Zzzzz



Någon ligger på Js arm och snarkar ljudligt med munnen öppen.

Back on track

När jag väl lyckas logga in på bloggen på min dator tappar jag usb-grejen (dvs trådlösa nätverkskortet) i golvet för hundrade gången så nu går det inte att surfa på min dator. Tur att jag kan sno Js macbook istället och att vi ska hem till mamma och pappa i helgen så att pappa kan laga usbgrejen.
Förövrigt så har det inte hänt särskilt mycket spännande den senaste tiden. Jobbar mest och när jag inte jobbar myser jag med Trisse, min lille gosegris. I gårkväll/natt vaknade jag till när J skulle gå och lägga sig. Han vek undan täcket för att lägga sig men kom förmodligen på något att göra/kolla. Tristan såg sin chans och snabb som en vessla hoppade han upp och lade sig tillrätta med huvudet på Js kudde. Jag pussade på Tristan och han borrade sig ännu längre ned i kudden och suckade ljudligt, precis som om han ville säga: mmm här ligger jag så bra så bra! Måste säga att Tristan har vissa likheter med Sir väs i Robin Hood..
Det ryktas om att det kan tänkas bli snö i morgon, hoppas att det inte bli snö här i trakten eller i örebrotrakten för mina vinterdäck är i örebro...

tjing tjing

Att lysa med sin frånvaro

De senaste dagarna har det ej gått att logga in på bloggen.
Därav har vi lyst med vår frånvaro. Nu ska jag sova, klockan ringer 05.15 men det kan tänka sig dyka upp ett inlägg i morgon kväll.

Tjing!

Dåligt med tid

Har inte riktigt tid att blogga just nu.
I går var jag ledig eftersom jag jobbar hela helgen. Dagen spenderades med att svärfar och jag var ute och for, för att leta golv. J och jag planerar att lägga in nytt golv i köket. I går hittade vi dock inte något som passade. I dag har vi varit på ett annat ställe och spanat. Det golvet var snyggt och bra men kanske lite dyrt. Men J har redan bestämt sig verkar det som.. Planen var att golvet skulle in nu i helgen men det hinns inte med för vi har inget att frakta hem det i. Får inte in golvplankor som är 220 i min bil.. Svärfar får komma en annan helg och lägga in golvet. 
Svärfar och jag var även en sväng till Ikea i går så nu ska vi äntligen sätta upp rullgardiner. 

Ha en trevlig helg.
 

Måndag igen

Skulle egentligen vilja skriva ett inlägg om Parisresan men det tar för lång tid. Får göra det en annan dag.

Då var det måndag igen, helgen försvann i ett naffs. I lördags hann jag slappa en liten stund vid datorn och passade då på att läsa i fatt era bloggar. Slappandet varade inte särskilt länge för sedan satte vi i gång och städade lägenheten. Medan J tokade golvet så duschade jag och när jag kom ut ur duschen dök E, N och A upp. N och A spanade på vår lägenhet och pratade en stund innan de gick vidare. E stannade kvar och fikade med oss. Alltid lika roligt att träffa E, då hon bor i Lund ses vi inte så ofta.
Klockan blev plötsligt 17.00 och då var vi tvugna att slänga ut E för att springa till affären och handla middagsmat. Hann nästan bli klar med maten innan moster E och kusinerna E & E ringde på dörren. 
Det blev en trevlig kväll med god mat, gott vin och trevligt sällskap. Vi har träffats väldigt sällan de senaste åren, det har väl gått 5-6 år eller så mellan gångerna. J och jag sa att vi får ta och åka nedåt landet nästa sommar och hälsa på dem.

I går spenderade jag hela dagen på jobbet, 7-21.30 dagen gick förvånasvärt fort. I kväll är det kvällspass som gäller.
 

Hemma

Nu är jag hemma från Paris. Landade på arlanda vid 22-tiden i går. Tog en taxi hem, var för trött för att orka åka flygbuss eller dylikt. Har inte ens orkat packa upp. Det har varit 3 helt underbara dagar. Har inte hunnit med så mycket så det får bli en resa snart igen, kanske till våren. Skulle behöva sova ett par timmar till. Ligger lite back i sömn.. Men det får bli en annan dag. Att uppdatera bloggen om resan mer detaljerat får även det bli en annan dag. I dag blir det ingen ro, skulle helst ligga i soffan och slappa men har en massa saker att göra. E är i stan så vi ska träffas, måste även städa och handla för i kväll kommer moster och kusiner förbi och jag har lovat att bjuda dem på middag. Undra vad jag ska laga.. 

   I morgon har jag tagit på mig en heldag, 7-21.30 extra. När jag gjorde det tyckte jag att det var trevligt med extra pengar, det tycker jag fortfarande men så trött som jag är så skulle jag helst bara ligga hemma och slappa.

Auf wiedersehen

säger man inte i frankrike. Jag kan inte ett ord franska utan jag får hoppas att de snigelätande jäklarna vill prata engelska med mig för i morgon 04:50 kommer det en taxi som kör ut mig och en kollega till arlanda. På arlanda möter vi upp resten av våra kollegor sedan drar vi till Paris. Hem kommer vi på fredag kväll/natt.

Nu måste jag börja packa, fixa, tvätta håret osv.

Baj baj!


Höstprommis.

Bloggen ville inte fungera i går kväll. Så jag får uppdatera nu istället.
Vid 11.00 (ok, vi kom lite sent) i går så hade J, Tristan och jag bestämt träff med La famiglia vid gärdet. Vi parkerade bilarna (ja vi är jättelata som tog bilen dit ,det är ju bara 20-25 min promenadavtånd men det försvarar jag med att vi faktiskt skulle och handla efteråt) och gav oss sedan ut på en jättehärlig höstpromenad. Solen sken, höst i luften och trevlig sällskap. Kunde inte bli bättre. Vi stannade till på Rosendahl för att fika. De hade massa mumsigt fikabröd där. Shoppade även med mig jättegott matbröd hem. Medan P och jag var inne och shoppade stannade J och S utanför med Ia och Tristan. Och enligt uppgifter kom det fram 2 eller 3 olika par och frågade om det var lagotto. De funderade på att skaffa en osv.. Sammanlagt så såg vi även 3 andra lagotto på rosendahl, bland annat en 7 månaders valp som enligt uppgifter var större än Tristan.. :O
Vår lilla tur varade i 3 timmar och när vi kom åter till bilarna hade vi två väldigt trötta lagottos.


Ia och Tristan. Gjorde tappra försök att få en fin höstbild (jäkla skugga) på dem, men de ville som vanligt inte sitta stilla eller


Ia satt fint stilla men Tristan han ville helst av allt bara 


rulla sig i löven....
 

och rulla sig i löven.. såå härligt tycker Tristan



Vid rosendahl satt vi ute och fikade. 


Tristan rotade i buskarna så att det fastnade löv i mustachen och skägget.


Sedan bjöd husse Tristan på resterna i bullpappret. Smaskens sa Tristan. (Jävla sol säger matte) 

Tack P & S för trevligt sällskap!

Efter prommisen åkte vi och shoppade lite mat och senare på eftermiddagen kom Js lillebror förbi så då utfodrade vi honom.


Tapeter

I går spanade vi som sagt på tapeter men det finns så mycket att välja på. Jag är inne på en svart och vit fondtapet. Det ska vara vit botten med svarta blommor/mönster men de flesta jag hittar är det för mycket alternativt för lite blommor på. Får helt enkelt leta vidare. Och jobba på att få med J på min idé. Han är inte lika förtjust i tanken. Vi får nästan ta en hel/halvdag och sätta oss och leta tapeter på stället här i närheten... Vi hittade dock en tapet som vi båda gillade men den var för liten för väggen där vi tänkte ha den. Det var en enda stor bild på moln där solstrålar bryter igenom. Så rogivande. Hade varit perfekt i ett sovrum. Men den var som sagt för liten, går ju inte att bygga på den heller..

Någon lampa hittade vi inte heller. Däremot hittade vi elutag och strömbrytare som vi föll för. De har ett mer gammalt stuk över sig och passar bättre i lägenheten än de vi har nu. Så här ser de ut. Vi skall bara ena om vi ska ha svarta eller vita.. Jag säger svarta och då måste J säga vit.

Man blir hungrig av att gå på stan, på Birger Jarlsgatan hittade vi Jimmys steakhouse där vi åt jordens godaste cheeseburgare. De smakade verkligen kött. Mums! De var så stor att vi knappt orkade äta upp. 

Well well nu blir det promenad på djurgården 


bla bla bla

I morse vaknade jag av att det låg en lagottonäsa mot mitt öra och snarkade ljudligt. Tack för den Trisse. Vände och vred på mig och somnade om. När jag vaknade nästa gång hade jag istället en lagottorumpa 10 cm från ansiktet och en baktass i näsan. Gosegris! Efter lite morgonmys smög Tristan och jag upp.

Medan Tristan åt frukost gick jag till bageriet och köpte bröd. Sedan gick vi vår morgonprommis. Mötte kvinnan med hunden som hon inte orkade hålla häromdagen. Hon kopplade sin hund och gick över på andra sidan gatan när vi kom gående. Det tackar vi för.

Undra vad vi ska hitta på i dag. En sak som står på listan är att gå och spana på lampor i en butik nere på sveavägen. Men först ska jag fortsätta att klippa lite på Tristan. Hann aldrig klippa klart innan det blev för mörkt och skumt i går kväll. Vi har nämligen ingen taklampa i vardagsrummet. Därav kommande besöket i lampbutiken. Fast även om vi köper en lampa kan vi ända inte få upp den. Vi har ingen stege som är 3 meter hög.

Det är så mycket vi vill och behöver göra med vår lägenhet men vi kommer aldrig någonstans med det projektet.. Vi funderar även på att gå och titta på tapeter till den tilltänkta fondväggen i sovrummet i dag. Men då måste vi ha någon som sätter upp dem.. I vårt sovrum och hall sitter det någon slags vitstrukturtapet som jag avskyr. Tapeten sitter som berg så det känns som ett stort projekt att få ned tapetet. I vardagsrummet är det en gräddvit färg på väggarna, vi vill ha mer vit, vit. Och det är ju bara att måla eftersom väggarna är hela och fina. Men det var det där med att komma sig för... 
ja ja vi lär ju bo här ett tag så vi har ju tid på oss att göra i ordning. Det enklaste är väl att ta hit någon som gör det åt oss...

Hurra

för Parma. Nu har jag hämtat hem mitt nya trimbord. Stadigt och bra. Fick med en galge som ett plåster på såren ;)
På vägen hem igen var det inte lika roligt, jordens bilkö. Trodde inte att jag skulle komma hem detta årtusende. 

Nu måste jag nog inviga det nya trimbordet. Tristan är fortfarande jättekorthårig (men det växer så att det knakar) så det är inte så mycket att klippa på honom. Men det är nog bäst att toppa på det som är.  

Tankeöverföring?

I dag är jag ledig från jobbet. Så härligt. Har lite småsaker att fixa men annars ska jag bara slappa och mysa med Tristan. Hade tänkt ta sovmorgon i morse, men J bökade runt så mycket så jag kunde inte somna om. Däremot låg Tristan och jag och drog oss en lång stund innan vi orkade gå upp.

En liten lustig sak var att medan J stod och strök sin skjorta undrade han vad jag ska göra i dag. Svarade att jag ringa till Parma och höra om de ha fått in något nytt trimbord till mig och i såfall åka ut och hämta det. När J gått till jobbet och jag pallrat mig upp ur sängen och kollade min telefon så hade jag fått ett sms från just Parma. Där det stod att jag har ett trimbord att hämta hos dem.. Lite lustigt. Så i dag blir det en tur ut dit. Förövrigt har jag som sagt inte så många planer. Ska ringa lite samtal och kanske städa om jag orkar eller så gör vi det i helgen när J är hemma och kan hjälpa till.

Nu ska jag hoppa in i duschen

Vägen till en lagottos

går helt klart genom magen. Finns det någon som är så matfixerad som en lagotto vid namn Tristan? Han har en förmåga att hitta ätbara saker överallt. Helgmornar är ofta rena rama guldgruvan. Då är det många som köpt "fyllekäk" på vägen hem från krogen och sedan tappar alt kastar på gatan. Mums säger mr lagotto och smaskar snabb som en vessla i sig. Jag försöker alltid se saker innan Tristan men det är inte alltid som jag hinner med.

I går eftermiddag tog Tristan och jag en sväng i LillJans, när Tristan helt plötsligt blev helt tokig, drog som en gnu och hade sig. Sedan dök han in i en buske, jag efter. Han försöker verkligen trycka i sig sitt fynd snabbt som satan. Det första jag ser är vitt papper, som först såg ut som toapapper. Hann tänka: oh nej.. det är någon som har hackat ned röven och gjort nr 2 och nu mumsar min hund i sig det. JÄVLA HUND: Bände upp munnen på Tristan och ut ramlar en korv, men lyckligtvis var det en kokkorv eller om det var en grillkorv, plus att lite potatismos ramlade ut. Någon hade slängt sin lunch i buskarna..   

Tristan eller om det är jag

fortsätter att vara psykohundmagneter. I morse när vi gick vår prommis såg jag på håll en kvinna/tant med någon schäferliknande historia (hund) när vi närmade oss kopplade hon sin hund. Bra tänkte jag men tog i alla fall Tristan på andra sidan om mig, dvs bort från hunden. Tristan går snällt vid min sida och när vi passerar gör den andra hunden jordens utfall mot Tristan. Tristan är inte sen att morra och skälla tillbaka.. Kvinnan fick efter många om och men ordning på sin hund och vi fortsätter att gå när hunden gör ännu ett utfall och drar denna gång omkull sin matte och hon flyger som en vante efter hunden. Lyckligtvis hade vi kommit en bra bit från dem... Huu vill inte ens tänka på vad som hade hänt om hunden slitit sig helt och hållet.. Kan man inte ens hålla i sin hund kanske man borde skaffa sig en mindre?


Ett inlägg

vore kanske på tiden?
Vet dock inte om jag har så mycket vettigt att skriva. Eller jag har en massa som jag skulle kunna skriva om och eftersom denna blogg fungerar som "dagbok" så antar jag att jag borde skriva men jag orkar mest inte.
Återkommer en annan dag.

RSS 2.0