Månadens sista dag

Då var snart februari förbi. Snabbt har det gått... I morgon är det första mars och jag hoppas att våren kommer snart.
Denna dag har vi inte gjort något särskilt, förra helgen var inte så lugn så det tar vi igen denna helg. Det blev en trip till Granngården vid frihamnen för att köpa Tristanmat.
Efter det mötte vi upp svärföräldrarna vid Jensens Böfhus på sveavägen. Där tryckte vi i oss mumsiga biffar och till efterrätt gick vi lös på glassbuffén. För 49 kr fick man äta hur mycket mjukglass man ville. Till mjukglassen fanns det olika toppings; strössel, hackade nötter, rån, såser mm. Mums! 

Nu är svärföräldrarna i väg och tittar på obesvarad kärlek med Babben och Loa på Intiman. J och jag ska mysa i soffan och titta på film.

I morgon är det vasaloppet som gäller. på tv alltså...

En husse med koll.

Under Tristans vistelse på djursjukhuset blev det mer eller mindre en helbesiktning av honom. De tog blodprover som var bra, förutom lite lågt kalium, han fick därför lite extra kalium i droppen. Röntgen av buken visade att allt var ok, även ultraljudet där de såg de inre organen var ok. De hittade ingen direkt anledning till symtomen och diagnosen blev därmed gastroenterit. Det vill säga magsjuka, kräksjuka eller vad man nu vill kalla det. En jäkligt dyr kräksjuka..

När vi var på albano kom det in fler hundar med liknande symtom, det är väl något som "går". 
Hos oss på jobbet och förmodligen alla andra sjukhus så är policyn att man ska vara symtomfri 48 h innan man får komma till jobbet. Och Tristan har ju inte haft några symtom sedan i lördags så han borde ju vara "smittfri" nu.

Jag har dock tänkt att använda detta till vår födel när vi är ute på promenad och det kommer lösspringande hundar. Detta genom säga att min hund precis har haft kräksjukan. Förhoppningsvis tar de bort sina hundar då. 

Detta var i alla fall min tanke.. Att det sedan inte blir så har jag redan märkt nu på morgonen när vi tog vår morgonprommis i LillJans. Vi mötte en äldre man med en labbe, förmodligen blandras som var lös.
Följande konversation tog plats mellan gubben (G) och mig (H)

H: Kan du ta bort din hund är du snäll!
G: Det går så bra, han är så snäll.
H: Det spelar ingen roll, ta bort din hund. Min har precis vårdats på djursjukhus för magsjuka för x antal tusen. Så jag vill inte ha andra hundar i närheten av honom.
G: vad hette det för något?
H: Magsjuka!
G: vad är det?
H: Du vet kräksjuka, hunden kräks och har diarré, precis som människor har.
G: Är han inte vaccinerad?
H: Va?
G: ja min hund är vaccinerad mot magsjuka.
H: man kan inte vaccinera sin hund mot magsjuka och inte människor heller. Magsjuka är något som tycks gå nu, det var flera hundar hos veterinären med samma symtom. Så jag vill inte ha andra hundar i närheten av min hund för jag vill inte att han ska smitta andra hundar eller få annat virus av andra hundar.
G: magsjuka får de av dåligt foder inte av andra hundar.
H: det får de inte, det smittar mellan hundar.
G: ja ha kanske det..

Sedan gick gubben vidare. Tänk så bra det vore om man verkligen kunde vaccinera mot magsjuka... 
Gubben hade verkligen stenkoll! Eller hur!

Tröttis

Tristan har precis flytit ned på golvet efter att ha legat i Js knä. Nu ligger Tristan och drömmer, han sparkar med tassarna, morrar och har läten för sig. Stolle!


Gos och mys i soffan. (J vill som vanligt ej vara med på bild) Men Tristan rakade
mage syns lite.


Tröttgotton på nära håll. Totalt avslappnade, sovandes med öppen mun. Han
blev dock lite störd av blixten.

Svältgotto

Tristan har ju varit under svält ett par dagar. I söndags em fick han lite mat igen. Nu får han små portioner 4 gånger per dag, för att sedan trappa upp portionerna under en vecka. Detta passar inte alls Mr. Lagotto. Han är svältande och jättehungrig.  Mest hela tiden! 
När jag kom från jobbet vid 16 fick Tristan sitt tredje mål mat. Redan 2 h senare trätte han på mig och talade om att han var hungrig. När jag frågade om han var hungig fick jag ett: auuuu till svar. Frågade då om han var svältande, svaret blev då ett: auuuuuuuuuu.
Inte kan man vägra en svältande lagotto mat.
   


The return of the king

of östermalm
Ungefär som i sagan om ringen..
Tristan är nu hemma igen. :D
Kan inte beskriva med ord hur bra det känns och hur glada vi är.
I natt kanske jag kan sova ordentligt?!

I kväll kommer svärfar hit (hurra för att det är sportlov på gotland just denna vecka) och kommer vara här med Tristan de närmsta dagarna när vi jobbar. När jag kommer hem från jobbet kommer han att åka till Uppsala för att göra det som var tänkt egentligen, slipa en dörr i Ps lägenhet. Sedan kommer han komma tillbaka morgonen efter. Så kommer de närmsta dagarna att se ut.
Tusen tack svärfar T.

Hurra!

Mindre än 2 h kvar :D
Sedan blir det miljarder lagottopussar

Telefonsamtalet

Vad gör man på en söndag när man vill roa en gäst och få tiden att gå?
Jo J, Erika och jag for till sjöhistoriska museet. Vi travade runt och tittade på båtmodeller när det sedan blev dags för fika kom ÄNTLIGEN det efterlängtade samtalet.
Veterinären berättade att Tristan var piggare (hon hade dock inte träffat honom tidigare men han var pigg) och glad. Han har ingen feber längre. Har ej kräkts eller varit dålig i magen. Ultraljudet de gjorde visade ingenting :D och blodproverna var också bra. Vad som har drabbat honom är således okänt för de kan inte hitta något fel på honom. Magsjuka? 

Nu på eftermiddagen skulle de prova att ge honom lite mat, så vi får hoppas att han får behålla maten. När vetten sa att de skulle prova ge honom mat lade hon även till; om han nu kommer vilja äta. Jag kunde inte låta bli att skratta då. Tristan tackar ALDRIG nej till mat. Han äter allt.
 De vill behålla honom tills att de ser att han får i sig mat och förhoppningsvis får vi hämta honom i morgon förmiddag. (och jag som jobbar kväll i morgon, vill ju bara vara hemma och pussa på Trisse) Känner att jag egentligen vill vara hemma med Tristan ett par dagar, men jag har redan varit sjuk i 3 dagar. Det är om jag ska ta några semesterdagar... Men att ringa i morgon på morgonen och begära semester för kvällen är svårt. Så husse får se till att Tristan inte behöver vara ensam i morgon. Ryktet säger även att svärfar har sportlov och att han ska till uppsala på tisdag till J:s lillebror. Kanske han kan komma hit och vara med Tristan istället/också?  

Tystnad

Vi har inte hört ett ljud från veterinären.
Är det positivt? Betyder det att allt är oki?
De vill ju inte att man ska ringa utan de kontaktar oss.
Nu är det dags att sova (om jag kan) och i morgon lär de ju höra av sig.

Vi kom precis hem från 30-års festen, ush så tomt det är här hemma :(

Tristan

Tristan är nu inlagd på djursjukhuset i Albano för observation, vätska och eventuella åtgärder.
I går kväll kräktes han igen och nu på morgonen var han trött och slö, ville knappt gå ut. Tempen visade 40,0.
Jag misstänkte något främmande föremål i mag-tarmkanalen men röntgen visade inget. Däremot såg de eventuellt något misstänkt på tarmen, därmed ska de göra ultaljud under dagen och eventuellt blir det operation.
Finaste finaste Tristan, så underbart snäll vad de än gör med honom, ta prover, sätta nål eller röntga.
Nu är det bara att hålla tummarna för att det går bra... 
Vi som ska på 30-års fest i kväll, känner mig inte direkt partysugen.


Återställd

Tristan är sitt vanliga jag... Skönt!
Hade tänkt låta honom svälta i dag men Tristan hade en annan uppfattning om det. Han har förföljt mig i lägenheten och tittat anklagande på mig precis som om han ville påminna mig att ge honom mat. Tillslut fick han lite mat i alla fall.

När han låg brevid mig i soffan insåg jag hur tovig han är så det blev till att släpa fram trimbordet och verktyg. Nu har jag en mindre tovig lagotto. Medan jag kammade och donade med pälsen såg jag hur mina fingrar blev svartare och svartare. Hmm jag har en smutsgotto. Så blir det när han spenderar mer tid på rygg än på tassarna när vi är ute på prommisar. En smutsig hund kan man inte ha så det blev ett bad och schampoonering. Nu ligger Tristan i soffan och fryser, får ta och värma honom och samtidigt försöka bota min dunderhuvudvärk. 

Vav:a

Medan jag är sjuk passar jag även på att vav:a = Vård av vovve.
I går kväll efter att Tristan fått sin kvällsmat gick vi på vår sedvanliga kvällsprommis. Han kissade, bajsade och var pigg och på gott humör. Plötsligt så stannade han och kräktes upp all mat. Under kvällen kräktes han ett antal gånger, då bara vätska. Han var så ämlig och mådde inte alls bra, han smaskade, sväljde och hade sig.
 Trodde att jag skulle få springa upp en massa i natt, men icke. När jag vaknade nu på morgonen var min första tanke: gud jag har sovit hela natten, Tristan har inte väckt mig, lever han? Kraxade ur mitt ett: Tristan och fick till svar ett: dunk dunk dunk (= vifta på svansen).  
Nu på morgonen sitter han fortfarande och sväljer, och smaskar så som han gjorde i går kväll när han kräktes men han har inte kräkts mer sedan i natt. Han har druckit vatten och är piggare men vi avvaktar med mat. 
Skulle tro att han har stoppat i sig något olämpligt ute.. Han är bra på sånt, han är som en dammsugare.

Stackars Tissetatten!

Fortfarande sjuk

Det onda i halsen har gett med sig något nu har jag dock ont i mitt ena öra. Plus en grym huvudvärk, känns ungefär som om snoret har fastnat i huvudet för jag är fortfarande bara lite snuvig.
Så jäkla tyiskt, planen är ju att vi ska på 30-års fest i morgon. Förhoppningsvis känner jag mig bättre och piggare då.


Sjuk

När klockan ringde 05:15 hade jag så ont i halsen att jag knappt kunde svälja och snoret har börjat att infinna sig i näsan. Låg och funderade ett tag om jag skulle jobba eller ej.
Att vara hemma och sjuk är ju inte alls roligt, man får mindra lön :P
Men med tanke på att jag jobbar med så pass sjuka och infektionskänsliga patienter så känns det inte rätt att gå till jobbet när man är förkyld.. Vår karensdag borde försvinna. Att ta bort karensdagen när man blir sjuk är garanterat billigare än extra vårddygn för våra patienter.

I dag blir det en lugn dag, orkar nog inte ta någon långprommis så Tristan får nöja sig med korta turer, han tycker redan att jag är tråkig..

Förkylning coming up

Jag har grymt ont i halsen och lite smått snuvig. Kan jag tänkas ha en dunderförkylning på g.
Orkar inte..

I dag har jag varit på piperska muren på kungsholmen hela dagen. Detta pga att vi håller på med ett projekt på jobbet. Kommer bli intressant och jag hoppas att vi kommer få bra framgångar med vårt arbete.

Ny ras?!

I lördags när J, jag och Tristan var ute på prommis så gick vi till bellevue och därifrån gick vi över isen (med resten av sthlm) till Haga. Tristan är barnsligt förtjust i att springa på isen och slide stoppa... Han är så söt när han gör det.
Hur som.. när vi kom i land vid bryggan vid haga forum var det massa folk där som var på väg att ge sig ut på isen och åker skridskor. Hör då hur några kommenterar Tristan, att han var söt osv.
De dividerar sedan om vad det för ras, vad är det de heter nu igen? Sedan kläcker en kille ur sig: ja men är det inte den där rasen som letar något, är det inte kastanjer?

Både J och jag var tvugna att bita oss i läpparna för att inte börja asgarva. J kommentarde till mig när vi hade gått därifrån: ja det är en kastanjehund vi har och så han har en liten låda på magen där han kan rosta kastanjerna... 

Manfall

I dag var det lagottoprommis på Järva inbokat.
Men på grund av olika anledningar så som; lathet och dålig framförhållning så blev det bara Sussi, jag, Tristan och Ia som träffades. Men det blev en väldigt trevlig promenad i alla fall. Tristan och Ia spenderade mycket tid på rygg rullandes i snön. Det blev även lite bus och då jag tappade kopplet så tog Tristan tillfället i akt att lagottorejsa av sig lite...
När promenaden var avverkad brummade vi hem till resten av La Famiglia där det bjöds på mycket utsökta semlor och trevligt sällskap.

Får hoppas att vi kan planera bättre och ha mer framförhållning till nästa gång så att Flay och hennes nya familj kan följa med då istället.

Nu ska jag försöka få tummen ur och klippa Tristans klor

Vilken middag

Gårdagens middag på Clas på Hörnet var bland det godaste jag ätit.
De hade en speciell alla hjärtans dags meny och till det köpte vi ett vinpaket.
Först fick vi ett glas mousserande som fördrink, jättegott vin.
Sedan kom förrätten som bestod av en hummersoppa med pilgrimsmussla, till det drack vi vitt vin.
Varmrätten var Halstrad marulk med blomkålskräm, rödbetor, liten äppelsallad och tryffelvinaigrette, även till fisken blev det ett glas vitt. 
Sist men inte minst så kom efterrätten som var Creme brûlée med hallonsorbet och till det drack vi ett gott dessertvin.
Sedan blev det kaffe och punch till J och te och bailys til mig.
Gud vilken god middag. Kan varmt rekommendera detta ställe. Jättemysig miljö och bra service.

Nu i kväll har vi festat till på raggmunk och stekt fläsk, inte helt fel det heller. 

Tristans alla hjärtans dags

hälsning till alla lagottotjejer där ute


Tuggandes på en ask med geléhjärtan

Trevlig alla hjärtans dag

till er alla där ute.

Började dagen med att göra en brakfrukost åt J. Nu softar vi i soffan och om en stund blir det en långprommis med prinsen. I kväll ska vi äta middag på Clas på Hörnet
J tjuvstartade alla hjärtans dag redan i går då han kom hem med jordens finaste rosor till mig i går. :D 
Undra vad Tristan ska få i alla hjärtans dagspresent? 

Nya vanor

som egentligen är gamla.
När jag jobbar kvällspass äter jag alltid havregrynsgröt med russin till lunch. Medan jag äter min gröt så ligger Tristan på golvet och väntar på "slatten". Detta har blivit en vana. .Men när jag tänker efter är det inget nytt, Förra höstan när han var hos dagmatte C så åt hon alltid gröt till frukost och Tristan fick alltid slatten.

tjing tjing
grötgotton Tristan

Triss i lagotto

Under vår morgonprommis i dag när vi gick och strosade i skogen träffade vi på två lagotto. Den ena, Lamborghini som är 10 månader träffar vi på var och varannan dag, den andra lagotton, Rossini har vi bara träffat på en gång och då var han 12 veckor, nu är han 5 månader.
Naturligtvis blev det en massa lagottoprat med mattarna, så trevligt så.
Lamborghini är inte störtförtjust i Tristan, utan tycker mest att han är jätteläskig. När Tristan snosar och luktar på Lamborghini sitter han mest och ser ut som om han önskar att han vore någon annanstans.
I höstas busade Tristan och Ghini, vid ett tillfälle tröttnade Tristan på att busa (vilket han gör rätt snart) och talade då om för Ghini att det räckte. Sedan den utskällningen är Ghini rätt spak vid åsynen av Tristan. Han tänker säkert; att den gamla sura gubben tänker jag inte busa med igen. 

Nu har jag en tröttgotto som ligger och snarkar i soffan.

Soool

Vilken strålande dag det är i dag. Ett par minus grader och strålande solsken. Så härligt
Är ledig i dag så det blev en långprommis i 2 h med prinsen. Tristan är förövrigt väldigt nöjd över att vara hemma igen. borta bra men hemma bäst. I går kväll bäddade han ned sig bland kuddarna i sängen.

Jag har jätteont i min rygg igen, inte riktigt lika illa som när jag hade ryggskott sist, men ont gör det och jag är jättestel i ryggslutet. Ungefär som ryggskott light.

Ordningen

är återställd.
Tristan och J är hemma igen :D

Ett stort tack till La Famiglia för att ni förbarmade er över Tristan. :D

Tomt

Det är så tomt och tråkigt här hemma när mina käraste inte är hemma.
J är i Italien och Tristan är på pensionat La famiglia.
Jag ska iofs strax åka till jobbet så då får jag en massa folk att snikelisnacka med.
Börjar dock få lite lagottoabstinens.

Ha en trevlig lördag


Möte

I dag mötte Tristan och jag en liten lagottotjej som vi inte har träffat tidigare.
TjejtjusarTristan gjorde sitt bästa för att charma tiken men hon var mycket svårflörtad och hängde mest i hans mustacher på bästa Fixa-manér, eller så slog hon med tassarna på honom. De tycktes dock ha mycket att prata om, jösses vad de lät. Tristan skällde och hon svarade, Tristan hade läten för sig och hon svarade. De var riktigt lustiga att lyssna på...

Boooring

Att hänga på trimbordet tycker Tristan.Observera att han putar surt med underläppen i protest...

Strålande

Ohoj vilket strålande väder det är i dag. Morgonprommisen i LillJans var riktigt mysig. Solen sken, några minusgrader, snö på backen och Tristan är som vanligt. Hans pain in the ass beteende har lyckligtvis försvunnit. Det tackar vi för.

Nu ska jag släpa fram trimbordet och klippa lite på skrutten innan jag ska i väg och spinna

Bra upptäckt

så här på söndagskvällen. Trodde att jag jobbade kväll i morgon men icke.. jag är helt ledig. :D

Nu på eftermiddagen blev det lite snickelisnack i telefonen med mamma. Medan jag pratade i telefonen låg jag på magen i sängen och åt på mitt äpple, Bredvid mig låg Tristan raklång och tittade, nej stirrade på äpplet. När det var ytterst lite kvar av äpplet tyckte tydligen Tristan att det var hans tur att äta för då försökte han sno äpplet. När han sedan fick skrutten blev skruttis svårt lycklig och smaskade nöjt i sig skrutten.

Burr

Tristan och jag är precis hemkomna efter en prommis runt Haga, det tar sin lilla tid och kall blev jag. Vid stallmästargården var det massa folk, det visade sig att det var något som hette krogrännet. En massa skridskoåkare som var ute och for på brunnsviken.
Tristan tycker att man borde ha en lagottotävling på isen, i form av vem som kan rulla/kana längst. Någon som ställer upp?

Februari

Då var det första februari i dag. Januari passerade verkligen snabbt... Hoppas att februari går lika fort, jag vill att det ska bli vår vår vår.
I dag vet jag inte vad vi ska hitta på, eller jo jag har ett hum om det. Dagens plan ser ungefär ut så här; gå runt haga, åka till maxi i solna för att handla och om jag hinner ska jag träna. Får dock göra allt detta själv, J har kurs på jobbet i dag och när kursen är slut måste han jobba några timmar, så han lär inte återkomma förs till kvällen.
Tristan studsar runt som en tok, skulle tro att han tycker att det är dags att gå på prommis nu. Men först ska jag skriva ett par mail.

Ha en trevlig söndag.

RSS 2.0