Hänga läpp

Tristan hänger läpp, lagottoläpp på grund av att all snö har smält bort. Jag hänger läpp för att nu blir han så in i havet skitig på prommisarna. I går hade jag lilla lagottoplågardagen (motsattsen till stora då vi även plockar öronhåret). Det klipptes klor och päls mellan trampdynorna. Hittade även några tovor som redes ut. Nu börjar pälsen äntligen bli någolunda lång igen, i alla fall tillräckligt lång för att bilda tovor. Klippte av massor av päls på Tristans muffiga ben. Hur mycket jag än klipper så är det lika mycket kvar. Woho! Nu är det bara en vecka tills Mia och Salma kommer och hälsar på oss. :D

Ett mumintroll på rymmen

Morgonens prommis i LillJans var så mysig. Massa snö, det var som om vi var i en helt annan skog. Tristan spenderade dock mer tid på rygg och sida än att gå.. Att åma sig fram i snön är mycket bättre tycks han tycka. Hela huvudet och ryggen var täckt av snö när vi kom hem, de vita moonbootsen var vi tvugna att ta av med hjälp av duschen.

Vid 5-tiden i morse vaknade jag av att Tristan trava runt i sovrummet, funderade på om han behövde gå ut men så flyttade jag in mig i sängen och då skuttade han upp och lade sig bredvid mig och sov där till 07 då han flyttade sig till Js fötter. Tyckte dock att han skulle ligga mellan oss och mysa men Tristan, han bara blängde på.. Tills jag frågade om jag skulle fluffa upp kudden åt honom, när fluffandet var gjort kom han och lade sig nöjt på kudden..
Han är för go!

Mumintroll på rymmen

Jeflar vad det snöar ute i dag.
Tristan och jag såg ut som två mumintroll på rymmen när vi gick vår morgonprommis.
Ett tag tänkte jag att jag skulle cykla till jobbet i dag, har dock lagt ned det projektet. Det får bli bussen. Problemet är dock när jag ska hem då går inte den bussen. Får då ta en annan buss och gå en liten bit. Men det är väl bättre det än att cykla. 

Kuddhunden Tristan har kringlat ihop sig som en kringla på våra kuddar i sängen, det är tydligen hans nya grej. Spelar tydligen ingen roll om det är kuddarna i soffan eller kuddarna i sängen så länge som det är kuddar så går det att sova på dem.. Nu när det har blivit kallare ute är det även kallare inne, vi har ännu inte satt på elementen. Och eftersom vi bor i ett hus som är bygg 1890-någongång så är det lite dragigt bort i kring. ja det är helt enkelt lite småkallt. Det tycker tydligen Mr. lagotto också.. för senaste nätterna har han sovit mellan oss i sängen nästan hela nätterna. 
I natt vaknade jag halvt till när J skulle gå och lägga sig efter att ha varit ute med Tristan. När Tristan såg att J var på väg att dyka i säng hoppade tristan snabb som blixten upp och lade sig på hans kudde. Precis som han ville säga. HA HA! jag hann först, du får sova någon annanstans.. Så var dock inte fallet....

Tjing tjing 

Söndag och kväll.

Då var det redan kväll. Jösses vad fort dagarna och helgerna passerar.

I går var J och jag ute på en liten shoppingtur på stan, jag köpte lite smink, en kalender och ett par vinterskor och J shoppade jeans och skor. Vi var även in en sväng på Bruka och spanade på det hallbord/sideboard som vi har tänkt att ha i hallen. Det blev även en sen lunch på Texas Longhorn, deras burgare är väldigt goda och mättande..

För denna dag hade jag många planer men jag hann inte alls med allt som jag hade planerat. En sak som inte hanns med var att klippa Tristans päls mellan trampdynorna..  Suck pälsen växer som ogräs där.
Men jag har hunnit provbaka muffins och saffransbiscotti. Vår gasugn är ju som sagt inte den bästa. Men muffins blev ok, något bleka... men goda. Saffransbiscotti har jag inte gjort på säkert ett år, de är ju oh så goda och trot eller ej så blev de perfekta även i vår usla ugn.
Till middag slängde jag ihop en Porterstek enligt detta recept. Oh så gött det blev. Riktigt mustig sås. Resten av kvällen tänker jag spendera i soffan, J får sköta prommisarna, just nu står han nere i tvättstugan och viker tvätt efter det passar det nog bra med en prommis ;)  


Betyg

I går morse när Trisse och jag vaknade var det massa snö ute och snöandet pågick förfullt. Det blev en morgonprommis förbi  och i vanadislunden. Är man lagotto älskar man snö, det rullades, skuttades, ålades i snön.
Tristan ger snön 4 tassar upp och ett snöigt skägg i betyg. Det är det bästa betyg snö kan få.. Även om han påpelar att snön gärna får vara lite krispigare..
Nu är det söndag och kväll och det tycks som om snöandet har börjat igen. Hurra skulle nog Tristan vilja hojta.

Fantastisk människa

Ni som läser min blogg vet förmodligen att jag jobbar som sjuksköterska. Är dock inte hundra på om jag har skrivit vilket klientel jag arbetar med. Jag arbetar på en slutenvårdsavdelning för personer med cancerdiagnos. Vår inriktning är på urologiska cancertyper och på sarkom men vi har dock patienter med andra cancertyper också. En salig blandning helt enkelt. Sarkom är en cancertyp som många inte känner till och den är tack och lov inte så vanlig. De flesta som får sarkom är väldigt unga och är de över 18 år kommer de till vår avdelning.

Senaste veckan har vi haft en patient hos oss och jag har haft hand om henne nästan varje pass jag har arbetat. I torsdags åkte personen i väg till en annan avdelning men kommer förmodligen tillbaka efter helgen.
På fredagseftermiddagen dök det upp en man i korridoren, han bar på två stora paket och undrade var han kunde lämna dem. Jag såg att de var adresserade till vår sekreterare och att de var från just den patienten...
Innehållet i paketen var små goodiebags från L`occotaine till alla i personalen. Patienten har nämligen en body lotion som många i personalen påpekat doftar så gott. Varpå personen mailar till L´occotaine och berättar om sin sjukdom och om oss vilket resulterar i att de skickar dessa små goodiebags till oss. Helt fantastiska produkter, i likey likey. Det finns två L´occotainebutiker här i sthlm, anar att jag kommer att besöka dem inom en snar framtid..
Men vilken fantastisk människa denna person är, så oegoistisk...

Nålar

Jag har inga som helst problem med att sticka nålar i folk lite här och var. Däremot är jag oerhört fånig när någon ska sticka nålar i mig. I dag var det nämligen dags för influensavaccinet. Bättre sent än aldrig.. Huu
Ja ja det gick bra och jag hoppas att jag inte blir sjuk. Det är inte många av mina kollegor som ska ta sprutan. De påstår att de blir så dåliga av den. Jag har aldrig tagit influnsavaccin tidigare så jag vet inte hur jag reagerar. Det återstår att se.

Förövrigt så är jag dundertrött.. Ska snart ta en prommis med Tristan ute i snöandet sedan blir det slappa i soffan.. Men först måste jag nog plocka undan lite för i morgon är det torsdag och då kommer de och städar. :D

Tjing tjing!

Intet nytt

Har väl egentligen inget spännande att blogga om. Same old same old.
På morgonprommisen kom det fram 2 pers inom loppet av 5 minuter och frågade om det var en Lagotto jag hade och hur de var osv.. Båda var intresserade av att skaffa en.

I går kväll blev jag lite lätt irriterad på J som då kom på att han skulle bort på något tjosanhejsan i kväll med jobbet, och jag jobbar ju kväll i kväll. Hade han kläckt ur sig det tidigare hade jag kunnat byta till dag.
Istället fick jag jaga rätt på  E och höra om hon kunde gå senare med Tristan och ge honom mat osv.  Efter lite krångel blev det bestämt att J skulle åka hem vid 16 och gå ut med Trisse och E komma vid 19-20 tiden och gå ut med honom. och när allt var klappat och klart kom J på att det inte var i dag han skulle bort utan i morgon.. Och då är ju jag hemma på kvällen.. Då var det bara att börja rodda om igen. Stackars E vad vi håller på och bråkar med henne och ändrar tider.. Tur att hon är så anpassningbar..

Dröm

I natt drömde en skum och lustig dröm. Drömde att jag var ute och åkte bil med Basta och Ia i bilen. Jag tror att jag körde runt i örebro när bilen la av. Pappa kom till undsättning och jag skulle stoppa in hundarna i hans bil men då Basta ej ville sitta kvar bak i bilen så hämtade jag min bur och stoppade in henne i den. Det kanske ni inte tycker så låter lustigt eller skumt.. Men öppningen till buren var en cd-skivsöppning... och ja jag stoppade in Basta där och hon kom in i buren utan problem..  *skaka på huvudet* Vart får hjärnan allt ifrån?  

I dag är det fint väder och kallt. Toppen men några minusgrader måste jag säga, Tristan blir inte alls skitig efter en prommis. Så skönt! :D
I dag och i morgon jobbar jag kvällspass. Det positiva med att jobba kväll är att man hinner få lite dagsljus på sig när man är ute på prommis. Jobbar jag dagpass så är det mörkt när jag åker till jobbet och nästan mörkt när jag åker hem.  

Update

Jag har aldrig byggt kalvstek tidigare men jag måste säga att det blev svårt gott!
Köttet blev mört och saftigt, såsen blev mumma. Det blev helt klart perfekt. Ramlar jag över en kalvstek någon mer gång lär jag köpa och göra om. :D
Detta recept gick jag efter men med vissa modifieringar,  tex. så som att jag inte använde någon buljong.

Nu ska jag jäsa i soffan.

Söndag

Då var det söndagkväll igen. Sitter och lyssnar på min kalvstek som puttrar på spisen. Den har puttrat en bra stund nu och den är inte klar än på ett tag. Här blir det middag sent... Men anledningen till det är bara trevlig.

På förmiddagen for nämligen Tristan och jag ut mot förorten och plockade upp Sussi och Ia sedan for vi mot Järvafältet. Där blev det långprommis i cirkus 2-2,5 h. Medan vi gick övergick regnet till snö, och det snöade inte lite heller. Tristan som älskar snö blev totalt stollig. Det letades även tryffel och plaskades i vatten, i sann lagottoanda.
När vi kom åter till bilen var vi alla fyra dyngsura, frusna och rätt trötta (förutom Tristan som var helt stissig av snön). Hemma hos La famiglia bjöds det på varmchoklad och rostat bröd. Mums när man är frusen. Medan vi fikade och hade trevligt så "försvann" Tristan, när vi hittade honom låg han på rygg i soffan med huvudet i Ls knä och njöt av att bli kliad på magen. Mmmmysgotto
Tack Sussi (och resten av La Famiglia även om jag bara träffade er kort) för en trevlig dag.

Woho! nu är köttet snart uppe i 60 grader.. Dags att skala och koka potatis. J som varit på kurs med jobbet i helgen är säkert trött men jag kan nog lura honom att skala några potatisar..

Tjing Tjing!

Ordningen är återställd

Efter en morgon med lagottomys, prommis och frukost slängde jag och minigrisen oss in i bilen och for till södertälje. Vad i hela havet gör man i södertälje en lördagsmorgon kan man fråga sig? Jo man kan ta en sväng på plantagen och köpa lite saker. Tyckte dock att det kände för tidigt att köpa julstjärnor. Det får jag göra nästa eller nästnästa helg. Den egentliga anledningen var att träffa Lotta och Björn för att byta hund, för att återställa ordningen. Tristan har nämligen varit ute på friarstråk och som tröst har vi haft underbara plåstret Ida hos oss. Ljuvligare hund får man leta efter. En riktigt liten gosegris aka minigrisen (eftersom Tristan är lillgris), hon vill helst sitta eller ligga i knä hela tiden, nära nära. På nätterna har hon sovit mellan oss i sängen och hon bökar inte runt så som Tristan utan hon märktes knappt. Ida hade mer än gärna fått stanna hos oss. :D Men eftersom hon löper verkar det som en dålig idé. Men hon är varmt välkommen hit någon mer gång. Kom nu på att jag inte tagit en endaste bild på sköna Ida. Nu är i alla fall Tristan hemma igen och det är skönt att ha honom hemma, vi har saknat honom. Nu måste jag sluta blogga och mysa lite med honom istället. Tjing tjing!

Inte bara

Det var inte bara att jobba på i går kväll. Mådde bra tills 18-tiden då jag fick attackont i magen igen och illamående som kommer i vågor. Känner mig även yr och snurrig. Härade ut eftersom det inte fanns någon möjlighet att gå hem. I morse ställde jag klockan på 05.15 och när jag vaknade kände jag efter och magontet fanns där. Så det var bara att ringa och sjukanmäla sig, dyrt men nödvändigt. Vill inte smitta patienterna om det nu är något som smittar, (men om det är något som smittar så har jag väl redan smittat dem). Några andra symtom har jag fortfarande inte. Har nu hört ännu en person som har haft liknande symtom... Konstigt är det.
I dag har jag mest ont i magen, inget illamående än. Men jag har direkt ingen aptit. Skall strax ta mig till Ica och köpa något som är snällt för magen. Sedan så har jag ju "plåstret" som är så gossig och fungerar bra som medicin..   

Magont

Blogghelvetet bara krånglar och har sig.. Suck.

I går kväll på jobbet fick jag attack-ont i magen, började må illa och kände mig allmänt dålig. Funderade på att gå hem men på kvällen är vi så få personal och så många patienter så det var bara att bita ihop och jobba på. Mina kollegor tyckte dock att de skulle greja det själva men envis som jag är så stannade jag.
Mådde jätteskumt, fick som kramper i magen som kom och gick, ungefär som om jag var mega sur i magen (inget jag brukar ha problem med) och så illamående som gick i vågor. Tur att jag jobbar på ett sjukhus så att man kan botanisera i läkemedelsrummet, blev rekommenderad ranitidin men jag kan inte säga att det hjälpte.. 
Det lustiga är att de jag jobbade med har haft precis samma symtom för någon vecka sedan, detta höll i sig i några dagar för dem. Jag var rädd att detta skulle utveckla sig till någon megamagsjuka, men icke(inte för mina kollegor heller)..
När jag kom hem blev det nästan värre men så länge som jag låg ned var det ok, när jag stod upp blev det nästan outhärdlig smärta. Jag hittade botemedlet i en varm lagotto mot magen.
När jag vaknade i morse var symtomen borta och jag hoppas att de förblir det... Ok jag känner mig lite halvskum men ingen magsmärta eller illamående i alla fall..
Det är bara att jobba på i kväll...

Tjing tjing

Obstinata

I går kväll när det var dags att sova hade J bestämt sig att en viss fyrbent sak inte skulle få vara i sängen. Den fyrbenta saken tyckte dock motsattsen... Fyrbentingen hoppade upp och tvåbentingen kasta ned, så höll de på ett tag. Jag försökte medla med att vi kunde lägga en filt i sängen så att det inte skulle bli smutsigt. Tvåbentingen vann kampen (trodde han i alla fall) vilket resulterade i att fyrbentingen lade sig i bian... När tvåbentingen hade somnat hoppade fyrbentingen upp i sängen och lade sig på filten som en liten kringla..
It´s a win win situation.. tvåbentingen trodde han vann, fyrbentingen vann och jag var inte helt onöjd över lite lagottomys....

Dyngsur

Har precis kommit in efter en långprommis i LillJans, vi är båda två dyngsura och rätt skitiga. Huuu det värsta med denna årstid är att hundar blir så jäkla smutsiga... Nu ska vi bara mysa i soffan och ta det lungt. I dag har jag ledig dag och har inte gjort något speciellt. Så skönt att bara slappa... När jag vaknade i morse var min vänstra arm helt bortdomnad när jag tittade på den förstod jag varför, Mr Trisse låg där och snarkade..

Söndag

Då var denna helg snart slut. Det har varit en helt ok jobbhelg. Det har inte varit uberstressigt och inte lungt utan så där lagom mycket att göra, så att dagarna går snabbt. När jag slutade i dag så kom Tristan och J sedan åkte vi och handlade. Passade även på att handla till frukostfikat på jobbet. Så nu har jag min handling avklarad på ett tag. Bortsett från att jag förmodligen måste köpa lite extra bröd och sånt i veckan.
På vägen hem svängde vi förbi jobbet för att lämna det jag handlat. J fick sig en guidadvisning av jobbet och en presentation av några av mina kollegor. Kollegorna insisterade på att jag skulle ta upp Tristan på avdelningen så att de fick hälsa på honom. Jag var dock tveksam till att det skulle vara ok men tydligen har anhöriga haft med sig hundar så då tyckte kollegorna att jag kunde ta upp Tristan så att de fick hälsa.
Gissa om han blev populär... Både bland kollegor och patienter.
Det är för att han är jordens bästa, finaste och mysigaste Tristan.

Fredag

då var snart denna arbetsvecka slut, i alla fall för de flesta av er. För mig och mitt lag fortsätter den. Jag hoppas på en lugn helg, när jag gick från jobbet i onsdags såg bemanningsituationen inte så ljus ut men jag hoppas att det har löst sig och att vi inte behöver "gå kort". Men men blir det så, så blir det så. Det finns ingenting jag inte klarar. Men jag kan alltid gnälla om det!

Ha en trevlig helg!

Bilder

Nu har vi äntligen fått min blogg att fungera på min dator. Jäkla krångel..
Detta firar vi med lite bilder från helgen som var


Titta husse! jag kan slicka på min egen nos, får jag godis nu?


matte matte jag kommer!


Fixen spanar


Basta håller tungan rätt i munnen (eller om hon slickar sig om munnen efter att ha smaskat i sig kattskit)


Flickorna


B&Fs grävtjänst


Fixa 

Dagen efter var vi i en annan skog och gick. Där blev det inte lika många bilder. 


Lagottorejs i snön


Observera att Basta är på väg att slå en kullebytta i bakgrunden...


Vem vinner tävlingen om de pinnigaste benen? Basta eller Fixa?  

Torsdag

och jag är ledig från jobbet. Jobbar helg, igen.
Tänkte att jag skulle slänga upp lite bilder från helgen men jag kommer fortfarande inte in på bloggen via min dator.

03.30 började Tristan böka runt, så det var bara att trava ut med honom. I dag blir det svält tills hans oroliga mage har lugnat ned sig. I dag kommer pappa för att byta bil med mig, han har nu fixat så att lyset bakom instrumentpanelen fungerar och så har han bytt olja och filter. Tusen tack.

Nu ska jag hoppa in i duschen. 

Helgen

Helgen som var spenderade vi hemma hos mamma och pappa. Vi hade en väldigt trevlig helg. I fredags när vi skulle åka mot Örebrotrakten så började det snöa när vi lämnade stockholm, och bilen hade sommardäck. behöver jag påpeka att det inte gick så snabbt? Men fram kom vi. En annan mindre lustig grej med min bil är att lyset till instrumentpanelen har slutat att fungera så när det är mörkt får man gissa sig till hur fort man kör..
På lördagen firade vi min födelsedag med god mat och smaskig budapesttårta. På söndagen tog vi en långlångprommis, Tristan och Basta var överlyckliga över att det fanns snö i skogen. Tog en massa bilder men de ligger kvar i kameran, ska stoppa in dem i datorn någon dag snart.. Fast min dator vill fortfarande inte låta mig blogga.. Därför får jag använda Js dator. 
Åter till söndagen, när vi sedan skulle åka hemåt hade pappa inte fått ordning på instrumentpanelen till bilen så vi fick ta hans bil hem. Mellan västerås och enköping tog det tvärstopp, det hade varit flera bilolyckor så vi blev stående i säkert en timma.. Men hem kom vi..
I går var det min födelsedag, den firade jag med att ha en hyperstressigdag på jobbet med patienter som dog och sånt.. Men det gick det med.. På kvällen bjöd J på mat hos cyprioten på hörnet bredvid oss. De ha så god mat. Jag åt ett välsmakande grillspett på svärdfisk och scampi. Så gott! När vi kom vi hem åt vi tårta som J köpt med sig hem. Även den var jättegod. En mätt & trött Hannah somnade tididigt i soffan. 

I dag var det upp tidigt för att plocka undan saker och duscha innan det skulle komma folk. Js företag har kontrakt med ett serviceföretag och genom dem kan man beställa diverse tjänster; städ, läxläsning, barnvakt, biltvätt, kemtvätt. Ja allt. J har länge varit intresserad av städning från företaget. I söndags mailade han en intresseanmälan och i går fick han svar att de hade återbud i dag. Så i skrivande stund har jag en liten polsk städerska som skurar mitt hem skinande rent.. (så jäkla skumt) Första gången gör de en rejäl grovstädning sedan kommer vi att ha städning var 14:e dag. Och där i mellan städar vi själva.. och med tanke på hur mycket Tristan grusar ned så kommer jag att fortsätta att dammsuga flera gånger i veckan.  När vi veckostädar blir det mest dammning, dammsugning och torkning av golvet. När företaget städar känns det som om de gör det mer noggrant, torkar spegeldörrarna, dörrposter, väggarna i badrummet köksluckorna osv. helt klart värt det. och med skatteavdraget blir det billigt. :D Vi kommer vilja ha städningen på torsdagar eller fredagar. Fan vad skönt det kommer vara att komma hem och ha det nystädat till helgen. :D 

RSS 2.0