Lagottotjuv del II

Återigen har Tristan varit och snott den omtalade godispåsen, som dock inte har godis i sig därmed är den fortfarande hel. Den låg "som vanligt" under soffbordet, aka Tristans rövarkula. Påsen var ut&in men den var i alla fall hel.

Nu har påsen förflyttats ett plan upp i bokhyllan..


Jobbe?

I dag har Maria och jag försökt återskapa delar av det som försvann i går, men jag kan inte direkt säga att det blev lika bra den här gången. Till lunch tröståt vi Mcdonalds mat. När det var dags för mig att jobba tog Maria med sig Tristan på en långis. På jobbet var det rätt lugnt. Har dock lite svårt att ställa in mig på att det är sommarjobb som gäller nu. Jag gillar att jobba, längtar tills att jag är klar med utbidlningen och får jobba på riktigt. Det jag inte gillar är att ha en c-uppsats flåsandes i nacken. När man pluggar är man aldrig ledig har man alltid något som man måste/borde/ska göra. När man jobbar så är man i alla fall ledig när man är ledig. 

Tristan tycks tycka att det är sovdags nu, han har redan gått och lagt sig i sin Biabed. I morgon är det upp 05.30 som gäller :P Jobbar ett jättelångt pass men har en timmes rast då jag åker hem för att gå ut med Tristan.

Joakim har vi inte sett röken av i dag, eller vi hann säga god morgon och hej då (i samma andetag) i morse. I kväll har de firmafest på jobbet, så han blir nog sen...   

Lagottotröst

Tristan kände nog på sig att jag hängde läpp över uppsatsen i går kväll, för när jag gick och lade mig kom han och var jättegossig. I morse gick vi en prommis för att sedan avsluta med lite lösspringande inne på baseballplanen. Där hittade Tristan en tom kesoburk som han sprang för att hämta och lade den sedan vid mina fötter, han tittade glatt på mig och såg ut att tänka: här matte, blir du glad nu när du får en fin burk av mig?

Strax kommer Maria, då är det bara att skriva om det vi skrev i går... vad det nu var vi skrev.  

Skjut mig.

Vi har lyckats med det omöjliga. I dag har aldrig hänt. Allt vi arbetat med i dag finns inte.. Inte ett spår av det finns.. enligt datorn var det sista som gjordes att Maria sparade ned arbetet på sin dator 09.48. Att vi sedan satt och skrev till 15.30 och sparade efter varje jävla mening finns inte ett spår av. Marias man har de senaste timmarna letat igenom hela jävla datorn, inte ett spår finns av vårt uppdaterade dokument. Hur kan det här hända? Igen? precis samma sak har hänt en annan gång också...
Jag hatar Word, Jag hatar Windows, Jag hatar BIll Gates. Fugging jäkla Bill Gates ska fan i mig få skriva klart min uppsats.
 
Att lyckas med det omöjliga.. Borde kanske köpa en lott eller spela på trav...
Har gått från förbannad, till ledsen, till att jag skrattar åt det. Nu är jag tillbaka på ledsen. Det tar så mycket energi att behöva göra om allting.

Lika bra att gå och lägga sig och låtsas som om i dag aldrig hänt...

Nästa gång jag åker hem till Maria ska jag ta med mig min shiny shiny slägga som jag har i bilen. Tack pappa för släggan, äntligen har jag hittat något att använda den till....

Harakiri!

Nog.

Just nu skulle jag behöva en STOR jävla FET CHOKLADKAKA att tröstäta på!

GAHHHHHHHHHHH!!

Jag får paniiiiik!
I dag skrev jag och Maria klart resultatdelen (kommer säkert få ändra/rätta lite men men) samt att vi skrev in i sökmatrisen, metodavsnittet samt tidigare forskning. Innan jag åkte hem bad jag Maria att maila arbetet till mig eftersom vi ska sitta här i morgon. Nu precis när jag skulle spara ner det nya arbetet, upptäckte jag att det var gårdagens, inte det vi skrev i dag. Det vi skrev i dag FINNS INTE! När jag upptäckte det fick jag hjärtstillestånd i 2 sekunder samt en flashback av att det har försvunnit saker vi skrivit tidigare.  Jag hoppas jag hoppas jag hopppas att maria bara att skickat fel fil till mig. Vi har sparat hundra JÄVLA gånger. det får eller kan fan inte försvinna mer nu, då börjar jag gråta. Skrik och panik. Ringde hem till Maria, hon var inte hemma och hennes mobil är avstängd för att hon ska skaffa en ny, den fick hon i dag men den har hon inte fått i gång och så jag har inte hennes nummer så jag kan inte få tag på henne... Hoppas att hon kommer hem snart och inser att hon MÅSTE ringa mig på en gång...

En sobril tack! 10 mg!


Lagottotjuv

Jag skrev här om dagen om att Tristan slaktat min "godispåse" I går inhandlade jag en ny. I dag när jag kom hem låg den nya på golvet. Där hade jag inte lagt den, utan den låg i bokhyllan sist jag såg den. Han hade varit och snott den IGEN, men den här gångern fanns inget godis i, därmed är den fortfarande hel... lade den på samma ställe i bokhyllan igen och nu i kväll satt jag i soffan, Tristan kom upp och gossade lite. Efter ett tag går han bort till bokhyllan där påsen ligger, ställer sig på armstödet och sträcker sig efter påsen... Luktar lite.. häpp inget godis i den nu heller såg Tristan ut att tänka. 
Jag harklade mig och frågade vad han pysslade med, varpå han försöker se jätteoskyldig ut...
 

Nej tack!

I morse ringde de från jobbet och undrade om jag kan jobba i kväll. Tackade nej. Har tackat nej till en del turer den här månaden, vilket iofs betyder liten lön att leva på i juli men jag får leva på mina sparade pengar. Det är skönt att vara ledig på kvällarna. Känner att jag har jobbat lite för mycket under våren, eller i alla fall under de senaste 2 månaderna. Har jobbat nästan bara kvällar ca 80-90 h i månaden plus heltidsuppsatsskrivande. Det har varit rätt tufft, känner mig rätt trött nu. I morgon kväll börjar mitt heltidssommarjobb så då är ledigheten över... och när jag är ledig från jobbet ska uppsatsen skrivas klart. 

Smittsamt humör?

Morgonens promenad var frid och fröjd, jag var på gott och humör och Tristan likaså. Han brydde sig inte ens om hundarna vi mötte i dag (Ok han urrade lite åt curly coated retrivern Chili som luktade honom i rumpan när vi var på väg att gå från dem). Och en söt liten tik som vi träffade ville han pussas med. Kan det vara så att mitt dåliga humör smittade av sig på honom i går?

Nu sover prinsen och jag ska bege mig till Maria för dagens pluggsession.

Där ser man...

I torsdags kväll gick jag och Tristan ut ganska sent, hade tänkt att bara gå en liten sväng men det blev en ordentlig promenad då det var så skönt ute. När vi nästan var hemma igen, gick vi förbi ett av husen vid Gränby backe, då kom det en kvinna ut och frågade vad det var för ras. Vi stod och pratade en bra stund om det mesta. Hon var hur trevlig som helst. Hon och hennes dotter var sugna på en portugisisk vattenhund, då de brukade vara hundvakt åt en sådan. Men nu fastnade kvinnan för Tristan, jag berättade lite om rasen. Tipsade henne om att gå in på Hesiodos hemsida. Kvinnan frågade om kenneln hade några valpar, berättade att det kommer små sötnosar i sommar. Har sett att det går hundar inne på kvinnans tomt, en vorsteh och en Weimaraner. Hundarna tillhör tydligen tjejen som hyr hennes gårdshus. Har mött de där hundarna ett par gånger, de går alltid lös och är äckligt lydiga. Tydligen tränar tjejen lydnad med dem. Tjejen är densamma som har Uppsala brukshundscenter. Efter lite mer tugg berättade jag att jag pluggar till syrra och ska ut på min sista praktik i höst och då har jag tänkt försöka hitta en dagmatte åt Tristan 4 dagar i veckan i och med restiden blir dagarna långa. Kvinnan sa att det kanske är något för henne och hennes dotter. Hon jobbar natt som barnmorska två nätter i veckan. Resten av tiden är hon ledig och hemma, hon föreslog att hon skulle kunna gå en långpromenad med Tristan innan hon går och lägger sig på morgonen. Låter ju strålande tycker jag! De bor på andra sidan gatan och har en trädgård. Kan det bli mer perfekt? Hennes tonårsdotter älskar hundar och brukar tydligen träna lydnad med Vorstehn och weimaranern. Hon får gärna träna med Tristan om det blir aktuellt.
Det är helt klart intressant, (bättre än ett hunddagis)... Går förbi dem dagligen så vi ska prata mer någon annan dag.    

Hunddagis har jag funderat på men i och med att jag kommer åka tidigt på morgonen, lär eventuella hunddagis inte vara öppna och Joakim har ingen möjlighet (körkortslös samt att jag lär ha bilen) att lämna Tristan på något dagis.

I dag såg jag en lapp på Uppsala brukshundscenter om Dog walking service som finns här i Uppsala vilket kan vara ett alternativ om inte annat. Annars har jag Maria som ibland kan komma och gå ut med honom, eller grannen.  Vem vet Tristan kanske kan följa med på praktiken. Kanske inte inom primärvården eller psyk men vid geriatrikplaceringen.. Ah det löser sig alltid.. .
Har försökt söka dispens för att få göra praktik i uppsala, så att dagarna inte blir så långa samt att jag kan åka hem på lunchen och gå ut med Trisse, men det gick inte surskolan med på. Uj uj vad jag kommer ta ut studietid i höst för att åka hem tidigare....  för att plugga naturligtvis!

Vi får se vad som händer.. Har funderat en hel del på hur det ska bli i höst... men det lär lösa sig i alla fall, har en del alternativ nu. så det kommer nog bli så bra så :D

Tomtar på loftet!

På eftermiddagen skulle Maria och träffa en kompis som precis blivit opererad och skulle innan det ned på stan. Praktiskt tänkte jag, då kan jag åka med ned för att lämna tillbaka en bok åt Joakim samt hämta hans jacka hos skräddaren (host harkel!, skulle ha hämtat den för en månad sedan). Tristan ville åka Kia picanto så han fick följa med (tur för honom att Maria inte körde deras nya volvo, då hade han inte fått följa med). först åkte vi till brukshundscenter för att Maria skulle köpa kattmat, naturligtvis kom jag inte ut därifrån tomhänt. Var bara tvungen att köpa en ny vattenskål, en kam, en karda med roterande piggar samt en ny godispåse (eftersom Tristan slaktade den andra i går. Påpekade för Tristan att det kommer dras från hans veckopeng ;) ). Begav oss sedan ned på stan för att uträtta våra ärenden. Sedan släppte Maria av oss i hooden (Gränby) så att Tristan och jag kunde promenera en sväng hem. Tog en liten omväg för att vi skulle få gå en liten bit extra, möter en tant som bär på en påse. En JÄTTELÄSKIG påse, tyckte Tristan och var tvungen att urra och skälla på den, tanten såg först livrädd ut, men började sedan skratta när jag förklarade att det är påsen han skäller på. Någon som har tomtar på loftet måntro? 

Ej en bra start på dagen

Började dagen med dödshuvudvärk och dödsdåligt humör. Tänkte att en promenad gör det hela bättre.. men icke... Tristan och jag mötte "mongot med hundarna", varpå Tristan blev skogstokig  (vilket jag förstår eftersom de har attackerat honom tidigare) och skäller & har sig. Blir lite mer sur än vad jag redan är. Går vidare, möter fulpudeln och den andra hunden som vi möter varje dag, Tristan brukar inte bry sig om dem, de brukar skälla och morra på honom, men i dag fick Tristan ännu ett tokryck och jag blir ännu mer förbannad. Resten av promenaden gick Tristan så fint fot vid min sida. Konstigt att man ska behöva bli så jäkla förbannad för att han ska gå fint, i vanliga fall har han en liiiten tendens till att dra. Resten av förmiddagen höll sig Tristan på behörigt avstånd från mig, han märkte att jag var "lite lätt" sur på honom. Han försökte ett par gånger komma och fjäska. Men det kom han inte långt med. Efter lunch ropade jag på honom och gossade lite med honom, uj så glad han blev då.

Jordens knäppaste hund

Kom precis hem efter en prommis med prinsen (hmm känns som om de flesta av mina blogginlägg börjar så). Vi gick på trottoaren längs en gata när min mobil ringde, gick därför saktare och hade inte riktig koll på vad Tristan gjorde. När jag lagt på och kollade på Tristan så gick han och drog sig mot husväggen och riktigt kliade sig mot väggen. Han såg störtlarvig ut. Frågade honom vad han pysslar med varpå han tittade på mig och såg överlycklig ut, skakade på sig och skuttade sedan glatt vidare. Kläpplök (knäppgök) som min brorson Malthe skulle ha sagt!


Motor-ola

Jag har en längre tid klurat på att köpa mig en ny mobiltelefon, har funderat på ett antal olika telefoner men det är ingen som jag riktigt fastnat för. och har jag fastnat för någon har den varit snordyr, och jag har ingen större lust att slänga några större summor på en telefon. Men nu har pappsi beställt en motor-ola motokrzr k1 åt mig. Jag har varit och klämt på den och den är rätt söt. Om söt är något man ska tänka på när man köper telefon... någon som har några bra eller dåliga erfarenheter av motorola? (vill helst höra bra, fast det är väl de dåliga man kommer i håg). Min samsung ska jag gömma någonstans där solen inte lyser... Batteriet i den telefonen är så dålig och har varit det sedan jag köpte den... Nu hoppas jag på motorola.  

Tjuv

När jag nu på eftermiddagen kom hem efter att ha varit hos Maria hela dagen tog jag på en gång med mig Tristan ut på prommis. När vi kom hem igen och jag kom in ordentligt i lägenheten fick jag syn på något under vardagsrumsbordet. Min "godispåse", en sådan där påse man har hundgodis i som man kan sätta fast i hällorna på byxorna och som går att dra igen för att inget godis ska åka ur, den låg på golvet under bordet.. hmm tänkte jag... sist jag såg den låg den i bokhyllan. Hur i hela havet har Tristan kommit åt den? Har han flygit? Han måste ha gått upp i soffan och ställt sig på armstödet för att nå den.  Påsen var tom på innehåll (skräll), samt ut och in och snöret som den var ihopdragen med var avbitet. 

Vad ska man säga? Man slutar aldig att förvånas..

Gotland t/r

Nu är resan till Gotland bokad. Vi åker dit den 27/6 med båten 21.05 och hem 1/7 vid 19-tiden på kvällen. Tristan får sitta kvar i bilen under resorna, han har det bäst där istället för på däck bland massa folk.
När jag kommer hem i em/kväll ska jag anmäla Tristan till hundutställningarna.

Måndagsmorgon

Det märktes verkligen att det var måndagsmorgon i morse. Ush vad trött jag var/är, jättesegt att gå upp. När jag väl var på väg upp kom Tristan upp i sängen och lade sig på rygg på min arm och sov, då kunde jag inte gå upp.
Regnet öser ned ute, grått och trist, en sådan här dag vill jag bara mysa i soffan framför en bra film eller två. Men istället ska jag hem till Maria och lägga på ett kol eller två på uppsatsen. Joakim frågade sin far för min och Marias räkning, om han skulle kunna tänka sig att rätta vår uppsats, rent grammatiskt. Naturligtvis ställer han upp på det :D (han är lärare)

I eftermiddag har Maria och jag planerat in styrketräning, men jag har så satans ont i min vänstra handled, så styrketräning känns inte så aktuellt i dag....

Nu ska jag slänga på mig kläder och bege mig. Tristan, han sover och snarkar i soffan

Morsdag

I dag är det morsdag, men eftersom jag bor 20 mil från min lilla mor har jag inte kunnat uppvakta henne på plats. I morse skickade jag istället ett fint mms till henne. Och så får hon helt eget blogginlägg tillägnat sig!

Trevlig/ Grattis på/god (vad säger man) Mors dag, mamma mu!

Dogblogg 27/5 -07

I dag är det bästa dagen på länge! För vet ni vad jag har gjort? Jag har varit och BADAT! Jag måste ha jordens bästa matte, hon är så snäll som tog med mig till sjön. Först fick jag springa i skogen och pinka bara det var underbart, sedan kom vi fram till en sjö och jag blev helt överlycklig, matte kallade mig knasig. Först hälsade jag på tre gamla människor som var där, de tyckte att jag var jättesnygg och de tittade sedan förtjust på när jag badade. Matte hade med sig min älskade tennisboll som hon kastade ut och som jag fick simma och hämta. Jätteroligt, jag blev så till mig att matte var tvungen att koppla mig ett tag för att jag skulle lugna ned mig. Sedan fick jag bada och simma igen. När vi sedan skulle åka hemåt gick vi längs sjön, jag hoppade och studsade ihopp om att få bada igen. men det fick jag inte :(  Sedan tittade jag på en massa griskultingar och killingar, lustiga små djur..  Nu är jag rätt trött, ska lägga mig ute på balkongen för att torka.  Matte tog några bilder på mig, hon påstår att jag ser ut som en utter i vattnet. Matte säger att hon ska bada med mig när det blir varmare men jag hoppas att Basta kommer och hälsar på någon gång så att hon kan följa med mig och lattja i vattnet!

/Badpojken Tristan

image34

image37

image35

Plantering

I går var jag på Plantagen och köpte nya blommor att ha på balkongen. Nu på morgonen/förmiddagen har jag planterat blommorna, vita pelargoner och blåa hänglobelia. Efter planteringen städade jag hela balkongen. Jösses vad skitigt det är där ute. Allt var helt svart, och det var inte länge sedan jag torkade av där ute sist. Kan det bero på att alla jävla grannar som har balkong runt oss röker som borstbindare...Det luktar ständigt rök i vår lägenhet. SKITKUL! Det borde vara förbjudet att röka på balkongen. Har flera gånger tänkt skriva en motion om detta till styrelsen, men det har aldrig blivit av. Nästa gång vi flyttar vill jag inte bo i närheten av rökare.

image33


Bilder från Hässleholm.

Eftersom jag är dålig på att fota med min egen kamera samt att det är svårt att ta kort på en själv så bad jag Dorota ta bilder på mig och Tristan under utställningen i Hässleholm. Bilderna är tagna på fredagen, på lördagen regnade det så jäkla mycket att det inte var lönt att fota. Här kommer några bilder, samtliga tagna av Dorota Gustafsson på Hesiodos kennel 

image27

image28

image29

Tristan är trött och väskvaktare!

Bilderna nedan är tagna vid sjön Tydingen, där vi bodde två dagar.

image31

image32

Sovmorgon

I morse fick jag en rejäl sovmorgon ända till efter 09.00. Så länge har jag inte sovit sedan gamla kungen dog... Välbehövligt. Tristan har varit uppe ett par gånger för att gossa men har sedan gått ned på golvet och sovit igen... När jag vaknade vid 09, gav jag Tristan mat, tog på mig kläder och gick sedan ut med Tristan. Hade lite för mycket kläder på mig.. Hu vad varmt och skönt det var ute :D Trisse och jag gick förbi bageriet för att köpa nybakat bröd, något vi inte gjort på ett par veckor nu då jag inte varit hemma på lördagsmornar.  

I dag ska jag försöka plugga lite, har även lovat Tristan att vi ska åka till hundbadet men har även lovat en kompis att åka till ikea. Någonting måste bort...  I morgon kommer Maria hit för att plugga, vi kanske kan ta en paus då för att åka med Tristan så att han får bada.

FossilFuel

Nu ska jag, Joakim och våra kompisar Ben and Jerry titta på film!

Dagens bilder

image23

Whiii jag fångade bollen!

image24

Titta vad jag hittade!

image25

Kom igen, matte. Kasta igen!

image26

Om jag stirrar på bollen tillräckligt länge så kanske den hoppar i väg av sig själv.

Sur-Hannah

I onsdags kväll jobbade jag samt två andra vikarier för att resten av all personal skulle till Wallmans salonger i stockholm. Detta för att fira av vår chef som slutar den 29/5. Är man timvikarie som jag var det sagt att man inte fick följa med (några måste ju vara kvar och jobba) utan det var bara för fast personal. En kille som går som timvikarie fast han går på ett schema och har så gjort sedan september fick följa med, vilket jag förstår. Medan en annan kille som går lika dant han fick inte följa med?! De som ändå går på schema tycker jag att det är ok att de fick följa med men i går fick jag höra att en tjej som går som timvikarie, hon jobbar mycket men ej på schema hon hade fått följa med (det var sagt att hon inte skulle få följa med). Detta retade upp mig något fruktansvärt, tydligen har chefen valt ut vilka som fick och inte fick följa med. I mitten av juni är det en hemlig överaskningsfest för chefen för att det är hennes sista dag (hon har semester tills dess) jag hade tänkt att vara med men nu kan de ju glömma det! 
Jag sa till de av personalen som jag jobbade med i går att jag har aldrig varit med om något ställe som är så jäkla otacksamma mot sina vikarier! Jag förstår att någon måste jobba och jag har inga problem med att vara den som är hemma och jobbar bara folk visar sin uppskattning. När jag jobbade i örebro och liknande situationer uppstod beställde de hem god mat osv till de som var tvugna att jobba, det är uppskattning och visa att man bryr sig om ALL personal. Under de fyra åren som jag jobbat extra på mitt jobb har jag en endaste gång fått någon form av uppskattning och det var en after eightask i julklapp! 

Det är synd att jag trivs så jäkla bra där förövrigt...
Fick ett litet infall i går kväll att söka något annat sommarjobb för att komma och säga att jag inte kan jobba hos dem i sommar....  

Häpp!

Nu har jag anmält Tristan till Avesta den 16/6. Har en längre tid planerat att åka på den utställningen, det vaknas ju bakade godsaker från La famiglia så tom Joakim kanske vill följa med. Lockar honom med godsaker och kaffe :D
Efter förra helgen i Hässleholm började Lotta och jag dock fundera på om Tristan skulle få vila ett tag... men samtidigt jag kände att jag inte kan låta bli att åka till Avesta, då han har fått vila i alla fall en månad. Även om det alla gånger inte går så bra på utställningarna så är det i alla fall rackarns roligt och trevligt :D

Planen är även att åka till Gotland för att hälsa på svärföräldrarna i samband med att det är två dagarsutställning, måste anmäla Trisse till de utställningarna. Vi behöver även boka båten inom en snar framtid, måste bara få reda på vilka dagarJoakim kan ta ledig runt den helgen innan vi bokar båten. Frågan är hur jag ska klara av att åka på utställning utan mamma och Lotta?   

Freitag

å så var det fredag igen... och inte vilken fredag som helst utan lönefredag :D
I dag har Tristan och jag haft lite sovmorgon, åt sedan frukost i lugn och ro därefter blev det prommis i lite mer än en timma. Maria och hennes man ska åka bort i dag (han vet inte vart än, en överaskning) så det blir inget pluggande idag. Eller jag ska plugga lite på egen hand om jag orkar. Känns som om jag behöver ha en dag då jag inte gör så mycket. Fast jag har ändå lite saker sopm står på to do listan i dag;
* städa
* tvätta
* försöka ta mig ned på stan för att hämta ut Joakims jacka (skulle ha gjort det för en månad sedan, har aldrig tiid)
* handla någon god fredagsmat

Whut the f**k

Under vår eftermiddagsprommis upptäckte jag att de håller på att ta ned stängslet till de två fårhagarna närmast vårt område! Hur kan de göra så? Varför? Var ska Tristan nu springa av sig? Iofs har vi inte varit inne i fårhagarna på ett bra tag eftersom gräset är högt och andelen fästingar är lika hög och alkisar lika så. Vi har istället hängt i rastgården och ibland inne på baseballplanen. Iofs finns ju fårhagen uppe vid 4H-gården kvar, den som Helena och Tosca rekommenderade men snart kommer de säkerligen släppa ut djuren där. 

I går spanade Tristan och jag på kossor och kalvar samt gutefår och deras lamm. Tristan trodde ett tag att han såg Basta men det var ju bara ett tjockt gutefår.. Vissa likheter finns ;) 

Nu till jobbet! :P  


Dogblogg 24/5

Om det blir fint väder i helgen har matte lovat att vi ska åka till hundbadet i Fjällnora så att jag kan bada! Det ser jag fram emot. När vi var nere i Hässleholm fanns det en finfin sjö vid campingen, jag var sååå badsugen men inte fick jag bada för taskmörtarna.... Annars är det rätt lugnt, jag sover, promenerar och håller koll på matte och Maria så att de pluggar ordentligt.

/Trisse 


Surgubbe

Är precis hemkommen från en prommis med Tristan, gick på en gemensam cykel- och gångbana, oftast går jag på höger sida men i bland på vänster. I dag gick jag på höger sida, då möter jag en gubbe som jag riktigt ser hur han siktar in sig på mig. Jag tänkte att jag byter inte sida, jag håller till höger. Var på han säger att jag inte ska gå på honom. Sedan börjar han föreläsa om att jag går på fel sida, svarar med att jag går på vilken sida jag vill (oftast går jag på gräset). Han har minsan talat med polisen och att det är lag på att man ska gå på vänster sidan, så han vet minsan hur det är... sedan talade han om det att är minsan jag som åker dit om jag blir påkörd av en cykel. Åker dit för vad då? undrar jag och skrattar. varpå han bli svinsur och talar om för mig att jag minsan inte ska bråka med honom för det är det många som gjort och han har bråkat med många bla bla bla. Föreslogjag att han inte ska vara så jäkla bitter och otrevlig och så gick jag.  

Det finns rekommendationer om att man BÖR gå på vänster sida men ingen LAG som gubben påstod. Så jag går på vilken sida jag vill och känner för, alltid retar det någon ;) Man måste ju byta sida för att variera sig.
Vägverket säger så här
Uppsalas kommun säger så här


Bjäffs

I går var Maria och jag på uppsatsseminarier, det gav inte så jättemycket...  Bara två kvar att gå på, vi har tänkt ta det nästa vecka... Den ena uppsatsen var helt ok, den andra var värdelös och när examinatorn frågade om någon av de som lyssnade hade några synpunkter fick jag ett infall att säga vad jag tyckte men jag lyckades hålla band på mig. Träffen med handledaren gav inte så mycket heller, hon hade inget nytt att komma med, vi vet vad vi ska göra samt att vi ligger efter. Fler och fler i klassen blir klara hela tiden... Skrik och panik.

Nu kommer Maria för dagens pluggsession. Det är bara att ligga i nu om vi ska bli klara till midsommar... Nästa torsdag börjar mitt sommarjobb, men förmodligen kan jag byta bort några dagar så att jag kan plugga istället. I kväll och i morgon kväll ska jag jobba, har inte alls någon lust! tackade faktiskt nej till att jobba i går kväll, vilket jag är glad för att jag är så satans trött... Har även tackat nej till att jobba på lördagkväll. DUMT gjort av mig, storhelgsob... oh well...

Ja tack!

Nu har jag hittat stället som jag vill bo på nästa gång vi flyttar! Är det någon som vill köpa detta lilla hus  åt mig?  så skulle jag bli JETEGLAD!  Ett perfekt ställe för lagottos att bo och springa på!

Inget speciellt.

I dag känns inte riktigt som en bloggdag, har inget speciellt att skriva eller någon lust att skriva.

Nu har tvättmaskinen centrifugerat klart!

tisdag

I dag efter lunch ska vi träffa vår uppsatshandledare. På förmiddagen tänke vi passa på att gå på två uppsatsseminarium. Vi måste deltaga på fyra stycken och vi har inte varit på några än så i dag verkar som en bra dag att gå. Även om det känns som om vi borde koncentrera oss på vår egen uppsats


Sushi

I kväll blev det sushikväll med Emma. Passade på när Joakim (som tröttnat på sushi) inte var hemma. Vi åkte upp till Eriksberg och köpte jordens godaste sushi. laxen smälter i munnen! Mumma :D

Tristan har varit vänlig nog att bädda upp sängen åt mig så nu ska jag sova... *gäsp* 

Morr

Vet inte om jag ska skratta  eller gråta hysteriskt! Förra veckan satt Maria och jag och skrev en del på vår uppsats, bland annat en analysmatris. i dag är allt det nya som vi skrev då, BORTA! Skrik och panik! All luft har gått ur mig...  


Olycka.

I går när jag var åter i Uppsala hamnade jag i bakom en bil i en rondell. Såg att det inte kom någon bil i rondellen och bilen i vänsterfilen var på väg att åka och likaså bilen framför mig men sedan bestämde sig tydligen bilen framför mig att inte åka så jag körde in i bilen. MITT JÄKLA KLANTARSLE! Kvinnans bil klarade sig medan plasten bredvid reg-skylten på min bil gick sönder av hennes dragkrok.
oh well well, sånt som händer.

Tröttaklubben

Jag är en person som behöver mycket sömn, minst 8 timmar per natt för att jag ska kunna fungera "som folk" natten till fredag blev det 4 timmar och natten till lördag 5-6 h sömn, dvs på tok för lite... Jag har försökt sova i kapp, men jag är fortfarande jättetrött. Och jag är inte den enda som är trött, Tristan låg helt utslagen i går kväll och snarkade som en gris. Nu ska jag åka till Maria för att plugga så Tristan får ha en lugn och skön dag samt passa på att sova när han är ensam.

I lördags på utställningen var Tristan enormt trött, han ville helst ligga i sin bur och sova. När jag skulle ta ut honom ur buren för att han skulle få röra på sig innan han skulle in i ringen så lade han sig bara på sidan och sträckte ut sig och såg ut som om han inte hade några som helst planer på att röra på sig. När han sedan väl skulle in i ringen satt han under taket i tältet och ville inte alls gå ut i regnet.  


Kritik.

Tristans kritik

Fredagens:
Typ och helhetsintryck: Excellent. Bra storlek, Bra temperament. medelkraftigt  uttrycksfullt prop. huvud. bra öron. Bra hals, flack manke, något kort kors. Bra ben, bra skuldra, något långt ländparti, bra vinklar bak. Långt vägvinnande steg. Bra päls.  Domare: Fredrik Norgren 
image22
(Bilden är inte den bästa men är den enda jag har) 

Lördagens: 
Utmärkt huvud, mycket bra front, välutecklad bröstkorg, kunde ha varit snäppet kortare, bra bakvinklar, släpper lite i ryggen under rörelse. tät päls, bra svans, rör sig väl.  Domare: Annika Ulltveit-Moe
 

Summering av helgen.

I torsdags begav vi (mamma, jag och Lotta) oss ned mot Hässleholm, i Motala stannade vi för att handla frukostmat medmera. Sedan stannade vi till hos Magicstorms Lillian för att möta upp henne, Marie och Teta samt hundarna; Bea, Gösta, Freja och Franco för att sedan samköra med dem nedåt.  I Jönköping stannade vi för att äta samt möta upp Anki och hennes pinchertik. Resan neråt fortsatte och innebar någon felkörning men tillslut hittade vi fram till campingen vid Tydingen (ca 2 mil utanför Hässleholm). Området var hur fint som helst, mysig sjö och jättefin badstrand. Stugan där vi skulle sova var dock inte lika fin, den såg ut att falla i hop när som helst... Men den gick att sova i, fast det luktade jävligt skumt där inne (håller just nu på att tvätta alla kläder jag hade med mig, för ALLT luktar skumt). På kvällen grillade vi korv, drack vin, snackade skit och hade trevligt. Efter ca 4 timmars sömn var det fredag och dags att gå upp 05.30. Vid 08-tiden var vi på plats vid Hässleholms gård där utställningen ägde rum. Regnet hängde ett tag i luften men lyckades hålla sig borta, istället kom solen fram och jag brännde mig i ansiktet. Det blev en mycket trevlig dag på utställningsomårdet. Träffade trevliga Mia och söta Salma vars blogg vi läser och som läser vår.

Gällande bedömningarna så fick Basta en 2:a (pga dålig päls, har vi hört den förut?), Tristan placerade sig 3 i chkl men placerade sig ej i bhkl.  BIR blev Gillenias Leon (som ärvt snyggheten efter morbror Tristan ;) ) men dessvärre placerade sig Leon ej i BIG-finalen

På kvällen var vi rätt trötta men det blev grillning och vin även då. Upp vid 05.30-06 tiden, packa allt, åkte fel i Hässleholm eftersom det var så jäkla dålig skyltat. Regnet föll i stort sett heeela dagen, jag var glad att jag hade mina nya regnkläder samt mammas regnstövletter. När det var dags att åka hem började solen att titta fram.

Lördagens bedömning gick för vissa bättre :D och vi hade en liten "byta hund-dag" Jag fick prova på att visa Jazz, vilket var jätteroligt, han är mycket lättvisad men tyvärr vann Lillian och hennes Franco över oss. Lotta visade Basta vilket visade sig vara ett smart drag för Bastapasta fick en 1:a och placerade sig 4:a i öppna klassen. Lotta visade även Tristan och kom 2:a efter Gillenias Leon i chkl och Trisse slutade som 4:a i bhkl. :D Gillenias Leon blev BIM och en söt Bonebreakers tik blev BIR och placerade sig tydligen som 3:a i BIG-finalen. :D

Vid 16-tiden begav vi oss norrut igen. Vid Ljungby stannade vi för att gå på toa, rasta hundarna samt köpa kaffe. När hundarna rastades började Tristan gräva febrilt, sedan Basta och Jazz, de hittade tryffel :D Vid Brahehus stannade vi igen för att sträcka på oss och säga hej då till Lillian, Marie och Teta. Vid 22-tiden var vi hemma hos mamma och pappa igen.  

Det blev en väldigt trevlig helg med många trevliga människor! :D

Tillbaka!

Vid 22-tiden i går kväll kom vi hem till mamma och pappa igen, trötta som bara den. I natt har jag tagit igen lite sömn. Helgen har varit jättetrevlig! En vidare redogörelse kommer under dagen när jag har återvänt till Uppsala.

Over and out

Nu är vi packade och klara! En lätt lunch skall vi nu stoppa i oss sedan väntar vi på att Lotta ska komma och hämta upp oss. Därefter far vi mot Motala för att handla samt plocka upp Magicstorms Lillian mfl så att vi kan köra tillsammans ned mot Hässleholm. Jag hoppas att det inte regnar i morgon eller på lördag! Jag har iofs ett helt suveränt regnställ (som jag har invigt på morgonen) men Tristan har inget...

Vi är åter på lördag kväll, så bloggen har semester tills dess!

Dagens ord

Du ska inga andra hundar hava brevid mig sade Tristan till mig när vi satt på golvet och gossade, han morrade sedan åt Zamba som kom fram och ville gossa hon med.  

Dagens

Det blev lunch med pappsi på Lilla Indien, sedan for vi till volvo för att göra felsökning på min bil som går som en kratta. Hade väntat mig att det skulle gå på allt mellan 300 och 1000 kronor men den nätta summan 155 lät bättre. I alla fall så är det katalysatorn som orsakar problemen, att katalysatorn var kajko visste vi redan. Det är fasiken inte meningen att jag ska äga en bil, så fort jag blir ägare börjar bilen krångla. Näst på schemat stod frisörbesök, nu är håret urrensat från gröna nyanser (jag hatar uppsalas vatten som gör mitt hår grönt), klippt samt utväxten färgad. Why oh why är jag inte naturligt blond längre? Medan jag var hos frisören hängde Trisse med pappa, de var och bytte olja på min bil. For sedan till Marieberg för att möta upp mams, vi shoppade walkingskor och lite annat bjäffs. Nu i kväll blev det prommis i skogen och lite ompackning men den stora ompackningen gör jag i morgon innan vi far.

Fahren

Nu har jag packat, men lär få packa om hos mamma och pappa, har som vanligt på tok för mycket kläder med mig. Nu far vi mot örebro, är där lagom till 12 så kan jag äta lunch med pappsi!

Packning

Jag kan inte ta så här svåra beslut på kvällen! Vad ska jag ta med mig och vad ska jag inte ta med mig?
Tristans saker är packade, förutom matskålen...
Jag får packa i morgon innan jag åker

Väder

Jag surfade precis SMHI:s hemsida, det ser inte ljust ut för helgen...
Vilken tur att jag har ett nytt regnställ som kan komma till användning!

to do

I dag ska det pluggas, jobbas och packas. Ångrar mig ganska rejält att jag tackade ja till att jobba i kväll, visst är det trevligt med pengar men jag har saker jag måste fixa med. Måste börja packa inför helg. Hur i hela havet ska jag redan nu kunna bestämma vad jag ska ha på mig på fredagen och lördagens utställningar? Jag måste packa smart, vilket inte är min starka sida... Packa får jag göra i kväll, har i alla fall tvättat allt som skall tvättas. Håller just nu på och tvättar min slitna hundjacka, den kan ju åtminstonde vara ren..
Något annat jag borde göra är att införskaffa ett par nya gympaskor, frågan är om jag ska köpa ett par riktiga walkingskor (upplever dock dem som lite klumpiga) eller om jag ska köpa ett par lättare sneakers. Har spanat runt lite, har hittat ett par walkingskor som passar och som inte är superklumpiga men några sneakers som faller i min smak hittar jag inte...

I morgon vid lunchtid far jag mot örebro, efter 14 ska jag vara hos min frisör

Dagens tips!

Lämna aldrig din skål med bläbär och vaniljglass på ditt låga vardagsrumsbord om du vill ha din glass i fred, det finns en risk att din SVÄLTANDE lagotto går dit och slickar på glassen...

Invigning

Var ett tag tveksam till om Tristan verkligen skulle använda sin biabed, han har tidigare varit uppe i den och vänt men i dag har han legat där längre stunder.
 
image20


Förvirrad

I går morse var jag dödstrött (skräll), lyckades i alla fall få med mig Tristan ut innan jag åkte till jobbet. När jag skulle åka till jobbet glömde jag min handväska och bilnyckel, upp och hämta. När jag sedan kom ned till parkeringen spred sig paniken över att min bil var borta, 2 sekunder senare kom jag på att mamma tog den hem och att jag har hennes bil som står på besöksparkeringen inne på gården.
Ibland är jag lite disträ!

Regn

Jösses vad det regnar! Det fullkomligt vräker ned... Vilken tur att jag köpte regnkläder i fredags, otur att jag lät dem ligga kvar i mammas utställningsväska eftersom de ändå ska med till Hässleholm..  
Men till i eftermiddag när Tristan och jag ska ut så har det kanske slutat att regna!

Måndag igen

Måndag måndag måndag och jag är dödstrött! (hmm det känns som om jag inte gör annat än gnäller om hur trött jag är). Ska strax åka till Maria och plugga. I eftermiddag måste jag åka och köpa hundmat åt prinsen. jordens tröttaste prins som inte alls orkade gå upp i morse när jag gick upp, han låg på golvet vid sängen efter ett tag gick han och stallde sig i dörröppningen, kollade på mig sedan på sängen därefter sprang han och lade sig i sängen. Skulle kunna tro att han ville gossa, blev lite morgongos sedan en prommis. 

I helgen köpte jag en finfin boll åt Tristan, liknande tennisboll men mjukare. Dessvärre verkar Tristan inge vidare förtjust i bollen, den är kanske för stor...  

Gäsp.

Jösses! är helt slut efter att ha jobbat hela dagen. var inte direkt pigg i morse när klockan ringde. I går kväll kom en kompis förbi för att titta på schlagerfestivalen, förvarnade att jag kommer somna, lyckades dock hålla mig vaken till 23-tiden sedan somnade jag.
Dagen har gått fruktansvärt sakta, trodde aldrig att arbetspasset skulle ta slut. Det bästa på hela dagen var när jag hade rast och fick sova en stund. Men nu ska jag se till att få dagens dos lagottogos. Det blir en tidig kväll i kväll.  

Dogstuff.

Tristan och jag sov en timma nu på eftermiddagen/kvällen, är lite piggare nu, men mest jättetrött. Är inte direkt supersugen på att jobba 11 h i morgon. Vill bara sova, men det får jag göra ett annat liv. Om en stund kommer en kompis hit för att titta på melodifestivalen, jag har förvarnat henne att det är stooor risk att jag kommer somna, men hon har ju Joakim att prata med.

I går köpte jag en hundfilt till Tristan, en grön fleecefilt med svarta tassar, den är jättegossig finns stor risk att den kommer bli kvar i soffan. I går kom mamma och Basta hit. På kvällen vi hade bestämt en lagottodejt med Helena och Tosca, gick en prommis och hundarna fick springa av sig i fårhagen. Basta fick för ovanlighetensskull inte sitt tokryck som hon brukar få, vilket innebär att hon springer som en toook, jättefort, (på något sätt drar hon in rumpan under sig så hon ser jättefånig ut), utan hon betedde sig som folk ;P Promenaden var jättetrevlig tyckte både vi människor och vovvar.

I natt har Basta sovit hos Joakim och mig i sängen, hon började med att ligga vid mina fötter. Joakim protesterade lite men jag påpekade att när hon ligger vid fötterna gör det väl inget. Under natten vaknade jag till av att hon flyttade sig upp till knähöjd, sedan igen av att hon flyttade sig högra upp och när jag vaknade strax innan klockan ringde vid 06 så låg hon på min kudde med frambenen på ena sidan av mitt huvud och bakbenen på den andra sidan. Joakim vaknade till och frågade om hon inte skulle ligga vid fötterna? Huvudända, fotända? samma sak säger jag. När det var dags att åka till utställningen ville Basta inte följa med utan ville hellre krypa ned i sängen hos Joakim. 

Österbybruk.

I fredags fick jag en förkänning.. det kommer INTE gå bra på lördag...
Som vanligt kom mamma och jag sent även om vi åkte tidigt, vet inte riktigt hur det gick till.. Eller vi kom inte sent sent men vi kom senare än vi hade räknat med. Lagom tills vi hade parkerat och packat upp oss var juniorbedömningen påbörjad och redan avslutad för vissa. Lottas snygging Jazz fick en 2:a, hur det gick till kan man ju fråga sig.. och jag föreslog redan då att vi skulle vända om och åka hem igen. Jag undrar vad domaren ser med när han skickar ut finfina Jazz, han är ju för tjusig och har de senaste i tre utställningarna vunnit sin klass.. Men smaken är som baken (den som domaren tydligen dömmer med)!
För mig och Tristan gick det inte så bra, vi placerade oss inte. :P
Ett vack huvud som dock inte får ha mer stop. välmack (något oläsligt), bra hals, lite för rund i bröstk. Korr kors, välvinklad fram o bak. rör sig lite brett fram o skulle ha lite mer driv i steget.
Lite mer driv i steget? vad fan pratar han om? Förra gånger fick vi kommentaren att han har vägvinnande rörelser... Tänk vad det kan skilja sig. 
Basta fick en 2:a, hon var för TJOCK! (ha ha det fanns hundar där som var 2 gånger tjockare) samt att hon var i dålig päls (det vet vi ju om). Annars så tyckte han att hon var jättefin i kroppen. För vidare kritikkommentarer hänvisar jag till mammas blogg  om hon nu lägger ut den.

Trots att det inte gick bra var det en väldigt trevlig dag! och regnet höll sig borta. För säkerhetsskull var jag och köpte ett riktigt regnställ i går vilket är något som jag inte har ägt på mååånga år.

och som vanligt hade jag med mig kameran men tog inte ett endaste kort. Måste nog skaffa mig en fotograf som följer med och tar kort åt mig


Trötter

Jag är heeelt slut! Ska vila en stund i soffan sedan kommer kanske en redogörelse från dagens utställning...

sooova

Nu ska Tristan, jag, mamma och Basta sova så att vi får vår skönhetssömn inför i morgon!

Gräs

Den här bloggen fungerer inte som den ska ibland..

hmm det luktar nyklippt gräs!

Fredag

Å så var det fredag igen... Håller på att plocka i ordningen här, ska städa i eftermiddag. Om en stund ska jag till Maria och plugga, just nu sitter hon hos frisören. I eftermiddag/kväll kommer mamma och Basta. Mamma har bytt den ovala biabädden till en rektangulär, så nu ska Tristan äntligen få en bia, jag hoppas att han kommer använda den. mamma har även köpt en bur åt mig som jag ska ha i bilen samt på utställningar. Det är så pass mycket billigare på djurens center i örebro än vad det är i djurbutikerna här i stan.. 
I kväll blir det lagottorejs i fårhagen :D 

Imorgon blir det till att gå upp tidigt och fara ut till österbybruk! 

Surgubbe

Vid lunhctid tog jag med mig prinsen ut en sväng runt kvarteret, gick bort till en park som ligger på andra sidan av ett bostadsområde, gick en sväng där sedan hem igen. När vi gick hemåt gick vi igenom bostadsområdet, vilket vi gör nästan dagligen. Längs gångvägen sitter det soptunnor var och varannan meter och ovanför soptunnorna sitter det skyltar där det står "rastning av hundar inom bostadsområdet förbjudet" och eftersom jag går på gångvägen och inte inne på gräsmattorna samt att jag alltid plockar upp efter min hund så brukar jag gå där. Fast själva rastningen försöker jag se till ske på andra ställen. Dessvärre kan jag inte få Tristan att bajsa på befallning och ett av hans favoritställen att bajsa på, är längs den där gångvägen (och så pissar han var och varannan meter). I dag bajsade han naturligtvis längs gångvägen och jag plockade upp och slängde påsen i närmsta soptunna. När jag hade gått 4 meter hörde jag att någon sa något, vände mig därmed om och sa va? Då kom det en gubbe på cykel och frågade om jag hade sett skylten? sedan läste han vad som stod. Svarade att jag har sett skylten samt att jag inte rastar min hund där utan i parken (ok jag halv-ljög) men jag kan inte bestämma vart min hund ska bajsa och så länge jag plockar upp efter min hund... Men det är inte alla som gör det sa gubben... nej och det kan inte jag göra någonting åt... 
Gubben var inte otrevlig eller något och jag lyckades förbli någolunda trevlig, sedan när jag kom hem blev jag skitsur och irriterad, jag förstår om han hade sagt till någon som INTE plockade upp efter sig eller som var inne på gräsmattorna men när man går på gångvägen och hunden bajsar i kanten och man plockar upp efter sig. vad i hela havet gör det? 

Nu ska Tristan och jag gå ut på promenad och bajsa stora högar INNE i bostadsområdet :D

Resultat

Skrev för någon dag sedan detta inlägg, samma dag fick jag svar från läraren att han inte hade haft tid att rätt tentorna, att han kanske borde ha mailat oss studenter osv... Han skrev även att min tenta var klart läsvärd. I natt kom mailet om att resultaten är inrapporterade och jag fick ett VG i första delen av kursen: sjuksköterskan som ledare. GO ME! det är inte direkt så att jag har slitit ihjäl mig och kämpat för ett VG, och egentligen bryr jag mig inte så jättemycket men det är ju alltid trevligt med ett VG. Det tråkiga är att när jag är klar och söker jobb är det inte en jävel som bryr sig om ens betyg, om man har G eller VG, det enda som är viktigt är att man har legitimation. Det kan även vara så att de vill se ens C-uppsats (får se om den blir klar någon gång under denna livstid :P). Hade en handledare på en praktikplats som berättade hon hade kämpat i skolan för att få VG i alla kurser och så när hon sökte sitt första jobb ville de inte ens se betygen, då kände hon att hon ville trycka upp betygen i ansiktet på dem.

Trött

Gud så segt det var att komma upp i dag, även Tristan tyckte det, fick ropa på honom flera gånger för att han skulle komma. Strax efter att Joakim hade gått upp kom Tristan upp i sängen för att gossa men vi var båda för trötta för det så vi "skedade" en stund, sedan lade han sig vid fötterna ett tag sedan golvet. Antar att det är svalt och skönt på golvet. Under morgonprommisen mötte vi granntjejen Flora, hon fick syn på Tristan på långt håll, såg överlycklig ut och försökte dra med sig sin matte mot oss. Några morgonpussar fick Flora sedan traskade vi vidare.

Strax kommer Maria för dagens pluggomgång 

Dogblogg 9 maj

Dagen har passerat rätt lungt. I morse gick matte och jag en längre prommis, vi spanade på en fasantupp (eller det var mest matte som gjorde det, jag bryr mig inte), jag pussades med fröken Tax för andra dagen i rad. Sedan kom Maria, hon och matte satt heeela dagen och pluggade, jag låg vid deras fötter och höll koll på dem. På eftermiddagen tog matte och jag en prommis, hängde lite i rastgården och lattjade med tennisbollen men det var nästan för varmt för att springa, lade mig i skuggan i stället. Matte försvann ett par timmar för att jobba. När hon kom hem var jag jättehungrig, gluffsade i mig maten sedan gick vi en sväng samt lattjade i rastgården med bollen. Mycket behagligare väder nu på kvällen, skönare att springa och skutta när det inte är så varmt. Matte skrattar jättemycket åt mig när jag leker med bollen, jag hoppar, studsar och slår med tassarna efter bollen så att dammet yr.

Nu ska jag släpa med mig matte eller husse ut för att kissa en sista gång innan det är dags att sova. Hoppas att jag kan få sova i fred i natt, för natten som var höll matte och husse på och bråkade med mig bara för att jag låg och slickade mig på benen och lite andra ställen.

/Prins Tristaaan

Lite effektiva i alla fall.

I dag har Maria och jag fått en del skrivet så vi har varit lite effektiva men det är
mycket lvar att göra och vi vet inte riktigt vilken ända vi ska börja i.
Tristan och jag har precis varit ute på en prommis i solen men det är nästan för
varmt för att gå några längre sträckor.
Nu ska jag åka till jobbet!

Sömnpratare

Natten till i dag blev jag väckt av att J petade på mig och började prata med konstig röst om klienter och så började han rabbla en massa juridiska termer...

Det var ett tag sedan han pratade eller gick i sömnen, det kan vara lite underhållande men jag är gladast om jag får sova i lugn och ro.

Dogblogg 8 maj

I dag har varit en jättetråkig dag. Klockan ringde tidigt när husse skulle upp, hoppade då upp och gossade lite med matte. Sov sedan en stund till på golvet, sedan ringde väckarklockan igen hoppade då upp och gossade lite mer med matte, tyckte att vi skulle ligga kvar en stund till men hon skulle upp. Sedan blev det en prommis i 45 min. Matte åkte därefter till Maria och hennes läskiga flock, efter några timmar kom matte hem igen och vi gick en prommis. Hade tänkt lattja lite i rastgården men där hängde det några fåniga hundar som övade på att stå fint, undra om de ska till Österbybruk i helgen. När vi gått 30 min gick vi förbi rastgården igen och de höll fortfarande på, därmed ingen lek med bollen :(  Matte var taskig och lämnade mig ensam igen för att jobba men husse kom hem efter någon timma. 
Verkligen tråkdag, i morgon har matte lovat att vara hemma nästan hela dagen.

Nu ska jag gossa med matte.

/ Mr. T   

Jag blir vansinnig.

Vet inte om jag skrivit om detta förut men isåfall tänker jag gnälla igen! På högskolor/universitet anger lärarna att de efter tentamen/inlämningsuppgifter har 15 arbetsdagar på sig att rätta. 15 arbetsdagar = 3 veckor. Nu är grejen den att i den kurs som vi avslutade för över 5 veckor sedan har vi fortfarande inte fått något resultat. 
Halva klassen hade en annan lärare och de har fått sina betyg men inte vi...  
Nu ska jag skriva ett aaaargt mail till läraren!

ge mig mer tid.

Går inte veckorna ohyggligt fort? i dag är det tisdag = snart fredag = snart måndag. tycker mest att veckorna består utav måndagar och fredagar. Strax ska jag till maria för att plugga plugga plugga som en liten gnu. Sedan blir det jobb 16-21 likaså i morgon och på torsdagkväll. Och jag som har en massa saker att fixa, när ska jag ha tid med det? Tiden räcker inte riktigt till känns det som.

Frysväska

I går for Joakim, jag och Tristan runt för att göra ärenden på apoteket, köpa tennisbollar osv. Eftersom vår trådlösa router är efterbliven var vi även på jakt efter en sådan men vi hittade ingen som levde upp till Joakims krav. På elgiganten hittade jag istället en kylväska och eftersom jag endast har en mycket liten kylväska tyckte jag att det kanske vore lämpligt att köpa en större. Kylväskan kostade 79 och så tog jag två kylklampar för 29 kronor styck, men när jag betalade blev summan endast 77, för allt! Hur går det ihop? Enligt kvittot kostade kylväskan endast 19, att saker och ting blir billigare är alltid trevligt.

Så mamma: nu har jag en rejäl kylväska inför lördag!

Indian

Om Tristan var en indian skulle han heta "små lortiga tassar"

Önskningar

På lördag önskar Tristan och jag att det blir fint väder för regn är inte bra för våra frisyrer!

Dogblogg 7 maj

I morse gick matte och husse upp onödigt tidigt, jag behagade gå upp först när matte mutade mig med mat, sedan trodde jag att det var dags för en långprommis. Men så fel jag hade, fick springa av mig i fårhagen en stund sedan åka matte till jobbet och husse likaså. Matte slutade tidigt så vid 13.30 kom hon och Maria hem för att plugga men först fick jag springa av mig i rastgården. Nu tycker jag minsan att det är dags för en riktig prommis, ska göra matte uppmärksam på det.  Fast först får det gärna sluta spöregna.

/Tristan

Dogblogg

Matte hade som jag skrev innan lovat att vi skulle ut och leka med bollen men istället gick vi en lång promenad hem till Maria och hennes flock för att hämta mattes cykel. På vägen mötte vi en söt liten spanielvalp som jag ville busa med men det fick jag inte för matte (taskiga matte!) han var 3 månader och jätteliten. När vi kom till Maria med flock fick matte och jag vatten att dricka, vi var så törstiga. Flocken hade några konstiga medlemmar, ni vet sådana där som man jagar upp i träd, tror att de kallas katter, TRE STYCKEN var dom (men jag var större). två av dem höll sig på avstånd men den tredje kom lite för nära så jag morrade och skällde på honom, då mutade matte mig med godis så att jag skulle vara tyst och vad gör man inte för godis? Katten försvann ett tag sedan kom han smygandes igen, han var nog bra intresserad av mig eller så var han sur för att jag försökte äta upp hans mat som lägligt stod vid dörren. Sedan gick matte och jag hemåt igen, vissa bitar cyklade matte så att jag fick trava fint brevid, matte blev ibland sur på mig och påstod att jag var okoncentrerad när jag fick för mig att stanna för att lukta på något, jag tycker mest att det är matte som inte kan cykla. 

Nu ska jag sova en stund, är rätt trött efter prommisen.

Nosgos från Tristan   

Tennisbollar

Matte och husse har varit och köpt nya fina och hela tennisbollar till mig!
När matte och husse har ätit mat har de lovat att vi ska gå ut och leka
med bollarna! Det är ju så roligt!

/Trisse

Bland tomtar och troll.

Var på fest i stockholm i går, i dag är jag seeeg och trött. Känns som om jag har druckit på tok för mycket, dansat hela natten och kom hem krypandes 04.30 i morse.
Fast i verkligheten drack jag en halv flaska vitt vin, satt i en soffa och socialiserade med folk och hemma var vi vid 23.05. Är det kanske så att jag börjar bli gammal?

När vi kom till sthlm mötte vi upp Joakims kompis Karin, sedan gick vi till Lush och köpte badbomber till födelsedagsbarnet och jag passade på att köpa en ny burk av jordens bästa hårinpackning: Marilyn. Sedan begav vi oss till Mique och köpte ännu en present i form av en gigantisk badanka. Därefter blev det sushi inne på hötorghallen sedan tog vi tunnelbanan ut i föööörorten Vårberg.
Hej äckliga förort och mijlonprogramshus! Det blev ganska snart hejdå äckliga förort och miljonprogramshus. Festen var mycket trevlig med trevliga människor men efter 21 begav vi oss mot T-centralen för att hinna med 22.10 tåget. Tåget var det snabbaste tåg jag någonsin åkt med, tittade på klockan 22.20, blinkade till och helt plötsligt var vi i uppsala, snabbt tåg va?! eller så var det jag som somnade. Jag är en enormt kvällstrött människa, vid 21-22 tiden ringer min sovklocka konstant.  


Skara

I morgon är det hundutställning i Skara och vi är inte anmälda..
why oh why anmälde vis oss inte? Ångrar det lite...
men men.. nästa helg så 

T/R sthlm

I eftermiddag tar Joakim och jag tåget till sthlm först ska vi träffa en gammal kompis till Joakim för att fika samt köpa present till en annan gammal kompis. Sedan ska vi till den andra gamla kompisen på fest. Vi lär dock inte bli särskilt långrandiga, måste ju tänka på Trissenisse.   

Tips från Tristan.

Tycker ni att era mattar och hussar är tråkiga på morgonen?
Tycker ni att de sover för länge?
Då har jag lösningen för att väcka dem på ett effektivt sätt och eftersom vi krulltottar är så söta och gossiga kan matte och husse inte bli arga på oss..

1. Hoppa upp på husse och buffa på honom med huvudet, lägg dig sedan på rygg för att åla och böka runt, sparka lite lagom med tassarna så att du får gott om plats.
2. Hoppa sedan över och lägg dig på matten och slicka henne i ansiktet så att hon vaknar. Buffa sedan lite med nosen på henne och rulla runt på rygg så att hon kan klia dig på magen.

Har husse somnat om?

Gå då ned till fotändan av sängen och slicka på hans fötter.


Surgotto

Matte! Bara så att du vet så tycker jag att du är jäkligt tråkig när du dammsuger.

image21

å så prövar vi igen

Såg att länken till UKK:s hemsida angående Österbybruk försvann på något sätt så här är länken till PM

Tröttgotto

Tristan har varit ensam jättelänge i dag (9-16.30) han blev helt stollig när jag kom hem. Gick genast ut på en prommis, först fick han springa av sig i rastgården på andra sidan gatan. Vi har inte varit i rastgården sedan i vintras, varför vet jag ej, kan bero på att vi istället hängt i fårhagen. Men i fårhagen dyker det alltid upp en massa annat folk så rastgården passar fint som omväxling. Vi träffade på en kvinna som frågade om det var en lagotto samt hade lite frågor om rasen. Hon tyckte att Tristan var så stilig! Sedan kom gamle (11-12 år) Nero, en jack russel som alltid springer lös, hans husse har ingen vidare pli på sin honom. Först var Nero och muckade med en "kamphund" sedan med Tristan, Tristan viftar bara på svansen och vill leka, jag kan nästan föreställa mig hur Tristan hånler åt den lilla ettriga saken.  

Nu är Tristan trött och sover på balkongen, där kan han gott ligga eftersom han inte gillar när jag dammsuger. 

Det börjar bli ordning på torpet.

Panikfasen som jag och Maria har varit i ett tag har nu släppt, vi är nu lugna och har insett att vi har material, tom med fler artiklar än vi behöver... :D I dag hittade vi en hel sjö av artiklar som passar, var har de gömt sig förut?

När vi blev vimmlekantiga av att läsa och därmed tröttnat för dagen åkte vi till Ica maxi och handlade lite så nu ska jag förbereda lite god fredagsmat åt mig och Joakim (jag hoppas att han inte kommer hem klockan 22 i kväll) men först ska jag städa.

Fredag igen.

Den här veckan har gott på tok för fort, hinner inte med allt som jag borde/måste göra.
Att det är helg innebär bara att jag kan sova lite längre sedan är det plugga som gäller
vare sig jag vill eller inte.

Nu ska jag hoppa in i duschen sedan till Maria och plugga.

Den där glada fisken.

Maten som vi tryckte i oss i går var som sagt utsökt. Jag åt grillad tonfisk med paella och Joakim åt
helgeflundra, potatis och pepparrotssås. Jättesmaskigt alltihopa. Till efterrätt blev det jordens
godaste brownie samt creme brulee. Mätta och glada blev vi!

Handledning & klipp del II

När vi i morse kom upp på vår handledares rum, påpekade vi att vi inte har det så lätt, vår handledare "högg" på en gång och påpekade att hon inte heller hade det då vi inte hade mailat henne någonting, hon lät lite sur. Vi förklarade vår situation och hur jobbigt vi tycker det är, att vi helt behöver byta ämnesområde.. Då kom kursläraren lite lägligt förbi och påstod att vi visst kan använda oss av det material vi har, det är bara att vinkla det bla bla bla. Nu har vi fått lite motivation igen och framtiden ser lite ljusare ut... Nu måste vi jobba på som faaan.

När vi var klara styrde vi bilen mot Kvicksund för att Lotta skulle klippa Tristan, nu är han sååå tjusig. Fast det var han ju redan innan men men, nu är han fit for fight inför Österbybruk :D Tack Lotta! 
Efter att ha fikat och pratat en stund återvände vi mot Uppsala med smarta tips från Lotta angående uppsatsen. 

Om en timma börjar jag jobba, måste ut med prinsen innan.. fast han är rätt trött efter att ha åkt bil, blivit klippt och sprungit runt hemma hos Lotta.


Äntligen

ligger PM inför Österbybruk ute. 69 lagotto är anmälda! Tikvalpar samt tikjuniorer är i ring 5 resten av lagottosa-nassarna är i ring 7, med start klockan 09.00. skönt att det är tidigt på morgonen, bara att hoppas
på bra väder!  

Handledning och klipp

Nu på morgonen ska Maria och jag åka till skolan för att träffa vår handledare, 
det kan behövas. Halva tiden har gått och vi har ingen aning vad vi ska skriva om, 
jag börjar få lite lätt panik... Ingenting funkar.. vi hittar inga vetenskapliga artiklar som
passar. vet inte om jag ska skratta eller gråta!

Handledningen tar va ½ timme sedan om Lotta är hemma ska vi åka förbi kvicksund  
för att få Tristan klippt inför nästa helg.

Tjing!

Glad fisk.

Fisken ligger just nu i min mage och är glad. Är fisken glad, är jag glad, eller
är det tvärtom? Maten var jättegod och servicen bra och trevlig, just nu är jag
fruktansvärt trött så nu ska jag sova, en vidare redogörelse kan dyka upp i morgon.

Fisk

Om en stund ska jag åka ned på stan för att möta upp Joakim när han kommer
med tåget, sedan ska vi gå till Hambergs och äta. Hambergs är en fiskrestaurang
som sägs vara väldigt bra, vi har varit på väg dit flera gånger men det har alltid kommit
något i vägen så som; fullbokat eller stängt. men nu så...


Färgad

Det är tur att Tristan inte har ljus päls, för då hade han inte varit ljus
utan grön med tanke på hur mycket han älskar att rulla sig i gräset

Fler skor

Nu på eftermiddagen fick jag ett sms från posten att mitt paket från
vagabond fanns att hämta.
Skorna sitter som gjutet :D Jag är så nöjd, men nu har jag nog
skoköpstopp för ett tag framöver..

Ohh nooo- ohh yes.

När Tristan och jag skulle gå ut för en liten stund sedan hittade vi inte hans boll,
den var borta, vet att han bar den hem efter lunchprommisen men sedan ringde 
min telefon så jag såg inte vart han gjorde av den. Vi spanade runt utanför porten
men icke.. Men när vi kom tillbaka efter prommisen hittade vi bollen i trapphuset :D
Bollen är rätt trasig så vi ska nog köpa några nya bollar.
 

Lagottonytt

Den 26/4 skrev SLRK på sin hemsida att senaste lagottonytt är utskickad.
Men jag har inte fått någon tidning? Är det bara jag eller är det fler medlemmar
som inte har fått den?Update!
var precis nere och hämtade posten och jag har nu fått min lagottonytt! :D

Årsdag

I dag har Joakim och jag varit tillsammans i 5 år!
Hurra för oss!

Måndag eller onsdag?

Får hela tiden för mig att det är måndag i dag, får slå in i huvudet att
det är onsdag onsdag onsdag.

På Tristans och min morgonprommis tog jag med Tristans älskade
tennisboll som han hittade i går. Han bar med sig bollen under hela
rundan, han ser så stolt ut när han bär på bollen. Ett annat plus är att
han inte kan skälla på andra hundar (vilket han gör ibland) när han har
bollen i munnen.

Euuuuuuh!

När jag hade tränat i eftermiddags och höll på att stretcha planerade jag kvällen. Planerade
att jag skulle äta mat sedan slappa i soffan och inte göra någonting. Så blev det inte... Hade
även tänkt att baka bröd och när jag började hälla upp grahamsmjölet, rågkrossen, vetegroddarna
mm upptäckte jag att det rörde på sig. Joakim och jag började då inspektera skåpet där grejerna
står och där hittade vi små röd/bruna JÄTTEÄCKLIGA insekter. huuuuuuu! Vi googlade och kom
fram till att förmodligen är kastanjebruna mjölbaggar. Nu har vi kastat nästan precis allt som fanns
i våra skåp, förutom några förpackningar som inte var öppnade och som de inte borde komma in
i, så som tacokryddpåsar, konserver och dylikt. Skåpen är nu städade och det som vi inte slängde 
ställde vi ut på balkongen över natten. Så får vi se om det dyker upp nya fulingar. Funderar på om vi
ska lägga ut ett lockbete... Jag hoppas att de inte har hittat till Tristans hundmat som står i hallen,
ska inspektera den i morgon, den står också på balkongen.   

Slängde tom min brödkorg, då det lossnade äckliga djur när jag slog brödkorgen i diskhon.

Någon som har erfarenhet av dessa äckliga djur?


Morgonprommis.

I morse när Tristan och jag gick vår morgonprommis hittade Tristan en
tennisboll som han sedan bar med sig hela promenaden. När vi stannade
till och lekte i fårhagen kastade jag lite med bollen och Tristan blev överlycklig
och studsade jämnfota på alla fyra. Nu är han rätt trött.

Röd dag

I dag är det röd dag, många är därmed lediga i dag, men vi måste
plugga. Ska nu göra mig i ordning för att sedan åka hem till Maria
och plugga. Jag börjar känna en lätt panik över uppsatsen, vet inte
riktigt hur vi ska få i hop det. Måste totaländra vårt syfte och hitta en
massa nya vetenskapliga artiklar.


Fortsättning på gårdagen

Pälsade i går kväll på mig tog sedan med Tristan ned på stan för att möta upp Joakim
för att sedan gå till Engelska Parken och hälsa på Anders och Per. När vi var 100 meter 
från parken ringde de och meddelade att de var på väg från parken. Så det blev bara ett 
kort hej och lite skitsnack några minuter sedan återvände vi till bilen och åkte hem för att
grilla. Planen var sedan att åka och titta på någon brasa men efter för mycket mat blev 
vi på tok för trötta och kvällen spenderades i sofforna i stället. Jag somnade rätt tidigt (skräll)
men jag tror inte att det smälldes så mycket smällare i går. Hörde några smällare men 
Tristan brydde sig inte.  


RSS 2.0