Denna

dag för ett år sedan så flyttade vi in i vår lägenhet.


Bättre begagnad lagotto till salu

Vissa dagar är Tristan jäkligt billig! I dag är en sådan dag.
En sådan dag innebär att jag har noll tålamod och Tristan tycks ha bommull i öronen. Under morgonens prommis var han helt jäkla omöjlig. Inte alls sig själv lik, helt forcerad. I Liljansskogen satte han näsan i backen sedan var han som en dammsugare. vet inte vad han spårade men det luktade tydligen jäkligt gott. Kan inte minnas att han har gjort så här förut.

Tradera nästa!

Tuggummihunden

Jag blir vansinnig på Tristan när vi är ute på promenader. Han är som en jäkla dammsugare efter saker att sluka i sig. Värst är han på tuggummin. Han tuggar tuggar och tuggar febrilt innan jag har hunnit peta ur tuggummit ur munnen på honom. Några gånger har jag inte märkt att han tuggar uta jag märker det först när han spottar ut det.
Men han får i alla fall mysigare andedräkt...


Slut på det roliga

Nu har jag nog jobbat sista natten på ett tag. Personen som jag har jobbat för är nu åter från sin semester.
Det har gått mycket bättre att jobba natt än vad jag hade väntat mig. I natt var det dock ganska mycket att göra, men natten gick snabbt.
Fick i förra veckan reda på att det fanns en nattjänst och den hade precis blivit tillsatt. Hade jag vetat om den hade jag lätt sökt den. Man jobbar färre timmar och dagar jämfört med om man jobbar dag, dessutom är det bättre betalt.
Förhoppningsvis kommer det dyka upp en tjänst i framtiden och då kommer jag vara framme.
Det har varit otroligt skönt att vara hemma på dagarna, man är märkbart mer ledig.. Man jobbar 19 pass på 6 veckor till skillnad från på dagen då man jobbar femhundraelva pass..

Frusen

Tristan är så frusen efter badet att han sitter och skakar. Vi har tittat på djursjukhuset invirade i en filt, så nu har Tristan nästan slutat att skaka.


Halka

Efter att vi städade lägenheten så for vi till stora skuggan och tog en prommis. Det var dock inte det lättaste att gå utan vi mer halkade fram. Tristan som har fyrhjulsdrift hade inga problem att ta sig fram på isvägarna. Nu är vi precis hemkommna och Tristan har fått sig ett bad med schamponering. Han var inte lite smutsig efter den prommisen..
I skrivande stund far han runt som en idiot och torkar sig mot sofforna.
Stolle!

Fluffboll.

Då Tristan spenderar mycket tid på rygg, i soffan, i sängen, i knät, i bian, i snön, på isen osv så är hans päls rätt platt och lockarna blir lite "utsuddade". I går efter vår morgonprommis i regnet blev Tristan dyngsur och lagom tills han hade torkat var det husses tur att ta en sväng. Lagottopäls + regn = fina fisken. Jättefina lockar fick han. När han hade torkat fick jag för mig att reda ut tovor, suck alla dessa tovor. Efter en stund på trimbordet var lockarna borta men fluffet var på topp.
Drog med Tristan ut för att pälsen skulle dra ihop sig snyggt igen... men naturligtvis hade det slutat regna. Så nu har jag en jättefluffig hund. 

Har gnällt en del över att Tristan inte har någon bra päls längre och att den växer så långsamt efter att jag rakade ned honom i höstas. Jag tar tillbaka lite av mitt gnäll. Pälsen är inte så dålig...(men kan bli bättre) Och efter att ha redit ut pälsen och tovor tar jag tillbaka att pälsen är kort, grejen är den att krullorna krullar sig så hårt (speciellt på ryggen) det är därför pälsen tycks vara så kort. 

Storhetsvansinne

Det tycks som om jag har en hund med storhetsvansinne, i alla fall ibland. Vissa dagar struttar han fram på gatan som om han äger den och så tror han att alla vi möter vill hälsa på honom. Han skuttar och viftar på svansen precis som om han känner alla. Och när folk stannar och hälsar på honom får han vatten på sin kvarn...

Rekord

Hör och häpna, i dag sov jag ända till 14.00. Natten var superlugn så jag hann plocka i ordning och dona i läkemedelsrummet. Har nu ännu en natt inplanerad, natten till fredag. Och eftersom jag blir tillfrågad att byta pass så innebär det att jag även får förskjuten arbetstid utöver ob-tillägg för natten.
När Tristan och jag skulle ta våran "morgonpromenad" vid 14.30 vräkte det ned snöblandat regn och när vi var hemma igen efter en timma var vi båda dyngsura. Spåret i lillis var inte på något sätt roligt att gå, isgata. Det gick knappt att ta sig upp eller ned för alla backar.  

Nu ska jag slappa i soffan

tjing tjing

Upp och ner

det här med att blogga är verkligen någonting som går upp och ner för mig. Antingen skriver jag massa inlägg eller så inga alls. Nu tycks jag ha kommit in i inga alls-fasen. Ska försöka bryta det.
Har dock inte så mycket att förtälja, jobbar mest. I natt är det dags att jobba natt igen. Och vad jag menade med tändstickor i förra inlägget var att jag behöver tändstickor för att hålla ögonen öppna på natten.
 
Nu på eftermiddagen har pappa varit här en sväng och druckit kaffe. Han var uppe här i sthlm i något ärende och kom då förbi. Tristan blev helt till sig när han kom, färdig att krypa ur pälsen. Och jättebesviken när han åkte igen. Whä sa Tristan. 

Jobbe

Då var det strax dags att cykla till jobbet. Ännu en natt, känner mig inte riktigt på hugget, hade varit bra mycket trevligare att ligga hemma i soffan och slappa än att gå ut i kylan och cykla till jobbet och som om det inte var nog så snöar det nu.
well well nu ska jag gör amig i ordning sedan ta med mina tändstickor och fara..

Dvala

känns det som om jag befinner mig i.
Kom hem och i säng 07.45 sov i 2 h sedan upp på toa, hurra sa Tristan. matte är uppe, skutt skutt. Han blev dock lite stött när jag väste gå och lägg dig för det ska jag göra. Sov sedan till 13. ungefär 5 h sömn efter att ha varit vaken i 24 h.
Natten till fredag ska jag jobba igen, hinner sova igen lite tills dess. 
Det var oförskämt lugnt hela natten. Vid 23 ringde telefonen och vi tänkte då att nu börjar det rassla in akutfall, vi hade 4 lediga platser. Men icke, det var en kollega som ringde och undrade något. Telefonen ringde inget mer under hela natten och det var knappt att patienterna ringde heller, de var snälla och sov. Tiden går dock så jäkla långsamt när man inte har något att göra, vid 3.30 var det CSI på 5.an så då försvann en timma snabbt. Annars så var det mest skit på tv.

Nu ska jag mysa lite med prinsen. 

HH = händiga Hannah

I natt är det dags att jobba natt igen. Så skönt att vara ledig på dagen och gå runt och dega. Fast det är inte precis vad jag har gjort i dag. Vid 10-tiden kom Ikea med våra paket. Dessa paket vägde på tok för mycket. 3 av 4 paket gick in i hissen det största och tyngsta fick vi bära upp och jag trodde att min rygg skulle gå av. Har hållt på sedan 10-tiden men hundratusen spikar och skruvar senare och med blåsor på tummen är jag äntligen färdig med monteringen av byrån. Det tog ju ingen tid... Ok jag var ute med Tristan i en timma så det tog inte så lång tid. Nu är det endast några skruvar som måste dras åt, men det får J göra..
Hihi om J hade varit hemma hade förmodligen byrån varit i 1000 bitar nu, han har inte så mycket tålamod. Det blev väldigt bra byrån här i sovrummet, nu är det bara lite saker som ska vara i den och på den. I morgon får vi montera ihop sängen, det orkar jag inte i kväll. Nu ska jag laga mat sedan måste jag vila innan jag ska till jobbet.
Tristan har inte varit så hjälpsam i byggandet, han har en tendens att vara i vägen och när han inte var i vägen låg han i bian och snarkade..

Impuls

eller när jag tänker efter så var det väl inte riktigt impulsshoppning, inte med tanke på att vi har tittat på föremålen i snart ett år men inte fått tummen ur..

Men vi börjar väl från början..
Sov urdåligt i natt, antar att det var fullmånen som spökade. På vår morgonprommis i vanadislunden träffade vi Svea, svea var en inte allt för gammal ESS-valp, såå söt.
Fick för mig att jag skulle städa Tristans öron, sedan åkte saxen fram och jag klippte lite här och lite där och OPS! vad korta benen (eller i alla fall håret på benen) blev, menmen det växer snart ute. När det sedan låg en halv lagotto på golvet var det passande att städa lägenheten och därefter var det dags för en prommis.
J ville gå på gärdet och jag ville gå vid lilla skuggan. Tog först en sväng med bilen då den behövdes motioneras och J fick som han ville, det blev gärdet. Jag gillar verkligen inte att gå på gärdet, så jäkla mycket hundar och alla springer lösa och ska bestämt lukta Tristan i röven, jag blir lika sur varje gång. Åter vid bilen tyckte J att vi skulle ta en sväng till Lidingö för där har vi aldrig varit. Eftersom det var mörkt så såg vi inte så mycket men på okq8 så fanns det spolarvätska till mig och kaffe till J.

Efter vårt mycket spännande äventyr på lidingö var vi utsvultna och sugna på Birger Kung och det enda BK vi vet är ute i närheten av La famiglia. Mätta och belåtna styrde vi sedan bilen mot Ikea för att impulsshoppa sängstomme och byrå i hemnes-serien. men som jag skrev ovan så är det väl inte så mycket impuls när man har spanat i snart ett år men bara inte kommit sig för. I morgon förmiddag får vi sakerna hemkörda. Vi kom till ikea 30 min innan de stängde så vi hann inte spana på så mycket annat, får bli en annan gång.

Under vår bilfärd denna eftermiddag har vi sett ett antal poliser som tycks vara på jakt efter fartsyndare...

Nu ska jag ta med mig prinsen ut på en prommis.

Rådjursspotting

J och jag tog med oss Tristan ut på en prommis, oftast går vi på det gröna spåret i Lilljansskogen. I dag begav vi oss till det gula spåret. Vet inte varför vi inte går där mer ofta, det var där jag sprang i början av sommaren, hoppas på att komma i gång och spinga i vår när snön är borta.

Hur som så hann vi inte gå långt innan vi upptäckte 3 stycken rådjur som stod 30-40 meter bort och stirrade på oss, Tristan märkte som vanligt ingenting. Vår promenad fortsatte och vi valde att gå på ridvägen istället för i spåret, efter ett tag ser vi ännu ett rådjur, I och med att vi valde ridvägen så kom vi nedanför hoppbacken vid fiskartorpet. Vi har ett antal gånger funderat på om hoppbacken verkligen används? Det ligger ju en sjö nedanför och man lär ju landa på sjön (och då får det gärna vara is). Vi tycker att det verkar hel idiotiskt. När vi tittade upp så såg vi ännu ett rådjur stå längst upp på backen. Tristan blev helt till sig, men inte av några rådjur utan av att vi gick längs en sjö. Han blev dock lite besviken när det var is på vattnet. Fast is är ju nästan lika bra som vatten tycks Tristan tycka och rullar sig ett par (hundra) varv. Efter att ha lekt bergsgetter uppför en brant hal backe kom vi upp till fiskartorpet och eftersom det hade hunnit bli mörkt valde vi det upplysta spåret hem istället för "offroad" och vad ser vi då? Jo två rådjur.. Vimmlar det av rådjur i den skogen eller?

Har precis googlar på fiskartorpet och hittade på hemsidan lite information och ja tydligen används hoppbacken fortfarande när det är tillräckligt med snö och tillräckligt kallt. Verkar även som om de planerar att rusta upp och fixa skidbacken och liften.. På hemsidan står de att man planerar Junior SM i backhoppning i februari... då måste vi dit och spana i så fall. Om vi kommer ihåg det..

Glöm inte att spana på månen i kväll/natt det är fullmåne och tydligen står månen närmre jorden än vanligt så den är extra stor. 

update
ha ha hittade lite mer info om hoppbacken, den kallas även "självmördaren" och finns på bild här


Slödag

I dag är det en riktig slödag!
Vi har hittills inte gjort något vettigt! Jag och Tristan sov till 9.15 (ovanligt för att vara Tristan, han brukar ju väcka mig tidigt), välbehövlig sömn för mig. Vi tog sedan en skön morgonprommis med de sedvanliga snörullningarna, 100 meter lagottorullning...
Fastnade sedan vid datorn och vid 11 plockade jag fram frukost och motade upp J. Sedan fastnade vi vid våra datorer igen. Efter att ha plågat Tristan med lite klopklippning så blir det nu en långprommis.

Tjing tjing

God morgon världen.

Gäsp! Känner mig inte direkt utsövd men eftersom jag i morgon ska upp 05 så är det lika bra att jag gick upp tidigt nu på dagen så att jag kan somna tidigt i kväll. Kom i säng strax innan 08, redan vid 11 vaknade jag av att jag behövde gå på toa så är det alltid när jag har jobbat natt, dricker en massa te och vatten som sedan vill ut.. Tristan blev överlycklig och tyckte att att det var dags att gå upp. Han blev lite besviken när jag väste åt honom att gå och lägga sig igen. Vid 13-tiden vaknade jag nästa gång av att Tristan bökade runt, gav då upp mina egentliga fortsatta sovplaner. Så jag kan inte direkt säga att Tristan lät mig sova i fred... Han ville ha uppmärksamhet och bli klappad på som den mysgotto han är.

Det gick riktigt bra att jobba i natt, det var full fart och massa att göra ända fram till 03-tiden, så natten gick snabbt. Timmarna mellan 04-06 gick dock väldigt långsamt och jag var så jäkla trött att jag höll på att somna, men det är bara att hålla sig vaken.  Jobbade med 2 roliga personer så vi har haft jäkligt roligt under natten även om de första timmarna var stressiga och MIG-teamet (Mobilintensivvårdsgrupp, dem kan man ringa om man har en patient som är dålig ex lågt blodtryck, dålig saturation etc. De borde ju heta JAS, eftersom de kommer när folk krashar, ha ha. Ja jag har extremt låg humor ibland. MIG består bland annat utav narkosläkare och syrror) var på besök.

Kommer garanterat ta fler nätter om det behövs.

Nu ska jag ta med mig Mr.snarkgotto ut på en långis.  

Dags

att dra till jobbet. Det känns alltid skumt att komma till jobbet när alla andra ska gå hem.
Det positiva med att jobba natt på mitt nuvarande jobb är att jag i alla fall har två kollegor att tjitjatta med heeela natten lång. På mitt förra jobb satt man själv hela natten, en gång per natt kom de från de andra avdelningar för att fika.
Fast det är ju lite skillnad på de olika arbetsplatserna...
Känner på mig att det kommer bli full rulla hela natten, vi har nämligen öppnat upp till normal beläggning i dag och då finns det säkerligen en massa platser där jouren vill stoppa in akutpatienter..

Försökte sova en stund tidigare i kväll, det gick inte. Tristan uttryckte sin protest genom att sitta och kvida bredvid sängen. Han var tydligen hungrig och när han hade fått mat så snarkade han gott vid min sida, tätt tätt. Men jag, jag somnade aldrig. Well welll lika bra att fara. Det är ju en del snö och halt ute så man får cykla sakta..

Tjing tjing!

Working 21 - 07

I morse hade jag tänkt sova lite längre än vanligt. Men innan 06 vaknade jag av att Tristan kom upp i sängen och ville mysa, försökte somna om men jag envisades med att vara klarvaken. Låg och klurade en stund om jag skulle passa på att gå ut med Tristan och sedan försöka somna om, vilket funkade fina fisken. Vi somnade om och sov till 09.00. 09 är en garanterad bättre tid att gå upp än 06 speciellt om man ska jobba i natt.
Där jag jobbade tidigare som usk jobbade jag natt lite då och då, nu ska jag prova på att jobba natt på jobbet. Det är en av nattssk som är på semester i 1 månad så om jag tycker att det funkar bra så kan jag säkert ta några nätter till.
Det bästa vore om jag kunde gå in och ta en natt på övertid (ger mycket trevliga pengar) men det är svårt att få in det.
Nu när jobbar jag natt  så får jag i utbyte vara ledig i dag och i morgon. Detta är super för då är jag hemma med Tristan på dagarna (iofs lär jag väl sova i morgon). Vår doggyworker E är nämligen hemma i Italien och kommer hem på tisdag så vi har haft lite pyssel för att få det att gå ihop. Tack och lov har det varit många röda- och halvdagar så J har varit hemma mycket. 
Har dock inte jobbat natt sedan vi fick Tristan, ska bli spännande att se om han låter mig sova eller om han tycker att jag är dödstråkig.. Iofs så sover han mest hela dagarna han också...

Nu ska jag äta lite lunch, sedan gå ut och proviantera inför natten. Blir alltid jättehungrig på nätterna när jag jobbar så jag ska köpa lite god frukt och drickyoghurt.  

Tryffelletande på järva

Vilket strålande men kallt väder det har varit i dag. -10 hade vi i morse intill väggen på innergården. Anar att det var ännu kallare egentligen.
Tristan hade ett mission i dag så strax efter 10 i morse bände vi upp bilen. Ja mina dörrar fryser alltid fast. Att komma in där bak genom bakluckan gick inte så Tristan fick åka i baksätet istället för i buren. Medan jag skrapade rutorna så pillade jag på bakluckan igen, denna gång fick jag upp den men sedan fastnade knappen och jag kunde inte stänga.. Suck! Fick därmed åka med bakluckan öppen. Lite senare så hade knappen tinat och jag kunde stänga luckan.

Vi hämtade upp adept nr 1 med vissa delar ur flocken och for sedan till Järvafältet och mötte upp adept nr 2 med matte.
Tristan gjorde sitt bästa för att lära adepterna hur man gräver efter hartryffel. Men hur lätt är det när marken är stenfrusen? Det var en miss att det var så kallt och fruset men några tryfflar fick han upp i alla fall. Tristan har inget emot att gräva efter tryffel så vill adepterna ha fler lektioner (i mindre frusen mark) så ställer han gärna upp.

Tristan ligger nu och snarkar, trött efter allt grävande och rejsande i snön.

Uppvärmning

Tristan och jag är precis inkomna efter en prommis i Lillis, fasiken vad kallt det är i dag också. I dag glömde jag långisarna... burr! Ska strax hoppa in i duschen så då kanske jag tinar.
I Lilljansskogen värmde Tristan upp inför morgondagen, detta genom att leta tryffel. I morgon ska han nämligen hålla lektion i hartryffelsökning. Det är jäkligt fruset och hårt i marken men det är inget som stoppar Trisse. Han är nästan omöjlig att gå med i skogen, ska bara leta och leta överallt.

tjing tjing

Städa städa

varje fredag ända fram tills... städerskan kommer nästa gång.

Tjoho! Det var ingen som ringde in mig till jobbet. Därför har jag städat lägenheten och Tristan. Det var egentligen dags för städerskan att komma i går men eftersom det var nyårsdagen så blev det ingen städning. Därför fick jag städa i stället.. Innan jag började städa tog jag mig an Tristan, klippte pälsen mellan trampdynorna och kammade igenom pälsen. Så nu är han en stor fluffboll *s*

Burr

I dag är det banne mig svinkallt ute, -9. Långkalsongerna åkte på när vi gick vår morgonprommis. Tristan uppskattar kylan och rullade sig nöjt i frosten.

Ska egentligen jobba i kväll men har fått flexledigt för att det vi var så många. Nackdelen med att vara flexledig är att man måste stå standby för om någon blir sjuk är det jag som måste hoppa in och jobba. De är 4 som skulle jobba i kväll, fem med mig, kollade i personalpärmen i går och såg att det var frågetecken på en som var sjuk i förrgår, antar att hon kommer att vara sjuk i kväll också. En annan som stod uppskriven har varit sjuk också, sms:ade och kollade om hon kommer eller ej, fick nu på morgonen svar att hon sitter fast på en flygplats (oklart vart) så att hon inte hinner till jobbet. Då är de bara 2 kvar.... Känns som om det är stor risk att de kommer ringa in mig, men då borde de gjort det nu på morgonen... Blir skitsur om de ringer vid 13-tiden. Dock så borde de klara sig på 2, de var två i går på den avdelningen och vi var två på den avdelningen jag var på. Det funkar och det är ändå 2 som är grundbemanningen.
Känner mig rätt begränsad, kan direkt inte göra någonting i dag..  
Håller tummarna för att ingen ringer men det är bäst att hoppa in i duschen så att jag är "färdig" om jag nu måste jobba.

Eget liv

Bloggen tycks ha fåt ett eget liv. Publicerade ett inlägg för ett dygn sedan, det vill inte synas, men nu så verkar det vara med på noterna... Men inte tillräckligt för att jag ska få redigera det.. Suck!

Året 2008

Då var det här året snart slut, ska bli spännande att se vad 2009 har att bjuda på. 2008 har banne mig varit ett väldigt intressant år, det har hänt mycket spännade och jag har lärt mig otroligt mycket. Vilket jobb jag har! man lär sig nya saker varje dag och träffar dagligen nya människor. Så himla roligt, känns dock konstigt att säga roligt om ett jobb när man jobbar med cancerpatienter. Men det är inte bara ond bråd död. 
En "kort" sammanfattning av året kan väl kanske vara på sin plats.

Januari.
Efter 3 år så tog jag äntligen examen från sjuksköterskeutbildningen. Tre dagar efter examen började jag jobba på 54:an, ett helt underbart ställe där jag trivs som fisken i vattnet både med kollegor och patienterna.

I Februari packade vi ihop våra saker och flyttade från Uppsala till vår underbara lägenhet  i stockholms innerstad. Centralt men så nära till skog och underbara promenadställen.

Mars och fick jag tillsvidareanställning på jobbet. Nu blir de aldrig av med mig...
Vaknade en morgon av en jäkla smäll, någon hade smällt en bilbomb på gatan utanför, här i sthlm händer det grejer..
Var på årets första utställning på älvsjömässan, det var ingen succé.

April och jag kan inte komma på något jättespeciellt som hände då.

Maj var vi nere i Hässleholm och hälsade på Mia och Salma. Tillsammans med Ulrika tog vi en trip över till danmark där Tristan och jag nosade på ett cert, så nära. Men nära skjuter ingen hare. Vi hade en jättetrevlig och rolig helg tillsammans. I maj var vi även på utställning i österbybruk där Tristan blev 4:a i bhkl. Årets "bästa" och enda bhklplacering efter denna utställning har vi bara varit på 3 utställningar, askersund, WDS & WDLRS.

I Juni var vi på gotland och firade J:s lillebror som tog studenten. Tog även årets första dopp för Tristan var det inte årets första dopp... Fick ryggskott och kunde knappt gå.

Juli innebar WDLRS på stäket och WDS på älvsjömässan. Massa massa lagottos. Så roligt att få vara med och att få titta på massa snygga hundar och träffa massa trevliga människor. Extra roligt var det att få förtroendet att visa Magic Storms Franco på världsutställningen och där sluta som 3:a i öppna klassen.
Denna månad innebar även semester, vi hängde på gotland, solade och badade varje dag.

Semestern fortsatte in i Augusti. Vi återvände till fastlandet och spenderade tid hemma hos mamma och pappa. Planen var sedan att åka nedåt landet, hälsa på kompisar i gbg och i lund för att sedan tillsammans åka med Mia och Salma till den stuga vi hyrt i danmark. I danmark var det hundutställning inplanerat. Det var här Tristan blev sjuk, med neurologiska symtom så som ansiktspares och nedsatt balans, han gick som om han var full därmed blev det ingen resa nedåt landet och inget träffande med Mia och Salma.
Många timmar på strömsholm blev det, många tankar passerade våra huvuden; hjärntumör, blödning, propp?! och en del tårar blev det. Strömsholm ville behålla Tristan och göra en MR men jag vägrade lämna kvar honom för om han skulle bli sämre så har vi veterinär runt knuten och skulle han plötsligt dö (ja de tankarna hade jag innan vi visste vad det var) så skulle han göra det hemma, i närheten av oss. Vilken nytta skulle en MR vara? Om de skulle hitta något, vad skulle de göra åt det? Finns ju inget att göra. Vi beslutade att avvakta med MR någon dag. Finaste Tristan var dock glad hela tiden, åt och drack. Hemkomna på kvällen så ringde Strömsholm, alla blodprover var bra. Dagen efter ringde de igen, Tristan hade skyhöga värden på borreliaprovet.. Borrelian var därmed boven i dramat. Vilken lättnad! Lite antibiotika så skulle saken vara biff? Än en gång ett stort tack till alla som visade sitt stöd i och med detta.
Tristan blev en nakengotto när jag klippte ned honom totalt.

I September var jag i gång och jobbade igen efter en jäkla förkylning. Tristan åt färdigt sin antibiotikakur på 3 veckor, då han fortfarande var sned blev det 3 veckor med antibiotika till. Veterinären tjatade fortfarade om att göra MR då han fortfarande var sned efter 3 veckor med ab. Nu är jag inte så bra på djur men på människor så vet jag att det är ingen pares som släpper och försvinner på 3 veckor. Tristans återfick sin balans. 
I början av denna månad blev mormor ganska plötsligt sämre och vi förstod att hon skulle somna in. Jag drömde att mormor somnade in och när jag vaknade på morgonen så hade hon somnat för alltid. 

oktober började med något som inte är så roligt; begravning. Jag hatar begravningar. Mormors begravning var väldigt fin och lugn. Efteråt fikade vi alla (alla = moster, morbror, kusiner med respektive) hemma hos mamma och pappa. På kvällen var vi ute och åt en förträfflig middag innen i örebro. Det är synd att släkten samlas så sällan...
Det blev även en resa till Paris med jobbet. Gratis resa, boende och mat. Vi fick dock inte så mycket egentid men vi hann med Eiffeltornet och lite andra saker. Konstaterade att jag måste åka till paris igen. Helgen när jag kom hem från Paris så kom moster och mina kusiner på middag, de var på shoppingweekend här i sthlm. Jätteroligt att träffa dem igen.

November och vi kom upp i 100 dagar efter besöket hos veteriären och vi hade fortfarande inte gjort någon MR som veterinärerna proppsade på. Vi upplevde dock Tristan som så gott som återställd, man ser inte längre att han är sned, bara ibland då han vill ha något så håller han huvudet på sned. Tristan var ute på friartag och som tröst hade vi finbesök av rara lilla Ida, plåstret från kvicksund. Mysigare hund får man leta efter. 

December och vi fick besök av Mia och Salma. Så roligt att träffa dem igen. Och som grädde på moset kom även Ulrika och Ofelia på besök (+ mamma och tjejerna). Många lagottos blev det! Jul och nyår förflöt lungt och stilla. Fick jordens bästa julklapp av J, en ny laptop. Jag köpte (ur min synpunkt) jordens sämsta till honom; en box med hela vita husetserien. Nu är det inget annat som går på vår tv... Jag tycker inte att det är så jättespännande...
 

Skulle förmodligen behöva läsa igenom ovanstående text men det orkar jag inte..


RSS 2.0