Freitag igen.

Jag vet inte riktigt vart veckorna tar vägen men nu är det fredag eftermiddag/kväll. Så skönt. Är helt slut. I dag var sista dagen på introduktionen och på måndag ska jag gå helt själv. :O Hilfe? Well well det löser sig, har bytt från kväll till dag på måndag för det är bättre att jobba dag än kväll för på dagen finns det mer folk på plats som man kan fråga. Förövrigt så stormtrivs jag och ska snart skriva på ett papper för en tillsvidare-tjänst. Känns garanterat bättre än att endast ha ett vikariat till sista september. Det är även dags att önska semesterperiod. undra vad man ska göra i sommar på semestern? Jag är inte van att ha semester.

Som ni märkt har det blivit dåligt med uppdateringar här, anledningen är att jag istället har socialiserat med folk. I onsdags var Erika här och hälsade på och i går var jag på söder och fikade med en gammal kompis från örebro. kan knappt komma i håg när jag träffade honom sist men det var roligt att ses.

jag har länge haft planer på att skicka in Tristans BIR & BIM-bilder till SLRK för att eventuellt vara med i årsboken. Men det har försvunnit ut ur mitt huvud och när jag äntligen fick tummen ur så hittar jag ingen skiva att bränna ned bilderna på. Skivorna är förmodligen någonstans i källaren. Bilderna skulle vara SLRK tillhanda i dag. :P
Men men skit samma! 

Sammanfattning

Om jag ska sammanfatta dagen så blir det orden: regn regn regn som får göra det...
Tristan hade precis torkat efter eftermiddagens prommis och nu är han lika dyngsur igen.
Nu ska vi slappa i soffan med en kopp te och lagottomys.

Måndag igen

Så var det måndag och ny vecka igen. Varför ska helgerna alltid gå så snabbt?
Ska jobba kväll i kväll = sovmorgon. Och en morgon/vecka kan inte börja bättre än med sovmorgon och sedan lite lagottomys. En 1, 5 h prommis i Haga blev det i underbart vårväder. Strålande solsken och helt underbar omgivning att gå i, ville bara fortsätta att gå och gå. Uppe vid koppartälten satte vi oss på en bänk i solen och njöt av vädret och utsikten. I dag är en sådan dag som jag bara vill vara ute hela dagen. Men det kan jag ju glömma :P
Träffade på ännu en lagotto, en lagottotjej. Hon var inte det minsta intresserad av Tristan utan skällde surt på honom när han luktade på henne.

ha en trevlig dag!

Helgens bilder

image303

Tristan sitter högvakt på balkongen, han passade på att urra på en man som rörde sig på innergården.

image304

vad då?

image305

Fryser i Haga parken

image306

Trissenisse

image307

Tristan trött efter 2 h prommis

image308

Nära

Morgenz

I morgon är det sista anmälningsdagen till "Lilla sthlm" . Ni har väl inte glömt att anmäla era hundar?

2 timmar

prommis blev det i dag också. Men i betydligt raskare takt än i går. travade runt hela haga. Det är verkligen såå fint att gå där. När vi gick förbi fjärilshuset kom jag på att jag måste säga till bror med familj komma och hälsa på i vår/sommar. Tror att Malthe skulle gilla fjärilshuset, Wincent är väl kanske för lite för att uppskatta det.

Söndag

I morse vaknade jag tom med innan Tristan. Klockan var då 07.30. Tristan tittade bara upp på mig och viftade på svansen en gång sedan snarkade han vidare. Satte mig i soffan med datorn en stund och efter några minuter kom en morgontrött Tristan smygandes och buttade på mig. dags för morgonmys tycktes han vilja säga. Tissetatt fick frukost och sedan en morgonprommis och även i dag fick han bada. Eller bada och bada, han fick trava i så att han fick vatten upp till magen. Härligt sa Tristan. Väl hemma igen motade vi ut husse på frukostbrödsjakt. Innan vi flyttade hit googlade jag efter ett bra bageri och hittade ett som låg nära och bra. Tyvärr var det heelt värdlöst men nu har vi hittat ett förträffligt ställe på en tvärgata. De öppnar 7.30 både lördagar och söndagar. We lööv nybakat bröd på helgmorgonen. I går gick Emma och jag förbi ovannämnda bageri/konditori och passade då på att stanna och dregla över alla goda bakverk i fönstrena.

Nu är vi hemkomna efter att ha storhandlat på Maxi i Solna. perfekt ställe att handla på för man parkerar i ett garage vilket innebär att man kan ta med sig hunden både när det är kallt eller varmt ute. Hittade massor av stora smaskiga märgben till Tristan. han har redan slukat i sig ett. Och i skrivande stund torkar han sig om munnen mot väggen och sofforna. När vi var ute och snurrade med bilen passade vi även på att åka och köpa mat till prinsen. Sedan snurrade vi lite till, fick lite lätt panik och hade absolut ingen aning om vart vi var någonstans. Tror att vi nästan höll på att hamna på södermalm. Dit ville vi inte, men efter lite snurrande kom vi hem igen.

Strax ska vi bege oss ut på en långprommis, kanske till haga i dag igen. När jag kommer hem ska jag nog bygga kalops.

Borta

hade tänkt lägg upp några foton från dagen men jag hittar inte usb-sladden till kameran.. :P
Borta!
Får leta reda på den i morgon

Walka

I dag kom Emma och Tim förbi för att göra mig och Tristan sällskap på prommis i det härliga vädret. Det blev en ordentlig prommis runt Haga. Sammalagt var vi ute i 2, 5 h. Vid koppartälten gjorde vi ett stopp för att köpa varmchoklad. Tristan fick ännu en gång bada, iofs bara benen men det var han fullt nöjd med. 
När vi kom hem värmde vi oss med te.

vilken morgon, Dogblogg

Vov! Det var länge sedan det kom någon dogblogg.
Det är härligt att vara lagotto. Först smyga upp i sängen för att mysa med matte. Att mysa i sängen på morgonen är så härligt, bli kliad på magen och pussad på är aldrig fel. Fick sedan smaska i mig mat och efter det en härlig prommis. Vi gick längs vattnet och jag ville så gärna hoppa i. men matte har sagt nej så många gånger. Men plötsligt så hände det.. Matte tog med mig ned till en liten strand vid vattnet. Jag blev så till mig att jag bra stod och tittade på vattnet och frustade ljudligt. Sedan tog jag ett skutt rakt ut. Ohh så härligt med vatten.. sprang lite i vattnet och doppade näsan. Men matte släppte mig inte lös så jag kunde inte simma ut men det var härligt att bara springa i vattnet. Ohh så lycklig jag blev. Sedan travade vi hem igen. Perfekt start på dagen!

Vov från Tristan

Freitag

Då var det fredag igen.
I dag på jobbet var det rätt mycket att göra, lite lätt stressigt och akut sjuka patienter. menmen det ordnade upp sig. Arbetspasset tog slut väldigt snabbt.. Nu har jag bara en vecka kvar på introduktionen sedan ska jag gå själv :O hur ska det gå? Så länge det inte händer något akut kommer det gå bra men om det händer något akut blir det jobbigt..

Nästan hela dagen har det varit solsken ute men när jag slutade hade solen försvunnit. Trots det blev det en härligt prommis i skogen. Tristan fick rusa (ok han kanske inte rusar så mycket utan mest struttar omkring) av sig i en hundrastgård. Naturligtvis var han tvungen att dyka ned i den smutsigaste vattenpölen. är man lagotto så är man.. Inne  i rastgården ligger det trästockar som är jätteroliga att hoppa över och balansera på tycker Tristan. Jättebra med balansträning för honom.

Nu softar vi i soffan och klurar på vad vi ska äta för gott i kväll.

i morse när jag cyklade till jobbet blåste det så in i norden: Hej motvind! Kom fasiken ingenstans kändes det som. Såg ännu en lagotto som jag inte sett förut. När jag närmade mig jobbet så cyklade jag upp för en backe och där var det tack och lov ingen motvind. När jag nästan var uppe för backen kom det dock jordens kastvind och jag kände att jag åkte i sidled och höll på att krascha in i trottarkanten. Kunde inte styra ut eftersom det kom en massa bilar och åkte förbi. Lyckligtvis lyckades jag få ned en fot att stanna och återfå balansen innan jag hann välta.
hade jag kraschat hade jag i alla fall haft nära till akuten. ;P

Sovmorgon

i dag fick vi en välbehövd sovmorgon. Kunde iofs ha sovit ett par timmar till, menmen upp och ut och gå prommis är det enda rätta. Vi mötte en liten lagottotjej på 11 månader på vår prommis. Hon var inte så intresserad av oss men Tristan var desto mer intresserad. Matten och jag stod och pratade en bra stund. tristan tyckte väl att vi var tråkiga och ville mest mysa med tjejen och när han inte fick det så skällde han på henne. tristan som så sällan skäller.. han var nästan pinsam för han ville aldrig sluta skälla.

Update

Jag svär ungefär 150 ggr om dagen över att vår telefon inte fungerar. Först på måndag ska det komma några nissar för att ta reda på vad det är för del och förhoppningsvis åtgärda felet.
För en liten liten stund sedan stod jag bytte sängkläder och slängde då ett öga på telefonen och muttrade surt åt den. Sedan gick det upp ett ljus för mig, och en bild dök upp i mitt huvud. En blid av att det finns en strömbrytare vid ytterdörren, en strömbrytare som jag var och pillade på i helgen. La famiglia, du vet vilken strömbrytare jag pratar om, den som vi dividerade om vad den hörde till när vi flyttade in. var det inte du som pratade att den var till telefonen? Travade därför ut i hallen och kollade på strömbrytare, japp jag hade pillat på den och stängt av den, satte på den hämtade sedan telefonen och VIPS så fungerade den. .:O
UPS!
Ringde upp J för att berätta den goda nyheten, han muttrade till svars att jag minsan fick boka av nissarna som skulle komma på måndag och om de skulle få för sig att ta betalt skulle minsan jag få betala.

Nu vet vi i alla fall vad strömbrytaren är till ;)

/ fröken klåfingrig.

Stolle

i morse när vi gick vår lilla morgoprommis så stod det plötsligt en jätteläskig dela-ut-tidningkärra på gatan. Den var vi tydligen tvugna att morra åt, ett dovt (osäkert) morr. Den ska minsan inte stå där sa tristan, det gör den aldrig annars. Sedan fick han kissa på den å så gick vi vidare.

Nää

i dag har jag inget spännande att blogga om.. så då låter jag bli och går en prommis med prinsen istället

Jävla mobil

J har glömt sin mobiltelefon hemma och just nu håller den på att driva mig till vansinne. Den har något sorts larm i gång, ett larm som vill påminna honom om någonting. men telefonen är låst så jag kan inte stänga av oljudet..
När jag vill ha tag på J ringer jag alltid på hans mobil. En gång har jag ringt på jobbnummret, antog att J skulle svara, samtidigt som signalerna gick satt jag och surfade och var mer inne i det än telefonen så när en kvinna i växeln svarade, blev jag ställd och fick bara fram ett ööhh är J där? receptionisten meddelade att han var busy busy och att jag kunde lämna ett meddelande om jag ville. Nope sa jag snabbt och lade på. 3 sekunder senare ringde J upp och sa att receptionisten meddelat att en förvirrad tjej hade ringt. det är lungt sa J då. Det är min sambo.
Nu gjorde jag samma sak igen (eller mer liknande) när jag ringde till kontoret eftersom mobilen är här hemma. Jag tyckte att det var J som svarade var på jag bara sa Heej. och när personen frågade om jag sökte J förstod jag att det inte var J jag pratade med. UPS! Ska nog aldrig visa mig på J:s jobb, de lär nog tycka att jag är konstig. Tydligen hade han gått för dagen och bör därför snart vara hemma.

på tal om telefoner så fungerar inte vår hemtelefon. Ingen uppkopplingston. vad trött jag blir...

Fullt upp

I dag var det fullt upp på jobbet. Hann knappt äta frukost, utan fick trycka i mig smörgåsarna på expeditonen innan vi skulle ronda. fördelen med sådana här dagar är att de går väldigt snabbt. Swosh å så var det eftermiddag och dags att gå hem!

Aj mina fötter.

Någon dag ska jag rota fram min stegräknare och ta på mig den på morgonen för att se hur mycket jag går på en dag. Går 15-20 min med Tristan på morgonen, cyklar till jobbet. Jobbar 7-15.30 där jag går och står mest hela tiden. Sedan cykla hem och sedan 1 h prommis med Tristan. Aj aj mina stackars fossingar.

Heute

I morse for Trisse och jag till La Famiglia. Där bjöds det på promenadsällskap. Tristan och Ia fick kuta av sig på golfbanan, och fasiken vad de kutade. Sedan bjöds det på fika med god hemmabygd Tiramisu. mumsigt!
När Tristan och jag kom hem igen slog Tristan ihop i en hög vid mina fötter och slocknad på 2 röda, snarkandes ljudligt!  Min lilla myspojke.. Naturligtvis glömde jag kameran men surfa in till La famiglia för att se finfina bilder från i dag.
tack för trevligt sällskap i dag!

Häpp!

Hurra

nu är husse hemma, med choklad till mig! :D

Morgonens tips

Se till att locket juicepaketet är på och stängt innan du skakar paketet....

Går och går men kommer aldrig till dörren!

Tristan och jag har varit ute på en liten promenad. Skulle bara gå en liten sväng, men den lillla svängen blev 1,5 h. Gick ett varv runt bellevueparken sedan fortsatte vi längs brunnsviken (tror jag att den heter i alla fall). Att gå med en badsugen lagotto längs vatten är inte det roligaste. Jösses vad Tristan drog, han skulle bestämt i vattnet men jag sa bestämt i från. I vår och sommar kan han dock få bada där. När vi hade gått en bra bit åt helvete ville jag komma över vägen. Hur ska jag göra för att komma över vägen? Jo vi fick gå ännu mer åt helvete för att komma till ett övergångsställe. Sedan gå tillbaka på andra sidan av vägen. Stannade en stund för att fundera ut vart vi var någonstans och hur vi skulle ta oss hem. Gick på känn åt ett håll, fick då syn på 2 ridandepoliser somjag tänkte fråga om vägen men då började jag känna igen mig igen. Nu är vi hemma, tristan har slagit ihop i en hög på golvet och jag har ont i fötterna och är hungrig. Ska väl gå till affären för att jaga ned lite mat, frågan är vad? det är ju så satans tråkigt att laga mat åt sig själv.Men lite lördagsgott måste vi ha, Tristan och jag. Tristan röstar på ostbågar.

Boring boring

Har dödstråkigt, vet inte vad jag sa hitta på.
I all min tråkghet så har jag surfat runt och hittade denna sida där man kan anmäla sin hund försvunnen eller om man hittar en bortsprungen hund.

Lördag morgon

Vaknade av att ålen (dvs Tristan) ålade sig upp i sängen för att mysa och gosa. Klockan var då 09.02, så länge brukar inte Tristan och jag sova. Eller jag kan sova så länge men oftast kommer det upp en liten mysgotto tidigare på morgonen. Efter en stund rann Trisse ned ur sängen. Lade mig bekämt på sidan och höll precis på att somna om när jag snabbt vaknade till igen av att Tristan skällde uppfodrande rakt i ansiktet på mig. Han tycktes vilja säga: Upp med dig slöhög, jag är hungrig, jag sväälter, ser du inte det? Eftersom Tristan väldigt väldigt sällan skäller, nästintill aldrig (och när han skäller låter han bara fånig, ljust och hest) så anade jag att han måste vara väldigt hungrig. Gick upp gav Tristan mat,  satte mig sedan i soffan för att vakna till och dricka ett glas juice. Hann sitta i lugn och ro i 2 sekunder innan Tristan kom skuttandes och buffade på mig: kom igen matte, nu ska vi gå en prommis tycktes han vilja tala om för mig. Även i dag är det härligt väder, sol och lagom kallt. Vi gick vår vanliga runda som tar cirka 1 h.
Har nu tryckt i mig frukost samtidig som jag läste östermalmsnytt och vi i vasastan. Dagstidningen lyser med sin frånvaro.. De har väl tappat bort adressen igen :P

I dag vet jag inte vad vi ska hitta på! Får se om jag kan jaga rätt på någon som vill socialisera. om inte annat får Tristan och jag bekanta oss med Haga Parken.

Smidigt

Det var fruktansvärt smidigt att ta sig till Emma. Travade till odenplan vilket tog cirka 5 minuter sedan tog det 5-6 minuter med tunnelbanan å så var jag framme. Shyssta bananer, we like smidighet. Tristan fick vara hemma men en annan gång kan han kanske följa med. Området som de bor i är verkligen jättemysigt med en massa vatten i närheten. Nu är jag i alla fall hemma igen och ska nu krypa ned i sängen och zzzova.

God natt!

Freitag

Under eftermiddagsprommisen började det snöa igen, Hurra sa Tristan och skuttade glatt fram. Under prommisen skuttade vi över och på trästockar. Jätteroligt sa Tristan. När vi sedan travade hemåt kom det en massa polisbilar, ambulanser och brandbilar, de tystnade ganska snart.  Anledningen hitttade jag på dn.
Jag som ska ut och åka tunnelbana för första gången, alltså för första gången sedan vi flyttade hit. Har hittills lyckats undvika kollektivtrafiken. Men i kväll ska jag hem till Emma och hänga med henne och lille Tim.

Pälsvård

Till Tristans besvikelse fick jag för en stund sedan tummen ur och började med lite pälsvård. Nu har jag redit ut en massa tovor och Tristan är en stor fluffboll. Men tovorna är snart tillbaka :P
Nu ska jag ta en svängom med dammsugaren. Har fortfaranade inte burit ned alla kartonger i källaren men det kanske sker under helgen. När dammsugningen är gjord är det dags för en prommis igen. Tyvärr ser det ut som om det håller på att mulna på ute.

Finfint väder

Vaknade halvt till av att J sa hej då i morse klockan borde då ha varit 06.00 eftersom taxin skulle hämta och köra honom till arlanda 06.05, hann tänka gud så skönt att inte behöva gå upp sedan somnade jag om. Vid 08-tiden tyckte en viss Trisse att han var hungrig efter lite morgongos gav jag med mig och steg upp.
Nu är vi precis hemkomna efter en timmes prommis i det fina härliga vädret. Solen skiner och det är ett par minusgrader ute. Härligt! Håller tummarna för att det fina vädret blir kvar hela helgen.
Nu ska jag hoppa bort till apoteket för att köpa tandkräm och deo. J  tog med sig tandkrämen och min deo är nästan slut.

ohoj

Vad det snöar ute. Jag vet en liten lagotto som kommer bli överlycklig!
Både i går och i dag har det ju varit strålande solsken på dagarna, antar att det kommer vara molnigt och sksitväder nu när jag är ledig.

Torsdag

Det var meningen att jag skulle jobba hela helgen men i eftermiddag fick jag reda på att hon jag går med hade fått byta från att jobba helgen till att jobba vardagar nästa vecka. Därmed slipper även jag att jobba helg :D Så nu är jag ledig i  hela TRE dagar. vet dock inte vad jag ska hitta på för att roa mig. J rymmer ju till dyskland med jobbet. Får försöka roa mig bästa jag kan.

Dagen på jobbet har gått i ett, massor att göra men roligt roligt. En person hade gått bort i natt och en annan nu på dagen. Den ena yngre än jag, så tragiskt...
En annan tråkig sak är att tjejen som jag har gått med 3 dagar denna vecka och även tidigare, det var hennes sista dag i dag. Har verkligen varit jätteroligt att jobba med henne.

Ååååh stackars Tissetatten

Tristan har många smeknamn, ett är tissetatten.

Som jag skrev nedan är han mindre förtjust i gasspisen, speciellt inte när vi kör i gång ugnen. Då smäller det till när man tänder *poff* Håller just på att göra mat i ugnen när jag skulle tända ugnen stängde jag därför in mig i köket. När jag 5 minuter senare gick ut ur köket för att kolla vart Tristan var så hittade jag honom sittandes i duschen, skakandes.
Han som hatar duschen. Stackars mattegrisen!

Tror att vi måste köpa ny spis, en vanlig elspis. tyvärr. Är riktigt förtjust i gasspisen, den är ju helt suveränt att laga mat på men den värdelösa ugnen och en rädd tristan är ett stort minus.

What´s new?

Har väl egentligen inte så mycket att skriva eller ork att skriva. Trött trött trött. Jobbar en massa, det är jätteroligt. Just nu håller jag på och lär mig hantering av cytostatika och alla jävla olika och krångliga körscheman för dessa.
När jag inte jobbar så går jag prommisar med tristan och myser med honom.

På tal om Tristan så är han livrädd för gasspisen/ugnen. han går knappt in i köket och han går absout inte in där när vi lagar mat. vet inte om det är ljudet eller om det är doften som är läskig. Men läskigt är det...

När jag cyklade hem i dag cyklade jag på cykelbanan som är brevid gångbanan. På gångbanan går det en man och när jag närmare mig går han rakt ut framför mig. Jag hann inte plinga utan skrek och fick styra ut på vägen, lyckligtvis hade bilarna rött.. Skrek åt mannen att han skulle se sig för och inte bara gå.. han bad om ursäkt och frågade om det gick ok. När jag cyklade vidare ropade han surt att jag minsan skulle använda ringklockan nästa gång. vad fan! hann ju inte ens plinga utan var tvungen att väja undan för att inte köra på dig skrek jag till svar och cyklade muttrandes därifrån. Jävla Pucko!

Då var det måndag igen.

Måndag och ny vecka. Jobbar kväll i dag så Tristan och jag började dagen med en ordentlig morgonprommis. Prommisen i Lilljansskogen innebar hartryffelfynd och lerinpackning av tassarna för Tristans del. Nu ligger han och tar igen sig i soffan.
Jag sitter och pillar lite på datorn, fixar lite adressändringar och ska äntligen få tummen ur och skicka flyttkort, bättre sent än aldrig. det blir digitala flyttkort på mailen.

Whine whine

J tänker ta sin dator och gå tll kontoret för att skriva på sin uppsats och min trådlösa grejsimojs är trasig så då kan inte jag internetta :(

Möblering

I går satt j och jag och dividerade om hur vi skulle möblera vardagsrummet. Vi kunde verkligen inte komma överens men tillslut "vann" jag och jag måste säga att det blev riktigt bra, rummet känns större. I dag ska jag plocka upp det sista som ska upp i bokhyllorna. Ska även försöka komma mig för att bära ned alla kartonger i källaren.

Funderar även på om jag ska baka något, bara för att undersöka hur och om det går bra att baka i en gasugn. Är i alla fall nöjd med gasspisen, jösses vad suveränt det är att laga mat på gasspisen. Ugnen är dock ingen höjdare, men jag vänjer mig nog. Det är dock svårt att gratinera något i ugnen.

Gardiner.

I går hittade jag äntligen de där grejerna så att vi kunde sätta upp gardiner i sovrummet och på så sätt mörklägga sovrummet. Planen är att köpa nya gardiner men vi satte upp de vi hade i sovrummet i Uppsala så länge. Ett litet problem bara.. I uppsala släpade de i golvet, här når de inte ens ned till fönsterbrädan. Det ser dödslöjligt ut!
men det blev mörkt i sovrummet i alla fall och i morse sov både jag och Tristan till 08.45. Tristan har försökt väcka mig tidigt alla andra dagar denna vecka (förutom när jag ska upp tidigt) men nu när det var mörkt i sovrummet snarkade även Tristan vidare på morgonen.

Tidning

Vi prenumenerar på en stor morgontidning och har så gjort under en längre tid. I uppsala hade vi både den tidningen och uppsalas tidning. Uppsala tidningens prenumenation gick ut precis när vi skulle flytta men den andra tidningen flyttade J med. I början av veckan kom tidningen men sedan fick vi inte tidningen på ett par dagar. J ringde då och klagade. Personen som J pratade med beklagade sig och skulle kolla upp varför tidningen uteblivit. Sedan sade personen: "Vad faan? det står att utdelaren inte kunde hitta adressen. vad då inte hitta adressen ni bor ju för fan på en av sthlms största gator"
Dagen efter kom tidningen igen.

Vad fan

Den där solen jag skrev om är nu borta!

Dåligt med bloggning.

Vad dålig jag har bliivt på att blogga. I går var det jobb hela dagen, när jag kom hem begav Tristan och jag oss ut på prommis i skogen. Tristan dök ned i ett stort lerigt dike och blev en riktig skitgris. Och eftersom han redan var så jäkla skitig fick han kuta av sig i den leriga hundrastgården. Medan vi hände där kom det en kvinna med en liten dvärgschnauzertjej som Tristan lekte med men efter en stund tröttnade hon på att han luktade henne i baken så då bet honom honom i mustacherna varpå Tristan såg vääldigt förnärmad ut. Sedan kom det en man med en stor schäfer som frågade om de fick komma in. NO NO sa jag. Pratade en stund med mannen och kvinnan innan vi travade hem igen. Mannen berättade att han och någon kvinna hade varit nere på något fält i närheten av östermalms ridskola (heter den så?) i alla fall de hade haft sina hundar lös. Mannen hade kopplat sin hund när han fick syn på några ridande poliser, men kvinnan hade inte gjort det varpå de ridande poliserna kom och gav henne 900 kr i böter för att hon hade hunden lös. Så kan det gå. 

I dag ska vi packa upp alla böcker och fixa lite här i lägenheten. Förhoppningsvis så hittar jag de där grejerna som man sätter upp på väggen så att man kan sätta upp gardinstänger och gardiner. Men bara i sovrummet. Fönstrena i vardagsrummet är så fina så här ska vi nog inte ha några gardiner. Det ser ut som om det ska bli fint väder i dag så det blir nog en långis i lilljansskogen eller så beger jag mig till Haga. J påstår att han måste fixa det sista med sin uppsats i dag så han har inte tid att följa med.


I går och i dag.

I går blev det inget skrivande på bloggen. Jobbade till 15.30 trampade sedan hem, ut med Tristan och ut för att möta upp Petra. Hon var i sthlm för att gå på anställningsintervjuer. Hoppas hoppas hoppas att hon får jobb här i stan och inte i örebro, för då kan vi ses massor. Efter en stund dök även Jenny upp. Vi begav oss sedan mot närmsta Ica som förövrigt var en jättebra Ica butik. Där inhandlade vi mat som sedan tillagades för att stoppas i våra magsäckar. Blev en mycket trevlig kväll och Tristan trivdes som fisken i vattnet när han hade tre personer som kunde klia honom på magen. När vi tog Tristan på en promenad mötte vi en hund i trappuppgången som Tristan blev såå kär i. I huset finns det hela 8 hundar. 

I dag hade jag sovmorgon, jobbar kväll. Det blev en rejäl sväng i Lilljansskogen nu ligger Tristan och snusar i soffan brevid mig. Snart dags att gå ut med honom igen innan jag far till jobbet.   

På tur

Nu på morgonen irrade Tristan och jag runt på jakt efter Lilljansskogen, efter att ha frågat en kvinna med två Taxar så hittade vi dit. På vägen dit mötte vi en lagotto, ryktet säger att det finns en del lagotto i den här delen av staden.
Lilljansskogen var verkligen hur fint som helst, och så nära :D Kan tänka mig att det blir ännu finare i vår och sommar. Det fanns en liten hundrastgård som tyvärr var för lerig för att gå in i. Det är tydligen förbjudet att ha hundar lösa i området, eller det verkar som om det är ok i vissa delar men eftersom det är massor av folk och hundar på språng i området och Tristan gärna slår dövörat till när han är lös och möter andra hundar så får han snällt gå i koppel. Under vår prommis spanade vi på en ekorre och en ridande polis. hur tufft är det inte med ridande poliser? Var tvungen att fråga en man om vägen för att hitta ut ur skogen igen *S*. Efter att ha promenerat i 1½ h är Tristan rätt trött, nu ligger han i soffan och snarkar nöjt.

I dag är det kvällspass som gäller.

Otränad

Efter helgens flytt har jag träningsvärk i lår och armar. I dag inledde jag projektet "cykla till jobbet". Vilket var ett stooort misstag. Hej vad jag är otränad! Var helt slut när jag kom till jobbet. I en uppförsbacke var jag tvungen att stanna och pusta ut. Men men skam den som ger sig, lite cyklande och prommisar så är jag snart fit for fight igen. Planen är även att börja träna. Tycker att det är roligast att gå på pass men på sjukhuset får man träna gratis. Så jag börjar nog med det. För att återgå till cyklandet så hade jag något så jävulskt ont i baken när jag skulle cykla hem igen. Kunde knappt sitta på sadeln :P Jag har punktering på min cykel därför har jag J:s cykel och den är inte så beskväm att cykla på. Nu är det strax prommis med prinsen som gäller. I morgon ska vi utforska Haga parken eller Lill Janskogen. Vår kära nyfikna hund smyger runt här och rotar i kartonger och påsar. Skrutt!

Greetings från monopolvägen

Flytten i går förflöt riktigt bra. I dag har jag träningsvärk i lår och armar efter att ha sprungit i trappor och burit tunga saker. Tusen tack till La Famiglia och mams + papps för alll hjälp!

Vi trivs finfint i vår nya lägenhet. Vi vet dock inte riktigt hur vi ska möblera vardagsrummet så böckerna är inte upppackade än. Dagen har spenderats med att packa upp saker och så var vi ut i solna och snurrade runt och efter många om och men så hittade vi till ett Ica Maxi.
Tristan och jag började morgonen med en prommis, skulle bara gå en liten sväng men det slutade med en prommis på cirka 1½ h. Gick till jobbet för att ta reda på hur jag tar mig dit på bästa sätt, gick även till Hagaparken och så snurrade jag runt innan vi kom hem igen.

Skrev ju att vi inte skulle få något bredband på ett tag och det kommer vi säkert inte men lyckligtvis har vi några grannar vars nätverk är oskyddat :D Hurra för att ful-surfa.

Nu ska vi ut och walka prinsen.

Det är såå skönt och mysigt att ha Tristan hemma igen. :D

Over and out

Har massor som jag skulle kunna om och som jag vill skriva om men jag har inte tid. jag packar och packar å packar å det tar lixom aldrig slut. Sedan ska allt jävla skit packas upp igen. Jag ska aldrig mera flytta.
I morgon går flyttlasten så om någon befinner sig i sthlm och känner för att hjälpa till å bära saker så är ni så välkomna så.  

Det bästa med morgon dagen är att bästaste TRISTAN kommer hem. Gud vad jag och J har saknat den hunden. Mamma och pappa påstår att Tristan vill stanna kvar hos dem, det tror jag inte..

Nu har jag inte tid att skriva mer, bara att fortsätta packa. tveksamt om jag hinner blogga i morgon innan vi åker.
Detta blir det sista blogginlägget från uppsala. Om inte annat så vill jag önska er alla en trevlig vecka eller två. Det är nämligen så att vårt bredband inte kommer vakna till liv förs i slutet av nästa vecka. Men om jag känner BB rätt så tar det säkert 3 veckor innan det kommer i gång.
 
Hasta la Vista!

RSS 2.0