Förberedelser för hösten

Insåg precis att det inte är många veckor kvar tills vi går ut på sista praktiken. Kanske dags att maila runt till ställena jag ska vara på för att höra till vilka jag ska skicka min studerandeprofil. Vore även bra om de inom en snar framtid kan tala om hur mitt schema kommer att se ut.
Måste även börja se mig om efter en dagmatte åt Tristan. Helena och Tosca om ni var intresserade kan vi väl träffas någon dag och prata. 

Sovmorgon

Jösses vad skönt det är med sovmorgon, sov ända till 7.45. Jobbar kväll i kväll och i morgon vilket betyder sovmorgon i morgon också! Hurra hurra! När jag vaknade kom Tristan upp för att mysa en stund. Nu har vi båda ätit frukost och vi ska nu bege oss ut på en morgonprommis.

PM för Askersund

ligger nu ute här. 40 lagotto är anmälda! :D

Så nu är det bara att förbereda sig för nästa utställning. Mitt lilla mufflonfår (Tristan, för er som inte förstod det) badades och schamponerades i går. Innan det redde vi ut en del tovor, men har fortfarande en del att ta oss igenom. Efter badet släppte jag ut honom i trädgården, dumma jag tänkte att det är bättre att han skakar av sig vattnet ute än inne. När jag badar Tristan hemma bär jag nämligen ut honom på balkongen för att han ska skaka sig där (funkar jättebra) istället för i lägenheten, att få honom att skaka på sig i duschen är lika med mission impossible. Det jag inte tänkte på när jag i går släppte ut honom i trädgården var att det där fanns en massa mysigt gräs att rulla sig i. Är det något Tristan älskar så är det att rulla sig i gräs. Hela hunden var tillslut täckt i gräs efter att han hade gnölat runt på rygg i 15 minuter. Men men sånt är livet och gräset försvann när han skakade på sig. Tristan är väldigt söt när han sätter halsen i backen och åker flera meter. 

Powernapp

Skulle bara lägga mig på sängen en stund medan tevattnet kokade upp i vattenkokaren, vilket naturligtvis bara resulterade i att jag somnade och sov nästan en timme nu på eftermiddagen. Välbehövligt kanske man kan säga. Sitter just nu och funderar på om jag ska ta en vals med dammsugaren innan jag lagar middag. Tristan verkar dock tycka att det är dags för prommis igen, han skuttar närmligen upp fort jag rör på mig. Eller så är han hungrig, det är ändå ungefär 12 timmar sedan han fick frukost.

Försök sova om du kan.

I går morse väckte mamma mig och Tristan 04.45. Då var Tristan jäääättetrött och hade ingen lust alls att gå upp. I morse däremot vaknade jag runt 05.00 av att Tristan höll på och bökade runt, jättepigg. När han märkte att jag vaknade till blev han överlycklig, hoppade upp i sängen för att gosa och för att få upp mig. Sa till Tristan att gå och lägga sig och jag somnade om, vaknade igen 05.20 samma sak igen. Tänkte den gången att trisse kanske är törstig eller gå ut och pinka. Men han skuttade mest glatt omkring och såg ut att tänka: vad ska vi göra nu? ska vi hitta på något skoj? Somnade om, och blev väckt ett antal gånger till. 07.00 hörde jag att någon var uppe, slängde därför ut Tristan ur sovrummet med motivet att jag ville sova mer. Dessvärre hade jag inte fått igen dörren ordentligt så då kom nästa hund in, nämligen Basta som var sååå gosesugen. Gav då upp tanken på att få någon mer sömn. Det var tur att jag somnade tidigt i går kväll. 

Bir-gotto.

Jag har ingen lagotto, jag har en BIRGOTTO!
I dag smällde det igen! Prinsen tog hem championklassen och blev BIR igen :D Det smällde rejält för Hesiodoshundarna då även BIM:et gick till en Hesiodos hund: Hesiodos Belissa Bravo som även tog sitt andra cert.

image123
Domare: Jochen H Eberhardt
30 anmälda lagotto varav 5 championhanar.

Tristans kritik: Stylish male with lot of self-confidence. very masculin head and expression. Desired rough apperiance over all. Beautiful outline and firstclass coat. Exellent bone and angulation. Moves well. 

Vi är mycket nöjda :D
Vi valde dock att strunta i gruppfinalen, vår bedömningen var klar omkring 10.30 och att då vänta till 15.00 då finalerna skulle börja (vår grupp var näst sist) kändes inte så aktuellt. Lotta var ju tvungen att åka hem till sina bebisar :D  

Snart dags att sova.

Då var det mesta fixat inför morgondagen. Ska bara packa om Tristans väska, fixa i ordning håret sedan ska jag försöka komma i säng skapligt. Senast 05.00 bör jag gå upp i morgon för runt 06.00 borde vi träffa Lotta inne i Örebro. Jag hoppas att hon inte glömmer Tristans nummerlapp..

återkommer i morgon eftermiddag om inte värmland slukar oss.

Let´s go

Nu är det packat och klart! Ska bara packa in mig, tristan och sakerna i bilen sedan far vi mot örebrotrakten.

Ransäters varande eller icke varande.

På lördag är den meningen att vi ska infinna oss i ransäter i djupaste värmland. Ett liitet (eller egentligen stort) problem har tillstött. Tristan haltar igen... För precis en vecka sedan skrev jag att Tristan haltade efter att ha sträckt på sig. Undersökte då tassen en flertal gånger men hittade inget fel. På fredagskvällen när jag klämde på sporren på vänster ben pep Tristan till. På lördagens utställning var Tristan med men ställdes (som en del av er vet) inte. Lotta inspekterade Trisses tass och han regagerade ännu mer när hon klämde på sporren. När utställningen var klar och vi hade fikat tittade vi på tassen igen och eftersom klon var väldigt lång (dåliga jag som varit dålig på att klippa klorna) klippte Lotta av klon. Vips så slutade Tristan halta, eller inte vips men efter en stund i alla fall. Förmodligen har han fastnat och stukat till sporren och när den var lång gjorde det ont. Gud så skönt att han inte haltar längre tyckte jag. Söndagen förflöt utan problem, vi var till och med inne i ringen och svassade för R. Willes. Måndag, tisdag och onsdag förflöt även de utan tillstymmelse till känningar. Har varje dag kännt på klon och Tristan har inte reagerat. Sedan i går blev det kväll och Trisse och jag skulle bara ta en sväng runt kvarteret, när vi nästan hade kommit hem såg jag att han gick konstigt. Och dra mig baklänges....  Hundjäkeln haltade igen. Fick lite panik och hamnade i upplösningstillstånd och tänkte att det måste vara något allvarligt fel och eftersom jag i dag skulle jobba 7-17 började jag leta efter veterinärer som skulle kunna ta emot oss efter 17 i dag. Lyckligtvis fick jag ett lugnande telefonsamtal från Lotta. och visst har hon rätt, det är bara vila som kommer hjälpa. Veterinärerna kommer bara vilja ha pengar för att sedan rekommendera vila. Nu när jag ser på det med mer persepktiv än vad jag gjorde i går kväll så säger det sig ganska självklart att han förmodligen "bara" kommit åt klon igen. hade det varit något mer allvarligt skulle han knappast ha varit bra tidigare i veckan. Pratade även med en arbetskamrat som sa samma sak, låt honom vila, det är ingen idé att åka till veterinären. 

I dag går Tristan mycket bättre än i går kväll, visst haltar han lite men bara i bland. Frågan är om vi kommer till Ransäter, dvs om det är någon idé att åka. Men jag vill jag vill, jag vill!  I morgon jobbar jag 7-16, får bestämma mig hur jag ska göra när jag kommer hem  på eftermiddagen eller när jag är hemma och rastar Trisse på min rast.

Håll tummarna!

Nu ska vi ut och röra på oss, för att se hur Tristan rör på sig.


*************************************************************************************

Update! Kan inte direkt säga att Tristan haltade under prommisen. Visst gick han lite konstigt ibland, han luffsar fram, men det brukar han göra.. Vi får se vad som händer.. Det gäller att inte ropa hej förs vi är över bäcken....
Stackars Tristan, han är van att få flera timmars prommis varje dag men i dag har det bara blivit korta prommisar. Märker att han har hur mycket energi som helst, han vill springa. Men det kan han glömma, här går vi fint. Under prommisen mötte vi en kille som frågade om vi hade sett en vit bullterrier men det hade vi inte. Killen talade även om för oss eller mest mig hur snygg hund jag har. Tack jag vet!  :D

Tröttast i stan.

Den här veckan har varit full med jobb därav bristen på blogginlägg. Har inte direkt haft ork att skiva något smart de senaste dagarna, är mest trött hela tiden. I natt har jag sovit cirka 5 maz 5,5 timmar, så när jag gick upp 05.30 var jag så trött att jag mådde illa. Nu ska jag laga mat, ta en prommis med prinsen, eventuellt packa, duscha sedan sova. Innan jag somnar ska jag nog försöka pilla ihop ett blogginlägg till.

Dagens bild

image122

"Matte kan ha lämnat några smulor i påsen" 

(Förövrigt behöver matte en blixt till sin kamera) 

Ha ha ha den äran

Ett stort GRATTIS till mamma som i dag fyller år!
Gå in på hennes blogg och säg grattis!
Ett stort Grattis från oss i uppsala!


Lagottoryck del II

Tristan tokryck fortsatte under prommisen, han skuttade, hoppade och hade sig... I vanliga fall brukar han mest gå lugnt. Baseballplanen blev "ledig" lagom när vi gick förbi, tänkte därför att Tristan skulle få springa av sig några varv. Oh jösses vad han kutade, normalt så brukar han springa lite i början sedan lullar han mest omkring för att nosa och pinka. Men i dag var det totalt ös framåt som gällde. Vet inte riktigt vad det är med honom i dag. Stollig är han i alla fall.  

Lagottoryck.

Tristan fick precis ett lagottoryck, han for runt i sängen, ner på golvet för att göra¨en vända i lägenheten sedan upp i sängen igen för att fara runt och busa som en tok. Har nog aldrig sett honom så stollig! Det riktigt lyste bus i hans ögon. Nu går han här och väntar på att jag ska ta mig i kragen och ta med honom ut på prommis.  

Trötthet och fotomixtrande

I dag har jag jobbat så pass många timmar att jag var tvungen att åka hem på rasten. Detta för att gå ut med Tristan. Väl hemma fick jag en trött blick från Tristan som tyckte säga: Va? är du redan hemma! Skulle inte du jobba hela dagen så att jag skulle få sova i fred? Därefter blev det en kort dos lagottogos, en snabb prommis och sedan var det dags att åka tillbaka till jobbet.

Förövrigt är statusen den att jag är trött som en gnu, har de senaste kvällarna somnat innan 21.00. Så mycket sömn att ta igen.. Jag är en person som behöver mycket sömn för att fungera ordentligt. Känns som om jag har en del timmar att ta igen och i helgen lär det inte bli särskilt mycket sömn. Om vi på lördag ska vara i ransäter innan 09.00 bör vi nog lämna örebro okristligt tidigt!  

Nu ska jag forsätta att fippla och mixtra med bilder; har några kvar att skicka till. Eftersom jag endast kan skicka 10mb åt gången via hotmail och ett foto är cirka 3 mb måste jag förminska alla foton.. Det tar lite tid..

Bilder från Raduno 2007

Denna dag var jag inte lika på hugget att fota, men det blev en del bilder i alla fall. En del blev mindre bra, lite klurigt det där med starkt solsken... Eftersom jag och Tristan var inne och rantade i ringen blir det ett par idolbilder på oss samt några bilder på andra snygga hundar.

                                                           
Lilian &  Magic Storm`s Franco                                        BIR & BIM-VALP

                                                           
Teta & Magic Storm´s Freija                                             Hesiodos Delizioso Dea 

                                                             

Prinsen: Hesiodos Pascal Di Fiocco a.k.a. Tristan eller Prinskorven

                                                            


                                                            
Hesiodos Basta Birbante                                                 Chicabeams Delphina 

                                                           

Hesiodos Utzi Bella                                                           Scheffelfältets Detto Kevin

                                                           
BIR Shibumi´s Parma                                                       och så fikar vi lite till....  
BIM Gillenias Leon

Nu är det slut...

på det roliga! I morgon börjar jag jobba igen efter lite mer än 3 veckor semester. Dessa tre lediga veckor har gått fruktansvärt fort. Nu ska jag jobba ungefär tre veckor till. Jag hoppas att de går lika snabbt. Därefter är jag "ledig" i en vecka innan skolan börjar. Den "lediga" veckan skall Maria och jag sitta dygnet runt med uppsatsjäveln! Vecka 34 börjar skolan och vecka 36 går jag ut på praktik och sommaren är då (för min del) över. De första två veckorna i skolan lär säkert inte vara särskilt ansträngande i alla fall, blir skönt med en slö start på terminen. Något annat jag måste börja tänka på är att snart börja se mig om efter en dagmatte åt prinsen.

Meningen var att jag i kväll skulle lägga upp lite bilder från i dag, men jag är på tok för trött. Får göra det i morgon em/kväll istället. Ska även då försöka få i väg foton från helgens utställningar till lite olika personer. Bilderna kommer komma inom de närmsta dagarna... 


Lördagens foton

Eftersom Tristan inte visades kan jag inte lägga upp de vanliga idolfotona, därmed lägger jag upp lite blandade biilder på andra tjusiga hundar.


Bastas bror Hesiodos Bosse
di Bart gör debut i utställningsringen

                                                               
Teta och Magic Storm´s Freija står och är snygga        Hesiodos Delizioso Dea "Ia" 

                                                              
Bloggande Salma (Chicabeams Delphina)                                          Basta        

                                                               
Helena och Tosca (Chicabeams Bella donna)              Hesiodos Utzi Bella vann championklassen
på språng

                                                            
BIR: Gillenias Leon. BIM: Shibumi´s Parma.                Hesiodos Pascale Bella med sina avkommor
Vars ägare har tappat huvudet eller så är det
mitt objektiv som är för stort och närgånget

                                                                      
Basta och Utzi                                                                     Här är vi fikasugna!

Raduno 2007

I dag blev en lika lyckad dag som i går. Tänk så trevligt det är med hundutställningar, trevliga människor och mysiga hundar. och vädret... vi hade i alla fall tur med vädret. Tristan bestämde sig för att inte halta i dag därmed var vi in i ringen och gjorde vårt bästa, vilket inte räckte särskilt långt... Men det var trevligt att i alla fall få vara inne i ringen.
Domare var René Willes
Kritiken löd: Något oläsligt lågställd. mycket bra huvud med härlig bredd och utmärkt nosparti. bra kropp. rör sig bra från sidan men brett fram och något trångt bak. utmärkt päls.  
Vi placerade oss ej i championklassen där 9 championhanar deltog, men vi fick ett CK och därmed fick vi ta ett par varv i ringen till när det var dags för Bästa hane, och inte helt otippat placerade vi oss inte där heller. ;) Championklassen vanns av snyggingen Gillenias Leon som sedan blev BIM. BIR blev urgulliga Shibumis Parma. I går var det ombyttaroller, Leon BIR och Parma BIM.

Även i dag blev det en hel del foton. Datorn och kameran håller som bäst på att läsa in fotona.

Dagen avslutades "som vanligt" med fika. Småkakor, bullar, muffins och flera olika sorters kladdkakor bjöds det på. Så trevligt så! Tänk vilka trevliga och underbara människor vi har lärt känna genom hundarna och våra bloggar! 

Min lilla prins är jättetrött, i morgon lär han sova hela dagen så då gör det inget att jag jobbar. Förövrigt har han skött sig näst intill exemplariskt. Han gruffade lite inne i ringen, men det är inget som inte köttbullar kan råda bot på. Tristan kändes mer avslappnad, funderar på om tälten spelar en roll där, att han i tältet kommer undan på ett annat sätt än när han sitter i buren med bara en filt över... 

Årets Raduno var väldigt bra organiserat och en mycket trevlig tillställning. Ett stort tack till SLRK:s styrelse som anordnat en suveränt trevlig dag.    


Något som förvånade mig i går var att domaren i konkurrensen för bästa tik plockade bort samtliga championtikar. Så Utzi som vann championklassen hade inte så mycket för det...

Lövudden.

Det har varit en mycket trevlig dag vid utställningsringen. Fint väder, trevligt sällskap och massor av mysiga lagotto. Kan det bli bättre? Jag åkte 06.30 i morse och kom hem 12 timmar senare. Trött är jag, jättetrött. Någon närmare beskrivning av dagen kan komma en annan dag, tex i morgon om jag orkar. Tristan haltade så vi gick aldrig in i ringen, vilket kändes jättetråkigt men men sånt är livet. Får se hur det är med hans tass i morgon. Hur som så får han i alla fall följa med i morgon igen då jag säkert kommer vara borta hela dagen och Joakim ska åka in till sthlm och jobba.  Eftersom jag inte hade någon hund att visa knäppte jag massor kort på en massa hundar istället, håller just nu på att lägga in dem i datorn. Men de kommer upp en annan dag. Lär ta lika många kort i morgon..

Nu ska jag duscha av mig, ta en kort prommis med prinsen sedan slappa i soffan och sooova!

min to do lista är avverkad.

förutom att förbereda oss mentalt, det har vi inte gjort. Hade mer eller mindre ställt in mig på att lämna Tristan hemma. Men han haltar inte hela tiden utan bara i bland, så som när han är stel. I dag har vi därmed inte gått några längre prommisar utan bara runt kvarteret och det märktes nu i kväll på tristan. Satan vad han drog och skuttade, full med energi. Om han nu har så ont och haltar hur kommer det sig att han är som en gasell upp och ur säng och soffa? Vi får se hur det är med honom i morgon, han får följa med till västerås så får vi se vad som händer där. Vi får värma upp innan vi ska in i ring, för när han är "varm" då märks det ingenting. Sprang lite med honom  nu i kväll och Joakim sa att Trisse sprang som vanligt...

Det är vänster fram som det är något med, har gång på gång tittat på tassen men det syns inget, samtidigt som han är jätterädd om sin tass. Förhoppningsvis är det bara en sträckning...

Vi har i alla fall plockat fram allting som ska med, och enligt smhi ska det bli helt ok väder. Frågan är dock hur jag ska få med mig allt, får nog gå med grejerna först och sedan hämta Tristan.


Misspepp

Just nu är jag jäkligt misspepp! :(

havrekakorna med russin

ser inte så snygga ut, de flöt mest ut. Så det känns som om jag misslyckades ganska rejält. men de är i alla fall goda. receptet var konstigt...
Första plåten kardemummamuffins står nu i ugnen.
Frågan är om det kommer vara något kvar i morgon?

Dagens punkter.

I dag har vi en del saker som står på "to do-listan"
Vi ska
* äta frukost
* gå morgonprommis (ska kolla om hundjäkeln slutat halta annars blir det en kortis)
* duscha
* duscha pink-Tristans mage och bakben
* skriva handlingslista
* köpa hundmat
* handla bakgrejer
* baka muffins, vitchokladkladdkaka och ev. något mer
* göra hundgodis
* frysa in vatten
* packa inför i morgon
* förbereda oss mentalt inför morgondagen

Sedan är det nog hundra saker till jag bör/ska göra...

Var god stör ej.

I morse vaknade jag till lite när Joakims väckarklocka ringde, hörde sedan hur han försökte få med sig Tristan ut ur sovrummet. 2 sekunder senare kände jag hur någon hoppade upp i sängen för att lägga sig intill mig med huvudet på husses kudde och sedan göra en ljudlig snarkning. Denna snarkning tycktes vilja säga: stör mig inte, ser du inte att jag sover?

mmmm Lagottomys!

Oh no!

Tidigare i kväll ställde sig Tristan på bakbenen med tassarna på Emmas mage för att sträcka på, så som han brukar göra. Helt plöstligt skällde/pep han till, sedan verkade han ha jätteont i ena framtassen... Inte igen tänkte jag och tänkte på Avesta.. har inspekterat tassarna och jag hittar inget. När vi gick ut på prommis haltade han lite först men verkar sedan ha gått bort det onda.. Det blir ingen långis i kväll inte. Ska inspektera tassarna igen.  

22.30

i kväll sänder SVT 2 en av mina favoritfilmer! The Wizard of Oz!
Måste måste måste hålla mig vaken.

Trevlig dag.

Vilken trevlig dag jag har haft! Fullt upp hela dagen. Började morgonen med en prommis därefter en dusch. När jag kom ur duschen insåg jag att det såg förjävligt iut i lägenheten. Maria skulle komma 45 minuter senare, det var till att städa snabbt. Maria och jag drack kaffe respektive te och snackade skit någon timma. Sedan pratade vi uppsats, eller mer svor uppsats. Prommis med Tristan. Sedan ned till stationen för att hämta Emma som kom med tåget från sthlm. Vi åkte ut till ulva kvarn där vi åt lunch sedan återvände vi hem hit för att dricka te och snacka skit ett par timmar. Emma fastnade rejält för Tristan och jag kan nog påstå att det var ömsesidigt. Han låg nöjt med huvudet i knät på henne (även om hennes bäbismage var lite i vägen). Vi tog sedan en kort prommis med tristan. Bilade sedan ned på stan för att goffa i oss varsin burgare på Max innan Emmas tåg gick. Återigen, jättetrevlig dag, det är alltid lika trevligt att träffa Emma även om det händer för sällan. När vi flyttar till sthlm lär vi nog ses mer. 

Å så var det den jävla uppsatsen

I dag har Maria och jag träffats för att prata om vår uppsats, detta för första gången på ett par veckor. Tanken och meningen var att den skulle vara klar nu, men det är den inte. Den är inte ens i närheten av att vara färdig. Det hela är en lång historia och jag har inte orkat tänka på det. Eventuellt kommer det en gnälligt blogginlägg om det snart. 
Nu ska jag åka och hämta Emma nr 2 som strax kommer med tåget från sthlm. :D Tänkte ta med henne ut till ulva för att fika/luncha. Hade ett tag tänkt att ta med Tristan, men det är säkert massor med människor där så hanhar det nog bättre hemma. På tal om Tristan, jösses vad glad han blev när Maria kom i morse.

Mig lurar du inte

sa jag till Tristan ett antal gånger under kvällens prommis. Han gjorde nämligen ett tjugotal försök att rulla sig i gräset. När han märkte att jag hindrade honom försökte han finta bort mig, men jag var med på noterna. I vanliga fall brukar jag låta honom rulla sig men nu är pälsen jättefin, lockarna har dragit ihop sig perfekt. Men det hinner nog ändra sig innan lördag...

Dagens I-landsproblem

Jag hade redan bestämt mina outfits för både lördagen och söndagens utställningar, förutsatt att det är fint väder och inte spöregn. Hade tänkt ha svart/vit tunika och svarta leggings ena dagen och röd/vit tunika och vita leggings andra dagen. Men i dag slog det mig... Då har jag inga fickor att ha godis i när vi är inne i ringen och godis måste vi ha! vad ska jag då ha på mig? Tänk vad livet är svårt och hårt i bland.. :P

Har vid de senaste utställningarna letat efter en liten godispåse att ha godis i, har ju bara en stor. En sådan liten skulle jag kanske kunna sätta fast i snörena på tunikan som knyts i ryggen.. Skulle kanske kunna funka.. Får se om jag kan hitta någon liten påse i västerås på lördagen så är i alla fall söndagens outfit räddad.  

Badpojken Tristan är tillbaka

Nu har vi kommit hem efter att ha varit en sväng vid hundbadet. Hämtade först upp Emma, sedan var vi på ica för att köpa sallad att ta med som lunch. Väl ute i fjällnora ville skojarna till uppsala kommun ha 20 kronor i parkeringsavgift. Förstår iofs att de tar ut avgift när det är strålande solsken, men när det är dåligt väder och cirka 10 bilar på plats lär de gå back när de har två ungdomar som inte har något att göra. På väg till hundbadet drog Tristan som en tok, man skulle kunna tro att han känner igen sig och vet vad som komma skall. Det var ett par hundar på plats men de gick när vi kom. Tristan blev överlycklig av att få bada en liten stund sedan kände Emma och jag att vi ville äta vår lunch men då kom regnet. Hej störtskur! Vi packade i hop våra saker och tog med en besviken Tristan för att gå tillbaka till bilen och äta. Naturligtvis slutade det regna lika fort som det började men vi orkade inte gå tillbaka igen, Trisse fick i alla fall bada en stund. som jag skrev i går får Tristan fnatt på att rulla sig när han är blöt och när vi gick från vår parkering fick han för sig att han skulle rulla sig på asfalten. Big NO NO! 
 

Hur svårt ska det vara?

Att hitta en passande kameraväska? Jag har varit på 3-4 ställen nu och ingen har något som passar.
På tal om kameran, är det någon av; Mams, La famiglia, Helena eller Mia som har lust att fota åt mig med min kamera på lördag när Tristan och jag är inne i ringen? Om ingen anmäler sig frivilligt kommer jag utse någon av er ;P Min egen hovfotograf anger nämligen att han inte tänker följa med på lördag utan eventuellt på söndag därmed måste jag utse en standin på lördag.

Update: pappa ringde precxis och sa att jag kan ta hans kameraväska. perfekt! danke danke

Krull

Skrev i går att jag skulle spana efter kameraväska, men på expert hittade jag ingen som passade, de var antingen för stora eller för små. Muttrade om detta för Joakim på kvällen som då frågade mig om jag inte hade varit in på Fuji fotocenter. Hmm finns det på gränby? sedan gick det upp ett ljus för mig att så är ju fallet. Det blir en sväng in dit i dag istället.

Klockan 12 ska jag och Tristan plocka upp Emma sedan åka till gränby för att köpa med sallad samt en kameraväska. Sedan har vi tänkt bege oss till Fjällnora hundbad. Dessvärre är vädret inte så spännande, det blåser och är molnigt. Det bekommer dock inte Tristan, han lär nog gladeligen bada ändå. I brist på regn är badvatten inte helt fel för att bättra på krulligheten hos en lagotto.    

Ingen motor-ola i toaletten tack.

I måndags när jag var hos Lotta och Björn hade min telefon en nära döden upplevelse. Hade telefonen i bakfickan på byxorna och när jag ställde mig upp för att dra upp byxorna efter att ha varit på toaletten ramlade telefonen ur bakfickan och studsade på toalettkanten.. 
Tur att telefonen hamnade på golvet istället för I toaletten. 

ont

i halsen, jag har....

som man bäddar får man ligga.

Tristan och jag har precis varit ute och promenerat i regnet. Jag gillar att vara ute och gå i regn. Regn i Tristans päls är inte helt fel, lockarna blir så fina. Dessvärre blev han inte tillräckligt blöt för att lockarna ska bli rikitgt bra.  Trisse såg inte ut att uppskatta regnet lika mycket som jag. Varje gång vi kommer in efter att ha gått i regnet och Tristan är lite lagom blöt får han alltid en väldans lust att bädda. Han försöker bädda i biabädden (finns inte så mycket att bädda med där), han bäddar i soffan och så har vi favoritplatsen = vår säng. Tristan var precis nu på väg att börja bädda i sängen men då tittade jag på honom och han avbröt det han hade tänkt börja med, detta med en min som försökte spela oskyldig.

Nyklippt

Tristan är så tjusig så efter att ha blivit klippt av Lotta i går. Tack Lotta! Basta blev finfin hon med. Mamma och jag fick äran att titta på Idas små söta valpar, 2 veckor gamla och hade precis öppnat ögonen. Vilka godingar! Medan vi fikade fick Tristan sitta i hundhuset/gården, han verkade lite orolig att jag skulle lämna kvar honom där *S*
Men jag fick med mig honom hem, fick även med mig gurkor och vitlök som Lotta har odlat. Nu blir det till att göra tzatsiki. Just nu sitter jag och väntar på att nagellacket på tånaglarna ska torka, sedan ska jag cykla bort till gränby för att spana efter en kameraväska. Samt hitta någon bok att läsa, alla böcker tar slut så fort.. 

Häpp!

Så nu har jag anmält Tristan till Askersund, Norrköping och Nyköping!

Ser man på

Domarändring för tikarna på Raduno..  Kan de inte göra fler ändringar ;)

Jefla blogg

I går när jag kom hem till Uppsala var jag bloggsugen, men min blogg ville inte leka med mig :P Jäkla blogg.se...
Får göra ett par uppdateringar under dagen istället

På g att återvända till stan

Min vistelse på landet är snart slut. Har packat ned allt och det mesta är redan inpackat i bilen, inklusive mitt vin och Joakims öl. I eftermiddag/kvälll när jag åker hemåt stannar vi till i Kvicksund hos Lotta (dvs om vi får tag på henne) för att få vovvarna snyggt klippta inför helgens utställningar.
Nu på förmiddagen har familjen Hobbelberg varit här och fikat.

Spåra matte.

Tristan är en riktig mattegris och har ständigt koll på var jag är. Där jag är där är även Tristan. Är jag ute och går in så följer Tristan efter, är jag inne och går ut följer Tristan efter. Skulle kunna kalla honom skuggan. I går var vi ute i trädgården och gjorde mest ingenting. Vi hade kastat lite boll och letat godis. När jag gick bakom växthuset för att leta efter bollen som Basta hade sprungit iväg med hängde Tristan inte riktigt med, han såg alltså inte var jag tog vägen. Uj vad han började kuta runt i trädgården för att leta, sedan in i huset och så ut igen, detta medan jag satte mig på huk bakom växthuset för att han inte skulle se mig. Plöstligt ser jag att Tristan sätter näsan i backen och börjar spåra, precis där jag hade gått. Började därför röra på mig och gick runt pallkragarna och runt växthuset sedan satte jag mig på huk för att vänta på att Tristan skulle hitta mig. Han gick precis där jag hade gått. Och uj så glad han blev när han hittade matte!

Tack för sömnen!

Vad är det här? Det måste vara något fel... Vaknade 08.30 efter att i stort sett sovit hela natten, inte en enda gång har jag varit uppe eller blivit väckt! Tack för det hundarna! Jag behövde verkligen sova!

Taggig

I morse stod Basta och såg konstig ut vid köksbordet, gick fram för att kolla om hon hade snott något som hon sedan hade demolerat. Men inte.. När jag tittade bort hade Basta förflyttat sig och stod och hängde mot väggen med ena framtassen i luften. Försökte kolla på tassen men hon ryckte bara undan den. Försökte få henne att gå och Basta haltade fram. Satte mig ned på golvet och Basta kröp upp i knät och verkade jätteynklig. Fick nu titta på den onda tassen och det onda orsakades av en stod ros-tagg som satt rakt in i trampdynan. Det var inte så populärt när jag tog bort taggen men sedan blev Basta så lycklig så!

Sömn vore trevligt

Att få sova ordentligt på natten vore trevligt. Men har man tre hundar som håller på och bökar runt är det inte lätt. Först höll Basta på och bjäbbade. Somnade om sedan gnällde och skällde zamba att hon ville ha nytt vatten, hon kan inte dricka det gamla i vattenskålen. Somnade om sedan var Zamba i gång igen den här gången skulle hon ut. Somnade om, zamba pep för att jag skulle lyfta upp henne i sängen. Somnade om Basta skällde och ville ut, då var klockan dock 7.30. innan det var Tristan och försökte väcka mig ett par gånger. Så här har två nätter i rad sett ut. Medan Joakim lugnt sover vidare...

Konsten att lura en hund

När jag nu på förmiddagen ville gå ut och gå med hundarna ville jag bara gå med Basta och Tristan. Att även ta med zamba blir för mycket. Att gå med tre hundar som drar åt olika håll är ingen hit. Och eftersom Zamba är gammal och skruttig fick hon stanna hemma. Frågan var bara hur jag skulle ta mig ut utan att hon märkte det. Bara genom att man klär på dig anar hon att man ska ut och gå. Så jag smög in med kläderna på badrummet sedan stängde jag ute Basta  och Tristan (som redan var ute). Smög mig sedan ut med B & T:s koppel. Häpp! Zamba märkte ingenting.

Under skogsprommisen har vi ätit skogshallon, letat tryffel, skuttat upp och ned på stubbar samt ätit blåbär. Tristan var helt blå om läpparna och i munnen. Det är tur att han är brunskimmel för han lade sig ned i blåbärsriset och låg sedan där och tuggade i sig massa smaskiga blåbär.   

Headbanga lugnt!

I går kväll skickade jag ett sms till Joakim att han skulle headbanga lugnt! Han skulle nämligen på Metallicakonserten. På expressen.se kan man se bilder från konserten, bilder  på en massa svettiga hårdrockare. Och jag fnissar för mig själv vid tanken på Joakim i sin Hugo Bosskostym bland en massa svettiga hårdrockare....
Nu är det inte så att Joakim gillar Metallica utan han är bara med som sällskap åt sin far. 

Vinbärslagotto

I mamma och pappas trädgård finns inga vinbärssnäckor utan vinbärslagotto!

       
Tristan dyker in i          mmm smaskigt säger Tristan 
Vinbärsbuskarna          
              
           
Basta tuggar i sig

Bastas födelsedag

I går fyllde Basta 2 år. Mamma och pappa hade köpt tårta. När vi hade ätit fick hundarna varsin bit.

 
Födelsedagsvovven sitter fint i väntan på tårta


Tårtan tog slut rätt fort.

Allmänt tugg

Nu har mams och paps begett sig ned mot tyskland för helgen. På söndag är de åter. Jag har lagt in en beställning av vitt och rött vin, jägermeister samt vit toblerone. Får se om jag kommer på något mer som jag vill ha. Joakim är mest intresserad av öl, Franziskaner Hefe-Weissbier närmare bestämt. 
Tjejerna (dvs. Basta och Zamba), jag och Tristan har hela huset för oss själva hela helgen. Jag hoppas på lite sol så att jag kan sola lite, men det kan jag nog glömma... Med lite tur övertygar jag Joakim att han ska komma hit, att han lika gärna kan skriva på sin uppsats här. Min uppsatts orkar jag inte ens tänka på...  

Jag har försökt jaga rätt på en massa gamla kompisar i örebro, men det är knappt någon som är hemma. En del är på semester utomlands, en del är på arvikafestivalen och en del någon annanstans. Martin är hemma, men sjuk. Så Martin! Se till att bli frisk så att vi kan hänga.. Har i alla fall lyckats jaga rätt på Maria och Daniel som jag ska träffa för att fika/äta lunch klockan 14. Därefter ska jag till frisören. 
Under dessa dagar kan jag även åka hem till familjen "Hobbelberg" för att få lite sällskap, där kan jag leka med barnen. Det var jättelänge sedan jag träffade Malthe och Wincent. Tequila löper så Tristan får vara hemma. Men vem vet; lagotto och Rottisvalpar kanske skulle bli jättesöta ;P

Kanon Canon

Efter gotlandsutställningarna gnällde både Joakim och jag på min/vår digitalkamera. Den tar inge vidare bilder, har haft den i ungefär 3-4 år och även om det är 5 megapix (vilket jag upplevde som rätt många när jag köpte den) har jag aldrig varit riktigt nöjd med den.. Därmed började vi prata om, om vi skulle köpa en riktig digital systemkamera. Började spana runt lite och fastnade några sekunder för en Canon Eos 400D som kostar runt 7000. Och när det gäller att köpa prylar är det pappa jag ska prata med... Pappa började istället prata om sin gamla Canon Eos 300D (han har en 400D nu) som han sålde till en kompis som knappt har använt kameran och nu skulle kompisen sälja kameran. pratade även med min bror som har en 300D och han är jättenöjd med sin kamera. Därmed köpte vi kameran av pappas kompis, för en billig penning. Jag är så nöjd, kameran tar jättebra bilder. Pappa som är "lite" prylgalen erkände även att det knappt går att se någon skillnad på bilder tagna av 300D och 400D. Har ett bra objektiv gör det halva kameran. Och är man ingen mästarfotograf (vilket jag inte är) känns det inte riktigt värt att slänga ut 7000 på en kamera. Av pappa fick jag ett super objektiv (enligt min standard) som går att zooma in bra på långt håll, perfekt att ha på utställningar samt ett stativ. Nu måste Joakim följa med på fler utställningar och vara hovfotograf :D

Grejen är dock den att jag även vill ha en ny kompakt digitalkamera som man kan ta med sig på fester och när man åker på semester, då känns det nämligen inte så smidigt med en systemkamera. Men det får vi köpa en annan gång.

Likey likey!

Jag gillar verkligen min nya kamera...
Här kommer några exempel på bilder, lite skillnad på bildkvalitè mot min gamla...

              
Basta med snordroppen         Lagottomys

        
Basta och Tristan            Detta kunde ha bilvit en bra bild om det inte vore för Basta


Tristan och Basta
 

Mums sa Tristan

Under morgonprommisen i skogen har Tristan smaskat i sig både skogshallon och blåbär.
Smaskigt sa Trisse!

On the countryside.

Nu är Tristan och jag på landet hos mams och papps. Vi har ätit god mat och god födelsedagstårta. Grattis på 2-årsdagen Basta! Har även prövat min nya kamera. Men nu är jag så trött att jag inte orkar blogga mer.
Det kommer mera i morgon..

Sol! Hurra

Ser man på! I dag skiner solen och naturligtvis ska jag jobba bara därför att... Jobbar till 15 därefter ska jag hem för att rasta Tristan sedan packa efter det packar Tristan och jag in oss i bilen och far mot mamma och pappa.
hundvakter ska vi vara. Uj vad vi ska vakta på Basta och Zamba. Men att sitta ensam tills på söndag med endast 3 hundar som sällskap är inte så skoj!
Nu: prommis 

Ikea igen

Nu på förmiddagen återvände jag till ikea för att återigen plocka på mig de sakerna vi skulle ha handlat i lördags. Spanade efter pucko-kärringen i kassorna, men hon var inte där. Vilket var synd för då hade jag valt hennes kassa....


Födelsedag

I morgon fyller Basta 2 år. Undra om hon bjuder på tårta?

Lagottomys

Nu på eftermiddagen var jag i väg och köpte mig ett par pockets att läsa, på sommaren slukar jag böcker. Så den senaste timmen har spenderats i soffan läsandes en bok. Under tiden har Tristan legat på rygg mellan mina ben men sitt huvud på min mage. Han har snarkat nöjt och drömt något spännande, det stundtals ryckte i tassarna och i läpparna på honom. Det är väldigt underhållande att titta på en hund som drömmer.  
Min lilla mysgotto

Planer inför tabberaset i västerås

Vid Avesta utställningen hade vi det stora tabberaset i Avesta. La Famiglia hade bakat kakor, bullar, sockerkaka m.m, jag hade bakat pestobullar, mamma hade med sig kaffe. Vi hade det väldans trevligt och gott! Det bestämdes att vi ska satsa på det blir ett stor tabberas i Västerås nästa helg. den här gången satsar vi på minst sju sorters kakor, och eftersom det är svårt att ta med sig gräddtårta till hundutställning. Ska jag göra en kladdkaka att ta med, vad röstar ni på? en vanlig "upphottad" kladdkaka eller en vitchokladkladdkaka? Jag ska även baka muffins samt att jag nog vill slänga i hop några småkakor. Har jag sagt att jag älskar att baka men att jag aldrig bakar hemma för då äter jag bara upp altt och blir tjock. La Famiglia ska baka bullar samt småkakor.
Den här gången hoppas jag/vi att det blir fler fikadeltagare (än förra gången), dvs att Mia och Helena vill deltaga och ha det trevligt! Är det någon mer så är det bara att hojta till.
Jag hoppas på att det inte är för trångt runt ringen utan att vi alla( dvs. Basta, Trisse, Ia, Salma och Toscas flockar) kan kampera på ett och samma ställe. vore inte det trevligt så säg?! 
Ia, salma och Toscas flock, ni kan väl breda ut er ordentligt runt ringen, så att jag och mamma får plats, gärna med vårt tält. Vi har som sagt alltid en tendens att komma sent!

Frågan är även om Tabberaset i Västerås ska ske på lördagen eller söndagen? eller kanske båda dagarna?


Vill man bli fin får man lida pin!

Djurplågeri menar Tristan..

Nu är Tristans päls bearbeta, har fått bort de flesta tovor. Trisse är även bada, att bli duschad tillhör inte hans favorit sysselsättning. Under duschningen fick jag en blick av Tristan som sade: hur kan du göra så här mot mig.. Försökte febrilt få hunden att skaka på sig inne i duschen, men icke. Valde istället att bära ut honom på balkongen så fick han skaka av sig det värsta där ute. Sedan har han skakat sig hundra gånger här inne... Sedan duschen för en timme sedan har Tristan sprungit runt och försöker bädda med allt han hittar; i vår säng, i sofforna, fårskinnsfällen, biabädden, mattor. Stolle!


Då jag inget trimbord har, får vi husera på matbordet.


En inte helt överlycklig Tristan

Lugg eller ej.

Under många år hade jag rött hår i alla möjliga nyanser; mörkrött, röd/svart, mörkrött med vita slingor (extensions), jordgubbsrött. Favoriten var den jordgubbsröda färgen men när vi flyttade till Uppsala ville inte riktigt den röda färgen fastna längre :P Och tillslut gav jag upp och blev blond...

Som jag skrev i inlägget innan försöker jag spara ut luggen så som jag hade på bilden nedan, men den vill bara inte växa. 
 

När jag klippte lugg såg jag ut så här. Fast nu vill jag nog i så fall ha aningen längre lugg..Jag har några dagar på mig att fundera....
Whut to do?


Pälsvård/hårvård

Tristan vet inte om det än men i dag ska vi reda ut päls, han har lite tovor här och var samt att pälsen på låren är som filtkakor. Därefter blir det bad med schamponering. Gud så glad Tristan kommer att bli!
På torsdag är den min tur (jag har dock inga tovor) då ska jag till min frisör i Örebro för att göra det vanliga; ta bort det gröna (damn you, uppsalavatten), färga utväxten samt ta lite på topparna. Funderar på om jag ska klippa lugg igen... Försöker spara ut luggen, men det känns som om den inte växer något. Kan ha lite längre lugg som jag kan sätta upp. Ah vi får se...

Tristan behöver också klippas, detta inför Västerås nästa helg, måste nog boka tid hos hans frisör också ;) 


Återigen måndag.

Vaknade tidigt i morse av att Tristan bökade, ett två tre och så låg han i sängen på min rygg. Somnade om, vaknade till när Joakim gick upp och märkte att Tristan var kvar i sängen (dock inte på min rygg) och hade ingen som helst plan på att gå upp. Tillslut fick Joakim ut honom, när joakim sedan skulle åka till jobbet släppte han in Tristan i sovrummet igen och Tristan intog sin rätta plats på kortsidan av sängen, på kuddarna.... Somnade om en stund till, därefter blev det lite morgongos. Därefter en prommis i regnet. Tristan har spanat på får. Samt att han blev väldigt fascinerad av ett tiotal grisar som var på väg ut ur stian och som skulle få mat, uj vad de lät och uj vad Tristan glodde. Han stod i flera minuter och tittade på dem, sedan såg han på mig med en blick som undrade: vad i hela havet var det där?  

Dogblogg 8/7

*vift vift* Tristan här, det var ett tag sedan jag skrev något här. Tänkte bara berätta att häromdagen hände en jätteläskig grej. Eller rättare sagt jag såg en läskig grej... Matte låg i en av sofforna och läste en bok varpå jag blev lite mattesugen och närmade mig soffan för att gossa. fick jag syn på något läskigt på golvet, någon svart klump. Som den listiga lagotton jag är smööög jag sakta fram mot klumpen, stannade då och då för att spana från olika håll och kanter på den. Smög sedan vidare och när jag smygit ända fram bet jag snabbt i den svarta klumpen. Varpå matte blev sur för att jag släckte lampan, tydligen var det någon grej till lampan som man tänder och släcker med. Matte påstod att grejen inte alls är farlig. Men jag, jag vet nog.... Det ingen annan ser, det ser jag.

Seg

Jösses vad segt det var att gå upp i morse när klockan ringde 05.40. Tristan kom upp först 06.15. Det brukar aldrig vara några problem att få med honom ut på promenad, men i morse fick jag nästan dra ut honom.
Hela dagen på jobbet har varit seg, känns som om klockan gått en minut fram och sedan två minuter bakåt. Likadant var det i går på jobbet, i vanliga fall brukar helgpassen vara säga swosh!
Nu är jag i alla fall hemma och Tristan är mattesugen. vet inte vad det är med honom men både i går och i dag när jag kom hem från jobbet har han varit som ett plåster på mig, ska ligga i knä och gossa. Mattegrisen Tristan! 

I går kväll hyrde Joakim och jag en film som vi tittade på och till filmen åt vi cheese crunchers och Tristan tiggde som en liten gnu. När man äter ostbågar blir fingrarna fulla med ostbågs-bös så Joakim torkade av sina fingrar på mina byxor samt filten som låg i mitt knä varpå Tristan helt febrilt började slicka och slicka och slicka där Joakim hade torkat av fingrarna. Jättegott sa Tristan.
Sedan lekte Tristan leken: undra hur lång en lagotto kan bli, detta för att försöka komma åt ostbågarna.Svaret är att den lagotto kan bli jäkligt lång.. men inte tillräckligt lång för att nå ostbågarna.

Nu ska jag bygga saffranspannkaka

Jefla ikea.

I dag har jag jobbat 8-14.30 därav inga blogginlägg. När jag slutade åkte jag hem för att hämta upp Joakim och Tristan för att sedan åka till Ikea. Tristan fick dock sitta kvar i bilen, av någon anledning får man inte ha med sig hundar in.
Anledningen till vårt besök på ikea var att vi skulle inhandla två par hjul som skall fästas under en tvbänk detta åt svärmor och svärfar. Svärmor och svärfar köpte tidigare i våras när de var här i uppsala en soffa som fraktades till Gotland. i och med detta fick de 500 kronor att handla för en annan gång inom 3 månader. 17/7 har det gått tre månader. Joakim och jag fick dessa 500 att handla för, vi plockade på oss diverse saker; sängkläder, brödkorg, kökshandukar, batterier, glödlampor, matlådor mm. Allt som allt blev det cirka 500. På vår bana genom ikea frågade vi en personal hur det funkade med den där lappen (fraktsedeln), de sa att det var bara att visa upp fraktsedeln i kassan. När vi kom till kassan slängde vi upp alla våra saker på bandet då expediten började gaffla om att hon bara tog kort och att hon inte hade några kontanter, hon verkade tycka att vi skulle ställa oss i en annan kö. Vi försökte förklara att vi inte skulle betala med kontanter och att vi inga kontanter ville ha, utan vi hade vår lapp. Kärringen tittade på lappen och påstod att den inte gällde bla bla bla. Samt att vi skulle ha något kort till (som svärföräldrarna aldrig har fått) samt att hon ifrågasatte varför vi inte hade kommit tidigare. Vi påpekade att vi hade frågat en annan personal som sa att det bara var att visa lappen. Efter många om och men ringde hon och frågade någon som då sa att fraktsedeln visst gäller. Då kom kärringen på att det inte står någonstans om det är betalt eller inte (och vi hade inget kvitto). Därför kunde hon inte ta emot den, försökte få henne att ringa upp den hon pratat med igen, men det vägrade hon.  Vi försökte även förklara att när man kör ut något då brukar man ha betalt först, man brukar få en fraktsedel efter att man har tagit emot något.... Kärringen hänvisade oss till kundtjänst så vi lämnade alla våra saker på bandet och gick... (inte så glada)
I kundtjänst stod en jättetrevlig tjej som utan att bråka satte in 500 kronor på ett kort som vi kan använda till och med 2007-12-31. Medan vi väntade på vår tur i kundtjänstkön, läste jag i papprena där set stod att vid leverenas till en ö (tada! Gotland är en ö) så måste betalning ske i förväg. Därmed kan man ju ha antagit att det var betalt.
Efter vi hade varit vid kundtjänsten fick jag lust att gå tillbaka till kärringen och känga upp den jävla fraktsedeln där solen inte skiner....

Den där Tristan...

För någon timma sedan frågade jag Tristan om vi skulle gå ut och gå en sväng. Jaa sa Tristan och studsade ut i hallen. Jag gick efter medan jag tog på mig skor försvann Tristan och när jag kollade vart han var stod han i köket med tassarna på köksbänken och suktade efter kycklingfiléerna som låg framme för att tina...

Ute på prommisen mötte vi en tjej som kom ut från ett hus, hon frågade om hon fick hälsa innan jag hann säga att det får Tristan avgöra hade han rusat fram och börjat gossa med tjejen. Tjejen som väntade på en kompis satte sig ned på huk med sin kaffekopp i handen. Jag såg att Tristan tänkte: mmm en mugg med något i, den slickar jag på och innan jag hann säga något eller rycka undan honom hade Tristan slickat på tjejens kopp samt dykt i koppen. Vilket resulterade i att han förmodligen brände tungan. Ojdå sa jag och tänkte att nu vill väll inte hon dricka sitt kaffe, men tjejen bara asgarvade och sörplade vidare på sitt kaffe. Tristan såg mest sur ut och tyckte inte att den där tjejen var så värst spännande längre. Påpekade dock för Tristan att han minsan får skylla sig själv, det var ingen som tvingade honom att stoppa tungan i kaffet.  

Skulle kunna tro att det åskar ute men det är bara Tristan som snarkar!

Saffranspannkaka

När man är på gotland bör man äta saffranspannkaka, i år blev det dock ingen sådan. Lådan med lite godsaker i som vi fick för inteckningspriserna innehöll salmbärssylt. Därmed måste jag (imorgon) bygga min egen saffranspannkaka
Saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde är verkligen hur gott som helst.

Freitag

Och så var det fredag igen, åter igen.. var tar veckorna vägen? Och inte har jag fått något vettigt gjort denna vecka. Nya tag nästa vecka... (Men det är rätt skönt att vara ledig...)
Nu ska jag sätta i en hårinpackning sedan ska det städas men först ska jag leta reda på lite bra städar-musik!

Att fastna i en bok.

När jag tidigare i dag var och handlade köpte jag en bok (sommaren är den tiden på året jag har tid att läsa böcker för skojs skull). Boken jag köpte är Isprinsessan av Camilla Läckberg. Naturligtvis fastnade jag i boken och därmed glömde jag totalt bort tiden och att jag klockan 17.00 skulle träffa mina arbetskamrater för att ta en drink och spela minigolf...

Nu spöregnar det ute så det känns som om det inte gör något att jag missar minigolfen. Tar istället en långis med prinsen när det slutar regna.

Eko i kylskåpet

Har de senaste dagarna varit medveten om att kylskåpet är rätt tomt men har dragit mig för att åka och handla. Hade tänkt storhandla i helgen, storhandling är nämligen sånt som jag inte sköter själv utan då får Joakim vara med. Men i dag när det verkligen ekade i kylskåpet tog jag mig i kragen och åkte för att storhandla själv. Vilket var ett ganska smart drag, det är garanterat färre männsikor på ica kvantum en torsdags förmiddag än lördag eller söndag eftermiddag. När handlingen var avklarad körde jag in utanför huset för att slippa bära påsarna så långt. Åkte upp med påsarna när jag sedan var på väg ned till bilen igen kom jag på att det är dumt rent sagt idiotiskt att lämna en lagotto ensam med två påsar mat som står på golvet, även om det baar är för ett par minuter. Gick därmed in lägenheten igen för att ställa upp påsarna på köksstolarna samtidigt som Tristan såg lite stött och sur ut. Skulle jag? såg han ut att tänka..  


Precis som

Michael Jackssons ansikte faller även mitt ansikte isär. I går tappade jag näsan och i dag är det pannan som sakta faller samman.

Varför har en del personer hund?

På andra sidan gatan, precis vid rastgården bor det en familj med en hund. Familjen tycks bestå utav mamma, samt tonårsson och tonårsdotter. När jag ser dem så är de alltid i rastgården med hunden. Jag har aldrig sett dem gå ut och gå med hunden. Utan de går de 10 meterna till rastgåden sedan är de där tills de går in igen. Stackars hund att aldrig få några ordentliga promenader utan bara gå runt i rastgården. Hunden är någon amstaff-liknande historia. 
När mamman är ute med hunden sitter hon på en grej i rastgården medan hunden springer runt. 
När tonårssonen är ute med hunden (i rastgården naturligtvis) kampar han ständigt med hunden, försöker få hunden att hoppa så högt den kan efter pinnar. 
För någon/några veckor sedan såg jag att dottern var med hunden i rastgården där hon sprang och jagade hunden och morrade åt den. Nästa gång jag såg dem stod hon och försökte få tag på hunden, tror ni att den ville komma? Hon stod lääänge. De senaste gångerna jag sett dem har inte hunden ens fått gå lös inne i rastgården utan de har den kopplad.. Undra vad det kan bero på? 

i går kväll när jag gick förbi band tonårsdottern fast hunden inne i rastgåden sedan gick hon in. Hunden tjöt som en stucken gris... Jag stod och väntade ett bra tag för att se om hon kom tillbaka på en gång, tillslut fortsatte jag att gå men jag hörde hunden tjuta en bra bit bort.   

Det kan inte vara roligt att vara den hunden...

Bra start på dagen.

I morse fick jag lite sovmorgon, ända till 08.00. Som jag ett antal gånger tidigare har skrivit så har Tristan en tendens att väcka mig tidigt. När Joakim gick upp sa jag åt honom att ta med Tristan ut ur sovrummet så att jag skulle få sova i fred. Helt plötsigt var Tristan jätttetrött och hade inga som helst planer på att gå ut ur sovrummet... Till slut fick Joakim med honom ut. När Joakim sedan skulle åka till jobbet släppte han in Tristan som då var lite lagom gossesugen. Han kom upp i sängen och gossade ett tag, sedan sov vi en stund till; Tristan på rygg på min arm. Så mysigt så. 
Kan dagen börja bättre än med lite lagottogos? 

80 glada lagotto och 1 sur

Är det anmälda till Lövudden. PM och ringfördelning ligger nu ute här.
Trodde att det skulle bli fler. Men 81 är inte så illa pinkat!
Med 1 sur lagotto syftar jag på min inte alltid så glada herre. ;)
Det är lite tråkigt att han alltid måste gå runt och spänna sig så på utställningar, iofs är de inte bara negativt. Det positiva är att han får en jäkla utstrålning som säger: Här kommer JAAAAG! bara så att ni vet så är jag jäkligt snygg! Hela hunden lyfter sig. Tristan bara tror att han är tuff, egentligen är han en riktig feg tönt och en riktig mattegris. 
Och han är alldeles alldeles uuunderbar!   

Hjälpsam

Vilken hjälpsam hund jag har... När jag kom hem från jobbet hade Tristan bäddat upp sängen åt mig. Påpekade dock för honom att det var lite väl tidigt att gå och lägga sig.


Tält.

I lördags regnade det rätt rejält när vi var på hundutställningen, lyckligtvis hade jag regnkläder på mig samt paraply. Men det hade varit rätt trevligt att ha ett tält att krypa in i. Hade köpt mig en neonrosa stol med parasoll som jag tänkte kunde skydda lite mot regnet, men stolen fungerade bäst som fågelbad :P
Lyckligtvis hade Magic storms Lillian och Marie en plastsäck och klädnypor att låna ut som jag kunde sätta över Tristans bur så han slapp bli blöt. Tack så mycket tjejer!
Joakims föräldrar gav sig ut på tältjakt hos diverse säljare på utställningen, men ingen hade tält att sälja. Hade de haft tält till salu hade de nog kunnat sälja rätt många...Senare på eftermiddagen begav sig svärmor, Joakim och jag oss ut på tältjakt i Visby men det fanns inga passande tält att inhandla... Men på söndagen sken solen så då behövdes inget tält mot regnet, men vi skulle kanske ha haft ett mot solen. Huden i min panna känns som den är ett par storlekar för liten!  

Mamma och jag har tidigare pratat om, om vi ska köpa oss ett utställningstält men det har inte blivit mer än prat förs i går då mamma beställde ett från Royal canins hemsida. Det väger inte så mycket och verkar enkelt att sätta upp. Mamma har även beställt två matchande stolar, en till sig och en till Basta (påstår hon). Men ska inte jag få sitta? Eller ska jag ta med mig chockrosa stol? Tror iofs att den skär sig mot det orangeatältet! Om jag är snäll kanske jag kan få låna Bastas stol? Iofs har jag sällan ro att sitta ned när vi är på utställning. 

Nu när mamma och jag snart har ett tält får regna hur mycket det vill på utställningarna... (fast helst inte alls). Problemet är dock att jag anar att vi aldrig kommer få plats med vårt tält då vi har en tendens att ALLTID komma i sista sekund till utställningar. Förstår inte hur vi lyckas med det... Vi kanske borde se till att Ia:s flock åker på fler utställningar (och samma utställningar som oss) så kan vi lämna vårt tält till dem så kan de sätta upp det, de verkar alltid vara i god tid.

Färdig skrubbat

Nu har jag städat färdigt köket vilket har resulterat i torra händer och utebliven lunch. Känns lite för sent att äta lunch nu, får äta en tidig middag istället.

Infall

Ibland får jag infall att göra saker. I dag fick jag ett städinfall och därmed började jag städa ur köksskåpen och lådorna. Har nu kommit halvvägs, ska dricka lite vatten, sedan fortsätta städa.

Kanske en ny kamera?

Om man tittar på bilderna nedan kan man konstatera att min kamera inte är den bästa, den börjar få ett par år på nacken. Har aldrig varit riktigt nöjd med den. För någon månad sedan funderade jag på att köpa en ny kamera men funderingarna ledde till en ny mobiltelefon istället. Nu har jag nya funderingar på en ny kamera. Men frågan är om jag/vi ska satsa på en riktig systemkamera istället? Joakim verkar också vara inne på det spåret och då måste han följa med på fler utställningar för att fota! :D
Vi får spana runt lite...

Bränd

Jaha! Då har min ledighet börjat (jobbar dock i morgon) och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. I dag är det strålande väder och det hade varit perfekt att åka ut till Fjällnora hundbad med Tristan så att han får bada (och jag). Problemet är att jag brände mig i ansiktet i söndags så att hänga i solen känns inte så aktuellt just nu. Något som jag verkligen borde syssla med är uppsatsen....

Några bilder från Gotlandsutställningarna

image72
Championhanarna

image64
i väntan på bedömning

image65
Rantar runt i ringen

image66
Tristan gäspar och väntar på sin rosett

image67
Segerpuss

BIM och BIR

image61
Lördagen 30/6. Domare: Luis Catalan
BIR: Gleska Sweet Spot
BIM: Hesidos Pascal Di Fiocco

image62
Söndagen 1/7 Domare: Henric Fryckstrand
BIR: Hesidos Pascal Di Fiocco
BIM: Cobby´s Cirena

Mitt lilla mufflonfår

är jättetrött i dag. Han har hela förmiddagen legat vid mina fötter och snarkat. När Maria och jag bestämde oss för tat åka i väg och äta lunch behagade Tristan vakna. Därmed fick han följa med ut till Ulva kvarn där vi åt lunch. Sedan satt vi oss och diskuterade vår uppsats medan Tristan låg i skuggan av vår bänk och spanade på folk. 
Nu har han intagit den sedvanliga platsen vid mina fötter.

Nu ska jag mixtra lite med foton från helgen. 

Hemma och trött

I går kväll tog vi båten till fastlandet. Hem kom vi först efter 01.00. Det var naturligtvis stop i stockholm och som vanligt kröp det fram på nynäsvägen. I dag är jag jättetrött efter att ha sovit cirka 4 h, känns ungefär som om jag är bakfull :P

Nu ska jag gå ut med prinsen, sedan packa upp, tvätta och fixa. Och vid 09.30 kommer Maria för att hålla på med uppsatsen. men mest av allt vill jag bara sova.   
I dag måste jag anmäla till raduno och ransäter.

BIR BIR BIR BIR

I dag smällde det igen! Denna gång ännu högre. Vann champion- och bästahanklassen. Bästa tik blev Cobbys Cirena "Våfflan". Alltså stod Tristan mot henne i BIR/BIM, tänkte att det är inte fel med att bli BIM i dag igen men sedan fick jag en röd och gul rosett i min hand. Behöver jag säga att jag blev ännu mer överlycklig? Impulskramade till och med domaren..

När vi sedan skulle ställa upp hundarna för att fota började Tristan helt plötsligt att gruffa och uffa mot Våfflan. Han är så tråkig när han håller på så. Domaren trodde att det var honom han gruffade på, men jag förklarade att han blir osäker och stressad för att jag är det och då kan han gruffa lite med andra hundar. Vi stannade kvar till gruppen där samma domare dömde men vi placerade oss inte, men det var roligt att bara vara med i gruppen. :D  

Domare var: Henric Fryckstrand
Kritik: Fin champion som är en glädje att se i stående och gående. Bra huvud. utmärkt hals, front korrekt. substans och rygg. fina vinklar. Förtjänstfulla rörelser. korrekt päls.
Vi fick även en fin vit Cacib-rosett. :D

För våra inteckningskort valde vi en fin låda med salmbärssylt, gotländsk senap samt morotsmarmelad.

Vilken helg det varit! Med en massa trevliga lagottomänniskor!

RSS 2.0