Shopping spree

Förmiddagen spenderade jag och Maria med att pilla på vår uppsats. Nu är det "bara" lite pilla att göra; innehållsförteckning, nummrering, återigen läsa och rätta, kolla att referenserna sitter där de ska sitta. Annars tycker vi att vi är rätt klara, frågan är om "The Wicked Witch" tycker detsamma. Först nästa vecka skulle hon ha tid att titta på vår uppsats.

När vi var klara med uppsatsen blev det lunch ute på gränby centrum. Sedan skildes Maria och jag åt, hon skulle shoppa lite mat medan jag gick loss i klädbutikerna. Shoppade 2 koftor och 1 tröja, hör och häpna pappa, de är inte svarta. Jag trivs annars bäst i svarta kläder och har nästan enbart svarta kläder. Det blev en grå/lila/brun/odefinerbarfärg kofta på HM, en grå kofta på Lindex och en vinröd tröja från stockh lm på MQ. Egentligen är det byxor/jeans och skor som jag behöver. Det får jag leta efter en annan dag.

Om en timme kommer Maria och hämtar mig, därefter ska vi ned till stationen för att hämta Jenny som kommer med tåget från sthlm. Sedan åker vi hem till Maria för att ta en fördrink och snacka skit. Klockan 19 har jag bokat bord åt oss på New India. Ska bli jätteskoj och trevligt. Jenny pluggade tidigare med oss men flyttade till sthlm och i våras bytte hon skola till en RK i sthlm. Sedan dess har jag inte träffat Jenny, så det ska verkligen bli så roligt att träffa henne. Förra hösten delade Jenny och jag ett sketet litet övernattningsrum i v-ås under 15 veckors praktik. Jag sov där cirka 2 nätter i veckan och det var en pärs varje gång. Snuskigt och äckligt! Har tydligen uttryckt mig så här om stället  "Kände mig lite som Melman i madagaskar när jag var där." Iofs var det på sjukhusområdet  = nära och bra. Jenny och jag hade i alla fall trevligt när vi sov där samtidigt. 

Nu borde jag nog spackla mig lite samt betämma vad jag ska ha på mig. För Tristan är det tidig middag som gäller för husse ska på kräftskiva med sin herrklubb så han kommer inte hem förs i natt. Jag är nog hemma vid 22.30 igen men då är det på tok för sent för Tristan att äta.  

Sovmorgon

Somnade rätt tidigt i går kväll men planerade ändå att Tristan och jag skulle ta en liten sovmorgon i morse. 7.25 vaknade jag till av att Tristan hoppade upp i sängen för att mysa en stund. Dagen kan inte börja bättre än med lite lagottomys, och jag känner mig rätt utvilad i dag. :D  Tror dock inte att Tristan känner så för han är lika trött som alltid och jag hör snarkningar bortifrån biabedden.

I går kväll somnade jag i soffan (skräll) när jag sedan förflyttade mig till sängen, passade Joakim på att plocka fram skjorta och kostym tills i dag. När han var färdig tog han med sig Tristan ut ur sovrummet (Tristan ville helst ligga kvar och sova under skrivbordet). Efter ett par minuter kom Joakim in i sovrummet igen, antar att han glömde ta fram något och vips så låg det en lagotto i sängen och snarkade högt. Tristan vill tydligen vara där matte är. Han är en riktig mattegris!

chockad

I går kväll 18.15 hörde jag hur någon satte nycklarna i ytterdörren, tänkte först att jag måste ha hört fel. Men helt plötsligt stod Joakim i hallen. Frågade om han var sjuk eller om något allvarligt hade hänt eftersom han var hemma så tidigt. Så var inte fallet, det var bara lugnt på jobbet. Så tidigt som 18.15 har han inte varit hemma de senaste 5 månaderna, inte ens när det varit "halvdag". I vanliga fall är han hemma mellan 20-21. 
I dag (eller de närmsta månaderna) lär han inte komma hemma så tidigt igen. 

05.30

När klockan ringde 05.30 i morse trodde jag inte att det var sant. Att då släpa ut Tristan på morgonprommis kändes som djurplågeri. Svinkallt var det också, skulle behövt mössa. Undra hur det kommer sig att det är så jäkla enkelt att gå upp okristligt tidigt när vi ska på utställningar men ska jag upp och till skolan känns det aldrig enkelt att gå upp.

8.30 var vi i E-tuna för att möta upp pappa och byta bil med honom. Han har bytt någon fläkt på min bil, så nu låter den "normalt" igen istället för att skrapa och låta som ett reaplan. Därefter skulle vi ha heldagsseminarium men redan 12.20 var vi klara. Vi åt  en jättegod lunchbuffé på en kinarestaurang i stationshuset innan vi åkte hemåt igen. Nu är jag mest jättetrött och ska ta och mysa lite i soffan med Tristan. Egentligen var planen att jag skulle städa nu i kväll, men det orkar jag nog inte.

Klippetiklopp

Det där med att klippa en lagotto är inte min kopp te. När det är dags för utställning och utställningsklippning brukar jag ringa till Lotta. Någon gång har mamma klippt också, hon har i alla fall gått klippkurs. Jag missade klippkursen i våras. Jag hoppas att Lotta ska ha klippkurs snart igen. I söndags filade mamma lite på Tristans päls men jag vet inte om han har den bästa frisyren just nu. Han skulle egentligen behöva en ordentlig och snygg Lotta-klippning.  Mamma "sparade"  Tristans huvud till Lotta, tänkte att hon kanske kan fixa till det på söndag. men nu är det inte helt säkert att Lotta kommer. Och det är inte heller helt säkert att Tristan vågar visa sig i Högbo, för i söndags beställde jag saxar från parma, saxarna fick jag i dag. Har jag saxar måste jag prova saxarna.. Sa jag att jag inte kan klippa? Jag har naggat lite lite här och var. Får hoppas att jag kan hejda mig annars får jag be Joakim att gömma saxarna. Vi får se, vi kanske kommer med en tjusig pudelklippning på söndag! Det vore väl något? Som man säger, man lär sig av sina misstag. :D

Ding dong

Which old Witch? The wicked witch!
I dag har Maria och jag (enligt oss själva) skrivit klart resultatdiskussionen, anar att det är hyndra saker som The wicked witch (vår handledare) tycker att vi ska ändra på. Har säkert sagt det förr och jag kommer att säga det igen, jag tål verkligen inte vår handledare. Maria får sköta kontakten med henne, jag får bara tok-spel på henne. Inkompetent!

När vi är klara med uppsatsen och "gått upp med den" skall vi ha en liten cermoni där vi bränner uppsatsen på bål och dansar runt bålet.  

blivande gräsänkling

Joakim fick förra veckan reda på att han får fortsatt anställning på den stora advokatbyrån i den stora staden. Och eftersom han har sin uppsats flåsandes i nacken har han beslutat att ta en veckas semester för att skriva klart uppsatsen. Nästa vecka blir semesterveckan och då far han över det stora havet till gotland och till sina föräldrar. i går berättade Joakim detta för mig.
J: På lördag åker Tristan och jag till Gotland
H: nej nej på söndag ska Tristan och jag på utställning 
J: nej nej  på lördag åker Tristan och jag till Gotland
H: nej nej på söndag ska Tristan och jag på utställning

Det beslutades att Joakim och Tristan åker till gotland på måndag istället.
HUR I HELA HAVET ska jag klara mig utan dem i en hel vecka? Joakim kan jag i alla fall prata med på telefon. Men inget lagottomys på en hel vecka...  Det kommer bli en tuff vecka nästa vecka. Detta innebär att jag måste ringa till dagmatten och flytta fram "inskolningen" en vecka. Finns det någon stödlinje att ringa till för de som är i stort behov av lagottomys?


Höööst

Ja om jag tyckte att det kändes som höst i går morse så tycker jag att det verkligen var höst i morse. Stickad varm tröja, vindtät fleecejacka och vantar. Jösses vad glad jag är att jag köpte den där vindjackan på utställningen i norrköping. Varm och vindtät. :D

Förmiddagen spenderades i skolan frysandes på en föreläsning. Efter föresläningen satt vi en stund för att pilla ihop en poster till torsdagens seminarium.

Nu ska jag göra mig en kopp te. Det jag gillar med hösten är att man kan dricka många kannor te, elda många ljus och ha tjocka mysiga tröjor på sig och så raggsockar. Måste nog börja spana efter höstkläder snart. Jag vill ha mysiga koftor.  

På besök hos eventuell framtida dagmatte.

Med tanke på att det kände så himla bra lär det bli framtida dagmatte. Jag har eftersökt en dagmatte åt Tristan under hösten när jag är på praktik. Har fått ett par svar, det första var det som lät bäst då hon bor 5-10 min bort. Nackdelen är dock den hon har en hanhund samt är dagmatte åt en en annan. Eftersom Tristan inte är så jätteöverförtjust i vissa hundar tänkte jag att det kanske inte kommer funka, men kan i alla fall gå dit och hälsa på. Redan när jag pratade i telefon med dagmatten förra veckan kändes det bra. Och efter att ha varit där i idag i 3,5 h känns det absolut rätt. Tiden går fort när man har trevligt. Tristan och hennes hundar gick jättebra ihop. Inget hanhundsgruff. Hon har en dvärgschnauzer och är dagmatte åt en blandning bichon havanais/något mer. Dvärgschnauzern och Tristan lekte till och med. Under tiden Tristan har varit hos mig har han inte varit särskilt intresserad av andra hundar, speciellt inte av att leka med dem. Nog första gången jag såg honom leka med en annan hund.  Dagmatten är i 30 års åldern (gissar jag på) och det var väldigt tydligt att det var hon som var flockledaren som bestämde över hundarna. Hon har tidigare haft 2 grand danois som hon hade ställt mycket, så det blev en del utställningsprat. Hon tyckte att Tristan var hur mysig som helst (ja, vem tycker inte det ;P) 
På måndag ska Tristan vara där på prov en dag så får vi se vad de tycker om varandra, jag är säker på att det kommer gå super. 


Måndagsseg

Måndag = seg.
Då var det måndag igen vilket innebär att Maria och jag ska plåga oss själva med lite uppsatsarbete.
Den här veckan är den sista veckan på den sista sommarmånaden. Det kändes verkligen som höst i morse när vi var ute på prommis. Nu ser jag nästan fram mot hösten. Jag hoppas att det blir en fin och varm höst och att jag har tid att åka hem till mamma och pappa för att mysa med Fixa (och Basta). Jag har alla anledningar till att åka, först fyller Wincent 1 år, sedan fyller storebror år, sedan pappa och sedan fyller Malthe 4, detta under september och början av oktober. Det finns dock ingen möjlighet att jag ska ha tid att åka dit vid varje födelsedag. Jag får nog "bunta ihop" och fira alla på en och samma gång. Tror inte att lille Wincent reflekterar särskilt mycket över om jag är där på hans födelsedag eller inte.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen. 

Fixa

image156
Hörru! Jag känner allt att du har godis i dina fickor. Om jag gnager lite kanske jag kommer åt det!

image157
Hålet fanns där innan, jag lovar!

image158
Visst är jag söt?

image159
Dööö elaka kvast, dö!

image160
Nej nej, jag har inte gjort något.

image161
Kollar bara om pelargonerna behöver vattnas.

Pälsvård

I dag har varit stora pälsvårdsdagen för Tristan. Lagottomisshandelsdagen säger Tristan.
Vi (eller rättare sagt mamma, jag kan inte klippa än) har klippt lite på Tristan, men Lotta får nog se över honom på plats nästa söndag. Sedan har vi även rett ut tovor, stora mängder tovor. Finns säkert en hel del kvar men jag fick i alla fall ut många. Något som Tristan tyckte  var mindre mysigt var när jag ryckte håret i öronen på honom.

Sedan gjorde lilla Fixa premiär på trimbordet. Att klippa på Fixa var inte det lättaste, hon hade inga som helst planer på att vara stilla. 2,5kg väger lilla Fixa..
Basta fick sig också en omgång på trimbordet!

image155

Fixa vilar på mina ben. 
 

Lagottomys

Lilla Fixa är verkligen hur söt och mysig som helst! Det tycker i alla fall Joakim och jag, Tristan är dock lite skeptisk. Han verker mest tycka att den lilla saken är läskig och att hon bör hålla sig på en replängds avstånd. Ibland går Tristan fram och nosar på valpen men han tycker ändå att hon gör sig bäst på avstånd. Jag skulle kunna ana att Tristan är "lite" avundsjuk när vi hela tiden gosar med valpen.
Maken till lugn valp har jag nog aldrig varit med om, hon sover mest och när hon är vaken så gosar hon lite och kanske busar lite försiktigt. Basta var ju ett monster när hon var valp, Usama bin Basta kallade jag henne. 

Har fotat en del, kommer lägga upp bilder senare.

Psykbryt

Morgonen började inge vidare. Kom till jobbet 06.50 och tog rapport från nattpersonalen. Satt sedan och väntade på att den andra personen som skulle börja 07.00 skulle dyka upp. Jag väntade och väntade, 07.15 ringer jag till personens mobil, den är inte på. GAHHH! Vansinnig! Psykbryt. Ringer till ssk och säger åt henne att hon får ringa och beordra in någon. När ssk äntligen får tummen ur och ringer för beordra in någon, säger hon sedan att den personen inte ville jobba. Är inte hela grejen med att beordra in någon att den personen får komma in och jobba varesig den vill eller inte? I vanliga fall har vi en bemanning på 4 pers på helgmorgonen, att istället vara 3 gör rätt stor skillnad. Fick slita som en gnu för att få upp alla boenden. När jag slutade 13.00 var jag helt slut och beslutade därför att stanna hemma. Joakim kände att han inte hade tid att åka till mams och paps för att titta på Fixa så jag orkar inte heller. Joakim åkte istället till kontoret i sthlm för att skriva på sin uppsats. Men för 45 min sedan ringde Joakim och sa att han var dödstrött på uppsatsen och att han hellre åker ut på landet. Så vid 15.50 ska tristan och jag plocka upp Joakim vid stationen för att sedan åka till örebrotrakten. 
Det vankas LAGOTTOMYYYYS! Fixa here we come!  

Arbetskamraten som inte dök upp lyckades vi inte få tag på, på hela förmiddagen. En av arbetskamraterna skickade ett sms till personen och skrev något om att det var taskigt att inte dyka upp och svika sina arbetskamrater. Först 12.55 ringde personen och ville prata med personen som skickade det "otrevliga" sms:et. Personens ursäkt kan vi på ett sätt godta, men man kan höra av sig i alla fall!

Dagens beslutsångest

eller kanske mer veckans...
Mamma och pappa är just nu hos Lotta och Björn i Kvicksund för att hämta den lilla bäbisen Fixa. Finns det något mysigare än lagottobäbisar? jag är så himla sugen på att åka hem till mamma och pappa i morgon efter jobbet för att mysa med Fixa. Måste ju få träffa det lilla underverket. Grejen är dock den att det känns som om jag inte har varit hemma en hel helg på jättelänge, vilket i sig betyder att Joakim och jag knappt har sett varandra på jättelänge. Det vore ju lite trevligt att vara hemma hos honom. Jag försöker övertala Joakim att han ska följa med men han känner att prio 1 är att bli klar med uppsatsen (vilket jag förstår) och hans plan är att bli klar under helgen. vet inte riktigt hur jag ska göra. Nästa helg är det utställning, helgen efter det jobbar jag men helgen efter det kanske jag kan åka. Men då är ju Fixa nästan vuxen ju! ;)
Åh dessa svåra beslut!  

***************************************
Fick precis ett mms på Fixa från pappa. 
Inte alls sugen.. 
Undra vad Basta ska säga om sin lillasyrra! 

Nu är det klippt del II

I går skrev jag om att det var klippt i rastgården. I morse tog Tristan och jag en sväng in i rastgården. Vilket var ett STOOORT misstag. Även om alla kradborrsbuskar var nedkapade fast det miljoner kardborrar kvar. Tristan hoppade och skuttade och var helt tokig på alla kardborrar i pälsen. Vi begav oss snabbt därifrån. Sedan spenderade jag 15 minuter med att pilla bort kardborrar och deras rester ur Tristans päls.  

Dagen började bra för Tristan då vi väntade på hissen kom granntjejen Flora ut och skulle också ut på prommis med sin matte. Tristan är barnsligt förtjust i Flora. Vi gick en sväng tillsammans och Tristan var fullt upptagen med att gå och titta på Flora, han höll nästan på att gå in i en lyktstolpe.


Nu är det klippt.

På andra sidan gatan från vårt hus finns en hundrastgård. Denna rastgård har vi inte satt vår fot i sedan i våras, detta med tanke på att det var meter högt gräs och miljoner med kardborrsbuskar. Kardborrar och Lagottopäls är ett big NO NO! I dag såg jag dock att någon äntligen hade klippt gräset inne i rastgården så nu kanske vi kan hänga där igen.

Torsdag

när klockan ringde 06.00 i morse var jag enormt trött. Tristan tycktes vara lika trött  då han efter att ha ätit tänkte gå och lägga sig igen medan jag hade tänkt mig en morgonprommis. En prommis blev det. Sedan bar det av skolan, och nästan lika fort bar det av därifrån. Föreläsningen var enormt tråkig och gav ingenting så vi "gav upp"  i pausen och for hem. Gårdagens föresläning var dock enormt bra.
Nu ska jag ta med Tristan på en liten prommis. Vid 16 börjar jag jobba, ångrar ganska rejält att jag tackade ja till det. :P

Mälarbaden

I går förmiddag for Maria, Tristan och jag mot Eskilstuna. Väl där snurrade vi runt ett tag till vi hittade till Mälarbadens camping. Vi intstallerade oss i stugan och lämnade sedan Tristan kvar medan vi åkte till skolan för att registrera oss på kursen samt för att få lite information. Ingen av oss hade tänkt på att ta med en vägbeskrivning eller karta. Vi snurrade därför runt ett tag i eskilstuna innan vi hittade fram, trots det är eskilstuna en rätt behaglig stad att köra i. När vi var klara i skolan for vi för att handla lite sedan begav vi oss tillbaka till stugan. Väl åter tog vi med oss Tristan till stranden för att han skulle få bada. Jag tog först av honom fästinghalsbandet, han trodde förmodligen då att jag släppte honom lös så han drog i väg och jag höll på att hamna i vattnet. Jösses så lycklig han var för att få bada och simma. När vi sedan tyckte att han hade badat klart vägrade hundskrället att komma upp ur vattnet. När vi senare på kvällen tog en prommis längs vattnet var Tristan helt stollig och skulle bestämt hoppa i igen.

vi fick dock inte så mycket gjort på uppsatsen, men hann diskutera den desto mer. Vi hade i alla fall en väldigt trevlig kväll.

image151
Kasta bollen då!

image152
Vart tog den vägen?

image153


image154

T6

I dag börjar skolan, tydligen är det termin 6 som jag har kommit till. Om cirka 22 veckor (i vanliga fall är en termin 20 veckor men jul och nyår kommer i vägen) står jag med ett legitimation i handen.. Det är lite läskigt! Så folk i stockholmstrakten, bli inte sjuka det första halvåret nästa år ;)

Nu ska jag packa det sista och åka för att hämta upp Maria sedan drar vi mot eskilstuna för att installera oss i stuigan vi hyrt en natt. Sedan ska vi vara på högskolan i e-tuna vid 13-tiden för registrering och introduktion.

är åter i morgon eftermiddag!

Bilder från Nyköping

image144
Söndag morgon och Tristan har inga som helst planer på att gå upp och åka på utställning...
Han påstår att han behöver sin skönhetssömn, men jag anser att han är en naturlig skönhet som inte behöver det, för se så bra det gick...

image145
Tristan blev i dag 2:a i BHKL

image146
Basta lyckades hålla tungan i styr och fick därmed en 1:a i kvalité trots att hon glömde svansen hemma.

image147
Ia knep sitt första CK

image148
Jazz-gossen kammade sitt första cert dagen innan i norrköping men jag fick ingen bra bild där så han får vara med här istället

image149
BIR Gleska sweet Spot - BIM Bonebreakers Coppertino

image150
Hesiodos blev bästa uppfödargrupp. Tristan, Basta, Ia och Utzi.  

Bilder från Norrköping

image135
Tristan står fint medan jag står mindre fint.

image136
Ute på söndagspromenad på en lördag?

image143

Basta lipar åt domaren, inte konstigt att hon fick en 2:a ;)

image138
BIR Gillenias Merta - BIM Bonebreakers Tentatore

image140
Att få en gruppbild där alla står snyggt är inte lätt. Tristan, Ia, Utzi och Assi

image141
På kvällen fick Basta stryk av lillsyrran Ia 

image142
Basta förbereder sig på att ge igen. (att få o-suddiga bilder på hundar som busar är inte det lättaste)
 


Agent 007 Tristan - med rätt att vara trött.

image133

Bokad

Nu har Maria och jag bokat en campingstuga på en camping i utkanten av eskilstuna. Vi tar med oss Tristan, en flaska rödvin, min laptop och sedan ska resultatdiskussionen bli klar i morgon kväll. Skrev förra veckan om dessa planer och nu ska vi införliva dem istället för att flänga mellan uppsala och eskilstuna så lägger vi den tiden på uppsatsen i stället. Medan vi är i skolan får Tristan vara i stugan, det tycker nog han är helt ok då jag har lovat honom att han ska få bada en massa. Campingen ligger precis vid mälaren.

I dag är jag jättetrött och allmänt seg i huvudet. Maria och jag har varit så ineffektiva man kan vara. Vissa dagar funkar det bara inte att plugga.

CSN

ville inte ge mig några pengar då de påstod att jag inte hade tillräckliga studieresultat. Detta kan bero på att jag inte är klar med uppsatsen. Men ändå är det konstigt för man får släpa efter med fler poäng än så. I morse fick jag tummen ur och ringde csn, personen jag fick prata med tyckte också att det var konstigt. Hon skulle kolla på ärendet senare sade hon och nu när jag precis var inne på mina sidor på csn:s hemsida såg jag att ansökan nu var beviljad. Hurra hurra! När csn är effektiva blir jag glad.  

Myggbett

Eftersom vi satt ute hela lördagskvällen blev i alla fall jag angripen av myggor. Mina ben är täckta av stora myggbetsblaffor som kliar något extremt. Bara på vänster ben hittar jag åtta stycken myggbett.

Norrköping/Nyköping

05.00 i går morse ringde väckarklockan. 05.50 var allt inklusive Tristan inpackat i bilen och vi drog mot Norrköping. 07.50 var jag på parkeringen i norrköping och de första jag såg var Lilian m.fl. som var snälla och packade på alla mina saker på deras burvagn. tack tack! Mamma och hela La Famiglia var redan på plats och hade slagit upp tälten när jag ankom. Vädret såg ut att bli fint därmed lämnade jag regnkläderna i bilen vilket inte var särskilt klyftigt då det kom någon enstaka regnskur, samt att det blåste och var allmänt svinkallt. Frös nästan hela dagen. Hur gick det då på utställningen? Tristanprinsen skötte sig exemplariskt, inget gruffande eller uffande. Dessvärre gillade inte domaren Tristan särskilt mycket. I championklassen kom vi på reservplats. därmed var det roliga slut.
Kritiken: Good mouth. Nice head, broad skull. A bit to long in neck. good front. i would like a bit longer legs. Short level topline. Well angulated. Good coat. Could move better.
Domare: Marina Guidetti
Desto bättre gick det dock för Lottas Jazz blev BH2:a med R-cacib och som tog sitt första cert!
BIR blev Gillenias Merta
BIM blev Bonebreakers Tentatore
När det hela var över fikade vi som vanligt med sju sorters kakor. Som vanligt blev det en jättetrevlig dag. Mamma och jag passade på att shoppa lite; mamma köpte bebisleksaker medan jag hittade en snygg och varm fleecejacka som även var vindtät. Eftersom min mor tycker om mig så mycket ville hon ha en likadan. Sedan packade vi ihop våra saker för att bege oss mor Nyköping. Planen var att slå upp tältet vid utställningsringen redan på lördagen men då det blåste en hel del lade vi ned det projektet. I stället begav vi oss mot campingen där vi hade hyrt en stuga och La famiglia hade sin husvagn. Eftermiddagen och kvällen spenderades med hela La familglia. Först tog mamma, jag, Tristan, Basta samt trefjärdedelar av La famiglia och Ia en lång mysig skogspromenad sedan grillade vi och hade en trevlig kväll. Basta och Ia hade det jättemysigt och busade massor tillsammans. När det var dags att sova, däckade Basta i min säng och sov sedan hela natten på min kudde.

I morse skulle väckarklockan ha ringt 06.30 men redan 06.00 var mamma och jag uppe. Vid 08-tiden var vi plats på utställningsområdet i Nyköping och lyckades sno åt oss en tältplats, samt bre ut oss så att även La famiglia och Lilian m.fl fick plats med sina tält.
Dagens utställning gick lite bättre och Tristan skötts sig utmärkt, inte ett ord från honom i dag heller.
Kritik: Excellent typical and sound dog. Excellent in everything.
Domare: Ann Joe Sampaio
Med denna kritik placerade sig Tristan 2:a i CHKL och 2:a i BHKL. Jag är jättenöjd! :D men jag hade kunnat blivit ännu mer nöjd ;)
BIR blev Gleska Sweet Spot
BIM blev Bonebreakers Coppertino.

Hesiodos kennels uppfödargrupp bestående av Tristan, Basta, Ia och Utzi blev bästa grupp.
Sedan inmundigades  det kakor igen.  Återigen blev det en supertrevlig dag med strålande väder och trevliga människor.  Det blev en del foton men de kommer upp i morgon samt de jag ska skicka foton till kommer i morgon.

Uj uj vad mycket text, är på tok för trött för att orka läsa igenom...

Hemma!

Tristan och jag är nu hemma efter en supertrevlig helg med mysiga och trevliga människor. Både Trisse och jag är helt slut. Vi ska packa upp och fixa lite sedan kan det tänkas komma några bilder och en berättelse om helgen. 157 bilder har blivit tagna = det tar hundra år att läsa in dem i datorn.

Packad

Då så! Då var det mesta nedpackat och fixat. I morgon går jag upp vid 05.00 för att försöka komma i väg innan 06.00 då torde jag vara i Norrköping vid 08-tiden. Ve och fasa jag ska köra själv genom stockholm, ingen kartläsare med mig. Hur ska jag överleva? :P (Ja jag vet att jag är jättefånig och nojig över att köra i sthlm)

Mamma och jag har hyrt en stuga i nyköping som vi ska sova i natten till söndag, då behöver vi i alla fall inte gå upp okristligt tidigt på söndag. 

Nu kommer det förmodligen inga fler uppdateringar förs på söndag em/kväll.

Ha en trevlig helg! 

Jäkla helvete!

Vad Faaan! När jag höll på att plocka in mattorna och skulle lägga in badrumsmattan i badrummet åkte vågen som stod på tvättmaskinen i golvet. = glas överallt. Är ni medvetna om hur många glasbitar det blir av en digitalpersonvåg i glas? MÅNGA! Har nu dammsugit och dammsugit. hoppas att jag har fått upp allt glas. Vill inte att Joakim, jag eller Tristan ska trampa i det.

Tröttgotto

image132

I dag är Tristan trött och örat hänger utanför!

Mums

De glaserade morotsmuffinsen blev hur goda som helst. Kan inte garantera att det finns några kvar i morgon.

Fredag

Å så var det fredag igen..
I dag blir det inget pluggande med uppsatsen för Maria har en omtenta i morgon och behöver således plugga till den. Förra gången hon skulle skriva omtenta, tror att det var i juni, fastnade hon i hissen på väg ned till bilen. Det var hon, hennes ena dotter och en granne som fastnade, deras mobiltelefoner hade ingen teckning i hissen och nödsignalsknappen fungerade inte. Grannen som var med var då på väg ut för att slänga soporna sedan skulle hon och hennes pojkvän åka och bada. Lyckligtvis saknade pojkvännen henne efter ett tag. De blev sittandes i hissen ett bra tag och maria hann därmed inte till tentalokalen. Snacka om otor! Tror inte att hon tar hissen ned i morgon.. 

I dag har jag lite saker som står på "to do listan"
* städa
* baka glaserade morotsmuffins
* tvätta
* packa inför morgondagen. 
+ hundra femtio andra saker. 

Ska även undersöka hur min bil mår, eventuellt åka bort till volvohandlaren.. 
som sagt, vi får se om jag kommer fram till norrköping.
 
Tristan och jag har haft sovmorgon till 08.00 så nu ska vi bege oss ut på morgonprommis.

Fotbad

Nu ska jag sätta fötterna i ett fotbad medan jag läser min jättespännade bok..

Kakmonstret

Nu har kakmonstret = jag bakat färdigt för i dag. Gjorde havregrynskakor med russin fast efter ett annat recept än dem som jag gjorde till västerås. De blev jättegoda men inte lika kompakta som de jag gjorde sist... Har även bakat skurna chokladkakor, även de blev jättegoda. Även om jag kanske gjorde rullarna lite för långa, kakorna blev inte så tjocka på bredden.. Har aldrig bakat sådana kakor förut, får väl öva ett par gånger för att få dem perfekta. I morgon blir det till att baka glaserade morotsmuffins. 
Medan jag bakade låg Tristan på golvet nedanför och hoppades att det skulle ramla ned något spännande, det blev ett och annat russin...  

Jag ska inte äga bilar.

Tänka sig, telefonkontakten med handledaren gav inte så mycket. Som vanligt hade hon inte så mycket vettigt att säga. Vi måste omarbeta några småsaker, komma på fyndiga rubriker till våra teman och subteman samt fortsätta med resultatdiskussionen. Har inte fått supermycket gjort i dag..

I morse när jag skulle åka till Maria (eftersom jag är lat åker jag bil) och var på väg ut från parkeringen hörde jag att bilen lät jättekonstigt, det skrapade och lät märkligt under motorhuven. Backade in på parkeringsplatsen igen för att ringa pappa. Han visste naturligtvis inte vad det var som lät, och när jag startade bilen igen var lätet borta. Nu på eftermiddagen skulle Maria och jag åka och handla och då lät bilen likadant igen. Pappa tror att det kan vara en fläkt som låter och föreslog att jag skulle åka till den bra och trevliga volvohandlaren för att rådfråga vad som kan vara fel och vad som händer om fläkten lägger av.. Funderar på om det är när bilen är kall som den låter så där, Maria och jag tänkte att den nog skulle hinna bli kall medan vi handlade så tänkte vi spela in lätet med våra mobiler för att sedan spela upp för volvomekanikerna. Naturligtvis behagade inte bilen att låta igen.
Får pröva i morgon bitti igen.. JÄKLA bil!

ja så vi får se om jag tar mig till norrköping/nyköping.

Nu ska jag baka kakor.

Levande väckarklocka

Finns det något mysigare sätt att vakna på än av en lagotto som smyger upp i sängen för att sedan mysa ned sig på rygg brevid en i sängen och sedan snarka i örat på en? 

Mmmmmysgotto!

Dagens session

av uppsatsarbete är avslutat. Vi är kanske inte så effektiva alla gånger, men just nu kan vi inte göra så mycket förs vi har fått feedback från vår mycket kompetenta handledare..
Nästa vecka börjar som sagt skolan och eftersom vi samläser en del med de i eskilstuna så innebär det att de första två veckornas föresläningar är till största delen i e-tuna. Maria kom då på att hon och jag kanske ska hyra en campingstuga en eller två nätter i e-tuna, ta med oss tristan och min laptop för att sitta där och inte bli störda av något och på så sätt försöka bli klara med uppsatsen. Eller i alla fall få någonting gjort. jag tycker att det låter som en strålande idé. Vi ska nämligen vara i skolan 13-15 på tisdag, sedan kan vi plugga i stugan hela kvällen, är sedan i skolan 9-12 och sedan pluggar vi lite till alternativt åker hem. Hade varit perfekt att stanna en natt till för att sedan åka direkt till skolan i v-ås, problemet är dock vart vi ska göra av tristan om det är varmt. Det får kanske räcka med en natt.. 

Vi får se...   

Nu ska jag slappa i soffan och läsa Stieg Larssons "flickan som lekte med elden". är lite rastlös så jag har försökt jaga reda på någon kompis som vill göra något spännande, men utan framgång.. :P Alla är så jäkla busy. Får ta en riktig långprommis sedan istället.

Något jag gnällt om ett tag.

Jag har under en längre tid gått och gnällt om detta för mig själv och har flera gånger varit på väg att skriva ett inlägg om det, för att ventilera mig. Jag har dock inte kommit mig för. Men nu har det mesta lossnat i och med att vi är i gång med uppsatsen igen. I dag har Maria varit här och vi alltså har slitit med uppsatsen, det går sakta framåt. Det tar tid att gå igenom alla vetenskapliga artiklar igen. Får hoppas att vi är på rätt spår nu. På torsdag ska vi ha telefonkontakt med vår handledare. Jag tål numera inte människan, så det får bli Maria som får hålla kontakten. Vi kom nämligen ihop oss lite i början av juni, eller jag anser rent allmänt att hon är inkompetent. Grejen är nämligen den att under alla våra träffar med handledaren har hon var evigagång tjatat om samma sak: syftningsfel, huvudsatser och bisatser osv. Vi har var eviga gång bett henne att förbi se språket, det är det sista vi kommer fixa till. Min svärfar som är lärare har lovat att rätta det språkliga i uppsatsen innan vi lämnar in den. Men handledaren har fortsatt tjata om samma saker...  Hon har alltså inte tittat så mycket på innehållet kan man anta...

Planen var att uppsatsen skulle bli klar i juli när jag hade semester, vi höll på med resultatdiskussionen och det var således inte mycket kvar (trodde vi). I slutet av juli när jag var på gotland, var Maria och träffade handledaren. Handledaren säger DÅ, (när de 10 veckorna var slut) att hon hade kännt sig osäker och därför kontaktat kursföreståndaren och de hade kommit fram till att det vi gjort inte dög, att vi skulle göra om en massa, ta bort en sida av resultatet, resultatet på 3 sidor dög inte, måste ha fler sidor (jag anser att vi inte kan sitta och hitta på saker  bara för att få fler sidor) osv. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Det hela ledde till apati gällade uppsatsen och jag gick hela juli utan att göra något och hade dåligt samvete för det. Maria och jag har haft svårt att få ihop våra scheman, det är först nu en vecka innan skolan börjar som vi har tid att arbeta med uppsatsen. Nu har vi bestämt att vi kör vårt eget race. Vi vidarutvecklar resutatet vi har så vi får ihop i alla fall 4 sidor, det får duga. Ska bli spännade att se vad handledaren säger...

Jag kommer i alla fall ta ett samtal med kursföreståndaren angående handledaren, de måste ha kompetenta handledare som KAN handleda. Eller så kan de avråda studenterna från att välja "spännande" ämnen som det inte finns särskilt mycket forskning i. Jag har gett rådet till andra sskstudenter att välj ett "lätt" ämne så som; något om diabetes eller palliativvård, där det finns miljontals artiklar att välja bland. Det kommer göra det hela mycket lättare. 

Vi lär inte bli klara innan den kliniska utbildningen startar 3/9, så det blir till att sitta på helgerna.. Tur att utställningssäsongen snart är över..

Förhoppningsvis kommer inte vår nuvarande handledare ha tid med oss så med lite tur får vi en ny. Vilket iofs kan betyda en ny männsika med en massa andra åsikter. När det så smånigom blir dags att "gå upp" med uppsatsen, kommer jag försvara den med näbbar och klor. 

Så! nu känns det bättre efter att ha ventilerat mig lite. 

Som sagt så var Maria här i dag vilket innebar en överlycklig Tristan, är det någon som han gillar så är det henne. Tristan tycker att det är synd att hon har tre läskiga katter, annars hade kunnat hälsa på henne ibland.  

Nu blir det prommis!


  

Baka

Måste nog börja fundera på vad jag ska baka till helgens utställningar. Havrekakorna med russin jag bakade sist, var ensormt goda sådana ska jag därmed baka igen. Frågan är vad jag ska baka mer? Förslag någon?
Vad har La Famiglia tänkt baka?

Ska bläddra lite i sju sorters kakor samt konditori Vete-kattens bakbok!

PM Högbo

Nu ligger PM för Högbo ute här, 29 lagotto är anmälda (borde ha varit 30 stycken men några glömde anmäla sin hund...) och det har blivit domarändring från en norsk till en finsk domare, Tapio Eerola. Lagotto går sist i ringen, 56 hundar innan vilket betyder att man inte behöver åka okristligt tidigt.

Bilder från Askersund

Slänger upp några bilder från gårdagen

                           
Tristan ser snygg ut!                            Hörru du domaren! 
                                                             Har du glott klart 
                                                             snart undrar Basta


Tristan, Utzi, Basta & Belissa

Måndag

Maria och jag har spenderat ett antal timmar på att arbeta med vår väl-tjatade uppsats.. I dag känns det ändå rätt bra, det är bara att fortsätta skriva. Någon gång lär vi bli klara. frågan är dock när.. .När väl den kliniska utbildningen börjar blir dte dåligt med tid.
På tal om klinisk utbidlning så ska jag få tummen ur och skicka min studerandeprofil till mina placeringsställen. Jag skulle även uppskatta om de kunde få tummen ur och skicka schema till mig. Jag måste kunna planera..
Borde även få tummen ut och eftersöka en dagmatte åt Trisse.

Nu ska jag dammsuga badrummet, medan Tristan nöjt gnager på ett märgben. Nya badlakan och handdukar = lilaluddigt badrum.

Dogblogg 12/8

Det är jobbigt att vara lagotto och flänga runt på utställningar. I morse väcktes jag ohyggligt tidigt, hoppade upp i sängen hos matte för att gossa lite men hon buffade bara på mig och sa åt mig att gå upp. I dag var jag inte riktigt på utställningshumör, vissa dagar vill jag helst ligga och sova i min bur. Detta var just vad jag gjorde när gammelmatte kom för att ta ut mig, hon påstod att vi skulle in och ranta i ringen. Men jag låg bestämt kvar i min bur och hade inga som helst planer på att gå ut. Tillslut verkade de tröttna på mig för då försökte gammelmatte välta ur mig ur buren. Tyvärr lyckades hon med vältandet, jag som låg och sov så skönt. Tydligen så föll snygga jag inte domaren i smaken (vilket jag inte kan förstå) så jag hade ju lika gärna kunnat ligga kvar i buren och sovit.

Nu är matte och jag hemma i stan igen. Tidigare i kväll när matte och jag gick en prommis bröt jordens regnskur ut så vi såg ut som dränkta katter båda två. När vi kom in igen sa matte att hon skulle åka och hämta husse vid tåget. Om man lämnar en blöt lagotto vid namn Tristan ensam får man faktiskt skylla sig själv. Passade på att bädda upp i matte och husses säng när de var borta. Vad då? fattar inte vad de gnäller om,  jag var blöt och kall, vad skulle jag göra? jag är ju bara snäll som hjälper till, nu behöver de inte bädda upp när de ska sova.

Nu ska jag sova en stund, först ska jag bädda lite i min biabed, ja jag vet, jag har mani på att bädda när jag är blöt.

Nosgos/ Tristan

Askersund

Dagen började inge vidare med strömavbrott = ingen dusch och inget te. Men mamma, jag och hundarna kom i väg tidigt och var på plats i askersund vid 7.30. Vi kunde i lugn och ro sätta upp tältet och rasta hundarna. Beslutade att Lotta skulle få visa Tristan, tyvärr gillade inte domaren Tristan och han placerades sig därför som 3:a i chkl och fick inte ens ett CK. Vilket enligt min mening är skandalöst. Domaren tyckte att Tristan hade för dålig päls. JÄKLA SKITSNACK säger jag

Kritiken löd: Något lågställd hane som är lite lång i kroppen. Kraftigt maskulint huvud med bra skalle och nos. Bra hals och skuldra. Välvinklad. Bra bröstkorg. lång i länden. Bra rygg, kors och svans. rör sig med bra steg. Trång bak. Bra benstomme. idag lite för öppen i pälsen. 
Bertil Lundgren.

Well well, man kan inte vinna jämt ;) Nya tag nästa helg. Men jag har VERKLIGEN hakat upp mig på den där med att Tristans päls är för öppen. Vilket jag kommer reta mig på ett bra tag framöver...
Kommer i alla fall inte åka på några fler utställningar där Bertil Lundgren är domare. Känns inte som någon större idé...

BIR: Cobby`s Cirena 
BIM: Bonebreakers Compagnone  

Förövrigt hade vi som vanligt en jättetrevlig dag med trevliga människor :D

Nu ska jag dricka en kopp te sedan åka hemåt Uppis. Är trött som en gnu, har inte sovit någe vidare i natt eftersom stora pojken Hobbelberg har sovit i överslafen på våningsängen i natt, han har bökat runt och låtit i sömnen.  

Sluuut

Nu har jag jobbat min sista dag på detta sommarjobb. Jag har iofs några pass inbokade i slutet av månaden och under hösten, men själva sommarjobbet ses nu som avslutat! Nu ska jag packa ned det sista för att packa in mig och Trisse i bilen och sedan köra mot mams och papps. Ryktet säger att barnen Hobbelberg kommer i em/kväll för att sova över = fullt ös. 

Hur ser en trekant ut?

Nu har jag städat, och packat ned det mesta. Det är alltid svårt att packa ned kläder, vet aldrig vad det blir för väder eller vad man känner för att ha på sig. Har i alla fall packat ned två olika outfits, den ena att ha om det blir sol och den andra om det blir regn. Jag hoppas i alla fall att det blir uppehåll på söndag.

Söndagens domare är Bertill Lundgren. BL var även domare på lilla sthlm i påskas och därmed den första domaren jag visade en hund för. Även om jag aldrig hade visat en hund innan det så gick det väl då helt ok (även om jag knappt visste vilket håll jag skulle springa åt.). Bertil tyckte dock att Tristan inte var tillräckligt kvadratisk, ska bli spännande att se vad han tycker om honom på söndag. 

På tal om att springa i ringen, är det någon mer än jag som ibland får totalt hjärnsläpp när domaren säger åt en att springa i en trekant. Första tanken som dyker upp är: "hur i hela havet ser en trekant ut?"

Nu ska jag gå en prommis med prinsen, sedan ska vi hämta upp husse vid tåget för att jaga ned någon mat.

dum tanke.

Att sova med balkongdörren öppen var en dum tanke i och med att det är reggaefestival i uppsala. Lär inte bli bättre i natt. Men i morgon har jag sovmorgon till hela 6.30!
Nu ska jag städa, packa och hoppas att det bröjar tokregna igen. Så som det gjort hela dagen, tills jag slutade. :p Vill ju ta en prommis i regnet med prinsen för att hans päls ska dra i hop sig snyggt. ska vi gissa på att det inte kommer regna igen? 

Tilos

Insåg precis att för ett år sedan, ungefär vid den här tiden satt Joakim och jag på en båt (hej sjösjuka!) som tog oss från Rhodos till Tilos. Tilos är en liten ö med mycket begränsat turistflöde, det var vi och ett annat par där från sverige. Det var som att komma till paradiset. Det var en underbar vecka, och vi kommer garanterat återvända dit. perfekt om man inte vill bli nedtrampad av turisthjorder. Hade tänkt lägga upp en bild bara för att minnas, men alla foton från Tilos ligger på J:s dator. När man låg i sängen på morgonen och tittade ut mot terassen såg man bara hav hav hav. Vi bodde på ilidi rock studios, spana in hemsidan. I år blev den planerade semesterresan inte av, då J hade svårt att komma i från jobbet, men frågan är om vi hade kunnat hitta något så bra som tilos?!

Dogblogg 9/8

Det borde finnas en stödorganisation som stackars plågade lagotto kan ringa till när de blir torterade. Tortyr innebär att få tovor utredda. I flera timmar (eller i alla fall någon timma) har matte plågat och åter igen plågat mig. Det jag dock inte vågar eller vill medge är att det stundtals är rätt skönt att bli kammad och kardad. Egentligen är det rätt mysigt att ligga på bordet och bli ompysslad av matte. Matte tröttnade dock ganska fort, hon påstod att hon hade kunnat fortsätta i ett par timmar till. Men att hon skulle ta det en annan dag när det inte är dödsvarmt ute. 

nosgos från fluff-trisse. 

Tendens att fastna i böcker.

Det är vad jag har, just nu läser jag Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Har väldigt svårt att lägga i från mig boken. Skulle lätt ha kunnat fortsätta läsa i ett par timmar till men min mage talade om att det var dags för middag. Samt att en viss liten lagotto har ålat sig över mig samt bökat sig mellan mig och boken, allt för att stjäla uppmärksamhet. Nu är både Tristan och jag utfodrade så det får väl bli en prommis innan jag återgår till boken. Har iofs andra saker jag borde ta tag i. Till exempel reda ut tovor i Tristans päls.. men det kan jag göra i morgon kväll. 

oväder

Jösses vilket regn- och åskoväder som drog över uppsala efter lunch. När jag åkte hem efter jobbet och kom till E4:an var trafikljusen utslagna, kanske av åskan? Lyckligtvis kom det en ambulans i vänsterfilen så jag hängde på och smög över E4:an brevid den.
Nu ska jag läsa en bok och dricka te.

Kommentera

Har fått höra att en av mina bloggläsare inte kan kommentera blogginläggen. Det är en begränsad skara som kommenterar bloggen, är det så att det är fler som inte kan kommentera eller väljer ni läsare att bara smyga omkring utan att lämna spår? Ni får gärna kommentera.
Angående personen som inte kan kommentera vet jag inte vad som kan vara fel, någon som vet? Jag har provat att ändra inställningarna till att jag modererar kommentarerna, får se om det kan påverka på något sätt men det tror jag iofs knappast.

Efter att ha surfat blogg.se har jag hittat följande sida där anledningen till att ovanstående person inte kan kommentera, som jag anade hade det att göra med inställningar. Till Maritha som inte kan kommentera, titta överst på denna sidan där beskriver de hur du ska göra för att kunna kommentera. Håller tummarna för att det funkar!

Alltså tar jag bort modereringen, orkar inte pilla med sånt.

Saker som stör mig

Det här inlägget var jag på väg att skriva efter utställningen i ransäter, har dock inte kommit mig för. Men nu börjar det dra ihop sig till nästa utställning på söndag i Askersund och därmed börjar jag fundera igen på saker som stör mig när vi är på utställningar. Tristan är verkligen jordens underbaraste hund, hur mysig och snäll som helst. Men när vi är på utställning har han dock en tendens att bli lite störig, han går runt och spänner sig och brummar "lite" åt andra hundar. Detta tror jag knappast är att han är ensam om att göra... Vet inte om det är för att jag är spänd och nervös att jag därmed för över mina känslor på Tristan. Jag skulle tro att hans beteende är baserat på att han känner sig osäker, inte att han är en hund med mycket självförtroende som domaren i ransäter skrev i kritiken. Eftersom jag vet hur Tristan fungerar, tänker jag som sagt att det är säkert fler hundar som fungerar på liknande sätt, därför är jag alltid noga med att hålla koll på min hund inne i ringen samt hålla avstånd till hunden framför. 

För att komma till saken om vad som stör mig är folk som envisas med att inte hålla avstånd samt att hela tiden släppa upp sin hund i röven på Tristan. I ransäter hände just detta, personen som stod bakom mig i konkurrensen, släppte hela tiden upp sin hund i röven på Tristan som i och med detta blev skitsur och ville hela tiden vända på huvudet för att se vad de sysslar med.  Allt för att förstöra, taskigt för henne, men hon lyckades inte förstöra för oss vi sopade mattan med dem ändå! ;) Jag var för fokuserad på Tristan för att säga till personen. Händer det igen (vilket det lär göra, kanske inte samma person men med någon annan) kommer jag inte vara lika trevlig... 

På radunon hände liknande grej i konkurrensen då personen som stod bakom mig plötsligt fick för sig att hon skulle stå framför och sedan ångrade hon sig och skulle stå bakom.. När hon förflyttade sig höll hon inte direkt koll på sin hund, utan den var på väg upp i röven på Tristan. Denna hund har jag blivit rekommenderad att hålla avstånd från eftersom den har flygit på andra hundar. Därför sa jag åt människan att hon skulle bestämma sig var hon skulle stå. Fick då ett snäsigt svar att jag inte skulle vara så jäkla otrevlig och att vi minsan var där på samma villkor bla bla bla... Bemödade mig inte ens att kommentera det.

Vad jag vill säga är alltså: Håll avstånd och koll på era hundar. Jag tror knappast att någon tjänar på att försöka sabotera för någon annan, tvärtom, en observant domare kanske ser det och då förstör man bara för sig själv. jag kan även tycka att domare borde bli mer observanta på sånt här beteende inne i ringarna. En annan sak som stör mig är de som sitter vid ringsidan med sina hundar och som inte har koll på dem, även detta hände i ransäter då det låg en halv pudel inne i ringen, alltså den låg med halva kroppen inne i ringen och halva utanför.    

PM

Nu ligger även PM för Norrköping uppe på deras hemsida, 45 snygga kruliisar är anmälda. Det är lite skillnad mot söndagens 36.  Om man ställer en dag, varför ställer man då inte båda dagarna? Det är ju bara ett par mil mellan Norrköping-Nyköping...

Sista veckan

på sommarjobbet. Det är dock en tuff vecka, jobbar 6 dagar i rad. Iofs är det själv valt, skulle egentligen vara ledig på onsdag men valde att hoppa in och jobba då. Skulle även ha jobbat helgen men bytte bort det eftersom det är hundutställning i askersund på söndagen, men jobbar lördagen mellan 8-13. Därefter bär det av mot mams och papps.

Vart tog sommaren vägen, för det känns som om sommaren snart är över med tanke på att skolan börjar om 14 dagar. och vi har fortfarande inte kommit någonstans med uppsatsen. Men nästa vecka är det överväxeln som ligger i för uppsatsarbete, fast det finns ändå ingen chans i helvetet att vi blir klara då.

Söndag

Joakims föräldrar och bror åkte vidare på morgonen/förmiddagen. Men det blev inget bad för Tristan, han fick istället ligga hemma och sova medan Joakim och jag tog en sväng på stan. Joakim fick i går ett par jeans av mig i födelsedagspresent som han i dag bytte till en annan storlek, sedan lunchade vi på stan, glodde i ett par affärer och impulsshoppade nya badlakan och handdukar. Därefter åkte vi för att handla lite mat, hittade smaskiga märgben till Tristan så nu har han fullt upp med att gnaga.
Om en timma ska Joakim och jag gå på bio för att se simpsons-filmen, den kan inte vara något annat än hysteriskt rolig :D

Kanske bad i dag igen?

Kanske ska åka och bada Tristan i dag igen. Han tycker ju att det är så skönt!

Proppmätt

Nu i kväll har vi (Joakim, jag, svärföräldrarna och lillebrodern) varit ute och ätit födelsedagsmiddag på Tzatsiki. Jättegott. huu är dock äckligt mätt. Tog en rejäl prommis med Tristan när jag kom hem, detta för att gå ned maten. Det hjälpte dock inte utan det blev nästan värre. Till förrätt blev det grillad haloumi samt att jag smakade av Joakims saganaki, till varmrätt åt jag fläskfilérullader som var fyllda med feta, till det serverades klyftpotatis, rödvinsås, tzatsiki och sallad. Det var tre stor köttbitar, orkade bara två och då åt jag endast två bitar potatis. Det var väldigt stora portioner... Maten sköljdes ned med gott rödvin. Lyckades även trycka ned lite yoghurt med honung och valnötter. MUMS! vilken god mat!!   
Kan varmt rekommendera Restaurang Tzatsiki i uppsala, trevlig uteservering precis vid ån.
Nu ska jag zzzzova!


Dogblogg 4/8

Det var ett tag sedan undertecknad skrev här, matte envisas med att skriva en massa inlägg hela tiden så hon hinner alltid berätta om saker före mig. I dag har vi gjort något jätteroligt, något som jag älskar. Vi har varit och badat vid hundbadet i Fjällnora. Eller rättare sagt jag har badat, matte och husse var badkrukor. Matte vadade dock runt i vattnet och påstod att hon hade badat om hon hade haft med sig sina badkläder.
Tycker att jag uppförde mig ganska exemplariskt vid hundbadet, men när en annan hund nosade mig i röven blev jag lite sur och sa i från, men vem skulle inte göra det. Sedan var det en äcklig flatt som snodde min älskade tennisboll och som sedan hela tiden försökte sno den från matte. Matte blev lite irriterad när flatten störde vår lek, själv var jag mest intresserad av bollen. Sedan vägradde jag gå upp ur vattnet när det var dags att åka hem, förstår inte de där tvåbenta sakerna att en lagotto är ett vattendjur?
Här kommer några bilder från badstunden.


                                  
Matte och jag spanar            Man skulle kunna                 Kasta bollen då              
på byrackor ;)                       missta mig för en utter

                                                               
Alltid redo!                          En badad lagotto är 
                                             en glad lagotto!

När vi kom hem åt tvåbeningarna tårta för att fira husses födelsedag, men jag fick minsan inget smaka. Så jäkla snålt! Jag gjorde mitt bästa för att se så söt ut som möjligt (vilket i sig inte krävde några större kraftansträngningar) men de påstod att de är immuna mot sånt!

/Blötgotton Tristan

På upptäcksfärd i uppland.

Efter att jag och Tristan hade avklarat morgonprommisen med Helena, hennes mamma, Tosca och Cimba (Tristan är fasligt förtjust i gamla labbetiken Cimba), fixade jag mig i ordning lite snabbt. Därefter begav svärföräldrarna och jag oss ut mot österbybruk för att oväntat hälsa på en gammal kamrat till svärfar. Vi irrade runt ett tag (eftersom någon glömt vägbeskrivningen hemma) tillslut var vi tvugna att stanna och fråga efter vägen. Tillslut hittade vi fram. Denna gamla kamrat till svärfar, hon har en kennel med cirka 11 stycken härliga welsh springer spaniel. Hon blev nog rätt förvånad när vi dök upp. Vi fick titta på det fina hundstallet och mysa med hundarna därefter fikade vi inne (eftersom regnet hängd i luften), inomhus fanns det en liten tjej. En 10 veckors welsh springer spaniel, behöver jag säga att hon var ljuvlig? Jösses så söt! Under tiden vi var där satt Tristan i bilen, innan vi skulle åka tillbaka till stan tog jag ut Tristan för att rasta honom, då blev han rejält utskälld av några av welsh-arna som var lösa i trädgården (tydligen är de riktiga rasister, hundarna alltså) men Tristan struttade bara frågande och förnärmat förbi (och såg ut att tänka. varför skäller ni på mig för?) på andra sidan staketet. När vi återvänt till civilisationen shoppade svärmor och jag födelsedagspresenter därefter åkte vi hem och jag lagade god middag och smaskiga ingefärsbananer till efterrätt.

Domarbyte

ser det ut som för lagotto i Nyköping. För visst stod den en annan domare förut?! Nu är det någon Ann Joe Sampaio från Brasilien som ska dömma. 36 lagotto är anmälda, trodde faktiskt att det skulle bli fler.. Lär väl vara i stort sett vara samma hundar på lördagen i norrköping.  

Lagottoprommis

Nu ska Tristan och jag ge oss ut för att möta upp Helena och Tosca vid planen och ge oss ut på en lagottomorgonprommis!

Återigen

är det tomt i blogghjärnan. Svärföräldrarna är här på långväga besök från gotland så jag underhåller dem istället för att sitta vid datorn.

Hallå där?

Vem är det som knaprar på min änglatrumpet?

Tips tack!

Jaha! Då var det augusti. Vart tog juli vägen? Tiden går alldeles för fort i bland.
I helgen fyller J år, och jag har ingen aning om vad jag ska köpa för presenter. Ge mig tips, tack! 
På fredag är jag ledig, då får det bli en trip ned på stan för att leta presenter. I morgon eftermiddag kommer svärföräldrarna och lillebrodern hit för att stanna över helgen, de kanske har några bra tips.

RSS 2.0