Stolt fader

Vi vill passa på att skryta lite en dag som denna.
Tristan är en stolt fader till sin vackra dotter "Sera" Finuch LP1 Mandaraban Abracadabra.
I söndags hade Finska lagottoklubben 2009-års rasmästerskap i lydnad. Sera och matte Terhi vann öppen klassen med 182,5 poäng av 200 möjliga. 
Ni kan titta på Sera och Terhi här

Tack för den

För någon kväll sedan var Tristan med och höll koll på mig i köket när jag lagade mat. Efter en stund dricker han massa vatten, ja han dricker upp nästan allt i vattenskålen. Ett par minuter senare försvinner han och efter ytterligare några minuter går jag in i sovrummet för att hänga upp en kofta. 
Då har hundjäveln kräkts upp allt vatten i min säng. 
Tack för den.

Antar att det blev fullt i magen av allt vatten 

Boysen i bilder


Porthos och Athos vill gärna bita i kameraremmen.


Aramis och Athos myser lite.


Athos vilar mot mitt ben


Porthos ligger och planerar nästa bus.


Aramis smider attackplaner


Uppradade. 

De tre musketörerna

I dag har jag varit hos Lotta och Björn i Kvicksund för att pussa och gosa med Tristanbarnen. De tre gossarna är (redan) 8 veckor och det är dags för dem att flytta hemifrån. Åhh vad jag önskade att jag kunde ta med alla tre hem.
Vilka olika personligheter de var men med en sak gemensam, Tristanuttrycken. När de tittade på mig eller gjorde vissa rörelser var det som att se små mini-Tristan. De är verkligen sin far upp i dagen. :D 
Kunde förmodligen ha stannat där hur länge som helst... Myspojkar. :D Dessvärre hade jag glömt att ladda batteriet i kameran så det blev inte många foton. 

Athos är den som är lugnast. naturligtvis finns det mycket bus i honom men han var ändå lugn och lade sig nöjt intill mig och sov medan brorsorna trampade runt på honom.
Aramis är den som är mest lik Tristan, han är väldigt enveten och mest busig. Medan de andra busade tills de stupade så fortsatte Aramis. Envis som jag vet inte vad. Han höll på att ge mig en ny piercing i näsan.
Porthos var väldigt busig han också (ja vilken valp är inte det) men samtidigt den som var mest gosig. Han tycks älska att ligga som en padda, men bakbenen rakt ut. Vid flera tillfällen kom han och ställde sig framför mig med framtassarna i mitt knä sedan stod han bara där och njöt medan jag klappade/masserade ryggen på honom. En riktig gossebosse.  

Athos skall flytta till Gävle, Aramis till Finland och Porthos till Bromma.

Tack Lotta & Björn för god mat, fika och sällskap. :D

Lagotto reder sig själv

Vad har Tristan hittat på i dag då när undertecknad var på jobbet?
Jo han har gjort sig så lång som han kan bli för att nå upp på diskbänken för att göra bitmärken i bladen på en orkidée och för att sno en ask med (lyckligtvis få) vindruvor. Asken utan vindruvor återfanns senare under vardagsrumsbordet (var annars?!)

Livet med en lagotto är aldrig tråkigt!

Kan konstatera att det inte är något större fel på honom nu, utan han är som vanligt


Bättre

idag, tror jag.
I går kväll tycktes Tristan vara påtagligt piggare, i alla fall en stund. När jag var ute och rastade honom var han som vanligt. Men en stund senare blev han skum igen. Låg och kved och hade konstiga läten för sig. Tänk om han kunde tala om för mig vad som är fel.

När jag vaknade nu på morgonen låg Tristan på golvet brevid sängen och när jag flyttade in mig från sängkanten studsade han snabbt upp i sängen för att lägga sig och "skeda" med mig, nära nära. Mysfarbror nr 1.
Jag tycker banne mig att han är som vanligt nu på morgonen. Pigg och glad bara en aningen mer "mattig" än vanligt.
Får se vad som händer..

Stackars Tristan

I natt vaknade jag till av att Tristan pep till. Somnade dock om och när jag vaknade i morse låg han på golvet vid fotändan av sängen (där ligger han aldrig annars) och kved tyst.
Jag gick genast upp och satte mig på golvet hos honom och han viftade inte på svansen eller något. Han ville knappt resa sig upp. Jag klämde och kände igenom hela hunden och han reagerade inte på något. När jag väl fick upp honom haltade han och hade svansen mellan benen men jag hade svårt att avgöra var han haltade. Klämde och kände ännu mer, men ingen reaktion då heller. Tristan fick sin frukost och då kom svansen fram och viftade glatt. Ut och kissa gick bra det med och när han kommer i gång rör han sig ok.
Men han har legat mest hela dagen och ser så bedrövad ut. :(

Jag har ingen aning vad som är fel på honom, får för mig att han känns lite varm men batteriet i termometern är slut och det tycks inte finnas några butiker öppna i dag som säljer sådana batterier. *suck*

Undra vad som är fel? Någon som har någon idé? Huu tänk om det är borrelian som kommit tillbaka, eller som han har fått igen. Tycker att han rör sig lite lite vingligt. Men vill avvakta lite med veterinärbesök..
En tanke var att han kanske har sträckt sig?


Hade planerat en lagottovårddag i dag, kamma igenom pälsen, klippa och bada. Men det blir det inget med..

**************************************
Batterier är nu funna, herren har ingen feber. Vi har precis varit ute, Tristan har kissat, bajsat och sprätt som en tok utan problem. Men några minuter innan pep han till när han lade sig på sidan.

Le Högbooo

Vilken fantastiskt rolig helg vi har haft! Har skrattat så mycket att jag fortfarande har ont i magen. Ett stort tack till alla "inblandade", eller "drabbade"

I fredags packade jag in all packning, Tristan och mig själv i bilen för att fara mot Högbo-trakten. Hade några planerade stopp på vägen. Först blev det dock ett stort stopp på gatan utanför huset där det var mer eller mindre total stopp. Kom knappt ut från parkeringen när jag väl hade lyckats med det tog det mig ungefär 30 min att åka max 500 m ned till rondellen vid roslagstull, sedan lossnade "proppen".

I Uppsala plockade vi upp Lisa vid BMC, tog en snabb sightseentur innan vi fortsatte mot Gävle. I Gävle bjöds det på mat hemma hos Lisa & Mattias, hann även mysa med sockersöta Arwen. Fortsatte sedan Årsunda strandbad där vi hade bokat stugor. Teta & Camilla var redan på plats och ganska snart därefter kom Lilian & Marie. När Lotta och mamma dök upp var hela " le maffia" samlad. Det klipptes hundar, dracks vin och talades talades och talades. Lisa, Mattias och Arwen kom förbi och gjorde oss sällskap. Framåt 00-01-tiden tror jag att vi kom i säng.
När klockan ringde vid 05:45 var jag allt annat än pigg, hade en jäkla huvudvärk och kände mig allmänt bakis, hade jag faktiskt druckit en hel halv flaska vin.   

Lördagen spenderades på utställningsområdet. Tristan gjorde premiär i veteranklassen med kritiken: Ett korrekt huvud där nospartiet kunde vara en tanke längre. utmärkta öron. Veteranbett. Snygg överlinje, välvinklad. Bra bröstkorg. utmärkt päls. Rullar lite med sitt bakställ i rörelse. Domaren förklarade att han drog ned priset till HP för detta rullande... Sedan poängterade han för mig att jag hade en väldigt fin hund, därefter frågade han om det var en välmeriterad hund? (Tycker både det ena och andra men väljer att hålla inne med mina kommentarer)

Min "rullande" hund i rörelse.

Helgen till ära hade Basta fått följa med så henne fick jag visa. Basta fick en 1:a i kvalité men oplacerad i konkurrensen.

Lova, Basta & Fixa

De söta systervalparna Arwen och Kex var med på utställningen.


Arwen


Kex.


Finaste Podel.

På kvällen åt vårt hela vårt sällskap plus Anki, Ragnar & Lisa grillbuffé på campingen. Jättegod mat och supertrevligt sällskap. Därefter blev det mer vin, ännu mer socialisering och ännu mer skratt.  

På söndagen var det inte lika jobbigt att gå upp och denna dag var det dags för årets Raduno. Det blev ännu en trevlig dag med trevliga lagottomänniskor.
Även denna dag deltog valpsystrarna nedan.


Duktiga Jenny & Kexet.


Arwen

Tristan blev BIR-veteran med ck, oplacerad i BHKL. Kritiken lyder: Kraftfullt huvud, bra form och proportioner. välformade ögon, öron ok, bra hals, överlinje, svans, kompakt välutvecklad kropp. Lite lång i länden, aningen tung, bra benstomme, harmoni vinklar. Fint långt effektivt steg, Bra pälskvalite.


Finast

Jag visade Basta även denna dag men hon fick en 2:a i kvalité för att hon var lite tjock..

Tristan och jag rullade (ha ha) sedan hemåt och vid 19 sov vi båda helt utslagna i varsitt hörn av en soffa.

Än en gång ett stort tack till alla mysiga männsikor för en superrolig och trevlig helg.

Hurra hurra

Vad är det för dag i dag? Jo det är Tristans 8-års dag.
HURRA HURRA!

RSS 2.0