Rådjursspotting

J och jag tog med oss Tristan ut på en prommis, oftast går vi på det gröna spåret i Lilljansskogen. I dag begav vi oss till det gula spåret. Vet inte varför vi inte går där mer ofta, det var där jag sprang i början av sommaren, hoppas på att komma i gång och spinga i vår när snön är borta.

Hur som så hann vi inte gå långt innan vi upptäckte 3 stycken rådjur som stod 30-40 meter bort och stirrade på oss, Tristan märkte som vanligt ingenting. Vår promenad fortsatte och vi valde att gå på ridvägen istället för i spåret, efter ett tag ser vi ännu ett rådjur, I och med att vi valde ridvägen så kom vi nedanför hoppbacken vid fiskartorpet. Vi har ett antal gånger funderat på om hoppbacken verkligen används? Det ligger ju en sjö nedanför och man lär ju landa på sjön (och då får det gärna vara is). Vi tycker att det verkar hel idiotiskt. När vi tittade upp så såg vi ännu ett rådjur stå längst upp på backen. Tristan blev helt till sig, men inte av några rådjur utan av att vi gick längs en sjö. Han blev dock lite besviken när det var is på vattnet. Fast is är ju nästan lika bra som vatten tycks Tristan tycka och rullar sig ett par (hundra) varv. Efter att ha lekt bergsgetter uppför en brant hal backe kom vi upp till fiskartorpet och eftersom det hade hunnit bli mörkt valde vi det upplysta spåret hem istället för "offroad" och vad ser vi då? Jo två rådjur.. Vimmlar det av rådjur i den skogen eller?

Har precis googlar på fiskartorpet och hittade på
hemsidan lite information och ja tydligen används hoppbacken fortfarande när det är tillräckligt med snö och tillräckligt kallt. Verkar även som om de planerar att rusta upp och fixa skidbacken och liften.. På hemsidan står de att man planerar Junior SM i backhoppning i februari... då måste vi dit och spana i så fall. Om vi kommer ihåg det..

Glöm inte att spana på månen i kväll/natt det är fullmåne och tydligen står månen närmre jorden än vanligt så den är extra stor. 

update
ha ha hittade lite mer info om hoppbacken, den kallas även "självmördaren" och finns på bild här


Kommentarer
Postat av: Anonym

Junior SM i backhoppning går inte vid fiskartorpet, därimot är det nu till helgen 15 feb kl 11.00 fiskartorpshoppet där både veteran och junior deltar.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback