Ny vecka

Mina hundra arbetsdagar i rad, eller i alla fall 7 fick ett välkomnat avbrott då jag blev ombedd att jobba natt i natt. Därmed har jag varit hemma i dag och kommer vara hemma i morgon också, men då kommer jag att sova bort halva dagen.

Hade en massa energi i morse och fick därmed tummen ur och putsade alla fönster. Det var välbehövligt. Vilken skillnade det blev. Vi har en vältrafikerad väg utanför vardagsrumsfönstrena så det blir nog snart smutsigt igen, men det är lättare att hålla efter nu när det blir vår.
Förövrigt har jag inte gjort så mycket i dag, J har jobbat hemma i dag då han är snorförkyld. Skulle inte förvåna mig om jag blir smittad :P
Helgen som var spenderade jag på jobbet, det var rätt lungt. Då det fattades en undersköterska och vi var tre syrror plus min bästaste inskolning så jobbade jag som undersköterska. Det var riktigt roligt och jag fick då tid att baka kanelbullar åt patienterna. 

Nu ska jag göra mig i ordning för att fara till jobbet. 

Tjing tjing. 

Dagens

förolämpning.

Tidigare i morse när Tristan och jag var på väg ut i Lillis mötte vi en kvinna vid ett rödljus. Att stå tyst och vänta vid rödljus är inte Tristan grej utan han måsta prata. Kvinnan vände sig då om och tittade på Tristan och skrattade.
Jag förklarade att han har lite bråttom och har inte alls tid att stå vid rödljus och vänta. Kvinnan började klappa och mysa med Tristan. När hon sedan frågade vad det var för blandras höll jag på att ge henne en rak höger... 


Planerad ledighet

I dag är jag ledig, igen. Denna gång är det dock schemalagd ledighet eftersom jag jobbar helgen. Nu är jag inte ledig förs nästa fredag. Många dagar på raken, men onsdag och torsdag är jag på utbildning och det är inte så krävande.

I dag är det även städdag. Jag gick ut en sväng och när jag kom hem 2 h senare var det rent och fint :D Sweetness.
Svängen jag gick var en hundlös sådan. Gick bort till fältöversten för att spana på vårjacka, dock utan framgång. Det blev  favorithandkrämen från Loccitaine och ett par tygskor istället. Tygskorna är ju lite tidigt att använda, måste dock ha några skor att ha tills man kan börja gå i sommarskor, frågan är vad det är för skor?
Passade även på att byta batterier i båda mina klockor som har stannat. På vägen hem gick jag förbi en frisörsalong för att köpa mitt favoritschampoo och balsam. Mia, nu har jag äntligen hittat det. 
När jag ändå passerade lakritsroten var jag tvungen att gå in och köpa lite god lakrits. Sussi, har du varit där än?

Nu ska jag vila mina fötter innan jag går en sväng med prinsen

Här kommer

eller till sommaren kommer skatteåterbäringen.
Ha ha ha!
Kunde inte göra annat än skratta när jag fick min deklaration i går.
Katching! :D

Våffeldagen

är det i dag.
J och jag har smaskat i oss smarriga våfflor med blåbär-, hjortron- eller salmbärssylt.
Mycket mumsigt. Men det är nog för att man bara äter våfflor en gång per år.
Tristan fick också en våffla. Den sedvanliga våfflan med leverpastej.
Leverpastej är inget vi äter särskilt ofta (jag äter det aldrig) så det köpte jag bara för prinsens skull.

oplanderad ledighet.

Har inte riktigt haft tid att uppdatera bloggen de senaste dagarna.
I lördags var J och jag på 60-års fest. Dvs 2 kompisar som fyller 30 och en tredje som har tagit examen. Festen ägde rum mitt ute i skogen på ett säteri. Både J och jag enades om att det är så vi vill bo.. I ett stort hus a la 1800-tal med kakelugnar i alla rum.
God mat och trevliga människor, helt klart en super kväll. Tack Erika, Erik och Sara för en trevlig fest.
Det fanns möjlighet att sova över om man ville dricka vin till maten. Jag valde dock att köra bil hem på natten, annars hade hela söndagen försvunnit. På söndags morgonen dividerade pappa och jag om huruvida vi skulle byta till sommardäck på min bil eller inte. Det blev ett inte och det var bra tänkt. För medan jag stod och tvättade och städade bilen började det snöa. När vi sedan körde hemåt sthlm snöade det ännu mer och nu är det vinter ute igen..

När jag har varit ledig helgen brukar jag alltid jobba måndag kväll men i går hade jag blivit "diffad" till morgonpass. Jag hatar att jobba måndag morgon, där stor vi endast 3 syrror, vi ska vara minst 5 och med en patient där det var kohortvård. Och så dök inte ens min adept upp (min inskolning), det visade sig att hon var inbokad på kvällen av någon underlig anledning. Trots att det var kaos på morgonen förflöt morgonen och dagen rätt ok. Blev tillfrågade om jag kunde jobba heldag, vilket jag ej kan. Helger är den enda gången det går eftersom J är hemma hos tristan då. Lyckades dock rodda om lite, vår doggywalker gick förbi Js jobb för att lämna Tristan där så att jag kunde jobba heldag.
heldag i går = ledig dag i dag. :D 
Sweet!

Tristan och jag började dagen med en morgonprommis på 2 h, resten av dagen ska vi bara slappa. Jag ska dock förbereda mig för en "intervju" i eftermiddag...   

On the countryside.

Flexade ut från jobbet rätt tidigt i går, det var så pass lugnt. Hojade hem, packade det sista sedan packade jag in alla saker och Tristan i bilen därefter drog vi.
Det blev ett stopp i Kvicksund där det bjöds på; glutenfria pannkakor, valpmys, hundmys och klippning. Tack för hjälpen Lotta. Valparna var såå söta, mmmmys.
Fortsatte sedan färden hemåt mams och paps.

I dag ska jag in till örebro för att klippa mig och shoppa födelsedagspresenter. Ska även se om jag kan jaga ned någon gammal kompis som har tid att hänga med mig. Vid 20-tiden i kväll blir det återigen en tur in till Örebro denna gång för att hämta upp J som kommer med tåget. 

Tjing tjing  


Onsdag

Tänk att det redan är onsdag och jag har bara i morgon kvar att jobba denna vecka, I morgon ska jag försöka ta mig från jobbet något tidigare sedan packar jag in grejer, Tristan och mig själv (J får ta tåget på fredag) i bilen och far hemåt mamma och pappa.
Det blir ett stop i kvicksund på vägen.
Skönt med tre dagar ledigt :D

Solvarm lagotto

Finns det något mysigare?

I morse när jag cyklade till jobbet vräkte regnet ned. När jag for hemåt nu i eftermiddag var det desto trevligare väder.
Sol och riktigt vårväder.
Tristan och jag hamnade på en parkbänk i bellevue. Där satt vi i solen en lång stund, bara myste och gosade. Tristan blev helt varm av solen.

Måndag igen

Ny vecka, nya tag. Och en massa ny energi. Denna vecka jobbar jag bara måndag-torsdag. :D

Gårdags kvällen spenderades i soffan, i något som liknade dvaltillstånd, trött så trött.. Tristan låg totalt utslagen i soffan och när det var dags att gå och lägga sig fick jag bära in honom i sovrummet. När husse kom hem från sin resa skulle han ta ut Tristan men Trisse var inte särskilt pigg på det. Det var tydligen jobbigt att vara på freestyletävling.

Men vi börjar väl från början?!

I fredags kväll gick Tristan och jag till t-centralen för att möta upp Helena & Tosca som kom på besök. Det pratades och pratades långt in på natten och när jag vid 01-tiden började känna mig trött efter att ha varit vaken i 20 h, var det dags att sova.
Lördagen innebar morgonprommis med hundarna, frukost mer prat sedan var det dags att fara ut till Sollentuna för att närvara vid SLRK:s årsmöte. Det var som vanligt roligt at träffa en massa trevliga lagottomänniskor. Att det sedan blev lite sandlådefasoner är beklagligt. Jag skriver gärna vad jag tycker och tänker eftersom jag står för det, men jag har beslutat att stanna vid tidigare mening. Hur som så får man väl tacka den gamla styrelsen, det har hänt mycket positivt i klubben senaste åren. 
Jag önskar nya styrelsen lycka till, de har en del att bita i. :D

Mötet tog sin lilla tid så mamma och Lotta kände att det var dags att rulla hemåt. Därmed blev det bara Helena, jag, Pelle och Sussi som åkte hem till mig för att fika. Fast det är ju inte så bara. Det blev trevlig fikastund, kan man ha annat än trevligt i detta sällskap? 
Helena och jag spenderade sedan kvällen med fortsatt lagottoprat tittandes på melodifestivalen. har inte sett något av de tidigare programmen men jag gillade låten som vann. 

Redan vid 07-tiden var det uppstigning i går morse. Morgonprommis förbi bageriet sedan frukost och därefter begav vi oss ut till Solna fältrittklubb. Vet inte vad jag tänkte när jag klädde mig på morgonen, men jag förträngde nog att jag skulle stå i ett kallt ridhus halva dagen. Väl på plats bekräftade Helena att de skulle deltaga sedan tog vi en prommis i skogen i väntan på start. Tristan sökte och fann som vanligt hartryffel i skogen.
Pelle och Sussi kom förbi och gjorde oss sällskap. Vill ni höra något jättedumt? ingen av oss hade tänkt på att ta med fika.. Vi som är så erfarna fikamänniskor.. Det fick bli en promenad ned till närmsta mack för att köpa te, kaffe och varm choklad.
Efter lång väntan blev det Helena och Toscas tur. De var så duktiga, jag är grymt imponerad. Av 30 startande hamnade de på top 10, Inte illa. :D När tävlingen var slut var det skönt att sätta sig i en bil som snart blev varm, jösses vad jag var nedkyld. For sedan in till stan igen, lämnade av Helena och Tosca vid T-centralen sedan for Tristan och jag hem för att gå ut på en prommis. Sedan slappade vi i soffan hela kvällen.

Helena, Tack för en jättetrevlig helg. Ni får komma och hälsa på snart igen. När det är vår/sommar och vi har tid att visa alla våra favoritpromenadställen.

ha en trevlig dag!

Tjing tjing


Lagottoskruvstäd

När jag vaknade i morse låg jag fastklämde i ett lagottoskruvstäd.
Tristan bakom ryggen och Tosca på andra sidan.
De hade inga som helst planer på att flytta sig.
Jättemysigt


Vidare uppdateringar om helgen dyker upp senare eller i morgon om jag skulle råka somna inom en snar framtid. Vilket känns rätt troligt.

En sockerbaks-lagotto

han bor i staden, han bakar vitchokladkladdkaka mest hela dagen.
Har precis smällt in kakan i ugnen och medan jag städade undan och plockade ned saker i diskmaskinen så stod Tristan för fördisken. Han hittade en favorit i besticksstället, en träslev som jag hade rört om i smeten med. Tristan polerade och polerade sleven, plötsligt låg sleven vid mina fötter. Såg hur Tristan smög, så tyst och försiktigt som möjligt, han snodde sleven, sedan smög (såg ut som om han gick på tå) han ut ur köket och sedan snabbt som satan in i sovrummet till bian...


mmm träslev..

Freitag

Yes! Äntligen fredag och ledig helg. :D
Är grymt trött skulle kunna lägga mig ned och sova en stund men nu måste jag slänga ihop en liten kauka tills i mörron. Och senare i kväll ska jag möta upp Helena & Tosca vid stationen. Det lär bli en massa lagottoprat i helgen! Tur för J att han är bortrest. *s* 
Kakan jag ska baka är tills i morgon. Efter årsmötet ska vi fika här, vet dock inte vilka som följer med och fikar men det blir i alla fall Helena, jag, Pelle & Sussie. 

tjing tjing 

Snö

Ska det aldrig sluta att snöa?
Tristan är svårt lycklig, jag är dock inte på samma linje som honom.

Jag blir vansinnig på Tristan under våra prommisar, vet inte hur många gånger han har varit på väg att fälla krokben på mig när han plöstligt slänger sig omkull i snön för att rulla sig, detta mitt framför mina fötter.
I dag är det dags att parkera om bilen, så det var bara att gräva fram den ur snön. Hela bilen var täckt med ett 1 dm tjockt snötäcke.

Kvällspass i dag igen..

Tjo hoo! Oh noo!

Gissa vem som sa vad när Tristan och jag gick ut på vår morgonprommis och då upptäckte att det hade kommit en massa snö och att det fortfarande snöade. 
Tristan blev helt till sig i pälsen och under promenaden var det mest skutt, hopp och rull som gällde. 
Oh no inte mer snö var min första tanke. Snön hade ju precis smält bort. Men väl hemma igen insåg jag att snön inte är så dum i alla fall. Jag slipper nu en lerig hund som drar in en jäkla massa grus.


I dag är det kvällspass som gäller.

Parkeringsvakts-Tristan

I morse under vår morgonprommis gick vi förbi ett ställe som vi passerar dagligen, ofta flera gånger. I dag stod det dock en bil där. Och min lilla parkeringsvakt jag hade kopplet fällde upp svansen som är en indikation på att något är rätt läskigt. Sedan skälldes det uppfodrande två gånger på bilen.
Där skulle den minsan inte stå tyckte Tristan. 


Helg

Då var det helg igen. Jag jobbar så det är inte så mycket "helg" för mig.
och inte har jag något särskilt att blogga om.
Återkommer en annan dag!

Tjing tjing

besöket på operan

I går var jag ju ledig och hade då hela dagen på mig att göra ingenting eller för att göra det jag borde göra. Ändå fick jag stressa som en gnu för att bli klar och hinna till operan till 19. Jag hann men det var lite stressigt.

Det var en mycket mäktig känsla att vara där på operan. Jag har aldrig varit där tidigare och att lyssna eller att se på opera på tv är inget som jag finner särskilt underhållande. Men att vara där, att sitta och lyssna och se så nära det var mäktigt. De var helt suveräna. Själva byggnaden i sig (inuti) är ju så vacker, speciellt guldfoajén. 
Det var även roligt att träffa några av Js kollegor, det var företaget som hade fixat biljetter. Detta brukar de tydligen göra lite då och då :D Jag går gärna igen.

Vi var hemma efter 23 och jag kom i säng ganska snart men kunde inte alls somna. Framåt 01 somnade jag och när klockan ringde 05:15 var jag inte lite trött. Dagen gick dock bra ändå, nu på eftermiddagen var jag på en jätteintressant föreläsning, tyvärr var jag så trött att jag knappt kunde ta in något. 
I morgon och på torsdag är jag på utbildning så då blir det lite sovmorgon. :D med sovmorgon så men jag i detta fall 1 h eller så.  

Opera

När jag vaknade till i morse var det till ljudet av höga snarkningar, när jag skulle putta till J för att han skulle sluta snarka kände jag att källan till de höga snarkningarna var någon med lockig päls och fyra tassar i luften. Mysgotto! Finns det något bättre sätt att starta en dag och en vecka än med lite lagottomys?
Denna måndag har fortsatt i slöardagsanda för Tristan och mig.

Snart får jag dock ta och ta mig i kragen för i kväll ska J och jag på Operan och se på Macbeth. Ska bli intressant, jag har aldrig varit på operan.

Strålande

solsken har det varit i dag.
Det var verkligen vår i luften denna dag även om det är en massa snö på backen.
På förmiddagen tog vi bilen bort och parkerade vid judiska teatern invid djurgårdsbrunn. Sedan gick vi längs vattnet runt nästan hela djurgården. Så mysigt så och varmt och skönt i solen. Vid rosendahl blev det årets första utomhusfika i solen (även om den snart försvann). Fler sådan här dagar tack!
Det blev en del foton.


Tristan har hittat något att spana på..


Det var en svan som fångade Tristan uppmärksamhet.


mm snö att rulla sig i. (inte undra på att Tristans lockar står åt alla håll)


Snö + Lagotto = LYCKA


Softar på en parkbänk i solen med husse. Observera bakbenet som hänger lite slött..


Finaste prinsen i solen


Tristan ger snön 4 tassar upp.


Smältande isflak


Tristan är fikasugen på Rosendahl


Tristan hittade en stor snöboll att skutta upp på.


wohoo husse jag kommer!

Åter vid bilen så hade vi varit ute i 2,5 h. Det blev därefter en tur till solna för att tanka och (håll i hatten pappa) tvätta bilen och därefter handla mat.
 
 

RSS 2.0