Heute

I dag är det återigen skolan som gäller, vi ska försöka eller rättare sagt vi måste bli klara med vårt grupparbete i dag. Sedan ska vi slänga ihop en powerpoint-presentation av det också. Jag kan inte powerpoint men J har visat mig så någonting kan det nog bli...

Snart kommer Maria och hämtar mig!

Ha en bra dag!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hoppas du får en bra dag!

Postat av: La famiglia

PowerPoint, OH-bilder eller flanellograf spelar ingen roll. Fokusera i första hand på budskapet, i andra hand på innehållet, i tredje hand på pedagogiken och i fjärde hand på presentationsmediet. PowerPoint kan lika lite som plast eller flanell förtydliga ett diffust budskap eller dölja tvivelaktiga fakta. Däremot kan PowerPoint, lika bra som plast och flanell,
ytterligare framhäva det braiga. PowerPoints stora fördel jämfört med OH-bilder och flanellografen ligger i enkelheten att framställa presentationsmaterialet.

//Hälsningar från en som dagligen genomlider massor med dåliga presentationer, både med och utan Powerpoint.

2008-01-08 @ 09:11:46
URL: http://hundblues.blogspot.com
Postat av: Erika

Powerpoint är lätt, rösta dock ner alla jobbiga som vill att ni ska ha med så mycket och plottrigt som möjligt. Bara för att man kan måste man inte. ;)

2008-01-08 @ 09:30:04
Postat av: La famiglia

Fan, nu hag jag givit mig in i något som jag brinner för, och då kan jag inte stoppas (Om inte Hannah tar bort mina kommentarer)

Jag tycker Erika har helt rätt, men ändå inte. Hur mycket man ska ha med, och hur plottrigt det blir är inte en powerpointfråga utan en fråga om retorik. Förhoppningsvis har man något man vill säga (annars kan man lika gärna hålla käft) och då måste man fråga sig om budskapet blir tydligare med plottriga detaljer. Återigen, ägna frågorna om Powerpoint endast 20% av den totala tid som används till att förbereda presentationen.

2008-01-08 @ 09:42:06
URL: http://liteavvarje.bloggagratis.se
Postat av: La famigilia

Och som du tidigare påpekat en fråga om pedagogik.

Nånstans får folk för sig att en pp blir bättre ju mer man tar med, istället för att se den som ett komplement för att få fram budskapet lättare.

2008-01-08 @ 10:34:20
Postat av: Erika

Det där blev ju fel, det skulle ju vara riktat till La Familiga, från mej så klart. ;)

2008-01-08 @ 10:39:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback