Kass i kistan

Tristan har varit lite kass i kistan de senaste dagarna men med lite svält och ris så är han nu back on track. Anar att han hittat något mysigt ute och slaffsat i sig.... Nu ligger han och snarkar nöjt vid mina fötter.
I morgon är sista arbetsdagen för denna vecka. Har ledig dag på torsdag då det var meningen att jag skulle ha jobbat helgen men nu får jag vara ledig eftersom begravningen är på fredag. Så i morgon efter jobbet drar Tristan och jag mot mams och paps så får J komma efter på torsdagkväll.

Nu är jag så trött att jag ser dubbelt och inte vet vad jag skriver. Dags att slappa i soffan för att sedan krypa i säng tidigt, klockan ringer 05.18. 

Fixa och dona

Nu är tvätten tvättad, lägenheten städad och kalopsen puttrar på spisen. Ska försöka hinna med en långprommis i det härliga höstvädret innan det blir mörkt. Hittills har det bara blivit kortare prommisar.
Sitter just nu med hårfärg i håret för att ljusa upp utväxten. Innan jag satte i färgen klippte jag luggen porblemet är dock att den blev på tok för kort och sned. FAN. Men men den växer snart ut men jag lär se ut som ett miffo ett bra tag.

Shopping

Medan vissa tex La famiglia endast kunde finna "begravningskläder" så hade jag väldiga problem att hitta något som passar sig på begravning. Eller jag hade problem att hitta något i största allmänhet. Eftersom det är lönehelg så verkade det som en dum idé att trava runt på stan och trängas med folk så vi åkte till solna centrum istället. Höll på att bli vansinng för att jag inte hittade något och J som var med, tappar rätt snart intresset för att vara med när jag shoppar och då gnäller han bara och då tröttnar jag också. Förstår inte varför jag egentligen tar med honom.. Hur som... så när vi hade betat av en del butiker så kom vi till MQ och där hittade jag mer än vad jag sökte. Fick lite beslutsångest för jag hittade massa fina plagg. Men tillslut kom jag ut med en svart klänning med vita prickar på från sunshine 365 + en jättesöt svart tunika med vita broderier från Bondelid. Klänningen tänkte jag ha på begravningen och tunikan närsom. Måste dock ha ett par nya svarta byxor att ha till tunikan, men det får inhandlas en annan dag. 

Vi var även inne på hemtex där vi äntligen hittade gardiner som var 3 meter och därmed passar våra fönster. Vet ni hur svårt det är att hitta gardiner som är 3 meter? Det finns fasiken ingenstans.. Eller jo nu vet vi att det finns på hemtex. Det blev ett par vita. Dock så blev det väldigt ljusti rummet nu på morgonen. Tidigare hade vi ett par fula mörkblå gardiner som var på tok för kort men som gjorde att det blev mörkt i sovrummet. Nästa gång svärfar och svärmor kommer på besök så ska svärfar sätta upp en rullgardin åt oss. Hurra! Hur som så blev det jäkligt bra med de nya gardinerna.

Fint folk på besök.

I går kväll fick vi besök. Besöket var A som kom med tåg från götelaborg. Tristan och jag travade ned till t-centralen för att möta A, när vi nästan var framme ringde A och sa att hon hade tittat fel, tåget skulle inte vara framme på 30 min. Så typiskt A.
A och jag är gamla vänner sedan vi gick i samma klass i högstadiet och hennes föräldrar bor inte så långt från mina. Så vi brukar träffas någon gång per år, oftast i samband med jul. Det var A som introducerade mig och J för varandra.
A kom till stan för att hennes storebror (som gick i min storebrors klass i högstadiet) gifte sig för en månad sedan och nu skulle de ha en traditionell tecermoni. Storebroderns fru är från malaysia eller nått sånt och det är tydligen tradition att ha tecermonier. I går kväll åt vi god mat och pratade pratade pratade. I morse hann vi mest bara äta frukost innan vi körde ut A till Solna och den stundande tecermonin. Men det var dock trevligt att ha A på besök även om det blev väldigt kort. 

När jag slog upp ögonen i morse stirrade jag in i en lagottonos som låg med huvudet på min ena kudde och snarkade högt. Har jag inte helt fel så låg han där när jag somnade i natt också.
I dag blir det en långprommis någonstans och så måste jag shoppa kläder. Har ingenting att ha på mig på begravningen.   

TT

TjejtjusarTristan.
I går träffade Tristan och jag på en jättesöt amstafftik som Tristan blev jättekär i. Ohh så han fjäskade och hade sig. Nu i eftermiddag träffade vi landseertiken som vi ibland träffar på. Landeseertiken är en riktig favorit i Tristans värld. De fjäskar och har sig för varandra. Tristan "buttar" på tiken och slickar henne i örat och tiken besvarar känslorna genom att snutta på Tristan öron. Pälsen på hans öron var helt blöt när vi gick ifrån dem. Stollar!

Lillgris

Lillgrisen aka Tristan är inte bara en lillgris (vet inte varför jag kallar honom för det) han är även jordens största gosegris. I går kväll låg jag och slappade i soffan. Tristan kom och lade sig vid mina fötter så jag satte mig upp och gossade med honom ett par minuter. Lade mig sedan igen. Då sätter sig Tristan upp och blänger på mig och ser ut att tänka: hey varför slutade du att klappa på mig? Sedan "slår" han på mig med ena tassen därefter vänder han på sig så att han sitter med ryggen mot mig, sedan tassar han till mig på benet. Jag anade vad han ville, så jag välte ned honom på rygg bredvid mig i soffan. Sedan somnade och snarkade han nöjt på min arm. Jättemysigt!


TerminatorTristan

har varit i gång igen..

Ni som visade era hundar på WDS kommer säkert ihåg de där små "godispåsarna" vi fick, med WDS-loggan på och som man kan ha godis i. Jag tycker att den var rackarns praktiskt och jag har varit himla nöjd med den. Har alltid godis i den och när vi går ut på prommis sätter jag fast den i byxorna.. 
När jag kom hem från jobbet i går låg denna praktiska sak i tusen små bitar i Tristans näste (dvs under vardagsrumsbordet). Tristan var som vanligt överlycklig över att jag kom hem och skuttade och hoppade runt mig men när han såg att jag såg vad han hade gjort så blev han väldigt dämpad, såg ut att skämmas och gick och lade sig i bian.. 
Jäkla hund.
Detta är tredje "godispåsegrejen" som han förstör för mig. Han verkligen demolerar dem i små små bitar. 
Jag är alltid noga med att lägga slaktbara saler där Tristan inte når, men jag har glömt att informera E om att göra detsamma. E är vår nya doggywalker. Hon är en italienskutbytesstudent som rastar Tristan åt oss varje dag när vi jobbar. E är en så trevlig och rolig tjej, Tristan får öva på sin italienska och jag på min engelska. Vi betalar henne en fast summa per dag och sedan så går hon minst 45 minuter med honom, oftast är de ute i minst 1 timma. Jobbar jag dag kommer hon vid 12-tiden och jobbar jag kväll kommer hon vid 16-tiden. Perfekt med en människa som är flexibel.      


Drömmar

I natt kom Tristan upp och lade sig i sängen hos mig (J satt fortfarande uppe totalt fast i en bok). Trisse lade sig på rygg och hade baktassarna mot mig, han låg horisontellt i sängen. Vi somnade båda två. Jag vaknade dock vad jag tror var ganska snart av att han låg och sparkade med benen sedan började han även att gny, morra och skälla. Han måste ha drömt något läskigt.. Lillgrisen. När J gick och lade sig borrade Tristan in sitt huvud i hans armhåla, jättemysigt... *s*

I dag har vi haft stora lagottoplågardagen. I och med att han inte har några tovor (men de lär komma snart, fasiken vad snabbt pälsen växer, det är 14 dagar sedan jag körde med 13 mm skäret, pälsen är inte 13 mm längre, vet inte hur lång den är nu men längre i alla fall) så klipptes det klor och framförallt så rycktes det päls ur öronen. Det är inte Tristans favoritsysselsättning, uhh så missnöjd han var med den spabehandlingen.. 

Som tröst for vi i väg till stora skuggan och gick en ordentlig härlig höstprommis. Är man lagotto är det det perfekta prommisstället, massa härligt gräs att rulla sig i, fårbajs att smaska på och hästar med folk på ryggen att glo på. och hav.. massa massa vatten och inte fick stackars Tristan bada. Han skuttade och hoppade och gjorde sig till för att få sig ett dopp, men icke sa nicke. Han hittade istället en äcklig bäck att smita ned i. Som vanligt så glömde jag kameran. Så no no bilder. 

Förövrigt så har vi i dag städat här hemma och efter prommisen for vi och storhandlade mat. Snart ska jag slänga ihop en renskavsgryta med kantareller (köpta på ica, inte plockade i skogen) och dijonsenap. Mycket mumsigt!
Resten av kvällen tänker jag bara slappa slappa slappa. I morgon jobbar jag dagpass, vilket känns konstigt. Brukar alltid jobba kväll efter ledighelg.   

Fire fire fire

I torsdags var jag och min kollega Y på brandutbildning via jobbet. Vi fick släcka bränder med både skumsläckare, kolsyresläckare och brandfilt. Jätteroligt men jättekallt. Hade jättemycket att göra på jobbet så jag fick skynda mig i väg till brandutbildningen för att inte komma för sent. Tänkte inte då på att vi skulle vara ute så jag gick i endast jobbarkläder. *brr* Lyckligtvis fick vi i alla fall ha overaller på oss när vi släckte elden så det blev lite mindre kallt.

På tal om jobbet så ska alla anställda på sjukhuset få nya identitetskort. Tidigare har vi hade "badges" nu ska vi ha riktiga id-kort, alltså id-kort som man kan använda på riktigt. Ja ni förstår. I går var jag och hämtade ut mitt kort. Och om en gammal kompis till mig, vid namn Persson skulle se id-kortet skulle han säkert påpeka att jag som vanligt ser ut som någon som hör hemma i kvinnofängelset (ni vet serien)...

Nu ska i ta en sväng på stan

Sumsisum

I morse blev jag väckt av en gosesugen Tristan som kom uppsmygandes i sängen och gosade ned sig bredvid mig. När han förmodligen ansåg att  hans uppdrag var uppfylt, dvs jag var vaken så ålade han sig över till J för att gosa på honom tills han vaknade. Husse är dock mer svårväckt men genom att nosa och slicka honom i ögat så vaknade även J.

Det har blivit lite dåligt med bloggande senaste dagarna, har väl egentligen inget nytt och spännande att skriva om.

I torsdags morse när vi gcik vår morgonprommis vid 06, så gick vi längs vår gata i stan. Hörde att det prasslade i buskarna, tittade men såg inget, det prasslade igen och när jag tittade nästa gång så stod det en jättefin räv 3 meter i från mig med en råtta eller kanin i munnen. Det är inte varje dag som man ser rävar inne i sthlms innerstad. Men enligt rykten så finns det de som ser rävar var och varannan dag i ett område i närheten.

Torsdagen innebar även 2 goda nyheter den ena håller jag för mig själv. Den andra var att jag upptäckte att jag fått löneförhöjning, iofs bara ynka 500 kr men med tanke på att jag hade räknat med 0 kr eftersom vi som anställdes i år redan hade fått 2008 års lön, ja då är 500 mer och bättre än 0. Och som de flesta vet kan man syrra kan man inte inte räkna med några stordåd i lönesammanhang.

I måndags hade vi extra bostadsrättsföreningsmöte, vilket fick mig att inse att de flesta i föreningen är rätt puckade i alla fall när det kommer till en av sakerna som skulle avhandlas. Att vi ska få gratis bredband och digitaltv från comhem, dvs det ska ingå i avgiften. Redan i går fick vi vår digitalbox och eftersom det nu blir gratis, dvs grundutbudet så fläskar vi på med largepaktetet (men det får vi betala för), dvs massa kanaler att titta på.. Vi som tittar så mycket på tv ;) 

Undra vad man ska göra i dag.. Städa kan tänkas stå på dagsordningen. sedan så får vi se.

svordomar

Hade börjat skriva på ett ordentligt inlägg när explorer bestämde sig för att stänga ned och nu är inlägget long gone!
Jävla AP!

Skrik och panik

Min plattång fungerar inte :O
Whut to do?
Måste nog köpa en ny, nu genast. Vart köper man plattångar på en söndag?

Östermalmsgotto

Livet som östermalmsgotto är härligt tycks Tristan tycka.
Medan matte jobbade hämtades Tristan upp med taxi för att tillsammans med husse fara ut på djurgården. På djurgården hängde husses arbetskamrater från byrån för att ha en trevlig stund, dricka och äta gott samt spela brännboll.  Att vara lagotto och få vara med var tydligen inte fel. Ryktet säger att det bjöds både på skinka och oxfilé och annat gott för små lagottomagar.
Brännboll innebär tennisbollar, och vem ääälskar tennisbollar? Jo Tristan! Han har sprungit och sprungit och har haft jätteroligt sägs det. Han lyckades även sno tennisbollen från brännbollspelet. Vilken kväll säger tristan. Det blev sedan taxi hem och nu är en liten lagotto vääldigt trött. La dolce vita-gotton Tristan!
 
Även matte är trött och ska nu zzzova, klockan ringer 05.20

Fredag

Jaha då var det redan fredag. Ska jobba hela helgen, det är bara att hoppas att det blir lugnt. I morgon jobbar jag dagpass, ska försöka sluta lite tidigare så att vi hinner ta en sväng förbi hundens dag i kungsträdgården.
i går var jag ledig och då kom pappa och farfar förbi då de hade ärenden i sthlmstrakten. Bjöd dem på lunch och fika. De fick även äran att spana på min bil. Detta för att det i söndags började lukta bränt och så slocknade lamporna på instrumentpanelen. Eller inte alla lampor utan de som sitter vid hastighetsmätaren och varvräknaren och vad det nu är för mer mätare. Jag misstänkte att det var en propp som brunnit men paps och farfar trodde mer att det kunde vara lamporna. Ingenting som vi kunde göra något åt i går. De får spana på dem nästa gång jag kommer hem. Får försöka att bara köra bil när det är ljust, ser ju inte hur fort jag kör annars :O

Ha en trevlig helg!

Dröm - verklighet

I natt drömde jag att mormor somnade in.
När jag vaknade 05.20 var jag rätt säker på att hon hade somnat in. Strax efteråt fick jag ett sms från mamma att jag skulle ringa henne. Då förstod jag...


Sov så gott kära lilla mormor...



Ny vecka

nya tag.
Har inte blivit något bloggande på ett par dagar.. som ni kanske märkt..
Min plan för helgen var från början var att jag i går skulle ha följt med La famiglia till Högboutställningen och coachat lite. Men med tanke på att mormor är dålig valde vi att istället åka hem till mamma och pappa. På väg till mams och paps stannade jag till i kvicksund för att plocka med mig Lottas klippmaskin. Tänkte även plocka med mig en lagotto till, eller två... Fasiken vad de är mysiga.. Lille Rossi  är min favvo.
Vad vi pysslat med i helgen har mamma redan skrivit men för att jag ska kunna kolla tillbaka i tiden på bloggen för att se vad jag gjorde ett visst datum så skriver jag här också. På lördagen shoppades det födelsedagspresenter sedan var vi på 2-årskalas hos Wincent. Mamma och jag var sedan nere hos mormor och pysslade om henne lite. 
I går, söndag tog jag fram klippmaskinen och jämnade till Tristans päls. På kroppen körde jag med 13 mm skäret, det tog dock inte särskilt mycket eftersom han redan var så korthårig men jämnt blev det. På benen använde jag 16 mm skäret, benen blev dock mer markant korthåriga. Men det växer snart ut.. På tal om Tristan så har han ätit antibiotika i 3 veckor men eftersom han forfarande är sned på huvudet och med tanke på att han hade en sådan kraftig borreliainfektion så ska han äta antibiotika i 3 veckor till. Det är bara till att fortsätta trycka i honom tabletter..Och hoppas att snedheten försvinner helt snart, men han är i alla fall lite bättre.    

Som blixten

Kände i går att jag var trött på att vara sjuk och sitta hemma. Så i morse hojade jag på min nya hoj, snabb som blixten till jobbet. Ok det gick inte alls särskilt fort uppför monsterbacken, där fick jag gå. Förövrigt så får cykeln ett bra betyg.
Det var roligt att vara tillbaka på jobbet och få träffa mina kära kollegor, jag var dock förpassad till läkemedelsrummet för att städa, rensa och räkna narkotika (något jag lovade chefen att göra innan semestern, i dag ångrade jag mig). Hann inte bli klar men förhoppningsvis kan jag fortsätta i morgon.

Har ju inte varit på jobbet sedan förra tisdagen, fick i dag reda på att i onsdags gick en av våra patienter bort. Huu det är alltid extra tungt när så unga personer dör. Den här personen "känns" lite extra för mig, har haft hand om henne mycket och lärt känna henne väl. Alltid så himla positiv och glad, ända in i slutet.
20 år är ingen ålder!


Hurra hurra hurra

Vad är det för dag i dag? Jo det är Tristans födelsedag!
Hurra hurra hurra för Tristan på hans 7-årsdag.
Det firar vi med något smaskigt!

Höst

Då var sommaren över för denna gång och den första höstmånaden är här. Det är inte mig emot, jag gillar hösten. Att värma sig med mysiga tröjor, elda ljus, dricka te och sitta invirad i en filt. Och Tristan han älskar att rulla sig i höstlöven.
I morse när jag vaknade frös jag,  hade kastat av mig täcket och jag tror att det nog börjar bli dags att stänga sovrumsfönstret på nätterna. När Tristan märkte att jag var vaken hoppade han genast upp i sängen och gossade ned sig bredvid mig. Lagottomys är ett utmärkt sätt att värma sig på när man fryser.

Är fortfarande sjuk. I lördags kände jag mig bättre men i lördags kväll fick jag ont i halsen igen och i går var det ännu värre. I dag känns det någolunda bättre, men det är fortfarande enorma mängder te och honungsvatten som gäller. Tänkte jag skulle släpa mig till jobbet i morgon, finns lite andra saker jag kan göra än att ha patienter. Ska ringa och prata med personalansvarig om en stund. Börjar bli trött på att gå runt hemma och drälla, jag vill jobba.  

RSS 2.0