Ignorerade.

När vi gick morgonens prommis gick vi inte så mycket utan vi åkte med på våra skor/tassar. Så jäkla snorhalt.
På vägen mötte vi Helenas pappa som var ute på prommis med Tosca. Tristan blev jätteglad och ville hälsa, snorkfröken,Tosca alltså, (Helena ,jag hoppas att det är ok att jag kallar henne det) satt näsan i vädret och total ignorerade oss.

10.05

Jag missade det där med att hänga på låset på brukshundscenter, men jag var där 10.05. Tydligen var det många andra som hade samma tanke som jag och som hängde på låset. Jag var nummer 21 och tyvärr fick jag inte köpa två säckar hundmat till priset av 1. Men jag fick 100 kr rabbat på en säck, och det är inte helt fel det heller. Men lite sur blev jag, både på mig själv och de andra som var där tidigare än jag. :P FAN!

Åkte sedan och köpte vita julstjärnor, en vit hyacint och en amaryllis på plantagen som tröst  


Sovmorgon

I dag är jag "ledig" från praktiken. Känner mig rätt utvilad då jag somande i soffan klockan 21.00 i går kväll, vid 23 förflyttade jag mig till sängen och sov sedan till 07.45.
Nu är det en rejäl morgonprommis som gäller. Annat som står på dagens lista att göra är att
* hänga på låstet för att köpa billig hundmat klockan 10.00
* försöka hitta J:s bibliotekskort för att hämta ut kurslitteratur som jag har reserverat
* köpa julstjärnor
* städa
* sätta upp julgardiner i vardagsrummet/köket samt ta fram adventssaker. Brukar dock aldrig tok-pynta eftersom vi nästan aldrig är hemma och på julen åker vi båda bort. J till Gotland och jag till mams och paps. Den stora frågan är dock vem som ska ta med sig Tristan...
 * plugga
* tvätta

06.05 i morse

Var någon väldigt trött

image229


På nära håll
image230

Snorhalt

Eftersom jag gör praktik på landsbygden och praktiken innebär en del hembesök så blir det en del farande. I dag skulle jag på hembesök för att lägga om ett sår. Resan dit var dock inte så spännande. Satan i gatan vad snorhalt det var. Ren isgata. Lyckades dock hålla mig på vägen.

Snarkgotto

image228

Tröttaste lagotton i stan!

och mest högljudda snarkaren..

Demolition dog

strikes again.

Medan jag kokade upp tevatten gick jag in i sovrummet för att hämta handkräm att smörja mina torra händer med. Då vattnet kokade slängde jag tuben i soffan sedan fixade jag med mitt te. Plötsligt hör jag ett *knak* *brak* *tugg*. Tittar efter och där ligger Tristan och har tuggat sönder tuben.

JÄKLA HUND!

Lustig snö

Det snöade rätt rejält när jag körde hem från praktiken. Ibland såg jag inte riktigt var vägen var.
Tristan är barnsligt eller kanske hundsligt förtjust i snön. När vi gick från parkeringen till trappuppgången gick han och plogade en liten stig (kanske för tomtar) med sin nos eller rättare sagt hela ansiktet. När vi kom in i hissen och jag tittade på honom hade han en vit mask i ansiktet. Han är så söt mitt lilla mufflonfår.

Hundmat

När jag köper hundsaker och hundmat brukar jag handla på Uppsala brukshundscenter som är ett mycket trevligt ställe. I helgen har de evenemang med bra erbjudande bland annat kan man på lördag kan man vinna ett utställningstält. På fredag får de 20 första kunderna köpa 2 fodersäckar till priset av 1, detta av royal canins foder. Övriga kunder får 100 kr rabatt på royals foder. Även om det inte är dags att köpa mat än så kanske jag ska hänga på låset på fredag och köpa foder. Det är ett rätt bra erbjudande tycker jag.

Drop in

I dag var det drop in på eftermiddagen hos vår veterinär på Uppsala veterinärmottagning därför tog jag med mig Tristan dit för att det var dags för vaccinering. Han är så duktig min lilla krulltott och som vanligt så charmar han personalen. Tristan tyckte att det var lite läskigt när det stack till men när han sedan fick godis så var det glömt...
Det var några hundar till där i väntrummet, de satt och pep eller hade andra ljud för sig medan Tristan satt cool och spanade efter snygga tjejer.

Långtråkig dag

I dag har de varit rätt tråkigt på praktiken. Halva förmiddagen satt jag och frös och pluggade och på eftermiddagen hände det inget spännande heller. Det mest spännande på hela dagen var att min handledare som föder upp dansk-svenska gårdshundar på lunchen var hem och hämtade en av tikarna och en av tikens valpar. Handledarens man skulle komma och hämta dem för att ta dem till veterinären. Valparna är nästan 6 veckor och alla andra är lagom tjocka och fina men den här lille krabaten har de senaste dagarna kräkts upp allt och därmed tappat vikt. Trots det var det full fart och mina tofflor var intressanta att bita på. Så söööt. Får väl höra i morgon hur det går med valpen.

I morgon ska sjuksköterskorna på möte halva förmiddagen så jag får "basa" på förmiddagen och händer det något är det jag som får ta tag i det. :O Har bara en såromläggning inplanerad i morgon annars är det inget spännande då heller. Men som sagt man vet aldrig vad som kan hända...

Nu ska jag slänga ihop lite mat. Det blir någon nytt recept med sötpotatis..

inget bättre för mig?

eftersom min kropp tydligen tycker att jag inte har något bättre för mig så har den gått å sett till att jag har ont i halsen igen.

Ding ding. Rond 2 i förkylningen är i gång.

Nu har jag ju varit frisk i nästan en vecka så då är det väl dags igen..

JÄVLA AP

Skräddaren säger nej.

Bilen gick inte igenom besiktningen. Skräll!
Vänster halvljus fram var felriktat och tydligen bländande
och så är det ojämn bromsverkan på bromsarna fram.
Men de fungerar i alla fall.. ;)

Måndag

jösses vad måndag det är i dag. Men så fort som veckorna går är det snart helg igen.
Jag hoppas att det här blir en bra vecka med roliga besked, men jag ska väl kanske inte vänta mig för mycket.
Detta är den 4:e veckan på praktiken och då är det 4 veckor kvar räknat med denna vecka. I dag ska vi ha halvtidsbedömning ska bli intressant att höra vad de har att säga om mig.

In i duschen.

Krispigt!

Just the way i like snow säger Tristan och ålar sig mer än går för att ta sig fram.

Köpte i dag compeedplåster som jag kan ha som profylax när jag går in mina graningekängor. Kängorna är jättesköna när jag inte har något skoskav. Fick som sagt skoskav för 14 dagar sedan och först nu är de nästan läkta. Har gått upp dem (blåsorna alltså) gång på gång. Nu ska jag köra med compeedplåster tills kängorna är ingågna.

På tork

Medan jag ändå håller på och pysslar i köket så kom jag mig för att göra lite nytt godis till Tristan.
Så nu står plåten med blodpudding på "tork" i ugnen.

Medan älggrytan brässerar sig själv så tar jag och spelar lite ps2.

Gud så bra jag är.

Innan vi skulle åka och storhandla kom jag på att det är en bra grej att kolla så att alla lampor fungerar eftersom jag ska besiktiga bilen i morgon. Det var en lampa som inte funkade, ena parkeringsljuset. Det fick jag back på förra året och det vill jag inte ha igen. Visste inte ens vad parkeringsljus var för någonting då. :O
Tog en sväng förbi ok/q8 och sa att jag ville ha parkeringslampor till en volvo v40. Sedan for vi och storhandlade. När vi kom hem igen och hade plockat in alla varor tog jag med mig Tristan ned till bilen för att byta lampa och sedan ta en prommis. Att lista ut hur man bytta lampan var inte så jäkla svårt. Visst är jag jävligt bra! Problemet var bara att lampjäveln inte passade. Åkte ned till ok/q8 igen för att gnälla (det är ju trots allt det jag är bäst på). Butiksbiträdet var tveksam och sa att man egentligen inte fick byta brutna förpackningar. Och undrade om vi verkligen hade kollat i lampförteckningen. Sa då till killen ovänligt och bestämt att om de säljer fel lampor till mig ska jag banne mig ha rätt att byta. Hur i hela havet ska jag vet att det var rätt lampa utan att bryta förpackningen? Personalen hade kollat i förteckningen. Jag fick min lampa... 

När vi storhandlade hittade jag älgkött för 89 kr/kg. Det är billigt det. Köpte två förpackningar. Älgkött är verkligen mums. Så nu blir det småländsk älggryta. Den är verkligen "to die for". Den andra förpackningen hamnar i frysen och får bli något smaskigt en annan dag. 

07:10

vaknade jag av att en liten lagotto smög sig upp för att lägga sig på min rygg. Han låg där ett tag och trampade som en katt för att sedan glida ned i sängen mellan mig och väggen. Där rullade han ihop sig som en liten boll intill min mage. Sedan sov vi så till 08.40. När vi kom ut för att gå vår morgonpromenad blev Tristan helt till sig när han upptäckte all snö ute. Dessvärre var det plaskigt och blaskigt, Tristan föredrar sin snö isig. Tog ett par varv in på planen när vi sedan skulle gå en sväng mötte vi Helena, hennes föräldrar och hundarna så vi följde med dem tillbaka in på planen och tog ett par varv till.
Tristan studsar likt en gasell efter snöbollarna jag kastar. Jätteroligt, ögonen riktigt lyser på honom.

Nu ska jag göra mig i ordning, väntar på att J ska bli klar i badrummet sedan ska vi bort till kvantum och storhandla.  

Tristan

image226

image227

Om man orkade skulle man kunna fixa till bilderna i photoshop men det orkar jag inte.

Clean

Planen för helgen var att rå-plugga men eftersom uppsatsseminariumet blev inställt och böckerna jag beställt från biblioteket inte har kommit så finns det inte så mycket jag kan göra. Det enda jag kan göra är att läsa igenom, rätta och skicka in hemtentan jag skrev i veckan. Suck det jag inte gör denna helg frå jag ju bara göra en annan helg. Lite frustrerande eftersom jag vill få hemtentorna gjorda och känner just nu att jag har energi till att göra det. Men men finns inte så mycket jag kan göra åt saken när jag inte har referenslitteraturen som behövs.

J är på kurs i dag så jag vet inte vad jag ska hitta på. Ska väl ta och städa så att det blir rent och snyggt här hemma. Sedan blir det nog en långprommis till i det härliga vädret med prinsen. Just nu håller han på att ta igen sig efter morgonens långprommis.

Hur i hela havet

kunde Daniel åka ut ur Idol i går?
Jag var tvärsäker på att det var Andreas som skulle ryka.

Typiskt

Solen skiner och det är lite snö ute och frostigt.
Perfekt för att ta med kameran ut och fota Tristan.
Hann ta ett par kort sedan var batteriet slut :P
Typiskt! 
 

3 ord

Fredag
Trött
Soffa

Luktsinne

Är precis hemkommen efter en prommis med prinsen. När vi kom in i trapphuset blev Tristan helt tossig, stod och vädrade. Funderade lite vad han kände doften av. Medan vi väntade på att hissen skulle komma fortsatte Tristan att stå och vädra samt stod och puttade på hissdörrarna och riktigt pressade sig in i hissen när dörrarna gick upp. I vanliga fall brukar Tristan vara lugn i hissen men denna resa for han runt, trampade och vädrade. När vi kom upp till vår våning pressade Tristan upp hissdörrarna och flög ut. Vad i hela havet tänkte jag. När jag öppnade lägenhetsdörren galopperade Tristan in. Husse var ju hemma! J hade minuterna innan oss åkt upp med hissen så det var det som Tristan vädrade och det var därför han var så stollig! :D
Han är så mysig vår lilla mysgris (Tristan alltså).

Intervju

Anställningsintervjun gick mycket bra. hade väntat mig att de skulle ställa jobbiga frågor så som: varför ska vi anställa dig och vad har du för negativa sidor. På A svarar jag för att jag är bäst och på B svarar jag att jag har inga negativa sidor. Det slapp jag säga eftersom de inte frågade detta. Chefen var inte närvarande så det var bara jag och koordinatorn/sjuksköterskan. Han var jättetrevlig och verkade intresserad. han sa flera gånger att det lät jättebra samt att det är bra att jag har jobbat som undersköterska tidigare. Avdelningen var jättefin och trevlig. Hoppas hoppas hoppas att jag får jobbet. De hade intervjuer i morgon och på måndag sedan skulle jag få besked i mitten/slutet av nästa vecka. De skulle ringa och kolla mina referenser och så skulle chefen ringa mig för att diskutera lön. Håll nu tummar och tassar!

Nu ska jag försöka jaga rätt på vårdförbundet för att kolla hur lönerna ligger på det sjukhuset.
 
och får jag inte det här jobbet så får jag något annat.. det är ungefär som med lägenheter.

Det var det.

Vi budade över vårt tak. Det är svårt att veta om lägenheten är värd det. Men i största allmänhet får man inte så mycket lägenhet i stockholm för den summan. Vi blev återigen överbjudna och hipp happ så fick J ett sms från mäklaren att budgivningen fortsätter i morgon.. Guuud så jobbigt. Vi vill nog inte vara med längre.

I gång

Nu är budgivningen i gång på riktigt. Tydligen är det vi och ett par till som är med och bjuder. Det är lika bra att göra historien kort och buda på. Vi börjar dock röra oss mot vårt tak. Frågan är om vi ska höja taket eller inte. Får hoppas att de andra ger upp snart. Men det finns en risk att vi ger oss först. :P

Hmm nu bjöd de andra över oss med 10K. De lägger hela tiden små bud.

Jag har lite svårt att koncentrera mig på hemtentan just nu... måste hela tiden sitta och uppdatera fastighetsmäklarens hemsida. 

Nästan halvvägs

Nu är jag nästan halvvägs med hemtentan. Om jag jobbar på och inte tröttnar kan jag nog göra klart den i dag. orkar inte ansträng mig jättemycket utan jag nöjer mig med ett G. Nu ska jag slänga i mig lite lunch, sedan en uppfriskande prommis med Tristan och kanske lite mys innan jag fortsätter med hemtentan.

Fasiken.

fick precis mail från hon som samordnad med uppsatsseminariet. Tydligen blev vårt seminarie nästa onsdag inställt. Antar att det inte finns någon annan som är klar... Men men det är bara att vänta.

Budgivning.

Nu har någon lagt det första budet på lägenheten. Vi avvaktar lite för att inte verkar för ivriga. Frågan är om man ska lägga på ett ordentligt bud på en gång för att markera eller om man ska "feg-bjuda".

Sovmorgon

I dag har Tristan och jag lite sovmorgon detta för att vi är "lediga" från praktiken. Sjuksköterskorna på praktiken är även enhetschefer = massor av möten. I dag skulle "min" ssk på möte hela dagen, även de två andra skulle på möten och eftersom jag ändå bara hade tänkt gå halvdag (eftersom jag inte har någon dagmatte i dag) tyckte min ssk att jag skulle vara hemma i dag och plugga. Och jag kan inget annat än instämma. Så i dag ska jag skriva på en hemtenta i speciell farmakologi.
Men först ska jag klä på mig för att ta en riktig prommis med prinsen.

Häcken full.

Insåg precis att jag har en del att göra innan jul och att det bara är 4 veckor kvar av praktiken (5 med denna vecka). På dessa veckor ska jag 
* skriva 3 hemtentor
* ha 2 seminarier, vilket innebär studieförberedelser 
* ha ett uppsatsseminarium med opponentskap. Jag kommer de närmsta dagarna/veckan behöva analysera sönder någon annans uppsats.
* Fixa till det sista på vår uppsats efter uppsatsseminariet.
* engagera mig i ett grupparbete
+ vara 32 h/v på praktiken
+ fortsätta söka jobb
+ fortsätta leta lägenheter.

Jag har helt enkelt häcken full! Kommer nog inte ha så mycket tid över till annat.
Säkert har jag glömt något.


NU!

är uppsatsen skickad! :D

IKH 2!

Eller rättare sagt:
Ta mig fan!
Dra mig baklänges!
Nu blommar det i asfalten!

Vad svammlar hon om tänker ni säkert nu?!

Fick i går ett mail av Maria där hon skrev att vi skulle skicka in uppsatsen på onsdag. Ok! tänkte jag, nu har hon bestämt sig för det och då är jag med på noterna. I förmiddags pratade vi på telefon då börjar Maria svammla något om att "gå upp med uppsatsen" den 28/11. Jag undrar vad hon pratar om. Tydligen hade hon fått mail från the wicked witch där det stod att om vi skickar in uppsatsen senaste 12.00 i morgon får vi gå upp med den 28. Hon tog för givet att jag hade fått samma mail, men icke...

jag kan bara säga en sak: YES!
Vilken lättnad.

Om en liten stund kommer Maria, då ska vi fixa till det sista även om det innebär att vi får sitta till midnatt. Efter den 28 har vi sedan 10 dagar på oss att fixa till det examinatorn tycker skall åtgärdas, det är alltid något..

FAN VAD GÖTT!

:D

IKH!

På torsdag ska jag på min första arbetsintervju som sjuksköterska.
Jag måste fundera ut smarta saker att säga till dess.
Några tips?

Lägenhetsspan

Lägenheten var så fin som bilderna visade. Ibland kan ju lägenhetsbilder vara lite missvisande. Jag kan verkligen tänka mig bo där. Det enda negativa är att det inte finns utrymme för tvättmaskin, ingen golvvärme i badrummet samt ful färg på tapeten i sovrummet. De två första sakerna är väl sånt jag kan leva utan och färgen på väggarna är ju bara att måla över.  Det var mycket folk på visningen så det finns en risk att lägenheten blir dyr. Vi får se... Men folket som var där, många var äldre. Och ska inte äldre (60-års åldern) bosätta sig i lägenheter där det finns hiss? De blir ju inte direkt yngre.
Inflyttningen är tidigast 010118, passar mig perfekt då jag samma datum tar examen från utbildningen.
Lägenheten låg endast ett par minuter från Solna C och tunnelbanan. Runt omkring huset fanns jättebra snabbrastningsställen för Tristan och på nära håll finns ju fina långprommisställen. Perfekt!
Det här blir spännande!

Efter lägenhetsspanet åkte Erika och jag in till gamla stan för att fika och snacka skit. Tänk så mycket Erika och jag kommer kunna fika sedan när även jag bor i sthlm (även om solna är en stad i sig och inte riktigt räknas som sthlm).

Det är så lätt lätt lätt

att åka tåg tåg tåg.
Det blir tåg in till sthlm där jag ska möta upp Erika sedan far vi ut mot Solna för att spana på lägenheten sedan bär det av in till stan igen för att ta en fika. Jag har inte träffat Erika på evigheter så det ska bli jätteroligt att träffa henne samt få hennes smakråd om lägenheten.

Det blir en tur till Solna

i dag igen...
Dessvärre har inte J tid att gå på visningen i dag så jag får gå själv. Så går han på visningen på tisdag kväll. Helst skulle jag vilja ha någon med mig som jag kan diskutera med. Men Maria kan jag nog inte släpa med mig i dag igen. Frågan är om jag ska ta tåget till sthlm och T-bana ut till Solna eller om jag ska ta bilen. Men det är så tråkigt att åka bil själv. och så var det där med fickparkering, å så är det uppförsbacka på gatan lägenheten ligger på. 

Det negativa med denna lägenhet är som sagt att det inte finns någon tvättmaskin. Men det kanske jag kan leva utan.

23.38 i går kväll.

image225

Vad då? Tycker du att jag ligger ivägen?

Så går det när man bäddar upp sängen och sedan försvinner in i badrummet för att borsta tänderna.

Vi behöver en större säng!

Färdigstädat

Nu har jag dammat, dammsugit och torkat golvet. Så fint det blev!
Känslan av nystädat är det bästa jag vet. Om jag hade tid skulle jag lätt städa två ggr / vecka.
Nu ska jag ta med mig Tristan på en långprommis innan solen försvinner och det blir mörkt igen.

Visning

I morgon är det visning på ännu en lägenhet i Solna som jag gillar. Frågan är om det är någon idé att ens åka dit och titta eftersom J just nu är inne i en fas då han inte vill bo i Solna. Han pendlar rätt mycket mellan vad han vill och inte vill :P Denna lägenhet har dock inte tvättmaskin och det får inte plats någon heller, men det kanske jag skulle kunna leva utan?

Beroendeframkallande

En del är beroende av diverse substanser som påverkar hjärnan på ett eller annat sätt.
Nu måste jag erkänna att jag är starkt beroende.
Det jag är beroende av är: Ica vit choklad & Tranbärs cookies.
De är starkt beroendeframkallande.
MUMS!

Hundvård

Nu är Tristans päls utredd och igenomkammad. Han hade direkt inte så många tovor men de som fanns är nu borta. Klotången åkte fram och likaså saxarna. Var tvungen att klippa lite på öronen samt under tassarna och mellan trampdynorna. Jösses vad Tristan är killig under baktassarna, han är helt omöjlig. Gav mig även på att rycka lite hår i öronen på Trisse. Men det skulle behöva göras mer ordentligt men för det behöver jag någon som håller i huvudet åt mig. Tristan vill hela tiden vända bort huvudet. Spektaklet avslutades med dusch och schamponering.

Strax ska jag gå lös med dammsugaren och moppen.

Heute

Jaha! Å så var det lördag och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Tristan ska nog få lite pälsvård, reda ur lite tovor, klippa klorna och kanske ett bad. Egentligen skulle en kompis ha kommit i går kväll för att hälsa på under helgen men hennes yngsta barn blev sjuk. Vi får väl träffas till jul i Örebro istället. 
Städa står nog också på dagens to do lista. 

Wow.

Wow! äntligen har SLRK:s nya hemsida kommit i gång!
Tjusigt!

Dagens reflektion.

Ska jag flytta till sthlm måste jag nog lära mig hur man fickparkerar bilen...
 
Sist jag fickparkerade var när jag övningskörde på bilskolan för 5 år sedan.
I dag när vi var i Solna hade jag med mig Maria och när det var dags för att parkera
bilen, dvs fickparkera bytte vi snabbt plats och Maria parkerade åt mig.
Hon får nog ha en kurs för mig.

Gnäll.

Jag hade inte så jättehöga förväntningar på lägenheten i solna som vi tittade på i dag. Men jag föll pladask för den. Köket var äldre men hade sin charm för att inte tala om skafferiet. Vilket skafferi! Jag fastnade som sagt för lägenheten och skulle lätt kunna tänka mig att bo där. Den var mycket finare i verkligheten än på bild. Det är dock ett litet problem. Joakim gillade inte alls lägenheten. så nu säger jag WHÄÄÄ för att han säger nej!
Jag orkar inte leta mer.  

Kalla fötter

Fortsättningen på gårdagens lägenhetshistoria kommer här. Vi lade som sagt ett bud och så lade någon annan ett bud och så lade vi ett litet bud till sedan stod vi där ensamma, förutom några andra som skulle titta på lägenheten i kväll. Och om dessa andra inte var intresserade var lägenheten vår. Detta gav mig kalla fötter eller rättare sagt iskalla fötter. Å så blev jag osäker. "Lyckligtvis" var det andra paret intresserade och bjöd över oss så vi slapp lite fint undan. Den var fin men som sagt det var en del att åtgärda... Och jag vet inte om Hornsgatan dvs mitt i smeten är rätt. Nu ska vi istället och titta på en lägenhet i solna som har fast pris. Visst den behöver också nytt kök (enligt min standard) samt snyggare tapeter/målningar men med tanke på priset är 600 tkr mindre än lägenheten på hornsgatan så kanske man kan kosta på den det. Och att piffa upp den höjer ju bara värdet på lägenheten = tillfälle att tjäna pengar så smånigom. Och så får man lägenheten som man själv vill ha den. Badrummet är redan tip top med massagebubbelbadkar och plats för TVÄTTMASKIN. Är det något jag inte kan leva utan är det disk- och tvättmaskin.
Jösses! Detta tar massor av energi och tid.

Måste motvilligt medge

att jag faktiskt gillade lägenheten vi var och tittade på. Naturligtvis gick jag mest runt och letade fel. men det är en jättemysig lägenhet, inte så stor men mysig. Det går att göra den jättefin. Joakim ville lägga bud men jag var tveksam men efter många om och men gick jag med på att lägga ett bud. J har väl en poäng när han säger att det är en bra investering om inte budgivningen skenar i väg (men då är vi inte med) och vi får den till ett bra pris. Som det är nu är det vi och två till intresenter. Lägenheten har ett bra läge och om vi piffar till den (inte på en gång men med åren bör badrummet och eventuellt köket piffas till. Måla kan vi däremot göra) så lär det bli en bra affär. En likadan lägenhet två trappor upp som var superrenoverad såldes nyligen för 600 tkr mer än vad denna ligger på just nu. Så det finns en chans att tjäna pengar. Vi får som sagt se i morgon vad som händer, om de andra hakar på eller om de lägger sig.

På rymmen

är jag, från praktiken. Eller jag har faktiskt fått ledigt eller rättare sagt jag har tagit "studietid" för att åka hem och "plugga". Men i själva verket ska jag ta en ordentlig prommis med prinsen i det fina vädret (innan det försvinner) sedan ska jag väl fara till sthlm och spana lägenhet. Just lägenhetsspanet känns dock lite onödigt den kommer bli för dyr för oss. Men Joakim envisas så jag får väl i alla fall titta på den. På söndag vill jag spana på en lägenhet i Solna igen. Denna lägenhet ligger ett par hus bort från förra lägenheten i solna som vi spanade på. Dessvärre finns det ingen tvättmaskin och det finns inte plats för någon heller (som det ser ut som på planritningen).. Just nu är jag dock nästan mer intresserad av en annan lägenhet i solna som det är fast pris på och rätt "billig" med stockholmsmått. Den är dock inte lika "uppiffad" (men det finns plats för tvättmaskin och den har massagebubbelbadkar) men för det priset kanske man kan ta sig råd att slänga in ett nytt kök själv, samt lite tapeter och färg? En liten tanke bara...
Det är verkligen en hel djungel det här.. Kan inte någon bara tala om för oss vad som är bäst?

Nu ut i solen!

Inte mycket

att hänga i julgranen eller att blogga om.
Så jag tror att jag myser med Tristan istället.

Eller jag kan berätta att i morgon ska vi på lägenhetsvisning igen. Joakim var och tittade på lägenheten i går men jag vill också se den. Så i morgon em ska vi och titta på lägenheten.
Förra lägenheten, den i solna som vi tittade på slutade på 2,5 och det var den INTE värd. Vi får väl se vilket håll det här går åt.  

Lättnad

I dag hade jag fått mail från Maria som i sin tur hade fått mail från kärringen (uppsatshandledaren). Hon hade några små kommentarer men när vi hade åtgärdat dem tyckte hon att vi kunde "gå upp med uppsatsen"
HALLELUJA!

Det gäller dock bara att få en tid men det ska väl inte vara helt omöjligt. Sedan kommer säkerligen examinatorn komma med åsikter om saker vi ska ändra (det får alla göra) men då tar vi det då!

Jag ser ljuset i tunneln!

I morgon

är det sista anmälningsdagen till stora sthlm. Mina kära bloggvänner, ni har väl inte glömt att anmäla er?!
Det är snart dags att börja planera vem som ska baka vad! ;)
Eftersom det är nära jul antar jag att det blir jultema på fikat?

Bliggeliblogg

I dag är vi inte på bloggningshumör.

Kängor

I dag har jag varit på Granngården och inhandlat mig ett par riktiga graninge-kängor. J köpte sig också ett par (frågan är bara när han ska använda dem ;P ) Det var jättebra pris på kängorna, bara 795 egentligen kostar de 1395. Köpte även tassalva åt Tristan som ska förhindra isbildning. Har tittat på den salvan förut och på de ställena jag tittat kostade den runt 70-80 kronor, på granngården kostade den 44. Lite prisskillnad. Såg även att det var lite prisskillnad på kardor och kammar och sånt. Nu vet jag var jag ska handla om jag behöver något.

Tristan och jag har precis varit ute på en prommis, han provade tassalvan som funkade finfint och jag provade mina kängor som också gick finfint. I alla fall tills jag hade gått halvvägs då jag fick dödsskoskav. Det var knappt att jag tog mig hem.

På tal om tassalva så läste jag i senaste hundsport om en spray som heter Vacker tass som förhindrar snobildning under tassarna på hundar. Är det någon som har provat den? Bra eller dålig? Det är ju lite lättare att applicera en spray än en salva. Får se om jag kan hitta den någonstans.

Nu ska vi laga mat!

Lagotto + snö = lycka

Gissa om Tristan blev överlycklig när han upptäckte all snö ute. Det första han gjorde var att slänga sig omkull och rulla sig. Under morgonprommisen fick vi syn på Helena & hennes föräldrar, Tosca och Cimba inne på planen. Men det såg ut att vara en massa fler hundar där, men när vi närmade oss försvann de så då kunde Tristan och jag smita in på planen till Tosca & co. Både Tristan och Tosca blev väldigt snygga i sina snökostymer. Efter ett tag fick vi syn på en lagotto. Det var Maggan. Maggan är en 6-månaders lagottotik som Helena och jag har hört rykten om. 

Tristan åkte in i duschen när han kom hem, detta för att smälta bort all snö.

Spana in Helena & Toscas blogg för att se bilder på våra snömonster.

Freitag

I dag är det fredag. Fredag är alltid en bra dag speciellt om man får vara ledig på helgen. Och det får jag! Första veckan på nya praktikplejset har förflutit bra. Det har varit rätt mycket sjukvård vilket har varit roligt. Nu är det bara 6 veckor kvar.

När Tristan och jag gick från parkeringen övergick regnet i snö. Tristan hoppas att snön kommer ligga kvar på marken. Förövrigt så ska Trisse och jag ha en myskväll i soffan. Husse är på något tjosanhejsan med jobbet så då får vi soffan, ostbågarna och Tv:n för oss själva.

Hostdämpande

I det sista inlägget jag skrev i går, skrev jag om hostdämpande medicin. Tog lite noskapin innan jag gick och lade mig i förrgår och sov som sagt gott utan att hosta. Siktade in mig på detsamma i går kväll. Dock så uppstod det ett litet "problem". Fick efter ett tag lite ont i magen. Klockan var då 22 beslutade mig därför att krypa ned i sängen. På väg till sängen via badrummet för tandborstning så fick jag ännu mer ont i magen. Det hela eskalerade och jag hade så ont i magen att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Hade det inte varit för att jag läst på nokapinflaskan hade jag åkt till akuten. Fattar ni hur ont jag hade? På noskapinflaskan står det "kan orsaka intensiva buk/bröstsmärtor ½-4 h efter intag. Smärtorna går över av sig själv 1-3 h"  Jo jag tackar jag!

Jag kommer aldrig ta Noskapin igen.

Pratade med en av läkarna i dag och han trodde som jag att det var gallvägarna som sa aj. Ett rätt rejält aj. Han rådde mig även att inte ta andra läkemedel som kan påverka gallvägarna.


Då var det dags

att börja hosta. När det blir kväll kör min hosta i gång. Hostar så att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Har precis intagit hostdämpande medicin. Får hoppas att den snart börjar verka. Natten tills i dag var första natten sedan jag blev förkyld som jag har sovit bra. I alla fall fram till 03.30 då telefonen ringde. Får alltid panik när jag väcks av telefonen på natten, iofs händer det väldigt sällan men när det väl händer så. Det var någon som sa att det var Gert, påpekade surt att då har de ringt fel. Sedan satte hostan i gång och jag hade svårt att somna om.

Brr

Har gått runt och frusit precis hela dagen. Har nu precis tagit en lång och varm dusch så nu fryser jag inte längre. SKa göra mig en kopp te och krypa upp i softan för att mysa med Tristan 

Tristans nya rutiner

Hundar får lätt samma rutiner som sin matte och husse. Vår rutin här hemma har varit att jag går ut med Tristan vid 19-20 tiden, när det fortfarande var ljust ute gick vi då en långprommis men nu blir det bara en kortis. Och eftersom dagmatte går långisar * flera är det inte nödvändigt med ännu en långis. J som går och lägger sig senare än jag brukar alltid ta en sista sväng runt huset med Tristan innan de går och lägger sig. Men sista tiden har Tristan fått för sig att han inte längre vill gå ut med J vid 23-00-tiden. J har mer eller mindre fått släpa ut hunden. Tidigare skuttade Tristan glatt med men inte nu. När Tristan märker att jag donar i badrummet inför sänggående då smiter Tristan in i sovrummet och värmer upp sängen åt mig. Sedan sover han en stund i sängen för att sedan gå ned på golvet eller i bian. Att gå ut kommer inte på talan och J har gett upp. Inte ens i helgen hemma hos mamma och pappa ville han gå ut. Basta och Fixa gick ut men Tristan han bara tittade ut och gick sedan och lade sig.    

Pratar

Är nästan precis hemkommen från nya parktikplatsen. Det känns som om det kommer bli super där! I alla fall. Jag sitter här vid datorn och Tristan hoppade upp i sängen. Först började han böka runt en massa, sedan börjar han bädda som en tok (utan att vara blöt) medan han bäddar vänder jag mig om för att titta på Tristan. Tristan tittar då tillbaka och det verkligen lyser ur ögonen på honom. Vänder mig återigen mot datorn vilket tydligen inte var så popoulärt ur Tristans synvinkel. För då börjar han låta och "prata", han har massor av konstiga läten för sig. När jag tittar på honom, slutar han och när jag tittar bort börjar han igenn. STOLLE!


Host host

Jag hostar så det gör ont. Tristan var snäll och lånade ut sin hostmedicin till mig. Men den är slemlösande, jag behöver hostdämpande. Det kommer bli en lagom lustig natt känner jag på mig. I morgon är första dagen på sista praktiken. Även det kommer vara lagom lustigt, att vara sjuk första dagen är ingen höjdare. Vill inte direkt vara hemma utan det känns som om jag borde släpa min röv dit.

Nu: häng i soffan 

Host & snor

Förkylningen håller i sig. bläää är väl ett beskrivande och konstruktivt ord.

Nu ska jag åka till skolan för att registrera mig inför nästa praktik som börjar i morgon. Det är även en föreläsning mellan 13-17 om vår i livets slutskede. Hoppas att den är bra och spännande. Har i alla fall laddat upp med halstabletter, nässpray och näsdukar!

Ha en bra dag

Tristan är utmanad.

Söta Salma har utmanat Tristan


Vilket innebär:

Skriv ner sex egenheter/ovanliga saker som Tristan pysslar med.

1. Dricker hellre vatten i vattenpölar eller slickar upp det på gatan om det regnar än att dricka ur vattenskålen inne.
2. Älskar att bada och plaska i vatten utomhus, att bada/duscha inne är däremot pest.
3. Har en tendens att släppa riktiga "rökare" (aka "fisgotto") vid väl valda tillfällen, ex när mäklaren är på besök.
4. Är en riktig mattegris och följer nästan matte vart hon än går. 
5. Stoppar in huvudet under rull-kontorsstolen för att ha koll på matte, så att hon inte förflyttar sig utan att det märks.
6. Bäddar med allt när pälsen är blöt.  

Salma har redan utmanat alla krullisar förutom Totti och Dino, så då utmanar vi dem.


Firande

I går eftermiddag kom hela familjen Hobbelberg och farfar för att fira mig. Som jag önskade mig fick jag delar till min mårbackaservis. Inte jordens roligaste grejer att få men när jag ändå inte kan komma på något vettigt jag vill ha så är porslin en bra grej. Av mamma och pappa fick jag en bättre systemkamera. Pappa fick min 300D så fick jag en nyare och bättre 350D. Jag är jättenöjd med bytet. Tycker att det är stor skillnad på kvalitén på bilderna. :D Nu blir det ännu roligare att fota. Av Joakim fick jag ett jättetjusigt Efva Attling armband. Så fint så fint! :D 

Till förrätt blev det färska havskräftor och bröd. Mums! 
Varmrätten bestod av bakad potatis, marinerad ungsstekt fläskfilé, olika röror till potatisen samt sallad. även detta var jättegott. Till efterrätt serverades sachertårtan jag slängt ihop. Jag har aldrig gjort sachertårta tidigare. Men den blev sååå god och smaskig. Malthe tryckte i sig 2 stora bitar av tårtan. Jag tror han gav den väl godkänt.  

Tristan + Fixa = sant.

Förra gången Tristan och jag var här hemma hos mamma och pappa, var Tristan lite smågrining på Fixa och satte henne på plats ett par gånger. Denna gång verkar Fixa respektera Tristan och de har därmed verkligen funnit varandra. Fixa svassar runt och fjäskar för Tristan och Tristan gillar det. Där Tristan ligger där ligger Fixa. De är så mysiga och söta tillsammans. Trisse och Fixa låg och myste tillsammans i morse, i mamma och pappas säng. Mamma och jag ropade på pappa att han skulle komma och fota dem för att de var så söta. Men när pappa kom in i sovrummet reste tyvärr Tristan på sig.
 
image224

Krax

Min härliga förkylning gör att jag knappt kan prata, jag kraxar mest och låter allmänt fånig.
Jag hatar att vara förkyld. Men i natt har jag i alla fall fått sova ordentligt. Förmodligen för att jag tog lite av mammas hostmedicin.

Dagens hundbilder.

image218

image219

image220
Tristan, Fixa och Basta.

image221
Observera Tristans huvud vid Bastas rumpa

image222
Tryffelletar-gänget

image223

Sacher

Nu ska jag bygga en sachertårta för i dag är inte vilken dag som helst, det är ju min födelsedag!

Lagottomys

image216
Mysstund med Fixa

image217
Mysstund med Tristan

Dagens fotosession med Fixa, Basta & Tristan

image207

image208
image209

image210

image211

image212

image213

image214

image215

The bitch.

Basta har blivit en riktig bitch. Hon är så jääkla sur på Tristan och sätter honom på plats hela tiden. I går kväll var både Tristan och Basta ute och när de skulle in var Basta först in sedan vände hon sig om gav sig på Tristan (antar att han kom för nära). Sur-Basta! Nu är det Basta som den som bestämmer i huset, tidigare hade zamba den rollen. Basta är inte riktigt van vid den rollen. Tristan får i alla fall veta att han lever. 

I natt har Basta delat kudde med mig, så mysigt så!  Framåt morgonen vaknade jag av att Basta morrade åt Tristan. Tristan som var mattesugen men som satt på golvet med ryggen åt sängen. Så fort han tittade åt sängen talade Basta snabbt om för honom att den kan han hålla sig borta från. Jäkla stollar! Basta är nog rätt lik sin mor, Passi. Passi sägs ha varit en riktig bitch hon med som satte Tristan på plats. Tristan kommer väl bli traumatiserad och tro att han ska bli tvungen att leva ännu ett liv med Basta/Passi

urk

Halsen gör ont, jätteont till och med. Kan knappt svälja. Känner mig lite febrig och allmänt rutten.
Struntar i förmiddagens föresläning. Maria tar anteckningar åt mig. Åker mot örebro lite tidigare för att stanna till i skolan och diskutera grupparbetet med gruppen. Klockan 14.30 ska jag vara hos frisören så jag bör vara i örebro en stund innan för att hinna lämna Tristan hos pappa på hans kontor.

Nu ska prinsen och jag ut på morgonprommis, det får bli en kort en. Orkar inte gå så långt.

RSS 2.0