Det är dags nu

att sova.
klockan är nu 07:45 och jag har varit vaken sedan 05:15, i går morse.

Har nu passerat över till stadiet övertrött.

Helgen

Helgen spenderade Tristan och jag hemma hos mamma, pappa och tjejerna. På lördagen var det utställningsdags i västerås. Alltid lika roligt att träffa en massa trevliga lagottomänniskor och att titta på en massa lagotto. Då mamma har varit sjuk kände hon att hon inte kunde springa med Fixa i ringen, därmed fick jag visa henne. Fixa som fortfarande spökig efter löpet fick en 2:a i kvalitén på grund av det.
När jag hämtade kritiklappen sa ringsektereraren att Fixa kanske skulle till och löpa, svarade att hon precis hade slutat löpa och att hon inte är sig själv och det tyckte ringsekreteraren förklarade saken.

Efter utställningen åkte mamma och jag hem till farfar för att fira hans födelsedag. Jazzgossen var även med och firade födelsedag. Det var så roligt att träffa honom, var riktigt länge sedan. Han var såå långhårig och ullig men lika mysig som vanligt.

I går tog vi en riktig långprommis med vovvarna. Jag är lite fånig med att ha Tristan lös i skogarna hos mams och papps då det finns så mycket vildsvin där. Tänk om det skulle dyka upp ett vildsvin.. Hur som så fick Trisse kuta av sig en stund men sedan fick han knäck i lurarna och drog ned i ett vattenhål. Hundjävel, han är fan hopplös på att hitta vatten.

 
Tristan springer så fort att han blir suddig

Under vår promenad gick vi till ett ställe där vi vet att det finns gamla stenbrott där de har brutit kalk?. Dessa brott är nu vattenfyllda och är säkert 20 meter djupa. Vad vi känner till så finns det 4 olika kalkbrott. Hundarna badade tassarna i brotten och Fixa tog sig även en liten simtur.

Fixen simmar för första gången


Tristan doppade benen.


Kamouflage-Tristan


Tristan letar tryffel


Mystika gropar tycker Tristan. Gjorda av vildsvin.


Det största kalkbrottet


Fixa tyckte att det var fantastiskt roligt att bada och plumsade i i dy och blev lite skitig.

Väl hemma igen tog vi bilen och åkte till en sjö för att låta hundarna bada ordentligt.


Badpojken Tristan


Basta apporterar. Jag har vid flera tillfällen haft med mig Basta till vatten men hon har inte velat bada nu var hon dock helt tokig i att bada.


Tristan filosoferar och vill inte alls gå upp ur vattnet


Fixa gillade att bada och jaga saker på botten


Vid badplatsen finns  fanns en fotbollsplan, den är nu uppbökad av vildsvin.

Vi hade i alla fall tur med vädret

och allt annat. :D

Vilken helg vi hade förra helgen!
Vet inte riktigt vart jag ska börja, men kanske från början?

I fredags tog Tristan och jag tåget ned till Hässleholm där vi blev upphämtade av Mia och Salma för att sedan spendera helgen med dem.


På lördags morgonen packade vi bilen med saker och hundar och for sedan mot danmark. Vid rastplatsen Karlslunde i danmark stannade vi för att fika och rasta hundarna. Fikandet ägde rum utomhus och hundarna fick sitta fast i utemöbeln. Varför jag nämner detta är för att både Tristan och Salma befann sig under bordet och när de sedan krånglade sig ut så var både två GRÖNA på ryggen. Vi kunde inget annat än att skratta (mer eller mindre hysteriskt). Här åker vi en massa mil på väg till en utställning i danmark i hopp om att ta cert och så blir våra hundar gröna på vägen dit. Lyckligtvis gick det att få bort det gröna.


Två gröna hundar som är fikasugna. Det gröna syns dock inte på bilden

Vid 13-14 tiden var vi framme i Vejle där vi hade bokat en stuga. Incheckningen öppnade inte förs vid 15 så vi tog en tur till Hedensted där utställningen skulle äga rum. Passade på att köpa en katalog och kunde då konstatera att jag hade min vanliga otur, en annan championhane som var ute efter vårt cert. Suck!


Åkte sedan tillbaka till Vejle och åkte runt lite i staden. Gud vilken mysig stad, så himla fint och pittoreskt. Vi checkade sedan in i den fina stugen. Sedan vidtog operation klippa hundar och när det var klart tog vi en promenad i bokskogen som låg vid campingen. Jösses vilken skog, jag blev helt salig när vi gick där. Så himla fint och mysigt, hela skogen hade en matta av vitsippor. Vilket ställe!


Mia tog ett jättefint foto på Salma bland alla vitsippor, jag skulle ha gjort detsamma på Tristan men behöll honom i koppel annars hade han med all säkerhet rullat sig som en tok. Och det vill jag inte vara med om dagen innan utställning.


Mia och Salma poserar


Det var meningen att ta ett kort på Tristan och Salma när de balanserade på den stora stocken, men Tristan simmande ur bild.

På kvällen grillade vi och åt jättegod mat och hade allmänt trevligt.


Sedan tyckte Salma att det var dags att sova.

Nästa dag...


 Vissa började morgonen med lite lagottomys

På söndag morgonen städade vi ur stugan och for sedan till utställningen. Vi var på plats strax innan bedömningen började vid 10. Vi hade turen att vår ring låg utomhus, så då slapp vi det snorhala golvet inne i hallen där de flesta ringarna var. Vi hade även tur med vädret, strålande solsken och varmt. Innan det var dags för lagotto i ringen var det cirka 75 andra hundar. Domaren var dock snabb och dömde 81 hundar på 3 timmar.

5 lagotto deltog, Tristan, Salma, Nittinis Opera Di Albinoni, Lapinlumon Diamante och en valp från Yduns Blue.
Det var trevligt att träffa fina Nui, Nittinis Opera Di Albinoni och hans matte Cathrine. Jag tänkte att skulle vi inte ta certet skulle det i alla fall vara en annan fin hund som gjorde det, Kevins son och tillika Idas bror.


Supermysige Nui

Tristan fick excellent i bedömningen och vann åbenklassen, vann certet och placerade sig som 2:a i bhkl efter Lapinlumon Diamante som vann och slutade som BIR.

Tristans kritik: God condition for the age, strong body, quality coat, nice strong head, excellent angulation, excellent mover.
Domare: Rajko Rotner, Slovenien.  

Nu kan Tristan äntligen titulera sig dansk utställningschampion.

Även finaste Salma vann åbenklassen, tog sitt sista cert och kan nu även hon titulera sig dansk utställningschampion och som grädde på moset slutade hon som BIM.


BIR & BIM. Domaren säger åt mig att ropa på Salma

Vilken dag vi hade. :D Tyvärr hann vi inte fota så mycket på själva utställningen.
Ett stort minus var att vi inte fick några rosetter och det fanns inte ens några rosetter att köpa. Har ni hört något så dumt?
En annan konstig sak är att vi under hemfärden upptäckte att de hade skrivit fel på Tristans kritik, det stod inget om cert och det stod att han kom 3:a. Sedan såg vi att jag hade fått fel kritik, jag hade fått Nuis.
Danmark är ett konstigt land.

Vi firade championaten med pölse och på vägen hem stannade vi till vid stora bält för att hundarna skulle få bada.


Kooorv


Bus på stranden


och rull i sanden

Måndag och tryffeltur i Salmas skog innan Tristan och jag slutligen tog tåget hem till sthlm.

Grävmaskin Tristan AB


Får nästan ned hela huvudet i hålet


Tristan övervakar Salmas grävande


Skogens konug


Får jag verkligen bada?

Skulle ha skrivit detta inlägg i måndags men både Tristan och jag var helt slut och somnade tidigt. men bättre sent än aldrig!

Tack Mia och Salma för en helt fantastikt rolig och trevlig helg, det är verkligen så roligt att umgås med er.


Sprängande

I går morse vaknade jag med dunderhuvudvärk och det höll i sig hela dagen för att göra det hela lite roligare var jag illamående och yr till och från. Flera av mina kollegor har haft samma symtom. Huvudvärken hänger med i dag ockå.

I morgon har jag förhoppningsvis flexledigt. Flexledigt innebär dock att man inte får lämna staden utan man måste vara tillgänlig. Min plan är att åka hem till mamma och pappa i helgen. Får se när i morgon jag kan åka. Om jag behöver komma in och jobba så lär de ringa på morgonen vid 07. Har de inte ringt då så tänker jag åka framåt förmiddagen.
Lite lägligt så är det ju utställning i västerås på lördag så då kan jag följa med mamma dit och titta på massa lagotto och prata med trevliga människor. :D Och så fyller farfar år och sommardäcken ska på bilen..

Nu ska jag försöka att fixa till inlägget om förra helgen..

Jäkla internetleverantör

Vårt internet har inte fungerat de senaste dagarna.
Ja som skulle uppdatera med ett rejält inlägg om vår lilla trip.
Men det kommer senare i dag.

Skam den som ger sig...

I dag gjorde prinsen det!
Vid 7 ½ år ålder tog Tristan cert för Rajko Rotner i Hedensted, Danmark.

Nu kan Tristan titulera sig SUCH NUCH DKUCH Hesiodos Pascal Di Fiocco.

Det ni! :D


I morgon

är det sista anmälningsdagen till Hässleholmsutställningen.
Och jag har fortfarande inte bestämt mig för hur jag ska göra.
Vore roligt att visa Tristan för Torbjörn Skaar.
Tristan har ju blivit BIR alt BIM för honom ett par gånger.
Men jag har ingen lust att sitta och köra ned själv och jag har inte hittat någon som
vill följa med mig.

Då var denna

påsk snart avklarad. Det har varit rätt lungt på jobbet i helgen. I morgon är jag ledig och då ska jag ta igen lite sömn och lite lagottotid. Tristan är mycket missnöjd med mitt frånvaro de senaste dagarna. han har varit rent ut sagt SKITSUR och när surheten har gått över har han varit som ett plåster på mig. Husse är tydligen inte lika rolig.

I går var jag ute och spanade på Kista mässan, massa fina lagotto och trevliga människor att tjittjatta med. Hann med en snabbfika hemma hos La Famiglia innan jag brummade till jobbet. Då jag hade med kameran till mässan fick den även följa med till jobbet. Passade därförpå att fota mina finfina skor. :D
Lång dag

lär det inte blir för mig. Kvällen lär gå snabbt känner jag på mig, arbetsdagarna har ju en tendens att göra det när man har mycket att göra. I kväll är vi bara två syrror så det är bara att kuta på.
Det är tur att jag har mina fina nya skor.. :D
Tidigare i vintras skrev jag om att jag hade beställt nya skor, web-sandaler. De var jättesköna men lite speciella att gå i. Först tog det hundra år innan jag fick dem sedan gick de sönder efter en månad, nu måste jag komma mig för att skicka tillbaka dem. 

För 2 eller om det var 3 veckor sedan dök det upp någon skoförsäljare igen. Och som vanligt kunde jag inte motstå att beställa ett par skor. Denna gång blev det ett par egendesignade skor. I går dök de upp... De tjusigaste skorna som ever gått på RAH. Jag valde en trä-skomodell fast med gummisula. På sidorna är de i mörkröd lack och vitt lack på mitten av skon med ett vitt lackhjärta på det röda på yttersidan. Det enda negativa är att de är något stora, valde storlek 37. Och jag kan inte direkt byta till 36:or.  
I går när jag kom till jobbet fick jag även ett stort påskägg med massa gott godis av finaste Lee som tack för inskolningstiden. 

GLAD PÅSK på er där ute.  

En skär dag till ära.

Har tappat lite av min blogginspiration, får se om den kommer tillbaka. Men dagen till ära så svammlar jag ihop ett inlägg. 
I dag är det skärtorsdag och för många av er där ute innebär det halvdag och sedan långledig helg. För mig och mitt lag innebär det jobb jobb jobb hela helgen. Folk slutar inte att vara sjuka för att det är påsk. Jag ska inte gnälla, det är jag själv som har valt att jobba i helgen. Påsk= storhelg = storhelgstillägg. :D

Jag hoppas i alla fall att det blir en lugn helg. I tisdags jobbade jag kvällspass och det var fullt upp hela kvällen, hann inte ens äta min mat eller dricka något. Anledningen till att jag hade häcken full var att en av mina patienter kraschade och var på väg in i ett septiskt chocktillstånd. Hej vad det går! Adrenalinpåslag tack och hej! 
Avdelningsläkaren, jouren, MIG och Hjärtsparken kom, mer folk än i krykan... Våra insatser verkade hjälpa och patienten återhämtade sig något men fick föras över till AVA för observation och vidare åtgärder. De har mer personalbemanning och kan observera på ett helt annat sätt. Jag hoppas att det har gått bra. Mitt jobb är allt annat än händelselöst.

På lördag var det meningen att mamma och pappa + tjejerna skulle komma hit och äta påskmat med oss och på söndagen skulle vi åka på Lilla sthlms utställningen. Men Fixen kom på att hon skulle börja löpa förra helgen (hundjävel) så nu kan de inte komma hit. Eller kan kan det men det är inte så lämpligt. Mamma och jag får träffas ute på mässan. Det är tur att lagotto går först i ringen för då hinner jag titta i lugn och ro innan jag måste åka till jobbet.

I går var jag ledig och fastnade totalt i en bok som heter "Livet kan inte vänta". På metros hemsida kan ni läsa om boken. Helt fantastisk bok och fantastiska tjejer. Kan rekommendera att läsa denna bok. Av dömma av bilderna har alla varit på "min" avdelning. Den yngsta av tjejerna i boken kommer jag tydligt i håg då hon låg hos oss en period. 

Söndag

och kväll.
Jag brukar gilla söndagkvällar, men inte denna kväll. Det beror nog på att jag jobbar morgon i morgon. Oftast brukar jag jobba kväll efter ledighet. De senaste 6 veckorna har jag haft "semester" på jobbet.. Har haft en helt suverän inskolning så jag har bara varit "passagerare" de senaste veckorna. Nu måste börja jobba igen. :P

i morse vaknade jag strax efter 07 och eftersom jag ska upp 05 i morgon tyckte jag att jag lika gärna kunde gå upp så att jag kan somna tidigt i kväll. Tristan och jag tog vår vanliga morgonprommis, så skönt att vara ute tidigt på söndagsmornar, det är inte så många ute då.. Därefter inhandlades frukostbröd och det byggdes frukost till sovande J.
Startade sedan operation lagottoplågeri, använde min nya fina tovutredare, klippte klorna, plockade öronen och putsade lite på pälsen (det projektet kommer jag att återuppta om några dagar) det hela avslutades med ett bad då jag blev helt svart om fingrarna när jag höll på med prinsen.

Gårdagens strålande väder lös med sitt frånvaro i dag, istället regnade det. Kände mig inte alls särskilt sugen på att fixa med balkongen i regnet så det har jag lagt på is till en annan helg. 

Nu ska jag mysa i soffan med prinsen. 

Vilken dag

Vilken strålande dag!
På förmiddagen dök svärföräldrarna upp. Det blev en fika och sedan skulle de i väg på teater under eftermiddagen.

J, Tristan och jag irrade oss ut till Bromma Zoo. Har ej varit där tidigare, vilken djurbutik. Hittade massor av saken att köpa men J hade så bråttom (antar att han var rädd om sitt kontokort) så jag hann inte pilla på så mycket. Anledningen att vi åkte dit var för att köpa mirakel-tovutredaren, det bästa jag varit med om. Personalen sa att den går åt som smör i solsken. Fick även med oss lite tuggben och mat hem.

Sedan brummade vi till Ulriksdahl, där vi fikade och promenerade runt i det härliga vädret. Vid slottet satt det en familj som ropade på oss och undrade vad det var för hund. De misstänkte att det var en lagotto men var inte säkra. Tristan är en god representant för rasen, han gav nämligen varje familjemedlem en liten gosstund var. De tyckte att han var mycket trevlig, social och sällskaplig. 
När vi hade promenerat klart hade handelsträdgården stängt så då kunde jag inte köpa penséer där. (Mamma du borde åka dit och spana på alla pelargoner  som de har) Vi for därmed mot plantagen vid naturhistoriska men vi anlände 17:01 och de stängde 17:00. Jäkla Skit!
Ja ja får åka dit i morgon istället.

Nu väntar vi på att svärföräldrarna ska komma åter från teatern sedan blir det middag hos grek/cyprioten här brevid.
 

Implodera

Det känns som om mitt huvud kommer att implodera...

I går kväll var mina härliga arbetskamrater (inte alla, men många) och jag på Wallmans salonger. Egentligen hade jag ingen större lust att följa med, var mest trött och kände mig som en riktig party pooper men efter många om och men så gick jag. Och det är jag glad för, gud så roligt och trevligt vi hade. De som uppträdde var så duktiga på att sjunga och dansa och maten var riktigt bra (hade beställt kyckling  så jag bad om at få den utan glasbitar). Vinet var gott och likaså drinkarna. När showen var slut vid 23.30-tiden begav sig de flesta hemåt.
Jennie, Karin och jag stannade dock kvar för att dansa och dricka fler drinkar. Karin gav upp efter en stund medan Jennie och jag höll ut (jag höll dock på att ge upp tidigare efter att två fula killar ville dansa med mig. Ser jag intresserad ut? nä just det, låt mig dansa i fred) fram tills stängningsdags. Jennie och jag delade på en taxi hem och i säng kom jag vid 01:30. När jag kom hem kom Tristan och mötte mig och såg ut att tänka: jahaja det passar att komma hem nu! Sedan vände han och gick och la sig igen.

I dag mår jag som jag förtjänar; bakis som ett tåg med en huvudvärk from hell. Trodde inte att jag skulle klara av att gå ut med Tristan i morse men på något sätt lyckades jag släpa mig en runda. Sov två timmar mellan 10 och 12, nu pockar Tristan på uppmärksamhet så jag försöker förbereda mig på att gå ut på långprommis.

Det är så dumt av mig att sova bort hela dagen när jag är ledig :P
Känns som om jag inte har tid att sova/slappa bort en hel dag nu för tiden. När jag var yngre hade jag inget emot att ligga hela dagen i soffan eller sängen, nu vill jag få ut mer an dagarna. Det är tur att jag festar och dricker alkohol så sällan, kan inte ens komma ihåg när jag var ute och svängde mina lurviga senast. 


Tjing tjing!


Vååår

Både i går och i dag har det verkligen varit vår i luften.
Gårdagen sov jag bort relaterat till att jag jobbat natt och kom i säng först 07:45. Hann dok med lite vårsol.

I dag har jag varit på utbildning och under eftermiddagen skulle vi läsa artiklar och det kan man lika gärna göra hemma så jag hojjade hem och sedan ut med Tristan i vårsolen. Vår vanliga prommissträcka i lilljans börjar äntligen bli barmark. Bara lite is kvar på några få ställen, jag vill att det ska torka upp så att jag slipper leriga lagottotassar.
Under vår härliga promenad i solen, hoppade vi på stubbar och balanserade på stockar, grävde efter hartryffel och badade tassarna i bäcken. Mmmyysss.

Nu längtar jag efter att få plantera blommor i mina balkonglådor och göra fint ute på balkongen. :D

Då var det dags att gå och möte husse som är på väg hem från jobbet!

HÄPP!

RSS 2.0