2007

Då var det bara ett par timmar kvar på år 2007. Borde inte sitta här vid datorn men jag känner att jag måste sammanfatta året. Eller i alla fall det som har varit bra med året. Det bästa med 2007 är helt klart att Tristan fick flytta hem till oss. Och i och med Tristan har vi lärt känna en massa nya trevliga människor. Och det är inte helt fel.

Vi ses nästa år!

Promenad i Visby

I dag har vi tagit en ordentlig prommis runt i visby. Vi började längs strandpromenaden där Tristan var fasligt intresserad av havet, tillslut var vi tvugna att gå en bit ifrån. Annars hade han nog dykt i. Men efter ett tag då vi kom till en stenstrand gick vi ned till havskanten och Tristan blev totalt överlycklig och stollig när han fick doppa tassarna i havet. Han skuttade och hade sig, som sagt totalt stollig å när det kom en våg som blötte mer än tassarna blev han ännu mer lycklig och så hittade han en stor gren att skutta runt med. Han är för go min lille gosegris.

Smällare

J och jag var precis ute med Tristan och naturligtvis håller folk redan på att smälla en massa smällare. De på långt håll bryr sig inte Tristan om men när det smällde en smällare rakt över huvudena på oss så skällde och morrade Tristan. men mer verkar han inte bry sig. Får se hur det blir senare i kväll.

Önskar er ett

GOTT NYTT ÅR!

Hälsningar från Gotland

08.00 packade jag in mina saker och Tristan i bilen och så for vi. Mot Nynäshamn. Jag gillar att vara ute i god tid (även om jag sällan är det) så vi var i nynäs på tok för tidigt, men jag hann gå en sväng med Tristan innan det var dags att åka på båten. Ryktet sa att det blåste en del så jag var lite orolig för överresan, främst för Tristans överresa. Men det blåste inte så farligt trots allt och efter en timma gick jag ned för att kolla till Tristan och då så sov han så gott i bilen.

Nu är vi alltså på plats på Gotland. Och Tristan lyckades få granen utslängd det första han gjorde. Granen barrade och eftersom Tristan inte ville gå runt granen utan tog en genväg under granen så var hela Tristan och golvet fullt av granbarr.

Min förkylning, den tar sig och jag mår apa.  


Buhu

Jag har ont i halsen och snorar. Jag känner att en förkylning är på g!

Det har blivit dåligt med blogging de senaste dagarna. Det beror på att i går förmiddag hade mamma och jag fullt upp med att städa, laga mat och baka inför stundande besök av La Famiglia. Det var verkligen jättetrevligt att ha dem här. Förmiddagen i dag gick åt att underhålla våra gäster och på eftermiddagen tog jag en sväng in till örebro för att ta en fika med Petra och Erika.

Nu ska jag packa det som jag kan packa. sedan ska jag krypa i säng. Känner mig inte så där jättepigg... I morgon ska jag och Tristan upp innan 07. För vid 08-tiden drar vi mot nynäshamn för att ta båten över till gotland för att fira nyår där. Just nu blåser det rätt rejält både här och på Gotland. Hoppas att det lugnar ned sig tills i morgon, vill inte ut och gunga på havet. Fast främst tänker jag på Tristan.. Vet inte hur han reagerar. Han får i alla fall sitta kvar nere i bilen, där har han det bäst.

Nu är det klippt

Jag skulle bara klippa lite på Tristan sedan ta med hundarna på en prommis. Men det tog lite längre tid än väntat att klippa. Och när jag tyckte att jag var rätt färdig, kom mamma hem och påpekade att det inte syntes att jag hade klippt. Då var jag tvungen att klippa lite till. Men jag hann aldrig klippa färdigt innan vi skulle åka och handla. Och nu är Tristan ute och far med pappa så jag får klippa mer en annan dag. Spelar egentligen ingen större roll hur han ser ut nu eftersom vi inte har någon utställning planerad på länge. Så jag ska nog klippa lite mer så att pälsen blir riktigt kort och ny fin päls kan komma fram.

När mamma och jag hade handlat gick vi in på djurens center och där hittade jag "vacker tass" sprayen jag letat efter. Tänkte först att det inte var någon idé att köpa eftersom det ändå inte är någon snö. Men när som kan det ju bli snö igen.

På rymmen

Basta och Tristan kutar runt i trädgården och Basta skäller, trodde att det var mamma som kom hem. Hundarna försvann ur mitt synfält, plötsligt får jag syn på en hund som springer på andra sidan staketet och Tristan innanför staketet. VAD FAAAN nu har Basta tagit sig ut, hann jag tänka, sedan kom hon springandes efter Tristan. Hunden på andra sidan staketet är en jakthund som förmodligen letar hare eller rådjur.
Fixa den fegisen sprang och gömde sig...

Gråter

Mamma har fått tid hos sin läkare så hon har åkt till stan så Fixa gråter.
Ska nog mysa lite med henne så blir hon nog glad. Om en liten stund ska vi ta en prommis så då blir hon nog ännu gladare. Men först ska jag slänga upp Tristan på trimbordet och ta ett par tag med saxen. Skulle egentligen behöva klippa ned honom totalt, men då kommer han frysa om det blir kallt. Så jag får klippa kort men inte för kort. Det måste ju även hinna växa ut till våren utifall vi skulle vilja (och ha tid) åka på utställning.

Körförbud

För en månad sedan besiktigade jag bilen, den gick inte igenom då bromsarna tar ojämt.
I dag får jag körförbud på bilen. Men pappa håller just nu på som bäst och försöker fixa till det.
Får hoppas att han lyckas fixa till det.

Träff med gamla vänner.

Nu vid jultider brukar det alltid komma hem en massa gamla vänner som bor i olika delar av landet och världen. Det är alltid svårt att hinna med att träffa alla man vill träffa,  både folk som bor i stan och de som bor någon annanstans. I går lyckades jag få till det rätt bra. Hade bestämt en fikadejt med Weronika inne i stan. När jag åkte in till stan passade jag även på att köra Anna + engelsk pojkvän till tåget mot Gbg. På väg in till stan ringde Magnuz för att deklarera att han och Petra satt på Nya. Weronika och jag styrde stegen mot Nya för att fika med Magnuz och Petra. Petra kom med den glada överaskningen att hon har flyttat tillbaka till Sverige från England. :D Sååå roligt, nu kan jag träffa henne lite mer ofta än någon enstaka gång per år. Efter en stund dök Sven upp och vi gick till ett annat ställe där jag intog nedanstående bagel :P Därefter begav vi oss till Daniel och Maria. Där fanns även Stina. Efter ett tag dök Erik, Erika, Sara + pojkvän upp. Nu har jag nog träffat alla jag vill träffa. Några personer har jag missat men men sånt är livet. Ska försöka träffa några av ovanstående personer en gång till innan jag försvinner från omnedjden för denna gång.

Matförgiftning.

det var i alla fall vad jag i går misstänkte efter att ha ätit en bagel med lax på ett ställe inne i Örebro. Efter intagandet hamnade jag hos några vänner men fick lite ont i magen och blev lite illamående. Så jag fick snällt bege mig hemåt. BIlfärden hem var mindre spännande då mina symtom förvärrades. Och väl hemma fick jag ännu mer ont i magen, magen rumlade runt och illamåendet blev även det värre. Å så rapade jag den där jävla laxen. Lyckligtvis kunde jag sova bort symtomen och i dag mår jag som en mört. Å så slapp jag kräkas. Trodde att det skulle bli en "favorit i repris" som förra året när jag på annandagen blev dödsmagsjuk och låg däckad i flera dagar.
Men se det slapp jag och det är jag tacksam för.

Men jag misstänker att laxen var boven..

Rea

Det ryktas om att det är mellandagsrea men jag tror knappast att jag orkar ge mig ut i butiker för att trängas med folk. Blir bara irriterad på alla andra människor och det är sällan jag hittar något. Och de pengar jag har ska jag nog spara så att jag kan köpa saker till vår nya lägenhet. Däremot kanske jag ska ta mig en sväng in till stan för att träffa lite folk.

I dag igen

var det dags för Tristans andra julbad. Eftersom han återigen hittade något äckligt att rulla sig i när vi var ute på prommis i skogen. I dag blev det dock mer lokaldusch av halsen och bringan eftersom skiten höll sig där. Det var värre på julafton... och som vanligt var det dusch av mage och ben också. Fy faan vad skitiga hundarna blir när det är sånt här väder. Ge mig minusgrader.


Stackars Tristan

Det är synd om Tristan. De är 2 mot 1. Tjejerna mot killen. Basta är på Tristan som en hök för att tala om för honom vad som är fel. Basta och Fixa har en sådan där kub som man stoppar godis i och som hunden sedan ska försöka få ut godiset ur. I går kväll fyllde jag på godis för att Fixa skulle ha något att göra. Men även Tristan var mycket intresserad. När jag släppte kuben på golvet tänkte Tristan ta den men då morrade Fixa åt honom för att tala om att den skulle han ge fan i. Och det gjorde han. Stora tuffa Tristan backade för lite Fixa. Stackars Tristan, han har det inte lätt. 

Julfirande del II

I dag fortsatte vi julfirandet. Denna gång med storebror och hans familj. Inte helt oväntat tryckte vi i oss julmat, julgodis, fika och så öppnades det julklappar som tomten hade varit och lämnat i går.

image260
Tristan inspekterar Wincent. Vilken lattjo liten pryl ser Tristan ut att tänka.

image261
Wincent kan grimasera som ingen annan.

image262
Malthe och Wincent myser med Fixa

image263
Wincent har fått paket

image264
Fixa sover gott bland paketen

image265
Malthe fick ett stort paket av gammelfarfar

image266
Tristan slappar bland pappret

image267
Malthe och gammelfarfar Bengt skruvar.

image268
Tydligen krävs det 4 generationer för att få ihop vekstadsbänken..

image269
Fixa sover sig igenom allt ståhej.

image270
Men ibland måste man ändra sovställning.

image271
Rottis Tequila!

Bilder

image255
Tristan, jag, Gabriella, Jörgen, Adam, Ann-Britt och mamma

image256
Tristan och jag myser

image257
Pappa (som ser lagom smart ut) delar fotölj med Basta

image258
Kalle Anka är lagom spännande

image259
Mamma och farfar

Burp!

12.30 skulle vi infinna oss för att intaga jullunch hemma hos farfar. Även min farbror med fru och deras barn (ja mina kusiner) skulle infinna sig. De var dock sena så först efter 13 fick vi mat. Farfar hade lagat jättegod julmat och dukat jättefint. Proppmätta blev vi allihopa. Slappande i soffan och kalle anka stod sedan på dagordningen följt av fika. Burp! jag är proppmätt! Sedan åkte vi hemåt eftersom mamma är sjuk och inte så pigg. Och nu ska vi fortsätta slappa i soffan och om jag orkar ska jag trcka ned lite knäck och fudge.

Hårfön.

I vanliga fall brukar Tristan gå och gömma sig när jag fönar håret. I dag tvångsfönade jag honom en liten stund för att pälsen skulle torka lite snabbare. När jag slutade föna Tristan gick han i väg men kom efter någon minut tillbaka. och medan jag fönade färdigt mitt hår satt Tristan och hängde på mig sedan hängde han på mamma när hon fönade håret. Anade att Tristan ville bli fönad så därför fönade jag honom och han såg verkligen ut att njuta. Stolle  

GOD JUL

God jul till alla bloggare där ute.

Julbad

Tristan blev tvungen att få ett julbad eftersom han hittade något mysigt att rulla sig i, i skogen. 
SKITHUND! 

Läppglans är inget för killar.

Hittade precis mitt favoritläppglans, SLAKTAT! Anar att den skyldige antingen är Basta eller Fixa. Tristan slaktar ju endast mjukisdjur. Läppglans är inget för killar säger han. Jäkla odjur! Tur för dem att de är så söta.

Bör kanske även nämna att min handväska stod uppe på en stol så helt lättåtkomlig var den inte. Men de är kluriga de små djuren...

Julkort

image254

Det är jobbigt att vänta på tomten...

Morr!

Nu blir jag sur. Fudgen blev inte perfekt.

Julkänsla efterlyses

I hopp om att jag ska få lite mer julkänsla så har jag gjort bloggen lite mer julig.

Jag kan verkligen ingenting om hur man gör snygga bloggar men en tjusig tomte kan jag i alla fall lägga in.

I natt

vet jag inte vart Basta har sovit. Däremot har jag haft Fixa som fotvärmare. Men hon bökar runt så förbannat. Bäddar och suckar och har sig. Någongång framåt morgonen skulle hon ned och ut ur rummet men eftersom Tristan låg vid dörren vågade inte Fixa gå förbi.

Anledningen till att Basta inte har sovit i sängen hos mig i natt är att Tristan snabbt som ögat skyndade sig in efter sista kvällskissen. In och upp i sängen, sedan låg han där och såg ut att tänka: ha ha! Där hann jag före Basta. Vid morgonkvisten när Fixa hade gått ned övertog Basta Fixas plats. Och så var det den vanliga visan med Basta som surar i sängen så fort Tristan tittar åt sängen.   


Fotvärmare

Hela natten har Basta legat vid mina fötter. Och vid 06-tiden i morse vaknade Tristan till och var som vanligt mattesugen, men det kunde han glömma. Så fort han tittade åt sängen morrade Basta åt honom. Hennes säng! Basta är en riktig bitch och håller verkligen ordning på Tristan. Precis som sin mor. Bastas mamma Passi är ju Tristans kullsyster. Passi och Tristan har levt större delen av sina liv tillsammans hemma hos Lotta. Och Passi sägs vara ett riktigt rivjärn som höll ordning på Tristan. Nu har då Basta tagit den rollen. Tristan är nog traumatiserad och tror att Passi har återuppstått/återinträtt i hans liv.
 
Fixa däremot. Hon är fasligt förtjust i Tristan. Fjäskar för honom hela tiden och hon vill gäärna vara nära Tristan och han ser ut att tycka att det är rätt trevligt.  


9.30

i morse begav jag mig in till örebro. Mötte upp Erika inne på krämaren, som förövrigt såg helt annolunda ut. Örebro har verkligen förändrats. Har noll koll på var butiker ligger nu för tiden. Lyckades i alla fall leta mig runt och få tag i lite julklappar. Malthe och Wincent är ju alltid lätt att köpa till, lite för lätt. Mamma och pappa däremot är desto svårare... Vid 12 gjorde vi en paus för att trycka i oss hamburgare på BK samt för att vila fötterna. Sedan fortsatte vi trava runt ett par timmar till. Framåt 14-15 tiden började jag så smått tröttna på att trava runt, på folk och på att bära tunga påsar. Har jätteont och är superstel i axlarna och ryggen nu. Vi avslutade eftermiddagen med en fika på konditori Vasa. Vid 16-tiden brummade jag hemåt och Erika tog bussen ut på landet men åt andra hållet. Erika, tack för en trevlig dag!

Mattegrisen Tristan blev helt till sig när jag kom hem. Tydligen har han vankat fram och tillbaka i väntan på att jag skulle komma hem. Nu är han där jag är. Mysgotto! 

Mental förberedelse

I morgon ska jag infinna mig inne i stan vid 10-tiden för att shoppa julklappar. Har inte inhandlat en enda än så länge. Har således lite att göra i morgon. Jag bävar för morgondagen. Det kommer vara tjockt med folk. Orka! Blir trött av att bara tänka på det.

Hmm examinatorn har inte skickat kommentarerna på vad vi behöver fixa för att få uppsatsen godkänd. Hon tyckte nog att vi behövde lite ledigt? Eller så tyckte hon att hon behövde lite ledigt.

Just nu svansar Tristan runt i köket. Misstänker att han är ute efter julskinkan som mamma har kokat i dag. Den står ju på bänken och luktar så ljuvligt säger Tristan.

On the countryside

I morse när jag skulle till köpcentrumet i närheten för att ta ut pengar höll jag på att bli påkörd av en polisbuss. Insatsstyrkan stod det på den. När jag en stund senare gick ut från köpcentrat höll jag på att bli påsprungen av en av poliserna. Han hade en ett stort gevär hängandes på magen. Undra vad de gjorde där? 

Tog sedan en sväng förbi dagmatte för att lämna pengar samt för att ge henne en flaska vin som tack för att hon har ställt upp så mycket under hösten. Det är ju inte alla som tar emot en hund 05.30. Sedan åkte Tristan och jag för att spana in Maria & familjens nya lägenhet. Gammal och jättefin men TOTAL renoverings krävs. Blev trött bara av att gå runt och titta på allt som behövs göras. Men det kommer bli så fint. M & C har massor av bra inredningsideér. Ska ta och bjuda in dem till sthlm sedan ;) De har djupa fönsternischer som man kan sitta i och titta ned på alla människor som går på torget Väldigt trevligt!. Tristan var med och inspekterade och han gav lägenheten godkänd. Och jag som är lite klåfingrig kunde inte låta bli att börja riva ned gamla tapeter. Det är ju så roligt. Föröskte få Tristan att hjälpa till men han var inte intresserad. Har för mig att min brors rottis hjälpte min bror och hans fru att dra ned gamla tapeter när de skulle renovera. 

Tristan och jag brummade vidare till Örebro. Åt en sen lunch med pappa innan vi sedan åkte ut på landet till mamma. Nu i kväll så slappar vi mest i soffan och myser med hundarna. 
 


Med lite våld

så gick resväskan igen. Jag kan verkligen INTE packa smart. Tänker alltid: tänk om jag vill ha det här? eller det här? å så får jag med mig halva garderoben.

Fredag

Nu har jag tryckt i mig lite te och smörgåsar. Ska nu ta en prommis med jordens mysigaste hund. Sedan ska vi packa klart, slänga sopor å sånt (kan vara en bra grej att göra om man ska vara borta i mer än 1 vecka) därefter packar jag in Tristan och sakerna i bilen. Men innan vi kan åka till Örebrotrakten har vi några stopp på vägen här i stan. Ska åka bort till banken (som inte öppnar för 10.00) för att sätta in alla jävla mynt vi har, tanka, åka förbi dagmatte för att lämna pengar för den här månaden sist men inte minst så ska jag åka förbi Maria & Co nya lägenhet för att spana in. Kan vara roligt att se innan de renoverar och eftersom katterna är i gamla lägenheten får Tristan följa med upp. En annan anledning att åka dit är att Maria fyller år i dag. Efter detta drar Trisse och jag.

Nu studsar Trisse som en kängru i hopp om att vi ska gå ut. Så ut ska vi.

Slappa i soffan

Det jag skulle vilja göra är att lägga mig i soffan och slappa. Men jag har en massa saker att ta itu med. Måste läsa igenom sista hemtentan och skicka in den. Hämta upp en resväska och börja packa. Vika tvätt och röja undan i lägenheten. + hyndra saker till

Färdig.

Häpp! då är de 224 h äldromsorg avklarade. Men i verkligheten har jag nog garanterat varit där färre timmar. Det har verkligen varit super! Jättegoa syrror. Tänkte jag skulle bara ta det lungt sista dagen och glida runt lite men det kunde jag glömma. Full fart och massor att göra. Men i och med det gick dagen fort och det blev snart dags att gå hem. Men jag kom inte i väg förs en halvtimme efter jag slutat. Detta berodde dock på att jag var tvungen att prata lite till med syrrorna. Fick en liten julklapp av dem, en fin ljuslykta från orrefors. Danke schön som vi säger i sverige.
Tror jag har nämnt det tidigare men det är alltid tråkigt att sluta på praktikplatser. Man lär känna massa goa människor som man sedan aldrig kommer träffa igen. Lika tråkigt varje gång. och även det att när man verkligen kommit in i arbetet och är självgående, ja då ska man vidare.. även det är tråkigt. men nu ska jag i alla fall vidare till ett ställe där jag kommer bli kvar ett bra tag.  

God morgon

Då var det torsdag. Med lite tur är det sista dagen på praktiken. För alltid ;) Men eftersom det fattas några timmar så kommer jag kanske behöva komma dit i morgon igen. Får se. Hur som så ska vi ha heltidsbedömning i dag.

Joakim åkte i går till Gotland för att fira Jul så Tristan och jag har haft hela sängen för oss själva i natt. Men Trisse valde golvet/bian framför sängen. Eftersom även jag ska åka bort har vi gjort uppehåll i våra morgontidningar därmed sitter jag här och äter frukost i stället.

Det är svinkallt i dag också så det är bara att ta fram ishackan för att få bort frosten från bilrutorna. *brr*

Ha en trevligt dag!

Efter utbildningens sista föreläsning.

Eller kanske mer under sista föreläsningen gick det upp ett ljus för mig.
Jag ångrar mig, jag vill inte bli sjuksköterska längre. Är det lämpligt att komma på 1 månad innan examen?
Har tidigare pratat med flera i klassen och de har varit nervösa och osäkra för att komma ut och jobba. Själv har jag kännt mig rätt trygg i mig själv och min kommande roll. Tills i dag...

Dagens föreläsningar handlade bland annat om patientsäkerhet. Det var intressanta föreläsningar men det fick mig även att inse hur utsatt man är som sjuksköterska. En av föreläsarna pratade bland annat om sjuksköterskan nere i kalmar som för några år sedan blev dömd för att ha gett ett barn fel dos av en medicin. Barnet dog.  Hon som blev dömd hade blandat droppet men det var en annan ssk kopplade droppet. Ordinationen som läkaren hade skrivit var oläslig. Flera faktorer ledde till att detta hände, bland annat brister i organisationen. men vem åker dit? Jo en sjuksköterska... Föreläsaren för detta berättade att hon skulle göra en analys av denna händelse och begärde ut dokumenten, när hon ifrågasatte var läkarens oläsliga ordination var,  så hade den "försvunnit"  

Tyvärr händer sånt här och alla sex föreläsare berättade att de alla hade gjort något fel. Och att alla kommer att göra fel. Det är bara att hålla tummarna att man inte har ihjäl någon ;) Det kanske är tur att jag är sambo med en jurist?

På slutet frågade jag föreläsarna om de inte hade kunnat hålla denna föreläsning första dagen i skolan istället.

Utbildningens sista föreläsning.

Strax ska jag åka till staden som min skola hänger ihop med. Detta för att ha en heldagsföreläsning om patientsäkerhet. Jag tror tom att denna föreläsningen är utbildningens sista. I januari har vi endast grupparbetsredovisning och en salstenta. 

Nu väntar vi på att maria ska komma och hämta oss. Först ska vi lämna Trissenisse hos dagmatte sedan drar vi mot Eskilstuna.  

18

I dag är det den 18/12 och om exakt en månad den 18/1 tar jag examen.

TJOHO!

En vecka

om en vecka är det julafton och jag har absolut ingen som helst julkänsla.
Till helgen vill jag ha snö. Tack! 

Vilken lättnad

Nu är opponenskapet avklarat och över.
Maria och jag fick opponera på den andra uppsatsen först. Det blev inget auditorium då inga åhörare dök upp. Det var rätt skönt. Hade innan funderat på hur vi skulle få de 90 minuterna att gå men det var snarare så att det nästan inte var tillräckligt med tid. Sedan fick vi lunch och efter det var det vår tur att vara respondenter och få vår uppsats "slaktad". Då dök det plötsligt upp 6 pers som skulle vara åhörare. Det var dock till vår fördel eftersom flera hade åsikter som gynna oss och stärkte vår uppsats. Opponenterna hade lite saker som de tyckte att vi skulle ändra på och jag tyckte naturligtvis att de hade FEL! Det hade väl rätt i några saker. T e x var det så pinsamt att vår referenslista inte var komplett, en så enkel grej...  När opponentskapet var över, fick vi fem minuter med examinatorn som påpekade lite småsaker hon tycker att vi ska fixa för att bli godkända. Dessa kommer komma skriftligt i slutet av veckan sedan har vi 10 arbetsdagar på oss att fixa det, så det blir väl i början av januari. Opponenternas åsikter struntar vi i, eller några småsaker kommer vi fixa till men mer orkar vi inte.

La Famiglia undrade in en kommentar vad uppsatsen handlar..

Uppsatsens titel är: Färger ett språk som patienter med Alzheimers sjukdom kan förstå. - En litteraturstudie. Och den handlar alltså om Alzheimerspatienter och huruvida man kan använda färger i miljön för att underlätta orienteringsfömåga.

Dagen C

I dag är det dagen C. C som i C-uppsats. ÄNTLIGEN ska vi "gå upp med den"
Denna dag har vi väntat på länge.
Vi kommer i dag av examinatorn få förslag på ändringar som vi sedan har 10 arbetsdagar på oss att göra. Sedan är det över! Ska bli så jäkla skönt! Iofs har vi två uppsatssemianrium kvar att gå och vara åhörare på (frö att bli godkända på kursen) men det tar vi i början av januari. Opponentskapet vi ska göra är väl inte så där jättebra förberett men det får duga.
Det är både nervöst och intressant att få höra vad opponenterna tycker om vårt arbete. Jag har iofs lite svårt att ta kritik men jag ska försöka hålla mig lugn. Men jag kommer försvara vårt arbete med näbbar och klor.

HÄPP!

Blandade bilder.

Bilderna jag tog blev inte de bästa. På tok för mörkt där inne i mässhallen. Men det blir lite blandade bilder på snygga hundar i alla fall. Och som vanligt orkar jag inte klippa eller redigera.

image240
Jag pillar bort  "ögonbajs" på Tristan medan Trisse mest vill mysa med Helena.

image241
Lotta & Jazz

image242
Magic storms Franco & Lilian

image243
I väntan på bedömningen.

image244
Vad vill du?

image253
Framför domaren

image245
Mia och Salma

image246
Ia och Lotta

image247
Magic storms Freija & Teta

image248
mamma & Basta

image249
Anna och apungen G. Maya


image251
Lilian och MS Florence

image252
BIR: Shibumis Parma
BIM: Bonebreakers Coppertino.

Hund 2007

Då var årets sista hundutställning avklarad.
Vad ska jag säga om gårdagen? Konkurrensen var hård, 12 championhanar. Så Tristan blev oplacerad men jag är nöjd ändå. Han visade sig bra och skötte sig fint. Tristan blev lite smått gurglig när de bakom ständigt var uppe i hans röv. Undra vad som är så spännande med Tristans röv?! Oftast på utställningar har jag denna hund och handler bakom oss och de ska alltid mer eller mindre stå på oss och gärna i Tristans röv. Förmodligen bara för att störa.  Får lust att skrika AVSTÅND och peka med hela handen! 
Eftersom domaren var från italien var även kritiken på italienska. Jag kan därmed inte dela med mig av vad som står. Men det ryktas om att svärfar kan italienska så jag ska maila till honom så kanske han kan översätta åt mig.

Domaren rensade rätt bra och delade ut många 2:or både till hundar som var värda det och hundar som inte var det. Hur som så var det en trevlig dag med gott fika. Och alltid lika roligt att träffa alla trevliga människor. :D

Helena och jag trängde oss runt bland allt folk för att shoppa när fikat var avklarat. Jag var ute efter bajspåsar och schampoo men köpte även en plåtburk från royal canin att ha Trisses mat i. Burken jag har förtillfället är i glas och den ser inte så rolig ut (= flottig) efter ett tag. Vi hittade även ett ställde där de delade ut gratis hundmat, 800 g. gratis är gott! och perfekt att ha som hundgodis. 

image237
Pepparkakslagotto som Helena hade bakat. 

image238
Fika bordet!
image239
Hundkakorna som Mia & Salma hade med sig. (De ser vädligt goda ut)  

För att sammanfatta dagen

Lagotto, trevligt, trevliga männsikor, gott fika, gratis hundgodis.
Nu: trött och värk i knäna. Ska slappa i soffan (= sova) och mysa med Tristan.
Tristan var jättegosesugen när vi kom hem. han kröp upp i mitt knä för att mysa.
Bilder och tjaffs om dagen kommer i morgon

Bakat och klart!

Muffinsen är bakade och saffransskorporna står i ugnen för att bli skorpiga.
Tristans utställningsväska är packad. Nu ska jag kontrollera att batteriet i kameran är laddat samt att batterierna i blixten fungerar. Sedan kommer det jobbiga.. Vad i hela havet ska jag ha på mig i morgon? Dessa svåra beslut...

Dagsordning

Sovmorgon till 06.55, lagottomys, frukost och sedan morgonprommis. Sedan fick Tristan en tvätt av magen och bakbenen. Därefter kom Maria och vi satt med opponent-tjaffset. Då vi även upptäckte att man tre arbetsdagar innan opponentdagen skall skicka opponent-tjaffset till examinatorn. UPS! Det är inte tre arbetsdagar tills på måndag. Vi ska ju göra klart allt på söndag. Mailade examinatorn om detta, hon svarade att hon fick leva med det. Rasta Tristan. Sedan for vi till sveriges närmsta stad för att ha seminarium. Det blev lite flams och trams men väldigt avslappnat och lärorikt. Brummade tillbaka hit till stan, shoppade baksaker, rastade Tristan och nu sitter jag här. men skall strax börja baka.

men först ska jag maila hemtentan till urkund

Torsdag

I dag har det återigen varit fullt upp på praktiken vilket i sig är trevligt för då går dagarna fort.

Sitte och klurar på när jag ska ha tid att baka till lördagen. Får väl bli i morgon kväll. P morgonen och förmiddagen i morgon ska Maria och jag sitta med uppsatsen vi skall opponera på sedan har vi seminarium på eftermiddagen. Så på kvällen får det bli bakning.
 
Nu ska jag ge min svältande lagotto mat

Häpp

Då jag i morse såg att kalendern på praktiken var tom och handledaren var på möte så tänkte jag passa på att skriva klart den sista hemtentan. Men så händer det massa saker och så var det eftermiddag och dags att gå hem. Får göra ett nytt försök i morgon.


Tror jag lägger mig i soffan och slöar istället.

Sömnsvårigheter

Det är väldigt sällan jag har svårt att somna. I går kväll somnade jag i soffan (skräll) förflyttade mig sedan till sängen för att fortsätta sova där. Trodde jag. Låg och vred och vände på mig ett tag och när jag precis höll på att somna var det någon som började dra timmerstockar. Tunga sådana. Nämner inga namn, men han går på fyra ben och kan väcka de döda med sina snarkningar.  Guess who!

Nu ska jag dricka en kopp te och läsa igenom uppsatsen 

Måndag

ja ha! Då lider denna måndagen mot sitt slut. Dagen har gått rätt fort och vi har nu fått den uppsatsen vi skall opponera på nästa måndag. Så nu finns det inget återvändo.. :D
Ska bli så jäkla skönt att få det ur världen. Denna vecka kommer ägnas åt att plöja och analysera sönder uppsatsen. Två seminarium skall betas av  och så ska jag på något jävla sätt hinna skriva klart den sista hemtentan. hur det nu ska gå till... och mot slutet av veckan skall det bakas inför helgen.
Det blir jätteroligt att åka på utställning igen, det var ett par månader sedan sist. Det är alltid roligt att träffa lagottofolk! Sedan kommer det nog dröja ett tag innan det blir någon utställning igen. I vår och sommar kommer vi nog ligga rätt lågt på utställningsfronten, även om det är jäkligt kul så kommer jag jobba massor av helger så jag kommer helt enkelt inte kunna flänga runt. Får prioritera vilka jag ska åka på och lägga schemat därefter ;)

Nu ska jag ut med min mysgotto.

Har gjort det jag ska

Lägenheten är städad, hemtentan blev skriven (har fortfarande tid att pilla lite mer på den innan fredag) men jag orkade inte direkt överanstränga mig är nöjd om jag får ett G, rättade en annan hemtenta och skickade till ansvarige läraren. Skulle börja med den sista hemtentan men då började jag laga middag istället och kom helt av mig. Ska försöka få den hemtentan gjord på onsdag och torsdag på praktiken samtidigt som jag ska analysera sönder någon annans uppsats. Nu ska jag mysa i soffan med mina gosegrisar.

Å så var det måndag i morgon, igen.. Bara 2 veckor praktik kvar :D

Söndag

Så var det söndag igen.. Måste skriva klart hemtentan i dag, kom som sagt av mig i går. och i dag måste måste måste jag bli klar med den. Först ska vi ta och städa.
Jag ser fram emot när jag är klar med utbidlningen och kan vara ledig på helgerna, när jag inte jobbar dvs. Det enda dåliga med jobbet är att det är många helgpass.

Träning

Tristan och jag tränar lite på att stå fint inför nästa helg med mini mashmallows..
Det är MUMS! säger Tristan

Mimi mashmallows får bli mitt "hemliga" vapen nästa helg.. Tristan är heltokig i sådana...

Av

Efter prommisen med Tristan kom jag helt av mig och har bara suttit och "fulsurfat"..
får se om jag kommer i gång med pluggandet igen eller om jag ska lägga ned för kvällen och fortsätta i morgon


Pluggeliplugg

I dag sitter jag och skriver på en hemtenta. Får ont i ryggen av att sitta här vid skrivbordet :P
Hade fått mail i går från uppsatssamordnaren, tydligen får vi gå upp med uppsatsen den 17/12. Får hoppas att det inte blir inställt denna gång också.

Nu skall jag skriva lite till innan jag går på en längre prommis med Tristan. Det blir ju snart mörkt igen..

Working dog 7.50 - 15.40

I går fick Tristan följa med till praktiken detta på grund av att vi efter parktiken skulle åka till kvicksund för att "pimpa till" Tristans päls. Guuud så snygg han blev! På förmiddagen fick Tristan ligga i bilen och när jag skulle åka ut på hembesök smög jag förbi min bil och där låg Tristan och sov. När jag kom tillbaka fick han följa med in. Han gillade verkligen min handledare. Under lunchen tog vi en 45 minuters prommis i regnet = dyngsur och smutsig lagotto. Kom på att jag inte hade någon handduk med mig men jag fick ett engångdraglakan att torka Tristan med.

Färden till kvicksund var lagom rolig, mörkt, spöregn, massor av trafik och flera olyckor = stopp på motorvägen. Men fram kom vi, hemfärden gick lite bättre. 3/5 av La Famiglia kom även till kvicksund. Söta Ia transformerades från isbjörn till snyggaste lagottotjejen. Själv blev jag fasligt förtjust i den lilla norrmannen, blev väldigt sugen på att ta med honom hem. Kvällen i kvicksund avrundades med en fika innan det begavs sig hemåt igen. 

Väl hemma hann jag se de sista minutrarna av idol, som jag anade vann den där jäkla Marie. Jag hade helst sett att Amanda hade vunnit. Visst, Marie sjunger bra men hon är så jäkla tråkig.

återkommer i morgon

Tristan tycks tycka att det är dags att sova nu.

Inget speciellt

Har inget speciellt att blogga om. Så då låter jag bli.
Nu ska jag ta en prommis med prinsen.

Lägenhetsspan

I dag har jag varit och tittat på lägenheten. SÅÅÅÅÅ fin! Jag är verkligen helnöjd.
Ljus och fin. cirka 3,40 i takhöjd. Balkong, diskmaskin och tvättmaskin. Vad mer kan man begära? Problemet med tvättmaskinen är dock att uttaget inte är jordat. Pappa, kan du fixa sånt? Det är mycket trafik utanför men det hör man inte direkt då det är 4 glasfönster. Sovrummet är in mot gården och där är det garanterat lungt och tyst.
På köksgolvet ligger det en hiskelig linoliummatta. den ska naturligtvis bort. Och det finns starka misstankar om att det finns gammalt furugolv där under som går att göra fint.
Tjejen som bor där nu flyttar för hon och hennes ex har separerat. De har trivts jättebra och hon tycker att det är tråkigt att behöva flytta. Hon har en hund, en jack russel och hon berättade att det finns många bra grönområden i området att promenera i. Tjejen berättade även att det finns många hundar i föreningen, tror att hon sa 8 stycken. Alltid trevligt med hundfolk.

Föreningen har även en lokal/lägenhet som går att boka och hyra för 200/natt. Perfekt om man ska ha många gäster. Kanske ska boka den till världsutställningen i sommar om det finns folk som man känner som behöver någonstans att bo... Hojta till i god tid i så fall!

Efter Emma och jag hade spanat på lägenheten gick vi ned på stan. Vi fikade och spanade på lite bebiskläder åt lille Tim. Tim gjorde inte så mycket väsen av sig, han sov och åt mest (man kanske inte kan kräva så mycket mer av någon som är 4-5 veckor)

Vinterkläder

Några vidare vinterkläder i form av täckjacka och täckbyxa är inget jag har ägt på många många år. Förra vintern körde jag med lager på lager på lager för att inte frysa röven av mig när jag var ute med Tristan. I helgen skickade mamma deena länk på msn. Detta ställe hade eller rättare sagt har erbjuande om om skidjacka + byxa för 500 spänn. Både mamma och jag beställde var sitt set. I dag kom mina kläder och de passade perfekt. Jag var lite rädd för att kläderna skulle vara papperstunna men det var de inte utan de var lite tjockare. Riktigt snyggt med röd jacka och svarta byxor. Jag har varit runt och titta i diverse butiker efter liknande och där har bara jackan kostat runt 1000-lappen + att det har varit tunna kläder. Nu kan vintern komma eftersom jag nu är beredd! 

Nu ramlar de in.

Önskningarna om att jag skall komma på arbetsintervjuer...


Onsdag

Tristan och jag har bröjar dagen med en morgonprommis i regnet. Jäkla väder!
Skall strax slänga på lite spackel och fixa till håret. Strax efter 11 går tåget mot sthlm.
Ska bli jättespännande att se lägenheten. När jag kommer hem i eftermiddag måste jag lägga i pluggväxeln och skriva lite på en hemtenta. Åkte hem tidigare från praktiken i går men fick inget gjort eftersom jag blev så upprymd över jobbet. I helgen måste jag skriva klart ledarskapshemtentan, läsa igenom och skicka in farmakologihemtentan som jag skrev för 14 dagar sedan och som jag fortfarande inte har rättat. Måste nog blir lite effektiv nu så att jag även hinner skriva klart geriatrikhemtentan innan jul. Den ska dock inte in förs i början av januari men jag vill/ska bli klar innan jul.  Har annat att fokusera på då tex sista salstentan och grupparbetet.

Mina kursare och pendlingskamrater Y (& snart arbetskollega) och L har lämnat in sin uppsats så nu finns det i alla fall någon som vi kan opponera på och tvärsom. Undra varför inte skolan hör av sig. De kanske inte har några examinatorer?! Det verkar tveksamt till att vi hinner gå upp innan jul...

Hmm

Dagens fundering. Vart parkerar man bilen om man bor på Valhallavägen?
Det finns de som påstår att man inte behöver bil när man bor centralt i sthlm. Men jag kan inte klara mig utan bil. Hur ska jag då kunna åka på hundutställningar? eller storhandla? eller köpa hundmat?

La Famiglia, jag hoppas att erbjudandet om den där fickparkeringslektionen fortfarande gäller.

Östermalmsgotto eller Norrmalmsgotto

Tristan ska alltså bli en östermalmsgotto eller norrmalmsgotto. Det är lite oklart vart lägenheten tillhör. Har försökt titta på en karta det är svårt att se men gränsen går där någonstans.

För min del spelar det dock ingen roll vart vi hör hemma..

Tristan undrar nog om det finns några tjusiga lagottodamer i området. Om inte annat så får han vänta tills Salma kommer och hälsar på i sommar i samband med världsutställningen. Då kan de svassa runt och se snygga ut i Vanadislunden, Humlegården, Gärdet eller Haga

Till slut!

Till slut ringde de. Eftersom de tidigare bara ringt på mobilen antog jag att de skulle ringa på den därför har jag använt hemtelefonen. Så det var kanske inte så konstigt att de inte ringde. Eftersom det var upptaget på hemtelefonen. För när de väl ringde, ringde de på just hemtelefonen. 
Lönen är jag inte nöjd med, skulle vilja ha haft 300 kronor mer i månaden. men ja ja.. sånt är livet. Det är väl allmänt kännt att man inte blir rik av att jobba som syrra.

Det lustiga är att min kära studiekamrat Y också fått jobb på samma avdelning. Det blir jätteroligt att jobba tillsammans med henne!   


Nojig

De har inte ringt upp, ÄN!
Tänk om de ångrade sig? :O
Nu börjar jag bli "lite" nojig.
J hotar att stämma dem i så fall.
De kanske inte menade att de skulle ringa upp nu i em. Men jag antog det. Kanske chefen är upptagen så att han inte kunde prata med henne...
Jag har tom provringt till min telefon för att försäkra mig om att den fungerar.
Har inte heller kommit mig för att ringa och avboka intervjun i morgon och nu är det för sent för att göra det i dag. Får göra det i morgon bitti. Eller ska jag åka på den utifall att... Fick precis mail från en som ville ha intervju med mig som tyckte det var synd att jag redan hade fått jobb...  Kanske inte skulle ha tackat nej till den intervjun heller. Måste nog jaga rätt på Maria (med telefon) för att lugna ned mina nerver.

RING DÅ JÄVLA TELEFON!

JAG HAR FÅTT JOBB!

Plötsligt händer det! :D
I går var det lägenheten och i dag så ringde de. Äntligen...
Jag är nu erbjuden en tjänst som sjuksköterska på en onkologisk vårdavdelning på ett sjukhus i sthlm. :D Sitter nu och väntar på att de ska ringa upp för att diskutera lön. När de ringde var jag ute på prommis med Tristan och batteriet i mobilen höll på att ta slut.. Så de skulle ringa upp. Ring då dumma telefon!
Nu behöver jag inte åka in till det andra sjukhuset i morgon för att gå på arbetsintervjun jag var kallad till, blev även kallad till ännu en intervju som jag med gott samvete kunde tacka nej till! Måste ringa upp hon som jag skulle träffa i morgon för att avboka intervjun. Däremot ska jag åka in till sthlm för att titta på lägenheten samt för att träffa Emma och hennes lille Tim, snart 5 veckor.

Jag vill inte ringa någonstans förs de har ringt men jag vill ringa mamma och pappa!

*studsa*


Fullt upp

I dag har min handledare varit ledig således har jag fått sköta skeppet själv. Det har inte varit särskilt svårt och har jag haft frågor har det bara varit att fråga någon av de andra syrrorna. Däremot har jag haft fullt upp hela dagen. Innan lunch hann jag sitta 5 minuter och efter lunch fick jag vänta på läkaren som skulle komma och ronda då hann jag sitta ned och kolla igenom lite saker samt planera lite. Sedan var det ronddags och när ronden var gjord var det hundra saker att fixa. Höll knappt på att komma därifrån i tid.

Oj då!

Vi vann visst budgviningen på lägenheten! :O
Å så var det de där kalla fötterna.

Adventsfika hos La Famiglia

I dag for Tristan, jag, Helena och Tosca  mot sthlm för att infinna hos La Famiglia för Adventsfika. Vilken trevlig eftermiddag det blev! Gott fika och trevligt sällskap. Det var släkt, vänner och vi bloggande lagottovännerna som var på besök. Är det inte fantastiska hundar vi har? 5 hundar och det märktes inte.

Tristan smög nöjt runt bland alla människor för att bli klappad på, gosegris som han är. Jag trodde att det skulle vara full fart på Basta, Fixa, Ia och Tosca. Men de höll sig lugna fram tills strax innan folk började bege sig hemåt. Då blev det fart på främst Ia och Tosca som busade runt, Basta ville gärna vara med. Men fick inte riktigt plats i busandet.

Försökte få upp alla fem hundarna i hundsoffan för att ta kort på dem, men det var lättare sagt än gjort... men några foton blev det. 

image231
Fixa och Tristan myser i hundsoffan

image232
Medan Ia höll sig på sin kant... 

image233
Basta, Fixa och Tristan

image234
Alla hundarna i soffan: Ia, Tosca, Basta, Fixa och Tristan

image235
Hey! Varför slutade du att klappa på mig ser Tristan ut att tänka.

image236
Lagottobus med Ia, Tosca & Basta är med på ett hörn  


Tristan tycker att det är jobbigt att vara borta på "kalas" och ligger nu och snarkar nöjt.

Varde varmvatten.

Beslutade mig för att trotsa kallvattnet och duscha ändå. Men då så hände det.
VARMVATTNET kom TILLBAKA!
Halleluja!

Vad fan!

Ska jag bli tvungen att duscha i kallt vatten?

Varmt vatten tack

J som precis kom ut ur duschen påpekade att det inte finns något varmvatten.
Spolar i kranarna och varmvattnet lyser med sitt frånvaro.
Ge mig varmvatten, jag vill duscha

All is är borta.

:D
Nu på morgonen kunde Tristan och jag äntligen gå vår normala morgonprommis. Det har varit helt omöjligt att gå den vägen eftersom det har varit is-gata de senaste dagarna. I morse var alla is borta och vi kunde gå normalt igen.

I dag är det 1:a advent. Vilket betyder adventsfika hos La famiglia. Det kommer bli jättetrevligt. Dessvärre kan inte J följa med då han har något viktigt att fixa på jobbet som måste var klart innan i morgon. Men från och med i går är han i alla fall tillsvidareanställd! :D Jätteroligt! Jag får i alla fall sällskap i bilen av Helena och Tosca. Och så kommer mamma och "flickorna" dit.
Tristan får fyra lagottotjejer för sig själv :)

Mumsiga skorpor

Fick ett litet infall att baka mina favoritsaffransskorpor. Nu står de i ugnen och blir skorpiga. Har planerat att baka dessa till stora sthlm, men jag kunde inte hålla mig.. De är ju så goda.

Eftersom det finns en risk attd et inte finns några skorpor kvar om 14 dagar så kommer jag att bka nya tills dess.

1

Då var det 1:a december.  Vart tog november vägen?

RSS 2.0