Torsdag

Jaha! Då närmare det sig slutet av veckan, igen. Jösses vad veckorna går fort.
Det var lungt på jobbet i dag också. På förmiddagen var jag med och tittade på Brachyterapi vilket innebär att de kör in 18-20 nålar i någon gubbes prostata sedan strålar de "på plats". Det var intressant att vara med att titta samt att det är en fördel om man vet hur en behandling går till om man innan ska informera patienterna eller svara på frågor om behandlingen.

Det är bara att packa på. Det går sakta med säkert framåt.

Onsdag

Upp 05.00, dricka te, spackla å så rejsa till sthlm. En massa snö ramlade ned från himlen och när jag närmade mig sthlm övergick det i regn. Spöregn. Vart tog vägen vägen? Tänkte jag en, två, tre gånger. 
Det blev en lugn dag på jobbet, fick sedan sällskap i bilen hem, sällskapet bestod utav Ylva. I uppsala  var/är det en massa snö. Sedan jag kom hem vet jag inte vad jag har gjort. Borde packa men istället tvättade jag håret. Ska fixa till håret sedan får vi se om jag får tummen ur och stoppar ned lite saker i flyttlådorna. De kartonger som är till hälften fyllda med böcker får jag nog packa fulla med kläder för att de inte ska bli för tunga. 
I morgon får vi nycklarna tilll lägenheten. 

huu så trött jag är, skulle lätt kunna krypa ned i sängen och sova tills klockan ringer 05.00 i morgon.    

Centrifug

Tvättmaskinen centrifugerar och jag ska därmed snart hänga upp tvätten, ett litet problem är vart jag ska hänga den. Finns ingen plats att ställa upp torkställningen för överallt står det flyttkartonger. Ska man fram i lägenheten blir det till att hoppa bock över kartongerna.

Splitterskada

Efter att jag duschat nu på morgonen travade jag runt i lägenheten i endast trosor. Var på väg att ta på mig mer kläder men tänkte att jag passar på att plocka ur diskmaskinen medan hudlotionen och deon torkar in.
Big mistake!
Skulle ställa upp ett drickglas i skåpet när det small till och glaset blev till minst tusen bitar. FAN FAN FAN! Började plocka upp alla bitar efter ett tag ser/känner jag hur blodet rinner på flera ställen på benen. Hej splitterskada!
Nu har jag plåstrat om mina ben och vad lärde jag mig av detta? Jo plocka inte ur diskmaskinen utan kläder!


Tryngotto

I dag kom senaste Lagottonytt med posten, alltid lika trevlig och roligt att läsa om lagotto. Men det gjorde att jag blev lagottosugen eller rättare sagt Tristansugen. Därför slänger jag upp en bild på prinsen. En bild som pappa tog en kväll förra veckan.

image302
Min lilla tryngotto trynar i sängen.

Snart är det lördag, lagottolördag.

Jag blir så förbannad.

I slutet av förra veckan skrev jag om att vissa av mina poäng inte hade inkommit. I dag har jag fått svar på mitt mail och tydligen verkar det som om de inte vet vart min hemtenta tagit vägen. Jag blir så trött och förbannad..  Det är ingen som vet något.... *morr* Så går det när man lämnar in hemtentor i god tid. Man ska fan inte lämna in dem förs sista dagen verkar det som.. *suck*

Fortsättning följer

Uppdatering.
Har fått mail från läraren att läraren som jag hade skickat tentan till hade den i sin dator. Hon skulle nu rätta den och i morgon skulle läraren rapportera in betyget. Fast det dröjer nog några dagar innan Ladok är uppdaterat. Väntar även på att uppsatsbetyget skall dyka upp, sedan kan jag ansöka om examensbeviset

Busy busy

Efter att ha sovit nästan 12 h känner jag mig rätt utvilad. har fixat och donat, ringt lite samtal nu på morgonen. Nu ska jag ut och göra lite ärenden. Sedan blri det till att packa.


Hopp i väg!


Tröttast i stan

När klockan ringde 05.00 kändes det som om jag precis hade stängt ögonen och somnat. Så trött.
När jag kom till jobbet var tjejen som jag går med sjuk så då fick jag gå med en annan tjej, hon var lika härlig och rolig hon. Tänk vilken suverän arbetsplats jag har hamnat på (men jag misstänker att det kommer dyka upp negativa saker). Arbetspasset gick fort, lagom mycket att göra och roliga saker att göra. 
Väl hemma igen klappade jag lite snällt på Joakim som är hemma från utlandet, skvallrade sedan med mamma en stund. Fick en liten rapport om Tristan, hur bra han har det.. Tydligen finns det de (dock inte Basta) som tycker att han kan stanna kvar hos dem eftersom han är så mysig. Han är en riktig mysgotto!
När telefonsnacket var avklarat travade J och jag ned i källarförrådet för att röja. Slängde ett par sopsäckar skräp och massa gamla kartonger. Jösses vad skräp vi har. Blir trött bara av att tänka på det. Hur ska vi orka och hinna packa allt? HILFE? I morgon är jag ledig så då ska jag packa en del, orkade inte i kväll är på tok för trött. 
När röjandet var klart for vi runt i stan på jakt efter klädinsamlingscontainrar efter många om och men och mycket snurrande hittade vi dessa ute i Flogsta. 1 sopsäck + 3 väskor med gamla kläder var det, och vi kan man största sannolikhet rensa bort ännu mer. 

Nu är jag så trött att ögonen knappt håller sig öppna.

God natt!

I dag

blir det dålugt med bloggning.
Ska nu åka på lagottoträff, sedan hem för att röja undan det sista innan eftermiddagens visning när det är gjort far jag mot sthlm för att jobba, är nog hemma vid 22.30-tiden och i morgon börjar jag 07.00 igen så det blir till att gå upp 05.00 och INTE försova sig den här gången.

Ha en trevlig dag! 

Tomt

Det har varit fasligt tomt denna vecka, när Tristan inte är hemma. Nu är även J på villovägar. Han är i deutchland mit the arbeit, the "bageri" Så nu är det extra tomt och tråkigt här hemma. Lyckligtvis kommer J hem igen i morgon kväll.

Vad var det jag sa?

man ska inte lite på kollektivtrafiken. Kom "ända" till Upplands väsby men där tog det stop men efter många om och men kom det ett pendeltåg som tog mig vidare men bara till Solna. I solna stod jag, förvirrad utan att veta hur och vart jag skulle ta mig vidare. Var på väg att ringa till Per för en vägbeskrivning men så hittade jag mig en buss som tog mig närmre sjukhusområdet. Till jobbet kom jag och i tid men inte så munter på kollektivtrafiken. 
Men eftersom det var fredag bjöds det på fredagsfika, denna fredag bestående av tårta, så då blev jag lite gladare. 

Men så skulle jag hem med den där jävla påfundet "kollektivtrafiken". I upplands väsby fick jag springa som en gnu för att hinna med upptåget. Hem kom jag i alla fall. Nu ska jag nog krypa i säng. I morgon jobbar jag kväll igen men det blir upp tidigt eftersom Helena och jag har lagottoträff. Tyvärr är jag utan min krulltott! :( Får hoppas att det dyker upp folk. Jag kan dock inte stanna så länge eftersom jag ska och jobba.  

Mer morr, spott å fräs

I natt hade poängen från sista tentan kommit in och jag hade naturligtvis klarat tentan. I dag ska jag posta uppsatsen så att institutionssekreteraren kan föra in de poängen. Jag har dock upptäckt att jag inte har fått in poäng från en annan kurs. Morr, spott & fräs. Vet flera som fått in sina poäng. Är det så att jag inte klarade hemtentan vill jag gärna ha reda på det snarast. Har mailat hon som jag skickade hemtentan till, hon hänvisade mig till en annan person. Nu har jag mailat den personen och om den personen skulle svara på mailet är det en sensation. Hon är helt omöjlig att få tag på. Ge mig mina sista poäng så att jag kan ansöka om examensbevis för att sedan ansöka om legitimation.  

I dag ska jag vara lite "vågad" och åka kommunalt till jobbet. Insåg att jag hade 2 resor kvar på ett kort, lika bra att utnyttja det! men det återstår att se om jag kommer fram. Litar inte riktigt på UL och SL.

häpp!

Gömställe

Jag hittade ett ställe att gömma mig medan visningen ägde runt. Bjöd in mig själv till maria & co där det bjöds på mat och trevligt sällskap.  
Hur det gick på visningen är det ingen som vet. Mäklaren hade ringt upp J som inte kunde svara och när J ringde upp mäklaren svarade inte hon. well well..

Kommer inte på någon bra rubrik

Har gjort det mesta som skulle göras i dag. Lägenheten är städad, nya blommor är köpta, glasögonen är fixade och sitter mycket bättre nu. Bilen är ombesiktigad och thank uuu deear lååård den gick igenom denna gång.

Vet dock inte vad jag ska hitta på under tiden som visningen är, hittar ingen som vill eller kan leka med mig då.

Gefla skrivare att jäflas med mig. Försöker skriva ut uppsatsen för att skicka till institutionssekreteraren men två sidor blev inte bra och nu blir de bara sämre och sämre... Får maila uppsatsen till J så får han skriva ut på jobbet.

Dagens

I dag är jag ledig från jobbet. Detta för att jag jobbar hela helgen. Helger är det dock lugnare på jobbet, inte lika många patienter men de som är, är desto sjukare. Men om det är lugnt så kan jag passa på att sätta mig in i saker och ting på avdelningen. Det blir perfekt. 

Även om jag är "ledig" har jag massor av saker att göra i dag för vi har nämligen visning av lägenheten i kväll och då ska allting vara shiny och rent samt alla saker bortplockade.. Ush så jobbigt! Skulle behöva börja packa men det är ingen idé eftersom det som sagt är visning i kväll och på lördag. Kan ju inte ha en massa kartonger stå överallt då. Annat jag ska göra i dag förutom att städa är att köpa blommor till vardagsrumsfönstret (kändes som om det var dags att slänga julstjärnorna), slänga en massa saker, fixa en massa andra saker, åka och lämna en nyckel till mäklaren, åka tiill optikern för att få glasögonen omriktade, besiktiga om bilen är ett måste, skriva ut uppsatsen, fixa registerkorten till det och sedan skicka det med posten till institutionssekreteraren så att vi kan få våra poäng + hundra saker till.
 
Jag ser fram emot den dagen när jag kan vara ledig på mina lediga dagar. 

Nu ska jag skutta in i duschen.

 

morr, spott & fräs

I morse vaknade jag till av en väckarklocka, det var J:s väckarklocka. Sedan tog det en sekund innan både J och jag utbrööt FAAN. Joakims klocka var ställd på 05.55, men min klocka var ställde på 05.00. FAN FAN FAN FAN! Morr, spott och fräs! Planen kvällen innan  var att gå upp 05.00 äta frukost, sminka mig och dona i lugn och ro. Sedan åka vid 05.45 för att vara ute i god tid. Den planen gick i stöp. Slängde på mig kläder, borstade tänderna och sprang ned till bilen (lyckligtvis ingen is att skrapa) rejsade sedan till sthlm i en hastighet som var allt annat än laglig. 06.59 var jag på avdelningen ombytt och klar, men hungrig som en varg. Tryckte i mig en banan och svepte en kopp te medan nattpersonalen rapporterade. Dagen började inget bra och jag blev inte människa förs efter lunch. Mina arbetskamrater som är jordens trevligaste, snällaste och gulligaste tyckte att det inte alls gör någon om man kommer för sent, det finns ju alltid någon där. Bättre att ta det lungt osv. No no säger jag, jag ska vara i tid.
Hur som så stormtrivs jag på jobbet, det är så roligt och lärorikt och alla är som sagt så trevliga. Och lätta att ha att göra med. I like it!

Sov- och slömorgon

Har sovmorgon i dag. Har slöat riktigt ordentligt. Börjar 13.30 i dag och jobbar till 21.30.
Satt och funderade på om jag skulle åka kommunalt till jobbet istället för att rejsa bilen. Men efter att ha surfat runt lite insåg jag att jag i så fall får vänta i hyndra år när jag ska hem, eller i alla fall 30 minuter innan bussen går till tåget å så är jag inte hemma förs efter 23, närmre 23.30 å så ska jag upp tidigt i morgon, börjar 07.00. Det får bli bilen. Tyvärr är det så att det verkar vara krångligt att få ett parkeringstillstånd som skulle göra det billigare att parkera, får snällt betala mer tillsvidare. Hoppas att det finns parkeringsplatser när jag kommer, det är lite tveksamt. Får åka så att jag är på plats i god tid.


Första dagen som sjuksköterska.

Morgonen började inge vidare, tåget var försenat sedan kom inte bussen som skulle ta mig till sjukhuset. Men till sist kom jag fram. Och i tid, jag hatar att vara försenad och att vara försenad till jobbet speciellt första dagen på jobbet är ett stort NO NO! 
Blev tilldelad skåp, kläder, en pärm med en massa saker att läsa in/på, och ett rött stetoskop. Å så glad jag blev över mitt röda stetoskop. Rött är en av mina favoritfärger. Tillfrågades hur länge jag ville stanna och eftersom jag ändå var där tyckte jag att det var lika bra att stanna hela dagen. 

All personal; undersköterskor, sjuksköterskor och läkare var jättetrevliga, snälla, gulliga och roliga. Jag kommer verkligen att trivas där. Det är ett lärorikt jobb där jag kommer att lära mig massor. 

På eftermiddagen hade en av läkarna ett litet kurstillfälle om cytostatika och vätskebalansen, detta var jag med på men jag känner att min hjärna var rätt proppad med information så jag vet inte hur mycket som gick in. När arbetsdagen närmade sig sitt slut var jag verkligen helt slut i huvudet. Sååå trött men samtidigt hade jag en fikadejt med Emma och lille Tim inplanerad. Var så nära att ställa in den men det gjorde jag lyckligtvis inte. Det var rätt skönt att prata av sig alla intryck med Emma.

Missade precis ett tåg hem fick då vänta 25 minuter på nästa, i väntan på tåget insåg jag hur hungrig jag var. Och på tåget höll jag på att svälta ihjäl, åt bara en lite baguette till lunch. I morgon har jag med mig matlåda. Väl tillbaka i uppsala skulle jag få vänta ett tag på bussen hem men eftersom en annan buss går till torget i närheten tog jag den bussen för att sedan gå 5 minuter. Men antingen hoppade jag på fel buss eller så har de lagt om den bussturen (skulle tro det senare) hamnade därmed 10 minuter bort istället. Morr, spott å fräs sa Hannah då!   

Nu ska jag sova i soffan.


Första dagen på nya jobbet

och första dagen som sjuksköterska.
Borde jag inte vara nervös?
I alla fall lite?


Tomt

Jösses så tomt det är här hemma utan Tristan. Inget lagottomys :( 
Nu har jag något att gnälla över i 14 dagar.

Trissenisse

image300
Var tvungen att klippa lite på Tristan innan jag for hem i dag. Vet inte varför men Tristans ena öra står rakt upp i luften.

image301
Ryktet säger att Tristan har det rätt bra hemma hos mamma och pappa. Tydligen ligger han i soffan och snarkar.
Skräll!

Blöder

Mitt lagottohjärta blöder och gråter. Whää hur ska jag klara mig utan Tristan i nästan 14 dagar? Det kändes jätteskonstigt att lämna honom hos mamma och pappa. :(

Examensdagen

I går var det den stora examensdagen. Plockade upp tjejerna innan vi för sista gången tillsammans for mot västerås. Vi kom precis i tid till lunchen på kyrkbacksgården. Det serverades god smörgåstårta sedan blev det även "vanlig" smaskig tårta. När vi var lagom mätta travade vi över till domkyrkan för cermonin. Det blev en väldigt trevlig och fin tillställning i kyrkan. En jätteduktig gospelkör sjöng och det hölls roliga och bra tal av två av mina klasskamrater samt av studierektorn. Alla fick sina broscher sedan travade vi ut ur kyrkan medan gospelkören sjöng "O happy day". Sedan for J, jag, Bettan, mamma, pappa och farfar mot örebrotrakten. Hemma hos mamma och pappa tuggade vi i oss pizza sedan lite tårta på det.
Nu i eftermiddag kommer storebror med familj och farfar för att äta examensmiddag.


Bilder från examenslunchen
                            
Linnea, Maria &                      Smörgåstårta                        Ylva, Maria, Linnea   
Ylva                                                                                             & jag   


Bilder från kyrkan
                            
Bettan, Joakim, mams        På intåg i kyrkan                    Alex & Bea håller tal 
& farfar

                           
I väntan på att få ta            Tar emot broschen                  Broschen    
emot broschen

Dagen E

E som i examen. Det känns verkligen jättekonstigt. Men det ska bli så skönt och roligt att börja jobba.

"För jag har tagit examen, för jag har tagit examen" 

Men det saknas fortfarande 30 p för att kunna söka legitimation. Tänk att de ska vara så sega att rätta.  

Förhållningsregler i kyrkan är att alla ska sitta på sina platser, ska man fota får man göra det från sin plats. Applåderar gör man när alla i klassen fått sina broscher. Annars får de som heter något på A jättemycket applåder medan de som heter något i slutet av alfabetet får mindre applåder för att ingen orkar klappa mer.

Om det är någon som är i närheten av västerås vid 14-tiden i dag är de välkommna att komma och titta.

Saker som får mig att morra

Jag blir så irriterad. Det är tur att skolan är slut i morgon och att jag aldrig mer behöver ha något att göra med vissa människor.

Vilken historia, orkar inte skriva "allt" här men för att summera:
I den sista kursen vi läste skulle vi skriva ett grupparbete. När vi skulle skriva ihop arbetet beslutade sig en av gruppmedlemarna att åka utomlands en vecka. Hon var således inte med och skrev ett enda ord, hon tyckte dock att vi skulle maila henne så skulle hon kommentera. Det gjorde vi inte, inte heller skrev vi hennes namn på arbetet eftersom hon inte var med. Nu är det jordens drama över det här. I kväll kom ett arg mail. Som jag inte alls kunde låta bli att svara på. Påpekade bland annat att jag inte alls känner att jag ska behöva ta ansvar för någon annans utbildning osv... I går var det utvärdering i skolan som jag och maria inte var på. Då hade denna gruppmedlem gått på de andra att hon ville ha arbetet för att hon skulle redovisa det. Sedan kom hennes kompis, som inte alls var med i gruppen (och som lägger sig i allt) och hon hade tydligen skällt ut dem. Så de hade gett tjejen arbetet. Det var tur att jag inte var med där, för det hade aldrig blivit något arbete då... I går kväll gick den här personen som inte var med i vår grupp, på Maria och började tjata om detta. varpå Maria frågade vad hon hade med det att göra.  Sedan kom som sagt det här mailet i kväll, och jag har svarat..

kommer jag bli pepprad med ruttna ägg i morgon av personen som lägger sig i?

Men visst har jag rätt?


Det är över nu.

Gårdagens examensfest var riktigt trevlig. När vi anlände till stället fick alla varsin lapp med uppdrag som man skulle utföra under kvällens lopp. Man fick inte visa lappen eller berätta om sitt uppdrag för någon annan. Mitt uppdrag var att med jämna mellanrum utbrista "Jag blir så förbannad". Det var ett rätt enkelt uppdrag för mig och mitt lag och jag utförde det ett antal gånger under kvällen. Misstänker att en tjej fick i uppdrag att få alla att sjunga "helan går".

Mina förväntningar på maten var inte de högsta men både förrätten, Toast Skagen och varmrätten i form av fläskfilé och potatisgratäng var över all förväntan. Och jag tryckte i mig maten med en aptit som man skulle kunna tro att jag inte fått mat på en vecka eller två. Eller så var det så att maten smakade så bra för att jag var så pass hungrig, hade bara ätit frukost + en apelsin på hela dagen. Efterrätten i form av äppelkaka var dock ingen hit. :P Men fick då tillfälle att gnälla över något ;)
Det blev trevliga och roliga tal, lite spex och annat trevligt. Arr/festruppen har verkligen lyckats få ihop det så himla bra.

Arr-gruppen som fixat med allt hade skrivit en liten sång som de framförde till freaking Per Gessle/Gyllene tiders, "det är över nu". Jag har vääääldigt väldigt svårt för Per Gessle. Men texten var väldigt passande och rolig. 
Det blev en mycket lyckad kväll men det var rätt skönt att åka hem med bussen vid 23.
 
Var i valet och kvalet om jag skulle ta med mig med systemkamera men valde istället den kompakta kameran Naturligtvis glömde jag att ladda batterierna så det blev bara ett par foton.

             
Maria                                         Linnea


Festgruppen; Linn, Ulrika, Alex och Bea  

Bea, Ulrika och Linn
sjunger.
 
Vårt bord.

Det är över nu! :D

Klegg

Det kändes konstigt i ögon när jag vaknade.
Tydligen hade jag glömt att ta ut linserna innan jag gick och lade mig i natt, var så fokuserad på att komma i säng.
Ögonen var helt igenkleggade när jag vaknade, det var ingen bra grej att glömma linserna + sminkrester.

Kom i säng vi 01 å så upp 06
Jag är trött!


I väg.

Nu är det sista pillet på uppsatsen gjort och den är skickad till examinatorn.
Får hoppas att hon tycker att det duger.

Nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan piffa till mig inför examensfesten.

Dränkta katter

Det regnar en hel del ute. Tristan och jag är precis hemkomna efter att ha varit på prommis i spöregnet. Vi var ute i nästan en timma så nu är vi båda två som två dränkta katter. Tristan har mosat ned sig i sin bia och jag försöker värma mig med en kopp te.

På väg att bli kvällssnacks för en schnauzer.

I trappuppgången brevid vår bor det en schnauzer, en stor en. Eller jag vet inte om han bor där för det är väldigt sällan man ser honom. Men han är där lite då och då och lite då och då så ser vi honom. 
För en stund sedan begav jag mig ut på prommis med Tristan och när jag närmar mig porten brevid öppnas dörren och en schnauzer tittar ut, han ser oss och vi ser honom men hans matte och husse ser inte oss. Schnauzer kastar sig ut och jag ser hur kopplet bara glider ur händerna på matte, samtidigt som vi hoppar bakåt får matten tag i kopplet men flyger trots det efter hunden men får sedan stopp på honom innan han når fram till oss. Vi slapp därmed bli kvällssnacks för en schanuzer. Matten måste ha fått jäkligt ont i händerna av kopplet.   

I morgon är det examensfest.

I morgon har vår klass examensfest. Maria, jag, Y & L hade planerat att vi skulle ta in på ett billigt hotell i västerås, det var dock fullbelagt. Y & L kan dock sova hos en kursare men Maria och jag har inte direkt sådan kontakt med någon i klassen. Det finns andra hotell men de kostar mer och det finns inte med i min budget. Således har Maria och jag bestämt att vi får vara party-poopers och åka hem med sista bussen vid 23. Det sura är att vi måste vara i E-tuna klockan 09.15 dagen efter för att gå på 2 uppsatsseminarium. Hinner knappt i säng innan man ska upp igen. zzzznark.

Vad god klä av dig.

I dag var jag som sagt till företagshälsovården för att få ett intyg innan jag börjar jobba.
Fick fylla i två frågformulär. Sedan ville sköterskan titta på mina händer för att kolla efter eventuella sår som skulle behöva MRSA-screenas. Några sår på händerna hade jag inte. Därefter bad hon mig att klä av mig för hon skulle spana efter sår på kroppen också. Underkläder fick jag dock behålla på. Detta var inte direkt något jag hade väntat mig! Några sår hade jag inte således blev det ingen MRSA-screening och det är fritt fram för mig att jobba. 
När jag kom ut på gatan ringde jag upp min kursare och blivande kollega Y som ska till samma ställe nästa vecka. Lämnade ett meddelande på telefonsvararen att hon ska tänka på att ta på sig snygga underkläder när hon ska dit.

Färdig.

Efter 30 minuter var jag så gott som klar med tentan, hade då endast en fråga kvar. En fråga som jag inte kunde svaret på. Skrev några rader bara för att men jag räknade ut att jag kommer bli godkänd ändå (hoppas jag) så jag struntade i frågan och gick. Nu är jag hemma igen. Ska nu ta en prommis med Tristan sedan bär det av mot den kungliga huvudstaden. Där ska jag till företagshälsovården för att få ett intyg som jag måste skicka in innan jag börjar jobba sedan ska jag träffa en kompis lite snabbt och efter det har J och jag ett möte mede vår banktjej. Sedan far jag hemåt igen. 

Häpp! 

Oförberedd

Det känns som om det finns en risk att den sista tentan inte blir det sista. Känner mig totalt oförberedd och jag har enbart mig själv att skylla på. Har varit så omotiverad till att plugga. Hej omtenta? Får hoppas att det blir rätt frågor i morgon, dvs frågor som jag kan. Har fan inte misslyckats på en enda tenta på hela utbildningen vore det inte lite surt om jag gör det nu när det är ett par dagar kvar?

Nu ska jag ta ut Tristan en sista sväng innan jag kryper i säng. 

I dag är jag trött


Slappar i soffan

Sover med halvöppna ögon

och halvöppen mun

Härligt

Nu tittar solen fram igen! Tristan och jag är precis hemkomna efter en ordentlig prommis. Så fort vi kom in kommer solen fram, är inte det typiskt så säg? Skitgrisen fick sig en dusch av ben och mage. Det är nästan så att jag önskar att det blir minusgrader. Då blir i alla fall inte Tristan skitig. Skulle inte förvåna mig om det från och med nästa måndag och 14 dagar framåt kommer vara snöstorm varje dag när jag ska åka till jobbet i sthlm.

Nu ska jag göra lite te, äta sachertårta och fortsätta med tentapluggandet. 

Nedräkning

Om 1 vecka börjar jag jobba, på riktigt och på fredag är det examen.

Ska väl ta och skärpa mig när det gäller tentapluggandet i dag eftersom det är tenta i morgon.

Häpp

Då var det bara att plocka tillbaka allting då...


Göm det som gömmas kan

Just nu leker jag leken: gömma saker. Kommer förmodligen aldrig att hitta vissa saker igen.
Eller vänta, det tar jag tillbaka, eftersom vi ska flytta kommer jag med största sannolikhet hitta sakerna.
Allt har fått en logisk plats. Till exempel så står brödrosten i ugnen. Har verkligen ingen annanstans att göra av den på. Resten av sakerna kommer jag få flytta runt.
Anledningen? Jo,, strax kommer en fotograf för att fota lägenheten inför att den ska läggas ut till försäljning. 
En stor miss är dock att vi glömt att köpa blommor och den obligatoriska basilikan. ;) 
Nu ska jag gömma datorn. 
Häpp! 

Besök.

I dag fick vi besök av hela La Famiglia. När de anlände begav vi oss genast ut i solen på prommis för att möta upp Helena och Tosca. Hundarna fick rusa av sig på planen. Och håll i hatten; Tristan och Ia busade. Jag blev väldigt förvånad, han är oftast totalt ointresserad av andra hundar speciellt av att busa med dem. Prommisen fortsatte runt 4 H-gården och upp i en av hagarna fick hundarna springa av sig igen. Tristan började gräva i hagen och hittade tryffel. Väl hemma i lägenheten igen busade Tosca runt en stund sedan slocknade både Ia, Tristan och Tosca, ordentligt trötta efter att ha varit ute i nästan 2 timmar. Medan hundarna sov tryckte vi tvåbenta i oss sachertårta och hade en trevligt stund.
Tack för besöket!


Tristan och Ia busar

Tristan                       Ia                               Tosca 


Bildsköna Ia                                        Tristan 


Tristan letar tryffel

1 års dag.

Denna söndag för ett år sedan var vi i kvicksund och hämtade Tristan. När vi åkte dit var det jordens blås-oväder och när vi åkte hem blev det även snöoväder, riktigt läskigt att köra hem men hem kom vi, med Tristan. :D
Att Tristan flyttade hem till oss är en av de bästa sakerna som hänt. Tristan (+ bloggen) har även bidragit till att vi har lärt känna en massa nya härliga männsikor.

Ett stoort tack till Lotta & Björn på Hesiodos kennel för att vi har fått möjligheten att ta hand om denna underbara hund. Tristan är verkligen helt ljuvlig och så mysig! 


Dagens morgonprommis

Jösses vad mycket energi Tristan hade i morse. Han skuttade, hoppade och kutade på planen. Han till och med busade, och det är inte ofta det händer. Efter ett tag kom Tristan springandes med en pinne som han lade vid mina fötter och så tittade han på mig sedan på pinnen och så på mig igen samtidigt som han hoppade rakt upp i luften av glädje. När jag sedan kastade pinnen skuttade han i väg som en gasell efter. Han är så söt när han hoppar jämnfota, det ser verkligen ut som om han studsar.
Nu väntar vi på att vårt besökssällskap ska komma.

Soool!

Wow! Sooolen skiner!
Härligt

En liten miss

när jag handlade baksaker. Råkade köpa fel sorts blockchoklad...
Oh well, nu blir det inte perfekt men går nog att äta ändå

Potatismos i mustachen

Tidigare i veckan klippte jag ned Tristans päls rätt rejält. Sedan dess ser han rent utsagt FÖRJÄVLIG ut. Det står tussar åt alla håll och eftersom pälsen är så kort är han nästan inte lockig. Har tänkt att jag skulle fixa till pälsen men det har jag inte haft tid med.
J och Tristan gick på en prommis på fm sedan åkte J och jag ned på stan. När vi kom hem var den en helt annan hund som mötte oss i dörren. Det måste ha regnat rätt rejält när J och Tristan var ute. För nu är han snyggast i stan igen, korthårig men lockig! Just nu med potatismos i mustachen.

En helt ny värld.

Har nu hämtat ut mina nya glasögon. Är jättenöjd med båda paren. :D Nu när jag fick nya glasögon med rätt styrka insåg jag hur dåligt jag såg med de gamla.. och utan...

Dagens dagsordning

Det känns som om jag har tusen saker att göra i dag.

* tentaplugga
* pilla lite på uppsatsen
* hämta ut mina nya glasögon
* ta en sväng förbi Marias nya lägenhet, de flyttade in i går
* börja packa
* handla saker för att baka något inför i morgon
* baka dettta någonting (eller om jag hinner det i morgon)
* städa (kan även tänkas göras i morgon)
* röja inför fotogrageringen på måndag


Lördagsmorgon

Tristan är lite roligt på mornarna, han vill inte hoppa upp i sängen för att väcka oss. Istället bökar han runt och har massa saker för sig för att skapa ljud i hopp om att väcka oss eller läs mig, J sover igenom det mesta . Så fort Trisse hör att jag är vaken så hoppar han upp i sängen för att mysa. Det blev det vanliga prommisen och eftersom det är lördag blev det vår vanliga sväng förbi bageriet för att inhandla frallor och tekakor.   

Tamtadam

Jag är rätt imponerad av vad jag själv har åstadkommit med bloggen i dag.
Allt för att slippa plugga.
Kan verkligen ingenting om sånt här, men något har jag lyckats åstadkomma.

Nu vill Tristan och jag gå och köpa fredagsgodis

Wow! Det gick undan.

Fick för en stund sedan ett sms. Ett sms från optikern att mina glasögon är färdiga och finns att hämta ut.
Undra om jag orkar åka ned nu eller om jag ska ta det i morgon?

1 vecka

Nu är det bara en vecka kvar till examen.
Tänk så fort dessa 3 år har gått.


Panik

Tristan och jag är precis hemkomna efter en ordentlig prommis. Jösses så skitig Tristan blev, vattnet var kolsvart när jag spolade av ben och mage på honom..
I hissen upp började jag rota i ena jackfickan efter nycklarna. Häpp inte där.
Kände efter i andra fickan som tydligen var öppen, inte där heller. Paniken spred sig, FAN jag har tappar nycklarna. Kände panikartat efter i första fickan igen, nope, där var de inte men så kände jag ännu en gång och inbäddat i bajspåsar, där låg de.
Pust!


Guten morgen!

I dag har jag fått en välbehövlig sovmorgon. När J gick upp vaknade ja till av att Tristan hoppade upp i sänegn (eller om han redan låg i sängen) när jag sedan vaknade vid 08-tiden så hade jag Tristan tättintill mig trynades i min armhåla. Bästa sättet att börja dagen, med lite lagottimys. 
Nu ska vi ge oss ut på en morgonprommis.  

Jävla powerpoint

I dag hade vi vår gruppredovisning och det gick bra förutom på en liten punkt. Skolans dator ville inte leka med min powerpointpresentation. Så blev det med det! Nu är det endast 1 tenta kvar att skriva på tisdag samt uppsatsen som ska in innan 18:e.
På eftermiddagen satt Maria och jag och pluggade inför tentan när vi tröttnade tog vi en sväng på stan för att leta examensklänning till moi. Hittade en fin svart klänning, nu ska jag bara hitta en fin kofta att ha till. Klockan 16 infann vi oss i domkyrkan för genrepet inför examensdagen. Vi fick öva på hur vi skulle gå och vart vi skulle sitta.

Nu ska jag stoppa något i magen.

Onsdag

Inte förs närmre 10.30 var jag på plats hos Maria. Vet inte riktigt vad jag pysslade med i morse men färdig i tid, det blev jag inte. Iofs kom jag i håg att ringa till Previa för att boka tid. Sjukhuset vill ha ett hälsointyg innan jag börjar jobba så då måste jag släpa mig till sthlm på tisdag em för att besöka Previa. Det passar iofs bra eftersom vi ska till banken samma eftermiddag. Två flugor i en smäll. 

Förvandlingen av Maria & co lägenhet var dramatisk. Det kommer bli så fint. De håller på och totalrenoverar och de ska flytta in på fredag så de börjar få lite panik. Men målaren var där i dag och vilken skillnad det blev. Syftet med besöket var att pilla med uppsatsen, trodde att vi skulle bli klara men det tog naturligtvis längre tid än väntat, men nu är det "bara" småsaker kvar.. Jag avvek en stund för att springa till optikern för att göra en synundersökning och beställa glasögon, så om senast 14 dagar kommer de. förhoppningsvis tidigare. Ä rlite trött på att pilla med linser varje dag. I dag kör jag dock utan vare sig linser och glasögon, det funkar också.. 

I morgon har vi redovisning i skolan så jag bör väl kanske ta och engagera mig lite i vad jag ska säga. Vet inte riktigt det.. Och så ska jag komma i håg att leta på en usb-sticka så att jag får med mig powerpoint-presentationen. Redovisningen är mellan 8.30-12 i morgon sedan måste vi sitta kvar hela dagen för mellan 16-18 är det genrep i kyrkan inför examendagen. Får passa på att tentaplugga mellan 12-16.

Nu ska jag plugga
   

God morgon

I dag tog vi sovmorgon ändå till klockan 07.00. sedan blev det lite lagottomys innan vi orkade resa på oss.
Har ätit frukost, läst tidningar och bloggar i lugn och ro. Men nu är det nog dags att sätta fart.
Tristan och jag börjar morgonen med en ordentlig morgonprommis.
Övrigt som står på dagsordningen är att träffa Maria för att redigera vad som förhoppningsvis ska bli det sista på uppsatsen, vi ska även plugga till sista tentan på tisdag (kanske dags sätta i gång med det) samt förbereda oss inför redovisningen av grupparbetet i morgon.
I eftermiddag ska jag även till optikern för att göra en synundersökning och beställa glasögon.
Det är tur att jag har flera askar med linser här hemma tills jag får mina nya glasögon.

Nu ska vi ut!

Skala lagotto

Det var sagt att jag skulle klippa ned Tristan totalt efter stora sthlm. Jag kom mig bara inte för och har verkligen inte haft tid heller för den delen. I mellandagarna satte jag i gång med operation klippning men hann inte så långt innan mamma kom och störde mig med annat. Men jag hann i alla fall få av en del då. Och så har tiden bara gått. Nu i kväll pratade jag med mamma på telefon och då fick jag lite "bassning" från Lotta att jag inte har klippt ned Tristan totalt, ÄN. Därför skred jag till verk nu i kväll, jag klippte och jag klippte och det tog aldrig slut. Det är som om det växer ut lika snabbt igen. 
Nu är Tristan riktigt avskalad på kroppen. Får ta och kolla över pälsen i morgon igen och fixa till alla små tusssar som sticker ut här och var. Får även ta och se över klorna, klippa lite mellan tramdynorna samt kolla öronen då.

J påpekade att det inte blev något kvar av Tristan. 

Nu ska vi sova.  

Ljuvligt restaurangbesök.

I går kväll när J och jag kom hem från restaurangbesöket var jag så behagligt mätt av den utsökta maten och väldigt väldigt trött så jag somnade innan jag hann blogga om denna matupplevelse. För en upplevelse var verkligen vad det var.

Restaurangen jag talar om heter Wermlandskällaren och är belägen i en gammalt källarvalv från 1200-talet. Jättemysig lokal med bra service. Att vi sedan fick "hela" (det är en väldigt liten lokal) lokalen för oss själva var trevligt. 

Varken J eller jag kände för någon förrätt så vi gick direkt på varmrätten. Först fick vi ett gott hembakat bröd efter det serverades en aptitretare i form av en liten skål med hummersoppa och en pilgrimsmussla i. Denna soppa var det ljuvligaste jag ätit sedan hjälmaren brann. 
J och jag hade beställt samma varmrätt,  Helgeflundra a la frissél, tryffel & potatispuré med Champagne & dragonsås. Vilken smaksensation. Och för att inte tala om hur fint det var upplagt, knappt att man ville äta av maten. Fisken riktigt smälte i munnen och tryffel & potatispurén var ljuvlig. Tidigare har jag inte ätit tryffel utan bara luktat på den tryffel jag köpte åt Tristan av Camilla på Kennel Gleska. Det var verkligen så gott med tryffel. Till detta drack vi varsitt glas rödvin. Nu tänker nog några av er.. Va? Rödvin till fisk? Jag var också skeptisk men servitrisen övertalade mig och det passade riktigt riktigt bra eftersom potatisen hade lite mer smak på grund av tryffeln och vinet var väldigt "lätt" i smaken. Rödvinet var naturligtvis utsökt det med. 
Efter att vi hade tryck i oss all god mat beställde vi efterrätten. Medan vi väntade på den fick vi återigen aptitretare, denna gång i form av en lime-citrongrässorbet på en bädd av rostad mandel och toppat med svartpeppar. Svalkande och gott och svartpepparen verkade konstigt till men passade verkligen. Sedan kom efterrätten in,
J  tryckte i sig Hjortronsufflé med Wermlandskällar´ns vaniljglass. Naturligtvis var jag tvungen att provsmaka och vad ska jag säga? Fantastiskt! J drack kaffe, kaffe som tom jag tyckte luktade gott, blev nästan sugen. För min del blev det inte helt oväntat något chokladigt till efterrätt: Mörkchoklad bakelse med färskost och chili sorbet.
100 % kärlek! Chokladbakelsen var alldeles perfekt och kladdig inuti och chilisorbet var het och så god. Perfekt kombination. Jag älskar kombinationen choklad och chili.  

Vilken fantastiskt god mat, och vilken service. Kan varmt rekommendera denna restaurang. Dyrt men gudomligt gott. Och extra gott när man inte behöver betala för varmrätten! ;)


Paket med posten

När jag kom hem från skolan och skulle ta in posten upptäckte jag ett litet paket. Antog att det skulle vara min namnskylt som jag har beställt. Men när jag läste på paketet så kände jag bestämt igen handstilen. Det var ett paket med en pincett till att plocka hår ur öronen på Tristan och paketet var från mamma. Tusen tack mamma!

Heute

I dag är det återigen skolan som gäller, vi ska försöka eller rättare sagt vi måste bli klara med vårt grupparbete i dag. Sedan ska vi slänga ihop en powerpoint-presentation av det också. Jag kan inte powerpoint men J har visat mig så någonting kan det nog bli...

Snart kommer Maria och hämtar mig!

Ha en bra dag!

Turdag?

Först fick jag nedanstående presentkort sedan hittade jag hela femtio kronor på gatan!

Gratis är gott!

I kväll ska J och jag ut och äta på restaurang, bordet är bokat till 20.00. Lite oplanerat så där.. Blev i morse tillfrågad om vi vill gå på vad som sägs vara en av Uppsalas bästa (och dyraste) restauranger och få varmrättenrätten gratis. Det tackar man inte nej till.
Anledningen är att Maria och hennes man fick detta "presentkort" av mäklaren när deras lägenhet såldes. Maria och hennes man hade bokat bord till i kväll vilket är sista dagen att använda presentkortet (egentligen var det i går men eftersom restaurangen har haft stängt över jul och nyår gick det bra i kväll också) men så kom Maria någongång i går kväll på att de inte har tid att gå ut och äta eftersom de håller på och renoverar den nya lägenheten där de ska flytta in på fredag. Så medan de i kväll målar sitter J och jag och äter god och gratis mat :D
I kväll heter jag M.A.

Sweetness!

Hmm ett litet problem är att jag inte har något att ha på mig...

Måndag

Då var det måndag igen. På något sätt känns det rätt skönt att det blir vardag igen, nu kan jag återigen hålla koll på vad det är för dag. I dag ska vi in till skolan för att träffa vår grupp och för arbeta med ett grupparbete.

14 dagar tills jag börjar jobba.

Glasögon

I går var jag nere hos optikern för att boka in en synundersökningstid och för att spana in glasögonbågar. Mina favoritfärger är rött och svart. Därför var jag lite inne på ett på röda/svarta glasögon. Finns jättefina. Men det fanns inga som var "rätt" för mig. Jösses vilken beslutsångest. Jag vill gärna ha ett par glasögon som är markerade, som syns. Ungefär som de jag har, hade menade jag.. Optikern som jag besökte har erbjudande att man får 2 par glasögon till priset av ett. Därför valde jag ut två olika bågar som jag har här hemma nu för att gå runt i och "känna av". Det blev ett par som liknar de jag redan har. Ett par svarta tjockare bågar med tunna vita ränder på sidorna samt ett par svarta tunna mer vardagliga & mer strikt båge. Trivs i båda bågarna så det lär nog bli de två.

Mitt största ilandsproblem när det gäller glasögon är att jag har så långa ögonfransar så att de slår i glasögonen. Därför kan jag inte ha vilka glasögon som helst.

Nu ska jag ut med prinsen. 

Boring!

I dag sitter jag hemma hos Maria. Vi slåss med vår uppsats för att rätta till det som examinatorn tycker ska ändras på. BORING!

Schema

I förrgår "pratade" jag med Helena på msn och vi tyckte båda att det var dags för en lagottoträff innan jag flyttar från stan. Problemet är att det är lite ont med tid till det för min del. Men vi bestämde att vi skulle ha en träff den 26/1. Då har jag börjat jobba men antog att de inte skulle sätta in mig på en helg det första de gör.

FEL tänkt av mig!

I går fick jag mitt schema för de första fyra veckorna. Naturligtvisska jag jobba lördagen den 26. Börjar först 13.30 så jag hinner vara med på träffen en stund. Jag har tidigare funderat på om jag ska lämna Tristan hos mamma och pappa de två första veckorna på jobbet innan vi flyttar så kan jag koncentrera mig till fullo på jobbet. Frågan är om jag klarar mig utan Tristan så länge.. Nästan 14 dagar. Och om jag lämnar honom hos M & P då har jag ju ingen hund att ta med på lagottoträffen.. Å andra sidan är J utomlands med jobbet helgen 26-27 så då har jag ingen som kan se till honom medan jag jobbar.. Hmm får klura på hur jag ska göra. Det blir ju även billigare om jag lämnar Trisse hos mamma och pappa än att ha honom hos dagmatte de två veckorna. Och när jag slutar 21.30 sedan ska köra hem ca 1 h och sedan börja 07.00 morgonen därpå, då kan det vara rätt skönt att inte behöva lämna och hämta hos dagmatte. Iofs har det bevisligen funkat under 15 veckor i höstas. Men då har det varit praktik. Nu är det jobb på riktigt och jag vill ju vara på top för det.
Jag får klura lite..

Skulle inte förvåna mig om Basta eller Fixa börjar löpa om jag bestämmer mig för att lämna Tristan hos mamma och pappa..

Lördag

Vid 08-tiden vaknade jag av en Trisse som hoppade upp i sängen, somnade om och vid 08.30 gjorde Tristan sitt andra försöka att väcka mig och denna gång lyckades han lite bättre. Då hade jag ändå sovit i 10-11 h. Tog med mig Trissenisse ut i blåsten på en timmes prommis. Jösses vad det blåser, snorkallt bara för det. Eftersom det är lördag gick vi förbi bageriet för att köpa frallor och thekakor. 
På tal om bageri så googlade jag vår monopolgata i sthlm och det finns ett bageri i närheten. Sweet! På vardagar öppnar de 05.30 och på lördagar 6.30. Lite skilland mot bageriet här som öppnar först vid 09 på lördagar.  

Vad står på dagsordningen i dag då? Jo jag ska väl släpa mig ned till optikern igen för att titta på bågar, kanske tvätta, städa & handla samt försöka hinna med en prommis tillsammans med Helena & Tosca.

Beställt.

Nu har jag beställt en Leg Sjuksköterska-namnskylt.
Det blev en vit med röd text. Kom nu på att den kanske inte matchar broschen?! :O

14 dagar

kvar tills jag tar examen!

Woho!

OM0620 SPECIELL FARMAKOLOGI MED KLINISK TILLÄMPNING   7.5 hp
OM0620 SPECIALISED PHARMACOLOGY AND CLINICAL APPLICATION   7.5 Credits

EXA2 EXAMINATION   3.0 hp
EXA2 EXAMINATION   3.0 Credits
Betyg (Grade) VG 2008-01-02Alltid lika roligt när man får VG på tentor! Det här vg:t var extra roligt eftersom jag inte ens ansträngt mig för att få det utan jag hade nöjt mig med ett G. Det var ändå ingen som brydde sig om betyg när jag sökte jobb.

Om vi var trötta i går morse

är det ingenting om vi jämför med i dag.
Tristan är lika trött han. Men han har i alla fall förflyttat sig från bian till sin fäll och där ligger han nu och trynar.
Vill mest bara krypa ned i sängen ovh sova ett par timmar till. Men det går inte för sig. 
Hopp in i duschen! 

Piiip

Det tjuter så härligt här hemma!
Tidigare i höstas hade jag sönder vår vattenkokare och eftersom vi visste att vi ska flytta så har vi väntat med att köpa en ny eftersom vattnet här i uppsala förstör det mesta. J och jag hade bestämt att vi inte skulle köpa julklappar till varandra. istället skulle vi spara pengarna för att köpa saker till vår nya lägenhet. Men J envisades med att komma med en julklapp i alla fall. En vattenkokare. fast inte en modern vanlig vattenkokare. Eller egentligen är det väl ingen vattenkokare eftersom man måste koka upp vattnet på spisen. Men det är en sådan där gammaldags sak som tjuter/piper när vattnet är klart. Fatta vad roligt det är att koka upp vattnet. och den är riktigt riktigt snygg! Hittade en liten bild av, om någon inte förstår vad jag menar. 

Svårt att bestämma mig.

Var nere hos en optiker för att spana på glasögon. Som det är nu har jag inte råd att köpa några dyra flashiga glasögon egentligen säger min budget att glasögon inte finns med i den över huvudtaget men jag kan inte klara mig utan. Kunde jag inte ha väntat en månad med att ha sönder glasögonen? Hur som så jag styrde min rumpa till ett ställe med lite billigare glasögon men jag hann inte spana så länge för att de skulle stänga. Och J var inte det bästa smakrådet att ha med sig, tror att jag får ta med mig Maria dit en annan dag. Något ska jag nog kunna skrämma fram. De hade en del som det var 50 % rea på, hittade några par snygga. Får återvända i morgon eller på lördag för att spana vidare.

Att köra bil i bomull

I dag skulle Maria och jag till skolan för att träffa de andra i vår grupp så att vi skulel kunna komma någonstans med vårt grupparbete. När vi närmade oss enköping började det snöa och när vi åkt igenom enköping och närmade oss Hummelsta var det som att köra in i bomull. Vi valde därför att vända och åka hem igen. Våra grupparbetsmedlemmar kanske inte blev så glada. Men vi kan tyvärr inte rå på vädret. Tillbaka i Uppsala sken solen men efter en stund nådde solen även hit. Maria och jag fick nog mer gjort själv med grupparbetet än vad vi hade fått gjort i skolan. I morgon gör vi ett nytt försök.


Fötterna på jorden

Nu är vi tillbaka på fastlandet och i Uppsala. Har varit borta i nästan 2 veckor nu, rätt skönt att komma hem.
Det gungade på rätt bra på båten. :P Men Tristan verkade inte bry sig, men det gjorde jag.. Tristan fick denna gång åka uppe i djursalongen, han hade en del andra hundar och katter att spana på. Men han var mest cool, brydde sig inte utan sov eller myste med mig.

Nu ska jag sova.

Snö

Det snöar rätt rejält på Gotland just nu...

Jävla optiker

som inte kunde laga mina glasögon. Svärfar ska försöka limma annars så tar vi eltejp så kan jag ha glasögonen när jag ser på tv eller sitter vid datorn. Får väl använda linser ett tag nu. I morgon när jag kommer hem från skolan får jag bege mig till en optiker för att leta glasögon. Detta är inte alls särskilt lägligt... :P

Ombokning

Har bokat om min biljett så att jag har sittplats i djursalongen på båten hem i eftermiddag. Det är nämligen minusgrader ute i dag och då blir det för kallt för Tristan att sitta nere i bilen på båtresan till fastlandet.

Whäää mina glasögon

När jag stod och plattångade håret tappade jag plattången på mina glasögon... Glasögonen gick i sönder, på mitten. FAN FAN FAN FAN!
Svärfar är nu på väg ned till en optiker för att se om de kan limma ihop glasögonen. Lyckligtvis har jag med mig linser som jag kan sätta in i värsta fall... Får hoppas att glasögonen går att laga, skulle behöva köpa nya eftersom jag ser så dåligt med glasögonen. Men det verkar dyrt, inte direkt vad jag har råd med just nu eftersom jag inte får lön förs i slutet av februari. Annars får jag ta det på avbetalning.
FAN!

2008

Första inlägget på nya året. Det nya året som strax varat i ett helt dygn. Det avfyrades en del fyrverkerier här i går kväll och vid 00-slaget när det sköts som mest ville Tristan gärna vara i närheten av mig annars så verkade han inte bry sig särskilt mycket. I morse hade vi sovmorgon till 09.00, sedan var Tristan jättehungrig (trots att han fick oxfilé kvällen innan) och tyckte att det var dags för mig att gå upp.
I dag har vi bara tagit det lungt. J, Tristan, svärfar och jag var ute på prommis på "hällarna". Tristan fick glatt springa lös men när vi närmade oss "kanten" så fick han snällt gå i koppel igen. Vet dock inte om han gick så snällt. Vid "kanten" eller rättare sagt stupet på 30-40 meter ned till havet, ja där syntes just havet. Och vad älskar Tristan? Jo vatten! Tristan skuttade och var redo att hoppa i. Nej ska matte. 

I övrigt så har jag suttit nästan hela dagen med näsan i en bok. Sista Stieg Larsson boken har jag plöjt igenom i dag, eller jag hade läst 150 sidor i går och förrgår. i dag läste jag resterande 550. Så bra! Omöjligt att sluta läsa.

I mogon bär det av till fastlandet igen. Tillbaka till verkligheten.

Nu ska jag sova.

RSS 2.0