21.00

Nu är klockan strax 21.00 och jag är fortfarande vaken. I går somnade jag strax efter 20.00, hade bett Joakim att väcka mig 21 när desperate housewives började men jag var inte alls sugen på att vakna, vid 22 vaknade jag till för att borsta tänderna i halvtsovandes. Fortsatte sedan att sova, vid 04 imorse vaknade jag och var klarvaken, lyckades somna om tills klockan ringde 05.40. I morgon är det 05.40 som gäller igen :P jag vill sova på morgonen...

När jag satt på föresläningen i dag funderade jag på om jag skulle smita tidigare, säg 11.50 för att hinna med bussen 12.10. Frågade läraren hur länge han skulle hålla på, han trodde till 15-20 över 12, jag valde att stanna. Men 11.56 avslutade han lektionen, en ilsken Hannah småsprang hela vägen till stationen och hann precis med bussen, kissnödig som en gnu, gnun fick hålla sig i 2 timmar till. I morgon kommer jag gå senast 11.50 vad som än händer.  

Volvo vs Volvo.

Nämnde i ett tidigare inlägg att min bil låter konstigt när man gasar hårt, det susar och låter ungefär som om den tar in luft. När mamma & pappa var här i helgen tittade pappa på bilen och hittade någon liten plastsak som ser ut som ett tefat som var trasig och där smiter det in luft vilket man kanske kan ana kan vara problemet. Diskuterade olika alternativ för att åtgärda det hela, pappa föreslog att vi skulle åka till volov och köpa delen som vi säkert skulle kunna byta själva på mindre än 10 min men vi tycker att det låter bättre om någon annan som inte har tummen mitt i handen gör det.

Alltså åkte vi i går till den stora volvohandlaren (som vi kan kalla A) här i stan, blir otroligt otrevligt bemött av en äldre man som bara tjatade om att vi skulle boka en felsökning för 570 kr. Han hade ingen aning om vad det kunde vara för del (visade en bild på delen) och för att ta reda på det, var vi tvugna att göra en felsökning. Sedan kom det en "bilmekaniker" som följde med oss ut för att titta. "Bilmekanikern" sa att visst delen är trasig men den kan inte ge de symtom som jag beskrev, boka en felsökning....  Vi sa att vi skulle fundera lite och "bilmekanikern" gick, och jag ringde upp pappa för att konsultera och han undrade vad fan det var för okunnig bilmekaniker vi pratat med.. Pappa sa att han skulle åka ut till Volvo i örebro och så skulle vi höras senare. 

Joakim och jag kom fram till att vi kan ju skynda bort till den andra Volvohandlaren (som vi kan kalla B) innan de stängde (klockan var 15.45 och lata bilmekaniker slutar 16.00 :P) Tänkte att vi kan ju höra vad de tar för en felsökning, om de är billigare. När vi kom till B blev vi jättetrevligt bemötta av en unge kille, vi frågade vad en felsökning kostade samt beskrev symtom och vad vi tror är trasigt. Han ville titta på bilen för om det är som vi tror behövs ingen felsökning påpekade han. Och visst delen var trasig och symtomen vi beskrev kan orsakas av detta eftersom den trasiga delen gör att det kommer in luft. Han skulle beställa delen som han trodde kostar ett par hundra (enligt volvo i örebro kostar den 500) och om vi ville trodde han att vi skulle kunna sätta dit den själv, men vi kom fram till att det är bättre om bilmekanikern gör det och eftersom det inte tar så lång tid kan det inte bli för dyrt. Så nästa fredag ska vi dit (jag kunde varken komma onsdag eller torsdag) och förhoppningsvis blir problemet åtgärdat. Ska bli intressant att se om ljudet försvinner.. Undra vem som har rätt? jag håller tummarna för att pappa och den trevlige bilmekanikerna från B har rätt. Annars har vi allafall åtgärdat något som är trasigt och efter det kan vi diskutera om det blir aktuellt med en felsökning hos volvohandlare B. 
Till volvohandlare A åker jag aldrig mer... 

Up yours volvohandlare A!      

Snöboll

Snöbollen och jag har precis kommit hem efter en eftermiddagspromenad. Känns som om Tristan har hamnat lite i skymundan de senaste dagarna, har inte haft tid att gå de där långa promenaderna utan det har Joakim fått göra. I allafall nu på vägen hem gick vi in i en av fårhagarna för att Tristan skulle få springa av sig (fast han studsar mest runt mig i hopp om godis) efter ett tag började vi gå igenom hagen för att gå hem, Tristan sprang före och då passade jag på att springa in och gömma mig bakom ett träd, satte mig på huk för att inte synas. Tristan hade sprungit fram till grinden för att kissa och nosa och när han vände sig om var jag borta. Vilken förvåning och desperation han utlyste, han sprang tillbaka, letade och letade, sprang lite länge bort och tillbaka, letade och såg förvirrad ut, plötsligt fick han upp spår och började följa det precis där jag hade gått in. Hann tänka i några sekunder att "wow nu hittar han mig" men tyvärr inte, utan plöstligt dök han av åt ett annat håll men när jag började röra lite på mig fick han syn på mig och kom rusandes i full fart för att pussas. Efter det gick han inte många meter från mig, förmodligen rädd att jag skulle försvinna igen.  Får låta det sjunka in några dagar sedan ska jag gömma mig igen, får se hur han reagerar då...

Koppel

I går besökt vi några fler djurbutiken i jakten på det perfekta kopplet, och vi hittade ett som var helt ok men haken var i mässing medan kedjan på halsbandet var silverfärgat. Det är ett big NO NO! Till sist återvände vi till en av hundbutikerna vi besökte i söndags, där hade de ett skönt älgskinnskoppel och halsband om matchar så det fick bli det. Eftersom vi ville prova halsbandet frågade vi om det var ok att ta in Tristan, vilket det var sedan höll vi knappt på att komma därifrån om det inte hade kommit en kund hade vi nog varit kvar där än. Kvinnan som har butiken blev överförtjust i Tristan, klappade en massa på honom, samt gav honom godis. Mums sa Tristan som tyckte att det var en mycket trevlig kvinna och föreslog att vi ska åka dit fler gånger.

Trötter

Jösses vad trött jag är, har ett par inlägg att skriva men är på tok för trött för att kunna skriva något vettigt. Bussåkandet i morse gick helt ok och på vägen hem hade jag köpt en pocket men tyvärr blev jag illamående efter ett tag då fick jag sluta läsa. Imorgon har jag med mig kurslitteraturen får se om jag grejar att läsa den, det vore praktiskt för kursen lär bli rätt maffig. Mycket att läsa och lära in på 3 veckor. Dagens föreläsning skulle hålla på till 12.30 planen var därmed att åka med bussen 13.10 men vid 12.03 avslutar läraren lektionen men jag hann inte med bussen 12.10, det var bara att lulla runt på stan. Den andra staden har helt klart ett bättre shoppingutbud än Uppsala, det finns Lush :D  Imorgon smiter jag kanske tidigare för att hinna med 12.10 bussen, på torsdag måste jag smita tidigare om jag inte åker bil.

Nu ska jag få dagens dos lagottogos med kuddhunden. vad är det med lagottos och kuddar? 

H vs H

Jag har ett litet battle mot mig själv om hurvida jag ska åka buss eller bil till skolan i den andra staden. Bil är alltid det som väger tyngst men jag försöker vara lite ekonomisk. I morgon börjar en ny kurs, en farmakologikurs men de tre som jag pendlar med kom inte in på den kursen utan de läser en annan kurs alltså får jag åka själv under 3 veckor. Bil är alltid bekvämt och det går fortare att pendla, men jag har 12 resor kvar på min pendlarkort som jag köpte under praktiken i höstas, borde verkligen använda det istället. Med bil kostar det garanterat mer än 60 kr t/r som det kostar med busskortet (som redan är betalt). Kan i allafall prova på att åka buss i morgon och om jag åker någon mer gång har jag sparat en del pengar än om jag inte hade åkt buss över huvudtaget. Det positiva med buss är att jag kan plugga under tiden men tills i morgon är mp3spelaren laddad. Det negativa är att jag måste gå upp mycket tidigare och åka hemifrån nästan 1 h tidigare. men men sånt är livet. Joakim får ha hundhuvudansvar dessa dagar.

Arbeit.

Var så trött i går kväll att jag somnade i soffan innan 21.00, i morse var jag hur trött som helst men det var bara att släpa sig upp. Jobbade 7-15, fick reda på att jag kommer få jobba hela juni (annars brukar det aldrig vara någon som har semester så tidigt. jag och en annan tjej vill jobba då men i dag lät hon mig få det, chefen skulle annars få avgöra) och med lite tur får jag då semester 27/6 - 16/7 vilket betyder att Joakim och jag kan åka utomlands då, om han får semester från sitt jobb dvs. Frågan är bara vart vi ska åka, har en tendens att jämföra allt med Tilos och hur icketuristigt det var.
Joakim och Tristan har i dag gått ned på stan och hängt på Juridicum ett tag sedan kom de förbi på mitt jobb och Tristan blev kvar en timma tills jag slutade. Alla gossade och klappade på Trisse och tyckte att han var jättefin, även gamlingarna tyckte att han var mysig. Det var dock en gubbe som Tristan skällde åt men sedan ville han fram och hälsa men det ville inte gubben.
När vi kom hem var Tristan helt slut så Joakim och jag skulle smita bort till Upplands motor för en grej på bilen är trasig så den låter konstigt när man gasar hårt men vi hann upptäcka innan vi gav oss i väg att de stängde 16, typsikt. Får släpa mig dit imorgon istället.   

Helgen

Känns inte riktigt som om det har varit helg, men det beror nog på att jag gick upp tidigt i går. Mamma, pappa, Basta och Zamba kom som sagt upp hit till Uppis i går. Med sig hade de tvättmaskin, tv och cykel, jag är helt lyrisk över tvättmaskinen och kan inte gå in i badrummet utan att sjunga tvättmaskin, skiiin, skiiin, tvättmammammaskin. Joakim är lyrisk över TV:n och säkerligen över cykeln också men den kommer han nog inte ta fram förs det blir barmark. När allt var inplockat och installerat i lägenheten tog vi med oss hundarna på promenad och sedan fick de springa av sig i fårhagen, även om Basta mest rullade runt i snön i sann lagottoanda.
På kvällen åt vi indiskbuffé på New India, jättemumsigt som vanligt  och proppmätta blev vi. Sedan såg vi på melodifestivalen och fortsatte vara mätta. I dag har vi varit runt i ett par djurbutiken och konstaterat att Uppsalas djuraffärer är värdelösa. Jag tror att det finns för många därför går det inte så bra för någon och därför har de ett dåligt sortiment. Lunch på Ikea och inköp av en torkställning blev det också. Sedan begav sig mams, papps och hundarna hemåt. Jag har i kväll roat mig med att kamma ut tovor i Tristans päls samt att han fick sig ett bad. Nu efter badet verkar det som om Tristan fryser samt att han är jättemattig och ska sitta vid mig hela tiden och gossa.
I kväll blir det i säng tidigt, börjar jobba 07.00 i morgon, aldrig får man sova länge :P

Tentan

Tentan i går gick ok, geriatrik delen grejade jag, likaså pediatrik, men psykiatridelen är tveksamt om jag kommer klara.. men med lite tur så kanske jag blir godkänd. Får skylla mig själv om jag inte gör det eftersom jag har pluggat så dåligt. 
Det bästa med hela tentantillfället var när vi kom till tentalokalen stod det en kille utanför och delade ut gratispåsar med bravojuice, drickyoghurt, yoghurt. Det var den bästa idén på länge.   


Tentaskor.

Då åker vi då!
Sist jag skrev en salstenta var någon gång i november, då hade jag på mig mina stövlar med "hög" klack på = det låter en del när man går. Det var inte så populärt när jag var klar med tentan efter 40-50 min och skulle lämna in den, brukar nämligen alltid sitta längst bak och måste därmed gå igenom hela tentalokalen och det låter en del när man går med klackar i en stor tyst lokal. Någon av killarna i klassen väste åt mig att jag skulle försöka gå lite mer högljudt. ;P
I dag tar jag skor utan klack.

Murderous

Har surfat runt på Youtube och lyssnat och sett på en massa gamla EBM band som: DAF & Nitzer Ebb mm. Hittade även en livevideo med Spetsnaz, de gamla gubbarna ;)  Det var ett tag sedan jag träffade dem..
http://www.youtube.com/watch?v=o_3UKtsR-Ho

Trött

Trött

Det är inte lätt att vara en lagotto, det är så mycket man måste göra: äta, promenera, gosa och SOVA! 

Oljud

Ibland när Tristan och jag ska ut på promenad hörs det konstiga ljud från grannen, det låter ungefär som om någon misshandlas, ungefär som om en hund som blir plågad.
Det som låter är grannens hund Flora som är en Staffordshire bullterrier, jag misstänker att hon har en liten crush på Tristan. Hon blir så till sig när hon hör att vi är på väg ut att hon tjuter som en stucken gris. När vi precis hade hämtat Tristan och träffade på Flora ute de första gångerna skällade hon och hade sig men efter ett par gånger blev hon tyst då fick de hälsa på varandra och nu är de kompisar. Jag har en teori om att Flora bara var avundsjuk på Tristans mustacher det var därför hon skällde och hade sig. Flora är verkligen hur mysig som helst men nu har vi inte träffat henne på någon vecka eftersom hennes matte och husse har varit i italien och Flora på hundpensionat, tror att de kom hem i måndags men än har vi inte träffat på dem. Vi har sagt att vi ska ta promenader tillsammans så att de får leka men Flora är så frusen av sig och vill inte vara ute några längre stunder, får hoppas att det blir mindre kallt snart...  Så att vi kan promenera tillsammans och Tristan och Flora kan pussas som de brukar göra när de träffas.
Det är skönt att Flora är steriliserad så att vi slipper en löpande tik i dörrhålet bredvid, hade varit lagom roligt annars.

Morgenz

07.30 i morgon kommer Maria för att hämta upp mig, sedan hämtar vi upp Y och L för att fara till tentan som börjar 09.00 i den andra staden, det är bäst att vi kommer i väg i god tid för väglaget har inte varit det bästa. De små och sura tentavaktstanterna blir mindre sura (men inte mindre små) om vi kommer i god tid. Har 4 timmar på oss att skriva men det kommer nog ta max 1-2 h för mig att skriva, kan oftast inte sitta och klura, har ingen ro till det, kan jag frågan så kan jag den på en gång... Sedan bär det av hemåt igen. Vid lunchtid någon gång kommer mamma, pappa, Basta och Zamba upp för att hälsa på och lämna av en tvättmaskin, TV och en cykel. Mormor har flyttat in på ett särskilt boende för personer med en demensdiagnos därmed behöver hon inte sin tvättmaskin längre eller sin TV så då får vi dem. Vi har suveräna tvättstugor här på gården men det blir sweet med en egen maskin. TV:n som vi har nu är även den mormor & morfars gamla som har sett sina bästa dagar (fast den funkar finfint, lite dålig bild dock) så en nyare 32 tums widescreen tackar vi inte nej till. Joakim har iofs spant in en 40 eller 42 tums plattv på HiFi-klubben men jag säger no no, vi har ingen bra vägg att sätta den på, får bli när vi flyttar nästa gång dvs om 1 år eller så. 
Tristan är glad för att Basta och Zamba ska komma och hänga med honom, han hoppas att de vill springa och leka med honom i fårhagen.

Nu ska Trisse och jag gå ut på kvällspromenad.


Korvstoppning.

Nu går det inte in mer i mitt lilla huvud, har knappt pluggat något i dag eller i går, det får gå som det går, en omtenta är som sagt inte hela världen. Ju närmre tentan kommer desto mindre känner jag för att plugga.
Tristan och jag har varit ute och sprungit (eller det var mest Tristan som sprang) i ett par dm djup snö inne i fårhagen så nu är han rätt trött och sover i soffan, skulle kunna göra detsamma, är sjukt trött.
Joakim ska på sin herrklubb i kväll så då kan jag sova framför tv:n i lugn och ro hoppas att det är något bra på tv att sova till, måste ju vara utvilad i morgonbitti.

Årsbästa

SLRK har uppdaterat sina årsbäst-lista för 2006. Tristan hamnade på 3:e plats på bästa hane-listan, förut låg han 2:a men har blivit nedputtad av snyggingen Leon. Men Tristan tycker att det är ok eftersom Leon är hans systerson och jag tycker att Leon lätt förtjänar en andra plats för att han är så snygg, han skulle även göra sig bra på 1:a plats (naturligtvis skulle Tristan också göra sig bra där).
Vi säger även grattis till Lotta & hennes Kevin som blev årets avelshund.

Tur.

Är det kanske vår turdag i dag? Borde kanske köpa en trisslott eller någon annan lott för att se om lyckan håller i sig.


Hundskor.

Att klä ut sin hund i kläder är något som jag är emot, iofs har Tristan en reflexväst men det är för att han ska synas i mörkret, alltså fyller det en funktion = ok i min värld.
http://www.packline.se/pages/vinnare4.html <--- nu har de lagt upp oss som vinnare :D Det roliga är att de har gjort lite syftningsfel i texten.. Det låter som om Tristan ska få ett par skor, vore inte det en rolig syn *s* Att Joakim redan i tisdags hade en idé om vart skatten var gömd, är också fel.. men men... Det är intressant att de vill få det låta så spännande som möjligt med bommarna som gick ned osv..  Men det är ok, bara jag får pengar får de skriva vad som helst.


Morgontrött

När vi hämtade mr. T sa ägaren att vi inte skulle behöva oroa oss för att han skulle väcka oss tidigt på morgonen för han är rätt morgontrött. Vad bra tänkte vi , men tji fick vi! han var uppe tidigt på morgonen och skuttade de första dagarna sedan gav det med sig när han började att känna sig mer som hemma. Sedan kom han till nästa fas då han så fort väckarklockan gick i gång, hoppade upp i sängen, lade sig på rygg mellan mig och Joakim för att gosa innan vi gick upp, denna fas var rätt mysigt. Nu är det en ny fas vilket innebär att han inte ens reser på sig om klockan är innan 06, med lite tur kan man höra hur han vifftar på svansen, men oftast orkar han inte ens göra det. Någon gång mellan 06.30 och 07.00 brukar jag göra frukost, då kommer han ut ur sovrummet för att förflytta sig till soffan och fortsätta sova där.  

Drömmar.

Vid 04-tiden i morse vaknade både Joakim och jag och satte oss rätt upp i sängen av ett: yyyyyyyyyyyyyylllll eller det var kanske mer ett aaooooooooo! Skulle kunna tro att Tristan drömde något spännande,  han tittade upp på oss, snarkade sedan vidare och vi gjorde detsamma.

Borde och måste.

Tristan är helt slut efter skattjakten även om den inte varade så länge, medan vi var nere på stan passade vi på att hänga en stund på Juridicum samt hämta en bok på biblioteket. Maria & jag skulle egentligen på skivstångspass nu på förmiddagen men jag tyckte att hitta pengar verkade mer spännande... Får se om jag släpar mig i väg på något annat pass i eftermiddag. Nu hade jag tänkte gå på långpromenad eftersom det bara blev en kort promenad i morse men Tristan ser ut att må så bra när han ligger och snarkar under vardagsrumsbordet. Det rycker i Trisses läppar och tassar, tror att han drömmer om alla grisöron han tror att vi ska köpa nu. Det kanske är lika bra för jag måste måste måste verkligen plugga.

Happy hunting.

Skattjaktsletandet gick bra! :D
Nu är Joakim och jag 10000 kronor rikare :D
http://www.packline.se/pages/tavlingen.html <--- här kommer en bild på mig och Tristan dyka upp.
Att vi vann kan vi tacka min mamma för, då hon i morse vid 08-tiden skickade ovanstående länk med ledtrådar, vi lokaliserade på en gång vart i uppsala det var. Kastade mig ut med Tristan på en snabb och kort promenad, in i duschen och sedan slängde vi oss in i bilen och ned på stan. Jag hade inte ens hunnit lägga pengarna i parkeringsautomaten innan Joakim hade hittat lappen som satt gömd bak på en soptunna. :D
Undra vad vi ska hitta på för pengarna, en resa i sommar vore trevligt men frågan är om vi får någon semester och om vi får den samtidigt, Hasseludden Yasuragi vore trevligt att besöka igen, ett älgskinnskopppel och halsband till Tristan blir det i alla fall samt en biabädd. Eller en ny mobiltelefon vill jag ha, kommer på hundra saker att lägga pengarna på, frågan är bara vad det blir.. Någon som har några bra förslag?

Tigerjakt

Nu går vi ut på tigerjakt.. eller i alla fall skattjakt :D

Ingen favorit i repris.

Det var meningen att min "favorit" skulle ha jobbat i kväll men återigen hade han ringt 9.10 för att tala om att han inte kan jobba när han börjar 10.00, samma sak hände i fredags. Så nu har han satt sin sista potatis, han får sluta den 28/2 och jag är lycklig.
En verksamhet kan inte fungera med personal som är rädda för att arbeta och som hela tiden sjukanmäler sig. Tidigare hade avdelningen en enormt stabil arbetsgrupp nu är det inte lika stabilt men jag hoppas att det löser sig, jag är glad att jag bara jobbar extra och kan välja när jag vill arbeta så att jag slipper alla personalproblem som är just nu.


Skadeplats

Vid gårdagens katastrof-föreläsning (i dubbel bemärkelse) fick vi en uppgift tills i dag, det var ett katastrofscenario med 15 personer som var skadade, vi hade tillgång till 5 ambulanser, alltså skulle vi ta ut 5 personer som hade prio 1. Detta diskuterades i dag igenom, fall för fall och nästan alla i klassen hade gjort samma bedömning, vi skulle även redogöra för vad vi gjorde för insatser på skadeplatsen samt på uppsamlingsplatsen, det blev en rätt intressant diskussion. Det bästa var dock att de två ambulansmännen fick efter varje fall göra sin egen bedömning och berätta hur de handlar i verkligheten, vad som är viktigt att tänka på osv. Tänk vad mycket bättre det hade varit om de hade fått hålla i dagen istället för läraren som har noll koll. Sedan var det roliga slut och tanten malde på som vanligt resten av förmiddagen och vi höll på att somna. 

Biabädd eller inte?

Innan krulltotten hämtades pratade vi om att vi skulle köpa en biabädd åt honom men att vi skulle vänta och se vart han tycker om att sova. Jag vet fortfarande inte riktigt vart han sover på nätterna, men det verkar som om att han ibland ligger på fällen nedanför vår säng, men att det blir för varmt så då lägger han sig på golvet vid fönstrena för där är det iskallt. Soffan verkar även vara ett populärt ställe. Att jag lägger kuddar på golvet med vårt överkast över är väldigt populärt, verkar vara det senaste. Så behövs verkligen en biabädd? Undra om han kommer sova i den, får fundera ett tag till. 


Vinterkatten

Efter en horribel dag i skolan kände jag att behovet av vinterkatten var stort och nu mår jag lite halvt illa. Ska försöka ta mig i kragen och plugga några eller någon timma innan jag börjar jobba 16.15. Har så svårt att säga nej till jobb och några timmar på kvällen gör ju inget, är ändå dålig på att plugga på kvällarna.
Hoppas hoppas hoppas att jag inte jobbar med det där puckot för då kommer jag få slita ihjäl mig eftersom den late fan inte gör något, förhoppningsvis får han snart sparken :D

Bävernylon.

Klockan 05.00 var det -18 grader här i Uppsala, nu är klockan 07.00 och det är dags att gå ut på morgonpromenaden, tror inte att det är så mycket varmare nu.
Jag önskar att jag hade en varm bävernylonoverall....  men det är ju önsketänkande, det får bli långkalsonger, jeans och mjukisbyxor över.
Det kommer vara lagom roligt att skrapa rutorna på bilen, isen är omöjlig att få bort när det är så här kallt. Ett garage står högt på min önskelista eller en motor samt kupévärmare skulle inte vara fel heller.

Helgdag?

Semmeldagen borde bli en helgdag som firas med pompa och ståt!
Nu ska vi dricka te/kaffe och äta semla till Gilmore girls.

Bageriet vid Brantingstorg i Uppsala har helt klart de bästa semlorna, inte för att jag har ätit semlor någon annanstans i år, men de var rackarns god 9,5 av 10. 

Fula ord.

Jag skulle kunna häva ur mig så mycket fula ord just nu, arg som en orm är jag.
Tydligen eller tyvärr får vilka idioter som helst ha hund, borde det inte finnas någon slags instans som förbjuder puckon att skaffa hundar?
Tristan och jag var ute på vår trevliga eftermiddagspromenad i solen, sedan kom snön och puckot och allt var förstört. Ska nog ta hela historien från början som startade tidigare i veckan, eller vänta det är tisdag i dag så det är början av veckan, det måste ha varit förra veckan. I alla fall så var vi ute på promenad då vi möter en tjej med två hundar, den ena var en unghundslarvig långhårig spetsliknande sak och den andra var en större schäferliknande hund fast helsvart (förmodligen blandraser båda två). Den lurviga hoppade, skuttade och var allmänt unghunds fjantig och ville fram och hälsa på Tristan vilket gick bra sedan kom den andra större hunden fram som på en gång började morra och hugga i luften efter Tristan. Tjejen skrattade bara som ett pucko och jag gick i väg med Trisse.

I dag såg jag samma tjej gå en bit framför oss (hon lär ha sett oss) helt plötsligt släpper hon sina hundar som på en gång vänder och rusar mot oss, den större sprang först förbi medan den lurviga stannade och ville busa med Tristan, hoppade och var allmänt jobbig. Jag märkte att Tristan blev lite störd så vi fortsatte gå, men lurven följde efter och struntade i att hans matte ropade på honom, jag sa åt henne att det är nog bäst att hon tar lurven annars kommer han få en smäll. Då kommer helt plötsligt den stora hunden rusandes, hoppar på och hugger efter Tristan, jag måttar för att sparka hunden men då får matte tag på honom. Vi fortsätter gå men lurven vägrar ge sig och nu har han också blivit ilsken och morrar åt Tristan och eftersom matte höll i den andra kunde hon inte hämta lurven får då skulle den andra ge sig på Tristan igen och inte kom lurven när hon ropade på honom. Jag gjorde mig stor och brölade åt lurven då blev han lite spak och backade men kom sedan närmre igen och då nöp jag tag i hans öra och tryckte ned honom i marken sedan sprang han tillbaka till sin matte. Skrek åt puckot (som förövrigt inte verkar ha alla getter hemma) att om hon inte kan ha koll på sina hundar som även ger sig på andra hundar då ska man banne mig inte ha dem lösa. Påpekade även att vi hade träffats på tidigare och att den stora markerat då att han inte gillar Tristan, då bör man kanske inte släppa sin hund i närheten av oss eller andra hundar som den inte gillar?    

Vi gick en bit sedan inspekterade jag Tristan för att kolla efter blessyrer men lyckligtvis fick den stora svarta inte in någon träff. Hade han fått det hade matten fått betala eventuell veterinärkostnader.

Hur puckad får man vara? Hur tänker folk?  Förmodligen inte alls. Tänk om det hade varit ett barn som hunden gett sig på, då hade det blivit ett jävla liv... Nästa gång kanske det är ett barn, den där puckade bruden kanske borde aktivera sin hjärna (om hon har någon) och tänka sig för, visst hon kan ha dem lösa inne i fårhagarna men inte ute i parken där det går massor av folk och hundar. vem vet vem eller vad hunden hoppar på nästa gång. 

Jag har märkt på Tristan att han inte gillar en del hundar, jag skulle aldrig komma på tanken att släppa honom i närheten av hundar han inte gillar men alla människor har tydligen inte något sunt förnuft. Jag blir så fruktansvärt arg och uppförd. Om vi möter dem någon mer gång när de är lösa och kommer springandes mot oss då kommer jag sparka på en gång och vi lär träffa dem fler gånger eftersom jag ser dem nästan dagligen. Så det är bara att vänta...

Tugg

Dagens föreläsning blev som väntat en katastrof, läraren står och tuggar samma sak om och om igen. Hon påbörjar en mening sedan börjar hon helt plötsligt prata om något helt annat. Totalt borta med vinden. Känns totalt meningslöst och imorgon fortsätter det :P

Nu ska vi ut i snö-ovädret, ena stunden skiner solen nästa är det snöstorm.


Fundering.

Jag klurar lite på varifrån Tristan har fått vanan att gå och stryka nosen mot någon av sofforna efter att han har ätit, antar att det är för att han vill torka sig om nosen.
Kom på att jag kanske inte ska kalla det för vana utan ovana passar bättre.

Katastrof

I morgon och på onsdag ska vi ha katastrofmedicin i skolan, det kan tyckas låta intressant och det skulle det säkert kunna vara med rätt personer som arrangerar det hela. Som det är nu så kommer allt att bli katastrof men tyvärr inte den sortens katastrof vi vill ha utan katastrof för att läraren är så snurrig och inte riktigt "up to date". Ambulansmännen i klassen kommer vara måttligt roade när de behöver rätta henne hela tiden. Vår "kära" Burellskan borde ha gått i pension när gamle kungen dog.

En oändlig historia?

Det snöar en del här i uppsala och det har det gjort hela eftermiddagen. Jag är trött på snön, jag vill ha vår och sol. Iofs för att det ska bli vår måste det först bli slask, slask + lagotto = smutsig hund. Men det kan jag leva med bara snön försvinner. Under vår eftermiddagspromenad muttrade och gnällde jag för mig själv och för Tristan om den jäkla snön medan Tristan bara kollade konstigt på mig sedan körde han nosen i backen och ålade runt ett tag. Sa åt honom att passa på och springa medan han är lös, han sprang ett par steg sedan ålade han sig i snön istället. Det finns inget bättre än att rulla sig i snön tycker Trisse. Tillslut såg han ut som den där flygande hunden med fjäll på ryggen i "The Never ending Story", fast Tristans fjäll var av snö.   
I dag skötte Trissenisse sig nästintill exemplariskt när han var lös, iofs var vi i en stor inhängnad fårhage vid 4H-gården så jag behövde ju inte oroa mig för att han skulle försvinna alltför långt bort. Vid ett inkallningstillfälle tog det liite (enligt min standard) för lång tid innan han vände och kom springandes men annars var han jätteduktig.
snömonstret                      springandes

Finders keepers

Dagens lycka!
Tristan och jag fann 120 kronor när vi var ute på promenad. Trisse föreslog att vi skulle köpa grisöron för dem, den stora sortens öron, får ju två påsar a 10 st för 120 kronor. 
Men jag är tveksam kan nog hitta något bättre att lägga pengarna på för grisöron har vi redan hemma.  


Lite motivation bitte.

Är något så grymt omotiverad till att plugga att då ha skaffat en blogg gör ju inte saken bättre då det är enormt mycket roligare att skriva inlägg än att plugga geriatrik, pediatrik och psykatri.. Iofs har jag inte ens tittat på psykiatridelen än..  Funderar på varför jag är så omotiverad, kan det bero på att jag tycker att geriatrikdelen är för lätt eller är det för att jag långt där borta kan se slutet av tunneln?
Det här blir kanske första omtentan?! Det hade varit trevligt att glida igenom utbildningen utan en enda omtenta.. Tentan är uppdelad i de tre ämnena, klarar man inte en del behöver man inte tenta om hela tentan utan bara det ämnet, vilket är en bra tanke. Men tentan i sig blir enormt stor och mycket slit för få poäng bara för att de delar upp det. Geriatrikdelen känns som om jag inte ens behöver plugga så mycket på, bara fräscha upp mina kunskaper, Pediatriken kanske jag kan klara om rätt frågor kommer. Läraren i pediatrik kommer att ange en massa symtom så ska vi lista ut vad det är för sjukdom vilket inte är det lättaste eftersom barn ofta har diffusa symtom och det kan vara tusen olika sjukdomar. Psykiatridelen kan nog bli knivig den med eftersom psyk-läraren hyser ett enormt agg mot vår klass, hon kommer skriva en så svår tenta som hon kan.. Fast det kommer ju bara ställa henne i dåliga dager. 
Det verkar som om de flesta i klassen är lika omotiverade som jag.

Nu ska jag ta med mig prinsen ut på promenad och vid 15.30 är det pass på F&S. kan behöva en ordentlig genomkörare av kroppen.


Varför takycard.

Har fått ett par frågor varför bloggen heter takycard och vad det innebär. När bloggen skulle namnges satt jag och funderade ett bra tag på vad den skulle heta, kom inte på några bra namn och inte Joakim heller. Efter ett tag började jag tänka i latinska termer, ett av mina favoritord från anatomin var Clavicula som betyder nyckelben men det var redan upptaget. Plöstligt dök Bradycard upp i mitt huvud, något (ett hjärta) som är bradycard går/slår långsamt , så det passade inte tänkte jag. Utan takycard får det bli.
Takycard kan även stavas Tachycard och innebär ökad hjärtverksamhet, hjärtat slår snabbt, en hjärtfrekvens på över 100 slag/min och kan kännas som hjärtklappning.

Visitering

I går em/kväll efter Erika, Tristan och min promenad fick vi sällskap upp i hissen av en tjej. Jag kände igen henne visste att hon skulle till grannarna, tror att Basta och jag träffade på henne i somras. En rätt  "moderiktig" tjej med en Louis Vuitton väska i handen och en annan väska på axeln. Tristan hälsade glatt på tjejen och tjejen klappade på Tristan. Helt plötsligt började tjejens väska att låta, den pep och skällde. Tristan såg väldigt frågande ut, stoppade ned huvudet i LV-väskan, ingenting där.. Tristan ställde sig på bakbenen och luktade efter väskan tjejen hade på axeln. När vi kom upp på vår våning där vi båda skulle av, var det inte det lättaste att få in Trisse i lägenheten han satt på golvet utanför och ville inte röra på sig, han ville undersöka den där konstiga väskan som lät.  Fick dra in hunden i lägenheten.  

Jag undrar vad det är med lagotto och väskor, varför ska de alltid mula ned hela deras huvuden i folks väskor? Joakim har en teori att det är ett trademark för rasen. Tristan är ofta och rotar i mina handväskor eller om någon kompis kommer och hälsar på, inspekterar han gärna deras väskor.  Han snor i alla fall ingenting, tillskillnad från Basta som är den stora väskvisiteraren. Basta har snott två försvarets hudsalva och ätit upp för mig, tuggummin och lite annat smått och gott. När vi var på besök hos uppfödaren rotade hennes Utzi i min väska och när mobiltelefonen ringde blev hon helt till sig, hon trodde väl att det var hennes valpar som pep.  Tillslut var jag tvungen att hänga upp väskan.
Är det någon annan som har märkt detta fenomen hos sina hundar? Eller är det ett typiskt lagottobeteende? Jag har aldrig varit med om någon annan hundras som gör så.

Lite disträ

Så är det söndag kväll igen, jag skulle ha pluggat hela helgen, men så mycket pluggande har det inte blivit, knappt ingenting om jag ska vara ärlig. Så imorgon är det bara att lägga på ett kol, måste hämta psykiatriboken från Maria för att komma i gång med den delen också.

Nu på eftermiddagen hämtade jag och Tristan upp Erika, vi begav oss ut till gamla uppsala och röbospåren, promenerade runt där i en timma. Tristan fick hålla sig i kopplet, då han känns lite okoncentrerad och om vi möter någon när han är lös så ignorerar han mig ibland eller rättare sagt han skiter i att jag ropar på honom. Han springer mot folk men inte ända fram, det irriterar mig att han inte alltid lyssnar. För det mest vänder han på en femöring när jag visslar och ropar på honom men ibland är han som i sin egen värld och då hör han ingenting.  
Efter promenaden åkte vi hem hit för att dricka te och tina lite. Körde sedan hem Erika, när jag återvänt och parkerat på parkeringsplatsen och var på väg ur bilen ringde Joakim som  ville bli hämtad vid stationen så det var bara att vända och tur vad väl det annars hade jag nästan glömt Tristan i bilen. Såg nämligen inte att han låg där bak, jag tänkte i 2 sekunder att: visst lämnade jag honom hemma?

Huvuden rullar.

För att göra en liten uppdatering av vad som hänt med pingvinen så har den inget huvud längre, det är inte så mycket kvar av den alls....
Ett litet bildbevis på slakten..

Slakten

Slakt

I går letade sambon och jag på en återvinningscentral för elektronik här i stan för att äntligen slänga saker som tar plats, är trasiga och inte används saker som; bildskärm, dator, skrivare, elvisp och lite annat plock. Efter detta åkte vi och hämtade upp en kompis för att sedan göra ikea. Vi skulle egentligen inte ha något men som alltid plockar man på sig en massa småsaker. Jag hittade den här 
http://www.ikea.com/PIAimages/55785_PE161026_S3.jpg till Tristan, tänkte att den kan han leka och gosa med. När vi kom hem fick han Pingvinen, som han sprang i väg med efter 2 min gick jag och tittade vad han höll på med.... 
Ja vad ska jag säga? stackars pingvin... Föreställ er en pingvin utan ben, med bara en vinge och en massa stoppning som sticker ut...
Otacksamma hund :P 

vad och varför.

Är frågor en kan ställa sig, varför jag har skaffat en blogg? varför inte? 
vad ska jag skriva om här på bloggen? Det är en bra fråga, jag kommer förmodligen svammla mycket, så där som vanligt, som jag gör för det mesta... se där var jag i gång igen.. 
Det som förmodligen kommer avhandlas och gnällas om är; mina studier som innebär tentaångest samt gnäll över värdelösa föreläsare och klasskamrater.
Den fyrbenta krulltotten Tristan kommer få mycket plats i denna blogg eftersom mycket av det jag gör och sysselsätter mig med innefattar honom eller rättare sagt, så är det på grund av Tristan som jag kommer ut och gör saker som jag aldrig annars skulle ha gjort. Därmed har jag saker att skriva om.

Nu puttar Tristan på mig med nosen och slår med tassen, man skulle kunna tro att han vill gå ut.

  


Så även jag.

Alla andra har ju en.. så varför ska inte jag ha en?

japp! då så, då ger även jag mig in i bloggvärlden.. Får se hur aktiv jag kommer vara, men jag ska i alla fall ge det ett försök. Om inte annat så är det ett utmärkt sätt att undvika att tentaplugga.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0