Inspirerad

I dag har Tristan och jag tagit en prommis med Helena och Tosca (+ Cimba och Helenas mamma en stund). Helena och Tosca är verkligen hur duktiga som helst på att göra olika "tricks" ex gå slalom. Vi har försökt lära Tristan men han är skeptisk, mycket skeptisk. Jag har dock blivit inspirerad av Helena och Tosca och skam den som ger sig, jag måste bli mer envis. Jag ska banne mig lära honom att gå slalom. Han är ju så jäkla lättlärd för övrigt så det borde inte vara hopplöst. Försökte även få Tristan att krypa och någon enstaka gång gick det riktigt bra. Prommisen ledde hem till Helena. Hemma hos Helena fanns det ondskefulla köttätande (lagottoätande) marsvin. Detta enligt Tristan, han tyckte att de var jätteläskiga. Han vågade inte gå fram utan stod på håll och tittade på dem, dock väldigt nyfiken men samtidigt rädd att de skulle äta upp honom. Busfröet Tosca ville mest busa men surfarbrorn Tristan tittade mest konstigt på henne. När en tennisboll kom fram blev det dock liv i luckan. Tristan lyckades få tag på bollen, bollen som Tosca också väldigt gärna ville ha. Tosca fjäskade lite och när hon försökte ta bollen sa Tristan bestämt i från att hon skulle ge fan i bollen. Sedan tyckte Tosca att surfarbrorn Tristan inte var så intressant längre. 

Tristan och Tosca är lite roliga, de totalt ignorerar varandra. När vi är inne på planen så kan man ju tänka att de kanske kunde busa lite med varandra, men icke sa nicke. Det är precis som den andre inte fanns men de brukar märka den andre då de ständigt springer in i varandra. Oj var du här! Tidigare i veckan så busade T & T med varandra i hela 5 sekunder, det  måste vara världsrekord. Tosca är som sagt ett riktigt busfrö så det är inte henne det är "fel" på utan det är min tråkfarbror som inte är det minsta intresserad av att leka.    

söööndag.

Jaha! Då var det söndag igen. Som vanligt vaknade jag strax efter 07, det är min nya söndagsrutin. Har återigen gettmig på Tristan, med saxen alltså. Det kommer inte bli något kvar av honom. Eller jo det kommer det, för jag klipper och klipper & så tänker jag: oj vad kort det blev, 2 dagar senare är han långhårig igen :o Under Tristan haka blev det inge vidare, men det får jag fila på en annan dag. 

Det är jättehärligt höstväder ute i dag. Ska väl ta och släpa mig ut snart. Förmiddagen spenderades som sagt med att klippa Tristan samt att städa.  

Skjut folk!

Vissa saker får mig att nästan gråta och en stark vilja att skjuta ihjäl folk uppstår. Ett exempel är DETTA.

Slut

Då var praktiken på vårdcentralen över. 4 veckor av 15 avklarade. På tisdag börjar nästa placering. Scary scary!
Hur som helst har jag trivts som fisken i vattnet på vårdcentralen. Alla har varit helt suveräna. På tisdag ska jag stanna till och lämna en kladdkaka eller två till dem.

Huu jag fryser som en liten gris. Ska nog göra en kopp te och bädda ned mig i soffan.

Dra stockar

Tristan ligger på golvet med huvudet under sängen och snarkar som en gris. Han drar ordentliga stockar... Kanske beror det på att dagmatte C och Tristan har varit ute i skogen hela dagen alltså har han varit i gång i stort sett hela dagen och inte sovit någonting. Han har rätt att vara trött.

Zamba

I går tog dagen en vänding som jag inte riktigt väntat mig. De flesta av er som läser här, läser förmodligen även min mammas blogg och vet därför redan att vår gamla Zamba togs bort i går. Hon skulle ha blivit 12 år i jul. Det är alltid fruktansvärt jobbigt när ens husdjur dör, de är ju trots allt en familjemedlem. Orkade inte skriva något om det i går kväll och i dag har jag inte så mycket ork heller.  

image185
zamba rullar sig i gräset.

Satt i går kväll och tittade igenom en massa foton och insåg att jag har fotat Basta, Fixa och Tristan massor men några bilder på Zamba har jag knappt. Bilden ovan är tagen i somras.  

Kan inte komma på någon smart rubrik

Var på väg att skriva ett inlägg i morse men sedan kom jag av mig och nu är det kväller. I dag har jag haft min "lediga" dag från praktiken. Tog en välbehövd sovmorgon till 08.00, frukost i lugn och ro därefter följde en långprommis med Tristan. När vi återvänt hem från prommisen tänkte jag hoppa in i duschen för att göra mig i ordning innan Maria skulle komma. Men så ringde dagmatte C och hade några frågor, så fastnade jag i telefonen med henne en stund precis när jag lagt på ringde Lotta så satt jag och pratade med henne en stund, omedveten om klockan. Hoppsan Kerstin var min första tanke när jag såg vad klockan var. Lyckligtvis var Maria försenad. I dag har vi åtgärdat handledarens synpunkter på vår uppsats, dock inte alla eftersom vi inte tycker som henne. Maria ska be sin man fixa lite småsaker sedan ska hon skicka in uppsatsen i kväll. Vi orkar fasiken inte hålla på mer med uppsatsen nu. Så vi får hoppas att handledaren bara har några småsaker att påpeka på, vi ska kolla igenom referenser och språket sedan får det banne mig räcka. Vi har annat att lägga energi på. 

Tog mig en sväng bort till gränby centrum för att försöka hitta något fint att ha på mig på lördag då vi ska på 30-års fest. Men naturligtvis hittade jag ingenting, får helt enkelt gå naken. Däremot hittade jag ett par jeans, vilket jag var i stort behov av naturligtvis är de på tok för långa för mina korta ben. Jag får alltid sy upp byxor när jag köper nya, eller rättare sagt mamma får sy upp dem. Så mams ta fram symaskinen tills den 12.

Häpp! Nu är maten klar sedan blir det en prommis med La Prins.  

Inte mycket att hänga i julgranen.

Jaha då var det måndag igen, eller måndagen är snart slut. Har egentligen inte så mycket att tillägga till debatten. Vet dock inte vilken debatt, men det lät bra. Denna måndag har inneburit praktik, sista veckan på vårdcentralen, 3 dagar kvar. Tristan har varit hos dagmatte C, det märks verkligen att de gillar varandra. 
 
I helgen som var, var det utställning på Åland. Åland känns som ett liitet stenkast härifrån. Hade inte riktigt koll på när utställningen var eller när anmälningstiden gick ut men hade jag haft koll hade jag garanterat anmält dit, för ett Finuch skulle inte sitta fel ;) Får se om vi tar oss någonstans utomlands nästa år istället. Endast 11 (tyckte jag att det stod) lagottos var anmälda på åland och Lilian och hennes Magic Storm´s Florence di Romagna blev BIM och snodde därmed till sig ett cert och blev därmed FINUCH. Ett stort grattis till Lilian. 

Nu ska vi mysa ned oss i soffan och vänta på att husse ska komma hem.

Österbybruk vs. Ulva kvarn.

J föreslog att vi skulle åka till österbybruk för att fika, vilket jag tyckte var ett dåligt förslag då jag var tveksam till om det skulle finnas något öppet där. Jag röstade på Ulva kvarn som jag visste var öppet och som ligger garanterat närmre. Ulva kvarn blev det. Först fikade vi, jag tryckte i mig en smarrig lax och creme cheese toast. När vi fikat klart gick vi till kvarnen och glodde runt lite dels på något loppis-liknande och dels på en massa snygga glas-saker. Ska man köpa någon fin och rolig present är det helt klart till "glasverkstaden" man ska åka. Eftersom det blåste en hel del ville vi inte fika ute så Tristan satt under tiden i bilen och när vi tittat klart på glassakerna fick sig Tristan en prommis. och eftersom vi gick längs strömt vatten fick Tristan snällt gå i koppel, fast jag vet dock inte om han gick så snällt då han var fasligt intresserad av vattnet och ville helst plumsa i.  

Googlade lite och hittade glasverkstadens hemsida, spana in här  jag blev lite förtjust i deras glasblommor + hundra andra saker.

Välordnad

Vilken välarrangerad inflyttningsfest vi var på i går. Festen hade börjat vid 18-tiden men vi kom inte förs vid 20.30- tiden. Men det bjöds på en massa god mat, dessvärre hade vi ätit precis innan (visste inte att det skulle finnas mat) men lite bål gick ned. Sedan hann vi med tipspromenaden innan killen som skulle trolla började med sitt trolleri. Han var riktigt skicklig, han hade tre röda bollar som helt plötsligt blev tre röda tomater :O Samt en liten röd boll som först blev en lime och sedan en kiwi. Förstår inte hur killen lyckades. J fastnade vid singstar-spelet och sjöng glatt mot sina motståndare medan jag höll fast vid att jag inte sjunger. Den enda gången jag sjunger är när jag åker bil, ensam. Det var en väldigt lyckad inflyttningsfest, vi begav oss hem redan efter 00. Och eftersom vi gick hem (via Max och deras mozarella sticks) var vi hemma vid 01.00. Tristan var jättetrött när vi kom hem och var inte alls särskilt sugen på att gå ut, fick tvinga ut honom. I morse vaknade jag redan 07.15. Varför vaknar jag alltid vid 07-tiden på söndagar? Tristan kom upp i sängen för att mysa en stund. Sedan förflyttade Tristan och jag oss till soffan för att mysa där en stund innan vi gick vår morgonprommis. Jag gillar dock att vara uppe tidigt på söndagsmorgonen, det är oftast väldigt lite folk ute då.

Nu börjar jag bli lite trött eftersom jag kom i säng efter 01 och upp vid 07.00.

Vilket härligt höstväder det är i dag, man borde ta sig ut på en långprommis någonstans..

Ondskefulla får?

Nu på eftermiddagen åkte J, jag och Tristan bort till gamlis för att promenera runt. Det är alltid trevligt att promenera i gamlis, tyvärr är det många fler som tycker det också så ofta är det mycket folk på språng där. Speciellt hundfolk. Under vår promenad kom vi in i en fårhage, J tänkte släppa Tristan men jag påpekade att det kanske går får kvar ännu och att det kanske inte är så populärt om Tristan sätter efter dem. J tyckte att det var bäst att ha Tristan i koppel så att fåren inte skulle äta upp vår sötgotto. Tristan förvandlades dock till en dammsugare för att suga i sig så mycket fårskit som möjligt. Vi fortsatte gå på en stig inne i den stora hagen och längre fram såg vi ett gäng gutefår stå och hänga. När vi närmade oss bräkte en av dem och sprang närmre de andra fåren. Jag sa till J att de är nog rädda. J och Tristan gick först och jag efter och när vi började närma oss fåren började hela flocken gå närmre oss. J ifrågasatte mitt påstående att de var rädda sedan sprang vi lite snabbt förbi fåren innan de skulle få för sig att anfalla för de såg verkligen ondskefulla ut. Gutefår har STORA horn. Vi överlevde bravaden och konstaterade att det är nog många joggare som mystiskt försvinner i den där hagen...

Nu ska vi fika innan vi gör oss i ordning för att åka på inflyttningsfest.  

klippiklippi gräsmattan

och den blir så fin. Vad jag egentligen menar är klippiklippi Tristan och han blir så fin. Har alltså skalat ännu mer på tristan men det säger väl bara "poff" om 2 dagar så är han lika långhårig igen... Får se om jag behöver ta ännu mer, men jag är lite feg och vågar bara klippa lite i i taget. Men han skulle verkligen behöva ny snygg päls.

Fredagsfin

Tristan är nu fredagsfin. Jag har redit ut en del tovor, många men säkert inte alla. Eftersom han efter urtovningen såg ut som ett mumintroll blev det även ett bad med schamponering och balsamering. Tristan var dock inte överlycklig över denna lyxiga spabehandling. Men han tyckte i alla fall att det var lite skönt när jag pillade med pälsen. Speciellt på huvudet vid öronen, då låg han på sidan och såg ut att njuta. Eftersom det är störtomöjligt att få Tristan att skaka på sig i duschen så fick jag bära ut honom på balkongen så fick han skaka på sig där ute. Sedan for han runt som en stolle i hela lägenheten för att gno sig mot saker. I morgon blir det till att klippa lite mer på pälsen. Vi hoppas på att vår hovfrisör ska ha vägarna förbi uppsala i helgen så att hon kan komma in och fika och titta över Tristans päls.

Förjäklig

är Tristans päls. I söndags klippt jag honom, vad som sedan tog åt pälsen vet jag inte för han ser för tillfället för jäklig ut. Han är som en stor ullboll hela han. Vet inte om det är underullen som rest sig för att jag klippte eller om det är fd tovor som gick upp när jag klippte. Det står i alla fall rakt ut, han är inte på något sätt snygg just nu. Nu ska jag försöka få tummen ur för att reda ut lite tovor samt klippa lite till. Men kammar jag ut tovor kommer han se ännu mer jäklig ut, men jag får blöta honom så kommer det bli bättre och dra ihop sig.. Hoppas jag i alla fall.


Seminarium

I dag hade jag höstens/praktikens första seminarium. Hade inte riktigt förberett mig så väl som jag borde ha gjort men det gick bra ändå. Stor del av tiden gick åt att diskutera hur alla hade det på sina respektive placeringar. Vilket var det mest intressanta som sades under seminariet. Well well ett avklarat 3 kvar!

Äntligen

har jag fått schema för psykplaceringen. Schemat var dock ingen höjdare då det innebär kvällar samt två helger på fyra veckor. :P Och att man ska vara där redan 06.45 innebär att jag måste åka senast 06.00 och om jag ska och lämna Tristan innan måste jag åka senast 05.45 vilket innebär att jag måste gå upp 05.00. När jag tänker på det så låter kvällar inte så fel... Sovmorgon... Måste dock fråga om jag kan byta från kväll till dag den 10/10 då J och jag ska på konsert i sthlm.  

Jäkla fåglar.

Tristan och jag är precis hemkomna från en kvällsprommis när vi var på väg hem igen gick vi på ett ställe med högt gräs. Där gick vi i lugn och ro i våra egna tankar (förmodligen både Tristan och jag) då det plötsligt flyger upp tre stycken fasaner mitt framför näsan på oss. Vi blev inte alls skrämda.. Tristan vågade knappt gå i det höga gräset utan han smög fram och vågade knappt sätta ned tassarna i gräset.  

Stick!

I dag på praktiken spenderade jag förmiddagen på lab, passade på att sticka en massa. Dvs ta en massa blodprover. Lab-assistenten gick även igenom hur man tar en massa andra prover. Vi hade en jätteduktig 4-årig tjej som inte sa ett knyst när lab-assistenten tog blodprover på henne. Jag hade förväntat mig gallskrik.
På eftermiddagen hängde jag på mottagningen, det var roligt som vanligt. I morgon ska jag "bara" in till skolan för att ha seminarium sedan är det bara nästa vecka kvar på vårdcentralen. Tiden har gått ruskigt snabbt när man har roligt.


I dag

I dag har jag namnsdag borde inte jag få en massa goda chokladpraliner då?

Tröttis

image181

image182
Tristan sover vidare i "sin" hörna av soffan. 

image183

image184 

Ledig

På grund av att de har stort manfall på vårdcentralen i dag så gav de mig "ledigt". Eftersom jag ändå hade tänkt spendera stora delar av dagen med att förbereda mig inför fredagens seminarium så tyckte handledaren att jag lika gärna kunde göra det hemma. Danke schön dör det! Sovmorgon är inget jag tackar nej till. Jag förstår inte jag är så fruktansvärt trött hela tiden. Så mycket sovmorgon blev det dock inte i morse, vaknade till av att J gick upp vid 07-tiden insåg då att jag behövde gå på toa. Tänkte sedan sova vidare men fick istället en mysstund med Tristan som kom upp i sängen. Lyckades inte somna om men Tristan låg på rygg och snarkade ljudligt. Tidigare var Tristan alltid väldigt morgonpigg, han väckte ofta mig ( men inte J som är svårväckt) tidigt. Nu för tiden är det jag som får dra upp Tristan. När jag går upp 05.30 snarkar Tristan gott vidare, efter 06 brukar jag få tvinga upp honom för att han ska få mat och morgonprommis innan jag behöver åka.    

Dagmatte

Skrev förra veckan om mina problem att hitta en dagmatte åt Tristan. Hittade en tjej men hon kändes inte riktigt rätt, sedan har en del andra människor hört av sig men inte det rätta... Men i fredags hade en 60-årig kvinna ringt, henne hade jag tidigare haft kontakt med. Så i lördags var vi där för att hälsa på, samt i en sväng i söndags och i går lämnade jag Tristan där en timma på em/kvällen. Både Tristan och kvinnan trivs finfint med varandra och jag känner att hon känns rätt. Så i dag har Tristan varit där hela dagen. På förmiddagen hade de åkt till mälaren och varit ute på promenad i 2 h längs mälaren. Och på eftermiddagen hade det blivit 30-40 min i området. Kvinnan har varit dagmatte åt diverse hundar i många år (samt haft egna hundar). Hon tycker att vara dagmatte är ett utmärkt sätt att komma ut och gå på promenader. Och eftersom hon tycker att det är tråkigt att gå samma rundor varje dag så brukar hon åka till olika ställen så som; håga, ned till mälaren, gamla uppis och diverse andra ställen. Kan Tristan få det bättre? Hon ska visa mig alla trevliga prommisställen hon brukar gå på, många av ställena är ställen som jag inte känner till.

Får hoppas att det kommer håll i det långa loppet. :D

Måndagsseg

I dag märks det verkligen att det är måndag, lika trött som vanligt. iofs är jag dödstrött alla dagar, förstår inte att jag alltid är så jäkla trött...  Det är konstigt att man aldrig är utvilad på måndagar trots att man har sovit en massa i helgen. Praktiken i dag var rolig som vanligt. Hade halvtidsbedömning där jag fick höra hur bra jag är ;) Eftersom Tristan var hemma själv i dag smet jag tidigare från praktiken trots det försvann em/kvällen i ett naffs. Nu ska jag mysa ned mig i soffan med en filt och glo på the Simpsons. 

Nu är det klippt!

image178
Tristan was here!

image179
Det blev ingen "före bild" men en "efter bild" blev det i alla fall. Tristan tycker mest att det är pest.

image180
Det är jobbigt att bli klippt tycker Tristan.

Efter att ha pratat med mamma i dag fick jag tummen ur när det gäller att klippa Tristan. Tidigare har jag bara putsat lite på hans päls men nu har jag verkligen klippt. (se översta bilden) Det blev ingen Tristan kvar. Det svåraste var att klippa huvudet. Och bak på rumpan råkade jag ta liite för mycket så där blev det nästan en kal fläck..  :O men man lär sig av sina misstag. Frågan är om jag ska ta ännu mer? Det Tristan egentligen skulle behöva är att bli totalt nedklipp men då blir det inge stora sthlm. hmm.. Alla dessa svåra beslut.
Får ta en sväng till med saxen nästa helg, då ska jag även ta i tu med tovorna, orkade inte riktigt det i dag, eller rättare sagt Tristan orkade inte. jag skulle även behöva ett trimbord, men jag har ingen plats att förvara det på. Nästa gång vi åker till mamma och pappa får vi nog stanna till hos Lotta så få hon titta på hur Tristan ser ut.

Skogsprommis

Tristan och jag packade vid lunchtid in oss i bilen för att hämta upp Tosca och Helena. Sedan begav vi oss ut i skogen. Dessvärre känner vi inte till någon höjdarskog i närheten därmed åkte vi ut till Fjällnora och gick i skogarna där. Tanken var att Tristan skulle visa Tosca hur man letar tryffel. Det fanns dock inte så mycket tryffel att hitta. Tristan hittade några men de var jättesmå och fjuttiga. Vi får helt enkelt hitta en bättre skog en annan gång. Men det blev en rejäl skogsprommis med mycket "off road". Både Tristan och Tosca rullade sig glatt i mossan. När man går på utmärkta vandringsleder vet man aldrig vem man möter, det är sällan man är själv ute i skogen utan man brukar alltid möta en massa folk så därför höll jag Tristan kopplade större delen av tiden. Släppte honom en stund men efter ett tag mötte vi några, kopplade Tristan eftersom det var en löptik. Men Tristan verkade vara lyckligt ovetande om det... 

image172
Tristan verkar tro att tryffeln ska hoppa upp av sig själv om han stirrar på den.

image173
Tristan och Tosca

image174   
Tristan föredrar att ligga och mysa i mossan än att leta tryffel

image175
Tosca letade med rötter och Tristan står bakom i hopp om att Tosca ska gräva upp en tryffel eller två.

image176
Prins Tristan snyggast i skogen.

image177
Tosca- snyggaste tjejen i skogen.

Tristan är nu helt död och snarkar nöjt, anar att Tosca också är rätt "död" hon satt redan och halvsov i bilen hem.

Sådan matte sådan hund.

Det där med att slappa i soffan i går kväll blev det inte så mycket av utan det blev mest sova i soffan. Såg ungefär 5 minuter av Simpsons som började 20.00 sedan sov jag gott. Vaknade till vid 21 av att Joakim ringde och sa att han var på väg hem. Såg då att Tristan låg i den andra soffan och snarkade gott. Sådan matte sådan hund..

i morse vaknade jag vid 06.00 irriterande pigg men lyckades somna om till 08.30. Det verkade som om Tristan låg och väntade på att jag skulle vakna för så fort han hörde att jag vaknade skuttade han upp i sängen för att lägga isg på rygg och mysa. Det blev en mysstund sedan gick vi vår morgonprommis förbi bageriet för att köpa nybakat bröd. Nu ska jag strax hoppa in i duschen, vid 12 ska Tristan och jag hämta upp Helena och Tosca.

Välkommen till min mottagning.


Både tisdagens och dagens praktikdagar har varit mycket trevliga och lärorika. Jag trivs som fisken i vattnet och sjuksköterskorna jag hänger med är ett gäng suveräna tjejer. Trots att det är katastrofal personalbrist och sjuksköterskorna får slita i hjäl sig är de ändå måna om att jag ska lära mig så mycket som möjligt. I morgon är en dag som är totalt överbelamrad och dubbelbokad, därmed har de fått boka av massor av besök. 2 personers jobb är inbokad på en person, denna person ska dessutom ha jouren och släpa runt på mig. Personen som ska ha allt detta jobb i morgon eftermiddag kom i dag och frågade mig om jag ville hjälpa henne med mottagningen och jouren. Jag ska ta lite enklare patienter som kommer för blodtryckskontroller, suturtaging och liknande. Tycker att det låter som en strålande idé. Jag har redan lite smått tagit emot patienter, men fler ska det bli. Den huvudhandledare som jag ser mest av och som jag har varit med mest , är en strålande sjuksköterska och handledare. Dock känns det som om hon snart är på väg att braka in i den där omtalade väggen. Hon har beklagat att hon inte har så mycket tid att handleda mig eller tid till att se till att jag har det bra. Själv anser jag att jag inte behöver så mycket handledning. Jag frågar om det är något jag undrar över och jag ser till att vara med på det som intresserar mig.

Nu: sova i soffan!


Skrämmande

Ibland hittar man skärmmande saker på nätet!
http://marryourdaughter.org/
Jag hoppas att sidan inte är "på riktigt"
Nu ska jag äta fläskpannkaka sedan ta en prommis med prinsen. Får hoppas att baseballplanen är ledig så att han kan kuta av sig.

Något att hänga i julgranen

Tjejen som vi var och hälsade på hos i dag hörde i kväll av sig och hennes planer hade blivit ändrade så Tristan kan vara hos henne i morgon. Så skönt att slippa tänka på det i morgon och kunna vara på praktiken i lugn och ro. men jag måste ändå leta vidare efter någon mer långvarig dagmatte. Tidigare i kväll hörde en tjej av sig som var intresserad, hon kommer hit i morgon kväll för att säga hej. Får hoppas att hon är något att hänga i julgranen ;)  

Sökandet pågår.

Tänk vad saker och ting skall jävlas ibland. Som jag skrev för någon dag sedan så funkade det inte hos den tilltänka dagmatten. Kontaktade då en 20-årig tjej som har mailat flera gånger och som varit jätteintresserad. Då hade hon precis tagit sig an en chihuahuahane som hon ska ha mån-ons. Torsdagar och fredagar skulle hon dock kunna ha Tristan. bättre än inget tänkte jag. I dag var vi där och hälsade på och för att kolla om det skulle kunna funka med chihuahuahanen. Tristan var inte det minsta intresserad av chihuahuan, såg mest frågande ut vad det kunde vara för något. Men chihuahuan mopsade sig lite mot Tristan och Tristan såg som sagt frågande ut. Vi konstaterade att chihuahuan inte verkade gilla situationen och därmed kan hon inte ha dem samtidigt. Tjejen var jättetrevlig men kände att hon inte riktigt hade tid att ha hund 5 dagar i veckan då kunde hon lika gärna ta hem sin hund som tydligen bodde på mammans kennel. Men hon skulle kunna ställa upp torsdagar och fredagar tills jag hittar någon annan. Naturligtvis kunde hon inte i morgon eller på fredag. så i morgon får jag rymma hem från praktiken tidigt och på fredag ställer snälla Helena och Tosca upp. Tack tack tack! Då är i alla fall denna vecka löst. Den 60-åriga kvinnan som jag nämnt tidigare har jag pratat med, hon hade en hund som var där några dagar per vecka, hon visste inte hur mycket den skulle vara där. Hon skulle ta reda på det, sedan höra av sig. Hon har inte hört av sig. Men jag har mailat för att påminna henne. Hittade en sida som heter grannar.se där man kan annonsera efter hundvakt samt att det finns folk som annonserar om att de kan vara hundvakter. Har lagt upp en annons som kommer dyka upp under de närmsta dygnen samt mailat två tjejer som "lät bra". Har även gjort en annons som kommer komma i vår tidning fredag-söndag. Måtte jag hitta någon som passar! 

Mysgotto

image171
Tristan är helt slut och ligger nöjt i sin bia och snarkar.

I morse när vi var ute på morgonprommisen tänkte jag att vi skulle börja med några frivarv inne på baseballplanen. När jag närmade mig planen såg jag några andra som såg ut att vara på väg dit också, bäst att skynda sig tänkte jag och ökade takten för att hinna först dit. När jag kom närmre såg jag att det var Helena, hennes mamma, Tosca och Cimba. Tristan som är barnsligt förtjust i Cimba ville mest busa med henne. Man kan ju tycka att han borde busa och springa med Tosca som det är lite mer fart i, men henne bryr han sig inte om. Det verkar vara rätt ömsesidigt...  Efter en stund kom det två andra hundar (med mattar in) varav den ena var en golden hane. Tänkte att det kommer säkert bli hanhundstjaffs på en gång. Men det gick bra en bra stund. Tristan spännde sig en del men sa ingenting, däremot så "pratade" goldenhannen en del och tillslut så rök de (inte helt oväntat) ihop. Vet inte om det var golden som "pratade" som startade det eller om det var "spännissen" (dvs Tristan), men jag tror att det var golden. Typiskt karlar! ;)  Tristan och jag gjorde sällskap en bit med golden och beaglen och deras mattar, det är alltid roligt att prata hund. Sedan fortsatte Tristan och jag vår prommis, vi var ute i nästan 1½ h därmed har Tristan rätt att vara trött.   

Tristan verkar vara speciellt förtjust i stora svarta damer så som Cimba. För i går kväll under vår prommis mötte jag två kvinnor med varsin hund. Den ena var Toscas bästis Sally, sally var dock inte det minsta intresserad av oss utan hon satte sig en bit bort med ryggen mot oss. Den andra hunden var en stor svart blandrastik som Tristan blev såå kär i. Han fjäskade en del för henne men tillslut tröttnade hon på honom. För varje försök Tristan gjorde att lukta på henne eller närma sig, skällde hon på honom. Varpå Tristan hoppade till och blev ännu mer till sig... Ohh en svårflörtad tjej tänkte han nog..     

Onsdag

= ledig dag. Planen var från början att jag skulle vara på praktiken mån-torsdag och således vara ledig fre-sön. Men eftersom jag har problem med att få ihop det med Tristan ska jag vara ledig onsdagar (eller kanske tisdagar). Det är nästan bättre att vara ledig en dag mitt i veckan detta för att ladda om batterierna och få sova igen ett par timmar. Tristan och jag har haft sovmorgon i dag, men nu tycker Tristan att det är dags att gå ut på morgonprommis.

Nu har han gjort det igen.

Tristan den lille rackaren.. När jag kom hem nu på eftermiddagen låg "godispåsen" i Tristans näste, dvs under vardagsrumsbordet. Slaktad och färdig. Senast jag såg den stod den i bokhyllan, hel och fin, då hade den inte alls en massa hål. hmm jag anar ugglor i mossen, eller rättare sagt lagottos under bordet. När jag tog upp den slaktade påsen och tittade på Tristan och frågade vad är det här? Då såg han ut att tänka ops hoppsan i did it again! Sedan kunde han inte riktigt titta på mig utan såg ut att skämmas. Förmodligen är det så att Maria tog några godisbitar ur påsen när hon skulle ut med Tristan, sedan tänkte hon sig förmodligen inte för utan ställde påsen för långt ned i bokhyllan. Dvs i lagom höjd för en lagotto som kan bli riktigt lång när han står i en soffa.  

Det är bara att köpa en ny; det blir nummer 3, undra hur länge den kommer att hålla.

Miss i planeringen.

För några veckor sedan var Tristan och jag hos Tristans tilltänkta dagmatte för att hälsa på. Det gick helt suveränt med hennes andra hanhundar. Tristan lekte tom med en av dem. I morse lämnade jag Tristan hos dagmatten och när jag hämtade honom nu i eftermiddag berättade hon att det inte alls hade fungerat. Hon och Tristan hade fungerat bra, hon tyckte att han var urmysig. Han låg och snarkade vid hennes fötter när hon pluggade. Men hennes hund som Tristan sist lekte med, ja de kom helt enkelt inte överens i dag. Således kommer det inte att fungera att ha honom där.

Nu har jag alltså en smärre kris. Har en annan tjej som inte har några hundar hemma som är intresserad, har dock inte hennes nummer. Har mailat henne och bett henne att ringa upp mig så fort hon kan. Hon lär i alla fall inte kunna ta honom i morgon så jag vet inte hur jag ska lösa morgondagen, får vara på praktiken halvdag eller så. Hurra! Fick precis tag på Maria som kan komma i morgon på dagen och gå ut med honom.  

Ja ja det löser sig nog. Jag hoppas att tjejen hör av sig snart annars ringer jag till nästa person i kö, en 60-årig kvinna.

Dagens

I dag har varit en givande dag på praktiken. Jag har hängt med två helt underbara barnmorskor på MVC. Har tagit blodprover, gett intramuskulära injektioner (p-sprutor), blodtryckskontroller, assisterat vid cellprovtagning, samt tittat på insättandet av spiral. Fullt ös hela dagen. Helt klart en lärorik dag.

Nu är det en lagotto som pockar på uppmärksamhet!

Dogblogg 9/9

Vov på er alla mina beundrare!
Nu är jag tillbaka i landet igen. Har ju varit på semester en vecka på gotland, och det skulle lika gärna ha kunnat vara utlandet. Resan dit var lite besvärlig, jag mådde inge vidare. Kräktes lite på båten, men det är sånt som händer. Men sedan har jag mått bra. Har haft en trevlig vecka hemma hos husses föräldrar. Många prommisar och klappar. Men det är inget som går upp mot mattegos. Under resan hem i dag råkade jag sätta mig på min vattenskål, blev lite blöt i rumpan så då lade jag mig i en skön stol istället för golvet. På båten hittade jag två små söta nakenhundstjejer som jag flörtade med, de morrade åt mig men jag tror att de bara spelade svårflörtade. På båtbussen in till sthlm fick jag sitta i husses knä, det var rätt trångt på bussen. 

När matte kom och hämtade oss vid tåget blev jag jätteglad, men det fanns massor att kissa på och lukta på så jag hade inte riktigt tid med henne. Men när vi kom hem blev det massor av mys med matte. Nu är matte och jag precis hemkomna från en prommis. Nu när det börjar bli höst finns det tydligen inga får eller kossor inne i fårhagarna längre så matte och jag var inne i en av hagarna. Och jösses vilket tokryck jag fick. Jag sprang, sprang sprang runt runt runt matte. Men vid varje varv var jag tvungen att stanna vid matte för att hoppa och studsa lite. Sedan sprang jag lite till. Nu är jag rätt trött. Det har varit en lång dag med en massa resande.. 

*gäsp*
Nosgos från Tristan    

Hemma.

Nu är Tristan hemma, som sig bör. När jag mötte J och Tristan vid stationen, verkade inte Tristan överlycklig att se mig. Han hälsade lite snabbt sedan var han tvungen att pinka lite och spana på andra saker. Men väl hemma blev det mycket gos och mys. Du trodde väl inte att jag hade glömt dig matte verkar Tristan vilja säga och så pussas han lite till.

Hurra!

Nu sitter J och Tristan på tåget från sthlm, alltså är de i uppis 13.50! :D

Tänk om Tristan inte alls blir glad av att se mig, tänk om han tycker att jag var elak som släppte i väg honom en hel vecka. Jag håller på att tina ett märgben åt honom (muta).

Någon som vet någon klädinsamling i Uppsala?

Har googlat för att hitta något klädinsamlingsställe, gärna en låda där man kan lämna kläderna. men jag hittar då inget här i stan. Har surfat myrornas hemsida och enligt hemsidan har de inga insamlingsbehållare i uppsala. Ska jag behöva åka och lämna hos dem blir det jättejobbigt, då slänger jag hellre kläderna i brännbart i vårt soprum.

Rensat ur garderoben

Min garderob har länge varit knökfull. tar man ur ett plagg kommer 10 andra med. Har nu äntligen tagit mig samman och rensat lite. hur stor chans är det att jag kommer använda min studentklänning igen? SLÄNG! Nu har jag en stor hög med kläder på golvet. vet inte riktigt vart jag ska göra av dem. Ska gå igenom vad som ska slängas och vad som kan skänkas. Passade även på att lägga undan kjolar och sommartoppar, känns inte riktigt som om jag kommer använda dem på ett tag. Nu är det i alla fall ordning och bättre plats i garderoben. Men trots det så behöver jag en större garderob eller flera. Vilket blir ett måste för vår nästa lägenhet. Jag skulle gärna vilja ha en walk-in-closet.

Slut på säsongen.

Förra helgen var för vår del säsongens sista hundutställning. Det har varit en trevlig "säsong" och jag hoppas att det blir lika trevligt nästa vår och sommar. Tristan ska nu få vila från utställningar ett tag. Nu kan han rulla sig i höstlöven samt leta tryffel hur mycket han vill. Kanske hinner vi med ett och annat bad innan det blir kallt. Tidigare var planen att åka ned till Växjöutställningen i november. Men som det känns nu så tror jag att vi skippar det. Det är en bra bit att åka och man vet ju aldrig hur väglaget är när det börjar bli vinter. Tristan skall nu klippas ned (dock inte helt) för att få ny fräsch päls. I stället för växjö satsar vi nog på stora stockholm, det är lite närmre...  Så får det bli ordentlig nedklippning efter det så att vi blir fit for fight inför nästa års säsong. Jag hoppas att Ia och Tosca (Helena, du får som sagt åka med mig om ni vill följa med, du får vara kartläsare!) kommer till stockholm. Det vore även jätteroligt att se Salma där, men jag förstår att det är många mil för er att åka. Naturligtvis ser jag även fram emot att träffa alla andra trevliga lagotto-ägare på stora stockholm.    

Ge mig ett par miljoner bitte!

Medan jag åt frukost läste jag UNT, det stod inte så mycket spännande i UNT därmed plockade jag istället fram gårdagens SVD. Bostadsbilagan. Blir man deprimerad eller? Varför har inte jag ett par miljoner att köpa en flådig lägenhet för? Finns hur mycket tjusiga bostäder som helst som jag skulle kunna tänka mig att bo i, men problemet är de där "fjuttiga" miljonerna som saknas. Någon som vill ge mig?

Sandtag

Bara för att jag i går kväll skrev att jag skulle sova länge i dag, så vaknade jag innan klockan 07.00. Klarvaken! Så jäkla typsikt! 
På förmiddagen ska jag vika tvätt och tvätta lite till. Förra helgen tvättade vi klädeseln till ena soffan och i går tvättade jag klädeseln till den andra. Det är ett jäkla pyssel att få på klädslarna igen. Vi använder den ena soffan mest därför har jag nu bytt klädsel, så att de ska slitas någolunda jämt. När jag i går tog bort sittkuddarna i den soffan vi använder mest såg jag att det var ett mindre sandtag där under. Jag anar att det skulle kunna vara Tristan som bidragit till det. :)  

Nä nu blir det frukost!

Let´s go to bed

Ju snabbare jag kommer i säng nu, ju fortare blir det söndag och ju längre jag sover i morgon (länge för mig är 8-9), desto kortare tid måste jag vänta på att Tristan och J kommer hem! Klockan 08.05 går båten från Visby i morgon, alltså är de i Nynäshamn vid 11-11.30-tiden. Lägg en timma på det så är de vid t-centralen och så får vi hoppas att tågen går ofta så att de snabbt kommer hem hem hem hem till MIG! Nej nej jag är inte alls lagottosugen... (naturligtvis är jag glad över att J kommer hem också, även om jag mest tjatar om Tristan)

Nu ska jag krypa i säng och sova "la gotto"!

God natt världen!

Bilder från högbo

image166
Jazz

image167
Championklasshanarna

image170
Säg ahhh!

image168
Basta
image169
BIR & BIM

Sovmorgon

Jösses vad gött det var att få sova ut ordentligt i natt. I dag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Eller jag ska städa och tvätta lite men sedan vet jag inte riktigt... Har ju ingen Tristan som jag kan promenera med..

Kom precis på att jag inte har lagt upp några bilder från Högbo än, ska kolla om det blev några bra bilder. Det kan nog sysselsätta mig ett tag. Kollade precis igenom några bilder och eftersom Joakim inte var för engagerad i fotandet så är det inga höjdarbilder men men...

oh goodie.

Vi har inget vatten.

Som vanligt finns det inget vettigt att titta på på en fredagskväll. Slängde därmed på en dvd med Black Adder. Vet inte om jag ens såg ett helt avsnitt innan jag somnade i soffan. För en liten stund sedan vaknade jag av det var något som lät, åh nej tänkte jag är klockan 06.00 igen? Men det var telefonen och Joakim som ringde. När vi hade avslutat samtalet höll jag på att "slummra" till igen när det ringer på dörren klockan 21.25. Vem i hela havet kan det vara? Smög bort och tittade ut genom kikhålet, en av personalen från gruppboendet i huset. Yrvaken öppnade jag dörren och hon undrade om vi hade något vatten? ööhhh vatten? vad då vatten? lagom yrvaken. Kollade och nej vi har inget vatten. Hon skulle felanmäla, sedan kom hon tillbaka och meddelade att det var någon stor vattenläcka så halva stan är utan vatten. så hurra hurra! Här sitter jag utan vatten och törstig som fasiken. Tur att jag har ett halvt glas vatten upphällt så att jag i alla fall kan borsta tänderna.  

Lagotto-rapport från Gotland

Ryktet säger att Tristan har det så bra på gotland. I dag under prommisen hade Tristan fått springa lös på ett grönområde. På grönområdet var det nyklippt gräs. Nyklipptgräs + lagotto = sant. Mmmm sa tydligen Tristan och rullade sig och rullade sig och rullade sig lite till i gräset. 

Snart är det söndag, då kommer mattegrisen hem! :D  

Freitag

Förmiddagen spenderades i telefonrådgivningen. Det kanske inte verkar så spännande att sitta och lyssna men det är jäkligt lärorikt. När den som söker vård anger sina symtom/besvär brukar jag snabbt försöka ställa diagnos, samt vad som skall göras, om akuttid behövs eller om personen ska få en tid nästa vecka. Observera! Allt detta för mig själv för att sedan jämföra med det ssk säger. Eftermiddagen spenderade jag och huvudhandledaren på mottagningen. Det var mest såromläggningar som stod på schemat. Vi skulle lägga om ett stort sår på en patient med elaka MRSA, ssk och läkaren lämnade mig med patienten och jag tog bort gamla omläggningen för att titta på såret. När vi var klara berättade ssk:n att läkaren bestört hade frågat henne om hon verkligen skulle lämna mig ensam i undersökningsrummet, ssk:n hade sagt att det är nog inga problem. Sedan hade hon tänkt efter en gång till och skyndat tillbaka för att kolla att allt var bra. Jag skrattade åt henne och försäkrade att jag inte hade några problem med sår, så hon behövde inte oroa sig. Sår är ju fasligt intressant. 

Förstår dock deras reaktioner, en del studenter säger kanske inte i från om det är något de känner sig osäkra inför. Det kunde lika gärna ha varit en person som tycker att sår är det äckligaste som finns och svimmat..

Nu ska jag slappa i soffan, är fasligt trött, vet knappt vad jag skriver därmed finns det en risk för osammanhängande svammel.

Hurra det är fredag!

Vilket betyder att i morgon är det lördag. Lördag = ledig och tillfälle att sova ut. Egentligen skulle jag jobba 10 härliga timmar på mitt vanliga jobb i morgon men jag beslutade mig för att ringa och säga att jag inte kan. Det blir helt enkelt för mycket att "jobba" 6 dagar i veckan. Även om jag förlorar mycket pengar på att inte jobba så känns det som om jag borde prioritera utbildningen.  Om 14 dagar har jag ett pass igen, får se hur jag känner då. Den veckan kommer jag iofs inte vara på praktiken 5 dagar utan bara 4 men den 5:e dagen ska jag till skolan på seminarium.  

Och eftersom det är lördag i morgon är det söndag i övermorgon.. Söndag = LAGOTTOMYS!

Hemsjukvården

I morse fick jag sällskap i bilen av Helena. Det är bra mycket trevligare och det känns som om det går fortare att åka när man har sällskap i bilen. När jag sedan blev kvar på praktiken till 17 fick jag även sällskap hem. :D

Dagen spenderades med personalen i hemsjukvården. En del av förmiddagen åkte jag med en jättetrevlig usk. Det blev mycket hundsnack. Hon hade några slags urhundar från kambodja? eller något dylikt ställe. Tanken var att de skulle bli minhundar eller något. kommer inte alls i håg allt hon sa, egentligen kommer jag inte i håg någonting. När jag nämnde att Tristan kom från Hesiodos kennel, kände hon tydligen till Dorota (Lotta) och kenneln. Hon hade en föredetta arbetskamrat eller om det var en gammal kompis som har/hade en hoffe från Hesiodos.

Resten av förmiddagen var tråkig då personalen hade APT och jag satt mest och skumläste diverse medicinsklitteratur. Eftermiddagen mellan 14-16 var också rätt seg. I morgon är min plan att hänga på mottagingen, får se om någon känner för att förbarma sig över mig. ;)

Trötter

Är så trött att jag intevet vart jag ska ta vägen. Först på söndag får jag sova längre än till 06.00. Men jag funderar seriöst på att ringa till jobbet och fråga omd e kan få in någon annan för mig på lördag. Orkar bara inte. och nästa vecka blir det 5 dagar på praktiken. Skulle behöva en veckodag ledig för att göra examinationer och förbereda inför seminarier, emn för att få ihop timmarna måste jobba som en gnu. 

Ha en trevlig dag! 

Nu ska jag strax fara, men först ska jag hämta upp mitt resesällskap :D  

Onsdag

Har egentligen inget spännande att blogga om. Praktiken i dag var på förmiddagen lite långtråkig. De som hade besök inbokade hade lämnat återbud. Sedan blev det ett hembesök hos en nyfödd bebis. Eftermiddagen spenderades med att sitta och lyssna på telefonrådgivningen, det var rätt roligt och intressant. 
Fick ett rejält samtal med den andra huvudhandledaren, hon verkar helt suverän. Hon hade väldigt vettiga och roliga ideér. Det kommer bli super. Alla är väldigt trevliga och jag kommer trivas bra. 

Förväntar mig fortfarande att Tristan ska komma tassandes när jag kommer hem och öppnar dörren.  

Nu ska jag hänga tvätt och slänga i en maskin till, sedan äta och sova.   

Heute

Det blev en informationsrik men lugn dag på BVC. Hur det fungerar på BVC var nytt för mig, intressant att veta. I morgon ska jag med sköterskan på hembesök hos en person som fick barn för en vecka sedan. På eftermiddagen ska jag förmodligen sitta och lyssna på telefonrådgivningen. Tror att det kan vara nyttigt och intressant att höra. Sedan planerar jag in någon dag med dsk på mottagningen med några eventuella hembesök samt en dag på labb för att ta prover. Sedan får jag se vad jag vill fokusera på, har ju lite möjligheter; MVC, BVC, DSK, labb och så vidare. Känns iofs som om det är dsk-arbetet jag vill fokusera på. Men att sticka folk är också roligt :D

Fasligt trött är jag. Lasagnen står i ugnen när den är färdig ska jag pilla i mig lite sedan zzzova. Kommer få äta lasagne och makaronilåda (som jag gjorde i går) i en vecka. Men jag har i alla fall matlådor.

Tristans mage är tydligen bättre, inte helt bra men i alla fall bättre. Joakim tyckte dock att det verkade som Tristan är uttråkad, jag tror att han saknar sin matte!  

Let´s go.

Då ska jag strax fara mot praktiken...
Det ska bli spännade och roligt men samtidigt lite läskigt.. Måste ju gå runt och var så jäkla trevlig hela dagen ;P

Förberedelser inför morgondagen

I morgon gäller det. 08.00 skall jag infinna mig på höstens första praktik vilket är inom primärvården.
Alla dokument som behövs är nu utskrivna, den blivande matlådan står i ugnen, tofflorna framplockade och nu ska jag bara leta på och damma av min H P sjuksköterskestuderande-skylt. Får snart beställa en HP Leg. Sjuksköterska-skylt!
 
Har inte riktigt haft koll tidigare men i dag fick jag reda på att det är den 20080118 som vi tar examen. Den 16 kommer det bli party för hela klassen :D

Välkommen hem till tomheten

Det kändes konstigt att komma hem i dag till tomheten. Ingen Tristan som kom tassandes för att välkomna mig. Ingen som ställde sig på bakbenen med framtassarna på min mage för att sträcka på sig, ingen som buffar med nosen för att bli klappad på. INGET LAGOTTOMYS!

Hur ska jag överleva denna vecka?

Något som går?

I går på Högbo utställningen köpte jag några tuggben åt Tristan i födelsedagspresent. Det var diverse smaker på dem. När vi kom hem fick han ett med roasted lamb-smak som han glatt tuggade på. I natt klockan 02.30 vaknade jag av att Tristan "rapade" och hade konstiga ljud för sig samt gick runt i sovrummet. När han märkte att jag vaknade hoppade han upp till mig och tryckte sig intill mig och flåsade. Anade att han inte mådde bra, tog därmed ut honom och han hackade genast ned rumpan. Hej diarré! Sedan sov han gott till morgonen. Vid 06.00 gick jag upp och gick ut med honom igen, fortfarande lös i magen. Tänkte att magen behövde vila därför fick han bara lite frukost. Vid 07.30 var jag ute med honom igen men då gjorde han inget. 

Har under dagen gått och varit orolig för att Tristan ska bli dålig. Tänkte hela tiden på Lottas lilla Ida som hade diarrér och hamnade snabbt i ett väldigt kritiskt tillstånd, likaså Lova...  är det något som går bland hundar? 
Tristan får i alla fall i sig bra med vätska...  

Nu på eftermiddagen ringde Joakim och berättade att resan över till Gotland hade gått bra men att Tristan hade kräkts upp något orange (roasted lambbenet var orange) precis när de skulle gå av båten. Sedan hade han rusat till närmsta gräsplätt för att ha diarré igen (Tristan alltså). Mina funderingar på att det ska vara samma åkomma som Ida och Lova har kanske gått över till att det är det jävla benet han blev dålig av... Skulle inte förvåna mig. Eller om han mådde illa av att åka båt? Kan hundar bli sjösjuka?

Joakim har fått instruktioner om att se till att Tristan får vila, mycket vätska samt att de ska koka ris och ge istället för mat så får vi se om magen lugnar ned sig. Han har inte haft någon mer diarré under em/kvällen. Tristan är dock opåverkad och lika glad som alltid. Vi får se hur det utvecklar sig...   

Tristan på vift i vida världen.

Hur ska mattegrisen klara sig utan sin matte i en hel vecka?
och hur ska matte klara sig utan sin mattegris i en hel vecka?
Om en stund ska husse och Tristan ta bussen ned till stationen för att ta tåget till sthlm. Där tar de båtbussen till nynäshamn och i nynäshamn väntar en liten båttur. Denna gång får Tristan sitta med Joakim upp på däck. Sist vi åkte hade vi bilen och då satt Trisse kvar i bilen. 

Det kommer bli en lång vecka :(  utan lagottomys.

Födelsedags-Tristan

Orkar inte riktigt gå igenom bilderna från Högbo i dag, får bli i morgon kväll.
Däremot kommer några bilder på födelsedagshunden som fick blåbärsprinsesstårta

image162
Hmmm den där ser god ut!

image163
Men husse! Säg var så god någon gång!

image165
mm Smaskig tårta!


Högbo

Då var Högboutställningen avklarad. Först fick jag äran att visa Jazzgossen, det gick dessvärre inge vidare. Han fick en 2:a :( Men när domaren sedan rensade bort nästan alla öppna klassens hanar kändes det lite bättre. Vi  var inte ensamma om att få en 2:a, vi blev en rätt stor klubb ;) 
Tristan skötte sig exemplariskt förutom en gång då han började brumma lite, detta var när några puckon vid ringsidan inte höll koll på sin hund utan släppte in den i ringen och fram till mig och Tristan. Hans brummande var då nästan befogat. Tristan blev 3 i CHKL  och 4 BHKL. 

Kritik: 6 år. Kraftig hane. något kort nosparti och ojämt bett. Utmärkt plaserade ögon. bra öron. Något kraftigt stop. kraftig bröstkorg. Vinklar: bra balans rör sig med utnärkt steglängd. vrider framtassarna in. 
Domare: Tapio Eerola   

Personligen tycker jag att domaren gjorde rätt konstiga bedömningar, slängde 2:or till höger och vänster. En del förtjänade det medan andra verkligen inte förtjänade det. Det var svårt att klura ut vad han gillade för hundar. Speciellt en hund skrek det 2:a om men den placerade sig tom i btkl, vilket jag fortfarande har svårt att förstå. Den rörde sig jättekonstigt. Något annat som var konstigt var vädret, ena studen sken solen nästa spöregnade det. Vi hade i alla fall en trevlig dag. Men det hade varit bra mycket roligare om Lotta, Lilian och La Famiglia hade varit med.

BIR blev Bonebreakers Coppertino
BIM någon juniortik från rowntree

Bilder kommer.

Dogblogg 1/9

Vov! Vet ni vad? i morgon fyller jag år, 6 år. 
Har knåpat ihop en liten önskelista.
* märgben
* grisöron
* torkad blodpudding 
* torkad lever 
* ett gosedjur att slakta
* mysa med min matte
* en puss från någon söt tjej
* och en stooor tårta 
* en lugn dag då jag får sova (vilket jag tydligen kan glömma säger matte då vi ska på utställning.)

/ prins Tristan
 


morris

Det blev en supertrevlig kväll i går kväll. Problemet när man äter buffé är att man alltid äter för mycket. Vi blev så mätta att vi inte kunde röra på oss. Ett minus med kvällen var att jag fick dödsskoskav av mina skor.

När Maria skulle åka och hämta mig upptäcke hon att någon hade försökt bryta sig in hos deras grannar, de hade inte hört någonting. Maria och hennes man kom hem vid 15-tiden och när Maria sedan skulle åka ned med hissen cirka 16.40 var grannens dörr halvt uppbruten. Polisen tyckte att det var lite konstigt att de inte hört något...  

Vaknade i natt till av att Tristan låg och morrade, hörde sedan att Joakim kom hem. Och Tristan han morrade och morrade, han låg nedanför sängen och vaktade mig. När han sedan hörde att det var husse som kom hem, då blev han glad och slutade morra.

RSS 2.0