisse på rygg på min arm och snarkade.  I morse när det var dags var morgonmys så låg han tom under mitt duntäcke. Myssss, Lagottomys! 
Antar att detta beror på att han inte är lika varm nu? eller?  

Likheter

Vaknade i morse av att jag inte kunde andas, hej nästäppa!
Med lite nässpray så blev det något bättre. När jag skulle lägga mig ned igen så tittade jag mot andra sidan sängen, där satt Tristan och tittade på mig. Då slog det mig vad lik han är en surikat nu när han är snaggad.
Sedan blev det lagottomys innan vi orkade släpa oss upp.


nakengotto.

När J kom hem sprang Tristan för att möta honom i hallen...
J sa
- Heee... VAD FAN HAR DU GJORT? Det är ju inget kvar av honom.
Höll på att garva ihjäl mig men påpekade sedan att Tristan nu är mjuk som plysch! 

Lagottoslakt

Detta är vad som blev kvar, eller rättare sagt vad som togs bort... Nu är det inte mycket kvar av Trissenisse. Han ser inte mycket ut för världen och vill därmed inte vara med på bild. Huvudet klippte jag endast lite på, sparade det åt Lotta. :D
Nu är Tristan nybadad och jag kan tänka mig att det kommer dyka upp en massa toffsar att klippa bort. En klippmaskin hade inte varit dumt. Jag har klippt och klippt och klippt å så tycker jag att jag fått bort det mesta, klipper lite på andra sidan å så ser han likadan ut igen på första sidan. Pälsen tar aldrig slut, tycks växa ut lika snabbt igen.


Dagens ordspråk

Väck inte den lagotto som sover.



I dag har det halsonda nästan försvunnit för att kompensera frånvarot av halsont har min kropp bestämt sig för att nysa och snora desto mer. Är dock inte lika slut i kroppen i dag som i går. 
Nu ska jag skriva ihop ett litet brev sedan blir det en kort prommis för att sedan ta itu med operation klippa lagotto. Funderar dock på hur mycket jag ska spara på benen och på huvudet, det tar ju längre tid för den pälsen att växa ut än pälsen på kroppen. Och Lotta svarar inte när jag ringer, typiskt...

Bilden ovan kan alltså vara den sista bilden på Tristan med mycket päls på ett bra tag..  

Marathon

Det känns som jag har sprungit ett maraton när jag i själva verket endast gått två kvarter, fram och tillbaka.
Just nu önskar jag att vi hade ett badkar att krypa ned i. Får ta en dusch istället. 

Snörvel, snor och ont i halsen.

Uhh jag är sjuk och ämlig.
Min hals gör så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen och nu börjar snoret rinna. Försökte ta mig till jobbet i morse men jag mådde så jäkla risigt att jag ringde och sjukanmälde mig. Det är jäkligt surt att vara sjuk men med tanke på att jag jobbar med extremt infektionskänsliga patienter så är det inte rätt att gå till jobbet när man är sjuk.
i dag blir det därmed planläge i säng eller soffa och massa massa lagottomys.
Nu ska jag bege mig till närmsta apotek för att proviantera strepsils och nässpray.

Första

arbetsdagen efetr semestern gick ok. Lite förvirrat och något stressigt men annars så var det riktigt roligt att komma tillbaka. Det som inte är lika roligt är att jag har dödsont i halsen. Hoppas att det går över snart... Kvällspass i dag igen. Det som var tråkigast i går var att när jag skulle cykla hem efter jobbet var det kolsvart. SIst jag cyklade hem var det banne mig ljust som på dagen.

Nu ska jag sörpla varmt honugsvatten för min stackars hals. Sedan ska jag ut för att införskaffa frimärken, har 150 olika brev som ska postas. 

Ha en trevlig dag!

Då så

nu är det slut på det roliga!
Dags att packa ihop det jag ska ha med mig och fixa till mig sedan jag drar till jobbet.


Ska vi gissa att det snart börjar regna :P

Heute

Hann inte alls med att göra allt jag hade planerat i dag.
I förmiddags for vi ännu en gång mot uppsala (var där senast förra helgen) tittade upp i J:s lillebrors nya lägenhet där det fixades och donades. Vi lämnade Tristan där och gick sedan till Maria och Christian för att hälsa på och fika. Har inte träffat Maria sedan vi slutade skolan, oh så roligt det var att ses. De var i sluttampen med sin köksrenovering och det blir så snyggt så snyggt. Måste se till att de snart kommer och hälsar på här i stan och ger oss bra tips hur vi ska fixa vår lägenhet. De är superduperbra på sånt. Passade även på att hämta upp mitt long lost paket, som jag tjatade om för några månader sedan. Maria har varit snäll och hämtat ut och förvarat det åt mig. Alla tallrikar var hela och fina. :D 
Efter en trevlig fika travade vi tillbaka till P:s lägenhet där det serverades mat.

Min plan var att passa på att ta hjälp av svärföräldrarna och deras bil för att åka och köpa en cykel åt mig som de sedan skulle kunna åka förbi och lämna när de åker mot nynäshamn. Men det hanns inte med och tydligen kommer ändå inte cyklarna i färdigt format utan man måste skruva ihop sin cykel själv. Nu vet jag inte hur jag ska lösa mitt cykelproblem.. 
Fick i alla fall tillbaka och med mig Tristans hundmat. När J och Tristan åkte till gotland  i juli glömde de att ta med sig hundmat så de fick köpa en ny säck som vi sedan glömde att ta med oss hem. Och så glömde svärföräldrarna säcken förra helgen när de åkte upp men denna gång fick säcken följa med.
Innan vi for tillbaka till sthlm var vi in en sväng på gränby centrum och konstaterade att vi knappt kände igen oss längre... Väl åter i sthlm blev det lite oplanerat matinköp och hemma på vår gata i stan var vi vid 20-tiden. På det följde en lagottopromenad och vid 21-tiden hade jag ingen störra lust att ställa mig och börja klippa Tristan så det hann jag inte med i dag. Tveksamt om jag hinner det i morgon innan jag börjar jobba.. Men på onsdag jobbar jag dagpass så då efter jobbet blir det operation lagottoklipp.

Nu ska jag sova och förbereda mig mentalt för att börja jobba igen efter semestern. 

I går

Mötte J, jag och Tristan upp 4/5 av La famiglia vid Stora skuggan. Efter lite snurrande för att hitta rätt spår så blev det en prommis i den mysiga skogen. Mr Trissenisse vädrade havet och var rätt sugen på att hoppa i, hade han inte varit kopplad hade han säkert dragit mot vattnet..


Ia goes banans i det härliga gräset


Även Tristan blev (inte helt oväntat) stollig och rullade sig som en tok i gräset


Ia hittade en parkbänk att hänga på.


Vill du ta en närbild eller ha en puss undrar Ia


Tristan och Ia

När vi var färdigpromenerade brummade vi hem till oss för att fika. Min blåbärspaj jag hade bakat blev dessvärre inte perfekt, pajskalet var aningen för mjukt. Men den gick trots det att äta. Efter fikat for La famiglia hem till sig och vi slappade en stund i soffan innan vi for efter. I casa de la famiglia serverades det välsmakande mat och trevligt umgänge. Vi fortsatte pajtemat med en äppelpaj (som var perfekt) till efterrätt. Det spelades singstar och vissa var bättre än andra. Tack hela La famiglia för ännu en trevlig dag!


Sinnen

I morse när Tristan och jag gick vår morgonprommis så sa flera av mina sinnen: att nu börjar det bli höst.
Strålande solsken, men det luktade och kändes som höst och de gula löven gjorde det inte bättre.

Lillgrisen

dvs Tristan, tycker att han förtjänar ett eget blogginlägg.
Min lille prins har lyckligtvis blivit bättre under denna vecka. Han är fortfarande sned på huvudet och mungipan hänger men inte lika mycket som tidigare. Han är inte heller lika snubblig och struttig, dvs ingen fyllehund längre. Förut kunde han ramla omkull ibland men nu har han mer kontroll på kroppen. Han är lika pigg och glad som vanligt, fina fina Tristan. I och med detta har det inte blivit några långprommisar på länge, kan tänka mig att hans kropp har lite långprommisabstinens.
Vi hoppas att det fortsätter att gå åt rätt håll och att ansiktsparesen släpper helt. Detta innebär dock att det varken blir gotland eller högbo för vårt lag. Det är jättetråkigt att inte kunna ställa på vare sig gotland eller högbo eftersom det är så jäkla roligt med utställningar, men men sånt är livet. Och jag känner mig inte så sugen på att åka till gotland utan att visa Tristan och mamma vill inte åka själv så hon kastar nog in handduken hon också. Får se om jag eventuellt kommer till Högbo bara för att kolla, kan vara rätt skönt att glida runt och bara titta. Vi lägger nu utställningskopplet på hyllan och återkommer förhoppningsvis nästa vår/sommar.

Istället för utställningskopplet ska vi ta fram saxen och klippa ned Tristan totalt, uhh hemska tanke, anser nämligen att en lagotto ska se ut som en lagotto men detta är nödvändigt, han behöver få helt ny päls. Just nu är han en stor tovboll och det känns lönlöst att stå och reda ut tovor när han ändå ska klippas ned. Skulle behöva en klippmaskin för att få ett jämt resultat, får se när jag kan få tid att åka förbi Lotta och låna. Skulle kunna ha klippt ned honom tidigare i veckan men jag tycks skjuta på det, å så har jag inget trimbord i dagsläget (se tidigare inlägg). Men ju fortare han blir nedklippt desto snarare kommer det ny päls. Klipper jag ned honom nu växer det ut en del till hösten och vintern så att han slipper frysa då.  

Är det dags?

för en liten uppdatering kanske?
Denna sista semestervecka så har vi mest tagit det lugnt, slappat och varit hemma. Det har vait skönt det med. Vi har gjort små utflyckter till ikea, factory outlet i barkarby (där vi såg två lagotto :O ), mm. Vi har även varit ute i Ärla till Parma för att byta mitt trimbord till ett mindre snett och vint, de hade inga hemma i den storleken så jag fick ett tillgodokvitto och får hämta ett nytt om ett par veckor när de fått in nya. En kväll här i veckan var vi på grönalund. Vi köpte åkband men konstaterade ganska snart att vi inte grejar att åka lika mycket som vi gjorde tidigare. J gav upp rätt snart men jag lyckades tjata mig till att han skulle åka lite fler karuseller med mig. Måste få valuta för pengarna. Det var jättelite folk och vi slapp stå i långa köer, det var snarare tvärtom att de hade svårt att fylla karusellerna. Som grädden på moset på en jättemysig eftermiddag/kväll så vann vi 2 kg marabouchoklad.  2 kg kärlek!

På måndag är det dags att återvända till verkligheten, det ska bli skönt och roligt att börja återvända till jobbet samtidigt har det varit rätt skönt att bara slappa dagarna i ända. Tyvärr blev inte semestern som vi hade tänkt oss i och med att Tristan blev dålig men vi har gjort det bästa av situationen. En annan aspekt på att semestern inte blev som vi tänkt oss är att det förutom första veckan på gotland, så har regnat vareviga dag. Nu är det lång tid tills nästa semester :P  

Trots allt

det negativa de senaste dagarna. Så är vi rätt glada.
Detta när vi tittade på Hesiodos hemsida och såg att ännu en av Tristans avkommor i finland har blivit finsk utställningschampion. Nu kan 2 av 7 i den kullen titulera sig finsk utställningschampion. Denna gång var det vackra Mandaraban Abracadabra "Sera" tur. Ett stort grattis till Sera och hennes ägare Terhi.

Positivt.

Efter mitt inlägg i går har jag fått både mail och sms från familj och vänner som undrar vad som hänt. Vänner som jag/vi har lärt känna genom bloggen och våra härliga lagotto. Tack för all omtanke. Senaste dygnen har varit lite oroliga och jag har inte velat skriva något innan vi fått besked. Nu i eftermiddag kom beskedet och det var positivt genemot vad min hjärna kokat ihop.   

För några dagar sedan, tisdags fick jag för mig att Tristan var sned i ansiktet men tänkte att jag kanske inbillade mig. I onsdags blev det mer påtagligt hur sned han var, höger ansiktshalva var helt slapp, han dreglade och han var lite snubblig när han gick. Fick panik och tänkte att han kunde ha fått blödning, propp eller tumör i hjärnan. Fick tag på en veterinär i örebro dit vi fick komma under eftermiddagen. Veterinären undersökte Tristan och kom fram till att det kunde vara någon idiopatisk (oförklarlig) påverkan på balansnerven. Och att det skulle läka ut av sig själv. Hon lugnade mig och sa att risken att det var blödning, propp eller tumör inte var så stor. Jag var nog så uppe i varv att jag inte minns särskilt mycket av vad hon sa. Vi tänkte fråga om borrelia eller annan fästingburensjukdom men det kom av sig i paniken. 

I går morse, torsdag var Tristan ännu mer snubblig så jag ringde till strömsholm så fort de öppnade. De bad oss komma så snart som möjligt. När jag anmälde oss i kassan och personalen sa "ajdå" om hans ansikte, kändes det som om mina misstankar kanske inte var helt fel, och den paniken/oron jag kände blev ännu värre. Vi blev ganska snart omhändertagna av en veterinär som klämde, kände, kikade och pillade på Tristan. Snälla finaste prinsen Tristan som bara stod och var så duktig och fann sig i vad som gjordes med honom. Oki när de pillade honom i röven blev han lite förnärmad. Till och med när det togs blodprover satt han snällt. 
Veterinären ville lägga in Tristan för att göra en MR dagen efter om de hade tid, men jag i mitt rätt panikslagna tillstånd ville inte alls lämna kvar Tristan. Rådgjorde med Lotta som sa det som jag också hade tänkt: och om de hittar en blödning eller propp? vad ska de göra? 
Lotta tyckte att vi istället skulle fokusera på blodprovsvaren, huruvida han har borrelia eller ej. Och därefter gå vidare.
J och jag diskuterade och kom fram till att det kanske ändå är skönt att veta om det är något i hjärnan eller ej, även om det inte finns något att göra. Efter en lång dag beslutade vi i samråd med vetten att avvakta med MR tills alla blodprovsvar kommit så vi åkte hemåt med Tristan. Men skulle han bli sämre skulle vi åka in igen (att tillägga är att under allt det här har Tristan varit vid gott mod, han har ätit, druckit, kissat och bajsat.) En stund efter att vi hade kommit hem hit till sthlm ringde vetten upp för att berätta att alla blodprover såg bra ut. Det enda som de inte hade fått svar på var fästingproverna.

Nu på dagen så ringde de igen med svaren på fästingproverna. De visade att Tristan har borrelia och det är borrelian som gett de neurologiska symtomen. Veterinären faxade genast recept på antibiotika till närmsta apotekt som vi nu har hämtat. Det är så skönt att äntligen veta vad som är fel. Hellre Borrelia än hjärnblödning, propp eller tumör. Borrelia är så jäkla skumt, vilka jäkla symtom det kan ge, så lurigt!  Nu känns det som om vi i alla fall se ljust på framtiden igen och hoppas att Tristan blir bättre snarast.
 
Har gått runt och tänkt för mig själv, snälla låt Lotta ha rätt. Och det hade hon, än en gång! Tusen tack till vår suveräna uppfödare för allt stöd och råd i en väldigt jobbig och omtumlande situation. Nu kan vi alla slappna av. 

I och med all denna omtumlade dramatik så missar vi den helg vi sett fram emot länge. En helg med Mia och Salma. Mia har istället fått med sig hela familjen på en liten minisemester. Stugan vi bokat sägs var fin och jag hoppas att de får en trevlig helg där utan oss och att Mia och Salma sopar mattan med de där gröttalande danskarna. 
    

Det blir aldrig som man tänkt sig

Nu borde vi ha varit på väg, på väg ned till Mia och Salma. För att ha en underbart trevlig och rolig helg, för att åka över till danmark på utställning och ha jätteroligt. Detta är något jag har sett fram emot hela sommaren. Men det blir inte alltid som man tänkt sig... Det känns mest tungt nu innan vi vet något. Man befarar alltid det värsta.

TTT =

Tomattjuven Tristan

Var inne och spanade en sväng i mammas växthus. Tristan följde med in och gick runt därinne och spanade lite. När jag sedan ropade på honom att det var dags att gå ut så snodde han snabbt som ögat en tomat och sprang ut. Tomaten fick han dock inte ha i fred. Det fanns två andra spekulanter på den.


Tristan spanar in sitt kap. (det mörka i hörnet är Bastas röv)


Vad har du där undrar Fixa. Får jag smaka en bit?


Fixa svårt nöjd över att ha snott Tristans tomat


Smask smask tycker Fixa


Fixa vaktar tomaten som Basta är första spekulant på.


Det hela slutade med att Basta åt upp tomaten därav är hon mycket nöjd 


Summan av kardemumman

Nu har det blivit så där igen, att jag inte har orkat uppdatera.
I fredags kväll dök hela La Famiglia upp. Det grillades, trycktes i sig mat, fikades och hades en allmänt trevlig kväll.
Lördag morgon innebar att väckarklockan ringde tidigt. Frukost intogs och hundarna och saker packades in i bilarna. Därefter brummade vi mot askersund. Mellan regnskurarna tittade solen fram men trots det ojämna vädret hade vi som vanligt en supertrevlig dag. En massa trevliga lagottomänniskor att socialisera med. 
Hur gick det för Tristans lag då? Jo Tristan placerade sig 5:a i chkl med ck och oplacerad i bhkl. Domaren sa att Tristan släppte i ryggen i rörelse.  

Kritiken: Stabil och vältypad. Bra huvud. Kraftfull hals. Snygg överlinje, goda vinklar, utmärkta rörelser. Ing-Marie Hagelin. (Själv får jag inte ihop det där med snygg överlinje och att han släpper i ryggen)


(Inte jordens bästa bild men han är så söt med tungan som sticker ut)

Men vi är i alla fall glada för att vi fick ett finfint ostknivset från sagaform för vårt ck. 


Sötnosen Rossi

Fick även tillfälle att se och mysa med Maries barbet Dolores Haze. Hon var det ljuvligaste jag skådat på länge. Tyvärr hade jag missat att ladda batteriet i kameran. Så det blev inga bilder på denna lilla chokladbakelse. Det blev över huvudtaget väldigt få bilder.


När mamma och Fixa var inne i ringen sken solen

Väl hemma igen dök mina brorsöner Malthe och Wincent upp, det var inplanerat att de skulle sova över då storebror med fru skulle på kräftskiva. Medan barnen lekte, motade vi ut den kvinnliga delen av La famiglia på promenad med hundarna (i spöregnet) och vi som blev kvar i stugvärmen lagade mat och bakade efterrätt. Jordens godaste chokladtårta (om jag själv får säga) lyckades jag få till. Sedan hade vi en fortsatt trevlig kväll.

På söndagsmorgonen fick vi lite sovmorgon men jag vaknade av att Malthe som låg över oss i våningssängen låg och pratade för sig själv och sa "kan någon hjälpa mig ned, tack!" Frukost intogs och därefter en tur i skogen följt av fika. Sedan packade La Famiglia ihop sina saker och styrde bilen hemåt. När de åkt for J och jag in till Örebro för att fika med Daniel, Maria och Martin. Kvällen spenderades sedan slappandes i soffan.

Regn regn regn

Har varit lite dålig på att uppdatera sista dygnen...
I onsdag skulle J och jag gå en liten promenad med Tristan det slutade med att vi var ute i nästan 2 h. Vi gick dock inte hela tiden. Vi började i LillJansskogen där Tristan hittade skogshallon ssom han var tvungen att smaska på, han var helt omöjlig att få med sig. När vi nästan hade kommit runt slingan hörde vi något konstigt ljud. Det konstiga ljudet kom från högtalare vi gick för att spana vad det var. Det visade sig att det var hästhoppningstävling vid ryttarstadion. Så där fastnade vi en lång stund. När det blev uppehåll för att bygga om banan till nästa klass gav J upp. Jag hade gärna suttit kvar och tittat på den klassen också. Vi hann knappt komma hem innan det var dags att gå ned till centralstationen för att möta upp pappa som kom med tåget. 

I går morse ringde väckarklockan 04.45. Vi studsade upp för att köra ut pappa till arlanda. Vi var hemma igen strax efter 06-tiden. Då kändes det inte som om det var någon idé att gå och lägga sig igen. Istället packade och fixade vi lite och vid 09.00 satt vi bilen och var på väg. Vi kom dock bara till södertälje innan min kära J proppsade på kaffe. Väl hemma i mamma och pappas hus så verkade Tristan tycka att det var konstigt att inte någon var hemma. Han gick här och letade efter tjejerna. På eftermiddagen svängde vi förbi hos storebror m familj för att fika och busa med barnen. Därefter mötte vi upp mams för att handla. Under kvällen var det lagottoklippning som gällde.
När jag skulle gå och lägga mig i natt låg Basta i sängen så vi hade en liten mysstund innan jag somnade. Vaknade sedan när J skulle lägga sig, försökte då flytta på Basta som låg raklång bredvid mig men icke. Hon hade inga som helst planer på att gå ned på golvet, till slut fick jag ned henne till fotändan. Lite trångt att sova 2 pers och en hund i en 90 cm bred säng. I morse vaknade jag av att det spöregnade (& Basta låg kvar), eller det spöregnar fortfarande. Vid 07:30 hade det kommit 30.8 mm under detta dygn.

Undra hur plaskigt det kommer vara i Askersund i morgon?

Nu ska jag göra frukost och sedan väcka J. Basta och Fixa är lediga från jobbet i dag men Fixa verkar väldigt konfunderad över var mamma är. Hon är jordens största mattegris!
 
 

Tröttgrisen

snarkar i soffan


Övergiven

Jag är helt övergiven! Mina karlar har gaddat ihop sig verkar det som. :P
Tristan har tidigare varit en riktig mattegris. Nu är det bara husse som gäller. 
Husse husse husse hela dagen, fjäska för husse, mysa med husse, gå vid husse
på promenader, buffa på husse .Bli överlycklig och skutta fram på trottoaren när han får syn på husse.

Vaknade 9.36 i morse av att någon håller på att borrar. Hela hela tiden är det någon i huset som håller på och renoverar sin lägenhet. Det är aldrig tyst. Att sova så länge som vi gjorde i dag var det länge sedan jag gjorde. Tristan brukar altid väcka mig. Och när jag vaknade nu på morgonen låg Tristan fortfarande och sov. Fick tjata på honom för att han skulle följa med ut, hade det varit husse som skulle ta ut honom hade han säkert skuttat ut.   
Har under tiden vi varit på gotland blivit bortskämd med att Tristan redan varit rastad när jag vaknade varje morgon. Svärfar vaknar jämt tidigt och tar då med Trisse ut på långprommis.

Undra vad vi ska göra i dag!

Guppi guppi.

Nu är vi åter på vår gata i stan. Båtfärden hem var mindre rolig.
Fi faaan vad det gungade. Tyckte en stund att jag klarade mig rätt bra men blev efter en stund lite "lätt" illamående jag med. J mådde inte alls särskilt bra. Folk kräktes till höger och vänster och det luktade krex på hela båten vilket inte gjorde saken bättre. Var uppe och stuffade runt på båten av någon anledning och det var som att vara grymt berusad. När man gick och båten gungade kändes det ena stunden som om man svävade och nästa stund trycktes man ihop. 
Hade dåligt samvete för att Tristan satt själv nere i bilen. Smög/vinglade ned för att titta till honom och då låg han och snosade i buren. Det gungade märkbart mindre nere under däck. När vi närmade oss nynäshamn meddelades det kommande turer skulle ställas in på grund av att det blåste så hårt. Skulle vara intressant att veta hur många sekundmeter det blåste i dag. Vi satt nästan längst fram i båten, vilket inte vart det bästa stället att sitta i dag. Men det var rätt häftigt (i alla fall i början) att se de stora vågorna slå över båten.

Hipp hipp

Hurra hurra för J på hans födelsedag.
I dag fyller J år därmed har vi firat hans födelsedag. I och med att det har regnat galet mycket i dag så har vi inte gjort så mycket. J och jag var ned på stan en sväng men åkte snart hem igen på grund av regnet.
Nu ska jag ta och börja packa ihop mina saker som ligger utspidda överallt i hela huset. 08.50 i morgon går båten till fastlandet.
Har lite hemlängtan..

Dagens aktiviteter.

I dag var Tristan, J och jag inbjudna på fika hos Camilla och Ragnar med vovvar ute i Ljugarns-trakten. Och vi är inte de som tackar nej till fika. Det blev en väldigt trevlig fikastund med det trevliga värdparet och deras behagliga hundar. Tristan var ypperligt nöjd med att ha en massa snygga flickor omkring sig och med att strutta omkring på tomten för att nosa och kissa runt lite.
Med oss hem fick vi tryffel och jättegott tryffelsmör som vi senare under kvällen avnjöt på toast. Jättegott!
Tack så mycket Camilla och Ragnar för tryffelsmöret, tryffel och för att vi fick komma och fika i ert trevliga sällskap. Ni är närsom välkomna till oss i sthlm. 

När vi begav oss tillbaka in till Visby tog vi en sväng förbi inne i innerstaden för att spana på medeltidsmarknaden då det var invigning av medeltidsveckan i dag. Vi parkerade på öster och tänkte sedan ta en genväg nedför en rätt brant slänt. Vad gör Tristan? Jo han sätter sig ned på baken och åker nedför. Han såg inte klok ut och vi höll på att garva ihjäl oss. 
Vid medeltidsmarknaden spatserade vi runt en stund, Tristan hittade ett stånd med nybakat bröd som tydligen luktade väldigt gott och Trisse hade inga som helst planer på att gå vidare. Sedan sprang vi på Edvin och Nora + Edvins tvillingbror Aron med frun Linda. Dessa personer hade full medeltidsmundering på sig. Efter en stunds socialisering spatserade vi vidare och for sedan hem för att få maten serverad.  

Nu ligger Tristan vid mina fötter och drömmer, skulle tro att han drömmer om lagottodamer eller tjusiga engelsk setterdonnor.

Som vanligt hade jag med mig min kamera vid dagens aktiviteter men tog jag ett endaste kort? Nope!

Förvirrad

Måste ha varit väldigt trött och/eller förvirrad i går kväll när jag skrev att sista semesterveckan var avklarad. 
vad jag menade var att första veckan var avklard. Har ju hela tre veckor kvar på semestern. :D 

Nu på förmiddagen har jag och svärmor varit nere på stan och shoppat lite. Jag har bland annat köpt en födelsedagspresent till J som fyller år på måndag. Vad mer jag ska hitta på är det ingen som vet. Jag har föreslagit att han får följa med ut på stan (sthlm är kanske att föredra) och själv välja kläder som han vill ha så betalar jag.  

På tisdag tar vi båten till fastlandet och på torsdag eller fredag far vi till mamma och pappa, fast pappa är ju inte hemma då han rymmer till Italien. Planen är att han kommer upp till sthlm på onsdag för att sova hos oss eftersom planet till Italien går tidigt på torsdags morgonen, råkade visst lova att jag skulle köra honom ut till arlanda. Eftersom vi ska till örebrotrakten så ska jag passa på att boka in ett besök hos frisören, det var ett tag sedan och är välbehövligt! 
Någon som skulle vara i behov av ett frsörbesök är Tristan. Huu jag måste verkligen ta tag i hans päls. Han ser för jäklig ut. Massa tovor och eftersom han älskar att rulla sig i gräs så står pälsen åt alla håll, speciellt under-ullen. Får piffa till honom inför askersund... Men det får bli en annan dag.

På utfykt

Då var sista semesterveckan avverkad. I morse kände vi oss inte så sugna på att åka och bada. Istället blev det utflykt till Robbjens. Där tittade vi på den gamla gotländska gården, fikade i ladan och köpte honung som var producerad på gården. Jag var naturligtvis intresserad av att köpa deras tryffelhonung men den var tyvärr slut. Något som däremot fanns var en kanin som jag matade med maskrosblad sedan upptäckte vi att kaninen hade 5 eller om det var 6 stycken små små söta kaninbebisar. såå söta. Gissa vem som var sugen på att ta med en hem...

Sedan brummade vi vidare på det gotländska landet där vi hittade en gård med ett litet bageri där vi köpte rödbetsbröd (ska bli spännande i morgon att se vad det smakar) och bullar. I skrivande stund sitter vi och mumsar på våra smaskiga bullar och Tristan vill gärna smaka. Sedan for vi vidare och tittade på gården där svärfar växte upp och en annan gård där svärfars mor växte upp. Vilka härliga gamla gotländska gårdar!

Tristan och jag har precis varit ute och cyklat en sväng, härligt att kunna göra det. I sthlm finns det inga bra ställen att cykla på i närheten.  

RSS 2.0