Uppmaning till uppror.

Här kommer en uppmaning till er som läser denna blogg. Gå in på denna sida och visa ert stöd.
Är det rätt att man som sjuksköterska efter en treårig högskoleexamen med en kandidatexamen skall tjäna "lika mycket" som någon som jobbar på en hamburgerrestaurang? Kommunal har ju lyckats med sina förhandlingar, många undersköterskor tjänar lika mycket eller om inte mer än sjuksköterskor. Någonting är fel! Undersköterskorna förtjänar naturligtvis sin lönehöjning men de har inte det ansvaret som vi sjuksköterskor har. Sjuksköterskelönerna måste höjas!

Jag väntar med spänning på vad som kommer hända med helgens förhandlingar. Åstadkommer inte vårdförbundet något bra denna gång, ja då lär de ha satt sin sista potatis...

Ni vet vad ni ska göra..

Tillsvidare.

I går skrev jag äntligen på papper på en tillsvidareanställning!
Tjoho!

Otålig.

Det sägs att stockholmare är ett stressigt släkte, de har alltid bråttom.
Nu funderar jag på om det har smittat av sig på min kära lilla prins. Jag anar att det är så att för att göra stressade stockholmare ännu mer stressade så tar det hundra år innan det blir grönt vid övergångsställen. Man får verkligen stå och vänta hur länge som helst.. Det är här Tristan kommer in, han har tagit över stressade stockholmares beteenden. Detta har jag märkt genom att när det tar för lång tid innan det blir grönt vid ett övergångsställe, ja då börjar Tristan skälla. Han låter jättefånigt och folk tittar konstigt på honom när han står och viftar på svansen och skäller rätt ut i luften. Den är inte vovvovvov. Utan mest VOV tystnad Vov tystnad osv.. 
Stolle! 

i dag som i går.

Dagen började precis som i går. Härligt morgonprommis i solen. Skippade kameran i dag eftersom det ändå bara hade blivit liknande bilder som i går. i dag är det kvällspass som gäller, precis som i går. Tänk! I morgon är det fredag igen.

Ha en trevlig dag!

Fotokavalkad.

Jag är dålig på använda min kamera men i morse kom jag ihåg att ta med mig kameran på vår morgonprommis i Hagaparken. Strålande solsken och lite snö på marken, härligt, speciellt om man är lagotto. I dag har det varit en riktigt bra prommis. Tristan och jag blir ofta osams på våra prommisar eller rättare sagt jag på sur på honom för att han drar så in i havet. I dag kom jag inte bara i håg kameran utan även långlinan. Eftersom man inte får ha hundar lösa i haga är ju långlina lösningen. Tristan kan strutta runt som han vill, precis som när han är lös och han drar inte som en gnu, bästa prommisen på länge.  

Och som vanligt orkar jag inte pilla något med bilderna innan jag lägger upp dem.

image316
Kom då matte!

image317
Ahh härligt att rulla sig i snön

image318

image319
Matte, jag kommer!

image320
Visst är jag söt?

image321
Snosar å nosar vid Gustav III paveljong

image322
Ååå kan det inte bli vår så att jag kan få bada?

image323
För kallt vatten i dag men lite sugen är jag.

image324
Rullar mig lite i snön i stället!

Det blev våfflor

även för Tristan. Men han fick inte sylt och grädde på sina hjärtan utan han fick leverpastej på sina våffelbitar.
Mums sa Trissenisse!


Våffeldagen

Är det i dag. Men jag vet inte vart vårt våffeljärn är.
Har letat lite i källarförrådet men vi har miljarder kartonger där nere och jag orkar inte leta igenom alla. Har rotat igenom en del men hittar den inte :( Så det blri inga våfflor i år.
Nytt försök nästa år..

update:
Allt letande i källarförrådet var onödigt. Hittade precis våffeljärnet i ett köksskåp. Så går det när man flyttar, har noll koll på var sakerna finns.

Går man i skogen blir man smutsig.

image315

Vad då? Du ska ju ändå tvätta tycks Tristan tänka och snarkar gott vidare.

Ledig

I dag är jag ledig efter att ha jobbat hela helgen. När andra är lediga då jobbar jag och när jag är ledig så jobbar "alla" andra. Vaknade i morse av att Tristan låg raklång på rygg tvärsöver min rygg och med huvudet på J och benen i luften, snarkandes. När jag efter lite ansträngning kom över på rygg grymtade Tristan bara till och gjorde inga som helst ansträngningar för att flytta på sig, utan låg kvar på mig. När J gick upp fick jag lite mer plats i sängen och puttade då ned Tristan så att han istället låg brevid mig med huvudet på min axel. Myys. Finns det något bättre sätt att börja en morgon?
Vi tog sedan en riktig långprommis i Haga. Solsken och snö. Dödshärligt sa Tristan och rullade sig gång på gång i snön. Såg mer ut som om jag var ute och gick med en snöboll i koppel än en hund. Naturligtvis glömde jag kameran hemma.

I dag ska jag bara slöa och tvätta.

Lilla sthlm.

I går var det dags för årets första utställning för oss. Det gick inge vidare; 4:a i championklassen och vi fick inte ens något ck. Men men sånt är livet, hade inga större förhoppningar eftersom Tristans päls är i dålig kondition. Men det är ju alltid roligt att vara med.

Kritiken: Välproportionerad hane som verkar aningen luftig i dag. Bra hals men raka skuldror stör överlinjen. Bra huvud, välvinklad bak. bra pälskvalitet. Välansatt svans. Rör sig väl bak, löst i fronten. Välvisad.  

Tyvärr så skulle jag i väg för att jobba så jag hann aldrig stanna kvar tills lagottobedömningen var slut. :P Men tusen tack till La famiglia som var snälla och körde hem Tristan åt mig. Och tusen tack för de goda bullarna, hallongrottorna och muffins. Det bästa med hundutställningar är att träffa alla trevliga lagottomänniskor. Summan av kardemumman är att vi hade en trevlig dag!

Min kamera hade jag lämnat hemma så några bilder blev det inte. Pappa fotade lite åt mig men han fick ingen bra bild men jag slänger upp två i alla fall.

image313
Vi försöker se snygga ut!

image314
Domaren klämmer och känner.

Måste även tillägna ett stort tack till vår superduper-uppfödare Lotta för trimbordet. Tack tack! Och ett stort grattis till henne eftersom Flay blev BIR-valp.  

Högvakt.

Denna arbetsdag tycktes aldrig ta slut. Vi var på tok för många sjuksköterskor och för få patienter = ingenting att göra. Även om det kändes som om klockan stod stilla tog arbetsdagen till slut, slut!
Under eftermiddagen/kvällen fick jag och Tristan med oss J ut på en promenad. Vi skulle bara gå en liten sväng men vi var ute i mer än 2 timmar och det snöade hela tiden. Tristan rullade sig glatt i snön på lejonbacken framför högvakten. Men frågan är om inte snön vid riddarholmskyrkan var aningens bättre?
När vi kom hem var vi alla tre rätt trötta, blöta och frusna.

Trötter

Är helt slut och det värker i mina ben efter att ha stått hela dagen.
Vidare rapport kommer i morgon eftermiddag. Jobbar 7-15.30 i morgon igen.

Nu: zzzzzzova

Morgenz

Nu är det bara att förbereda sig mentalt inför morgondagen!

Tjing!


Check

Skinkan grilljerad- check
Västerbottenpaj- är på G i ugnen - Check
I morgon är det bara lite småsaker som ska fixas tex ägg som ska kokas å så.

Äntligen har det slutat att snöa, det börjar tom klarna upp. Det har snöat som fasigen hela morgonen/förmiddagen. Skulle nästan kunna tro att det är jul. Nu blir det till att sopa rent bilen från snö när jag ska åka till jobbet om en stund. Är lite slö och lat i dag och tar bilen. Den måste motioneras för att batteriet inte ska dra ur sig igen. Och i dag är det inga vägtullar eller parkeringsavgift vid jobbet, perfekt! 

Nu är det strax dags att göra mig i ordning och bege mig. Tristan och J får ha en mysdag utan mig, gå långprommisar och äta påskgodis. 

ha en trevlig dag alla ni som är lediga :P

Polisbilar

Var lite osäker hurvida vårt favoritbageri skulle ha öppet i dag eller inte. När jag närmade mig bageriet stod det tre pikébussar och två bilar på gatan utanför. Började genast fundera på vad som hade hänt. Det som hade hänt var hungriga poliser som satt och mumsade frukost inne på bageriet. I och med att det var tomt på folk på gatan och endast en person som stod i kö för att handla och en massa poliser inne i bageriet så vågade jag sätta Tristan utanför medan jag sprang in och köpte frukostbröd. I uppsala vågade jag sätta Tristan utanför bageriet men inte här i stan, för mycket folk som rör sig. Så i vanliga fall skickar jag ut J att handla bröd eller så går jag hem med Tristan.  

Nu ska jag grilljera skinka, undra om det går i en gasugn...

Sånger

Malte och snokens matte är inte den enda som hittar på fåniga sånger om dem. Även Tristans matte, dvs jag hittar på fåninga sånger om Tristan. Det är först när jag läser om Malte och snokens mattes sånger som jag har kommit på mig själv att göra samma sak. Har gjort det hela tiden som jag har haft Tristan men har bara inte varit medveten om det.
När Tristan och jag strosade runt i humlegården i går dök det upp en ny liten melodi i mitt huvud; " They call him Tristan, the Östermalmsgotto, Tristan, the östermalmsgotto"

Glad Påsk

Vill jag önska er alla där ute!

Shopping

På eftermiddagen gick jag ned mot odenplan, gjorde ett par stopp på vägen. Ett stopp på vägen blev det vid te och kaffebutiken i närheten. Jättemysig liten butik med en supertrevlig kvinna som jobbade. Kunde ha stått där halva eftermiddagen och pratat. Köpte ett organiskt earl te, som är såå gott. och så blev det ett rooibus te som heter "lyx och flärd". Kvinna lurade även på mig jättesmaskiga ingefärskakor. Hon tipsade även om ett chokladte som jag kommer köpa nästa gång. Lyckades efter en stund slita mig och fortsatte min promenad. Köpte ett stort påskägg som jag sedan fyllde med godis. Påskägget har J fått men det finns en risk att jag tuggar i mig en del godis. Väl hemma igen tog jag med mig prinsen Tristan ut på prommis. Vi styrde stegen mot humlegården, där fanns det en hundrastgård där Tristan kunde springa av sig. Sedan hamnade vi plötsligt utanför J:s kontor. Ringde och sa att det var dags att gå hem. Och jag fick med mig honom hem, redan klockan 17.00! Väl hemma igen gjorde vi en liten shoppinglista och åkte sedan till Maxi och handlade lite påskmat. Nu hoppas jag att mamma blir frisk så att de orkar komma till oss på lördag. Annars får vi äta alla ägg, skinkan, sill, västerbottenpajen, köttbullar, prinskorvar mm själva.. Så nu mams och papps, har ni inget val, ni måste komma och äta mat!

Slöardag

I dag är jag ledig från jobbet och har därmed en riktig slöardag. Dagen började med sovmorgon och lagottomys, fastnade sedan i telefonen med mamma och kom därför ut med Tristan först vid 9.30. Vi tog en riktig långprommis i Haga, var ute i nästan 2 timmar. Tristan ligger nu och snarkar ljudligt från sin lilla hörna i hallen. Jösses vad den hunden kan snarka (& fisa illaluktande). Ska nu försöka ta mig nedåt odenplan för att köpa lite saker; ansiktskräm, handkräm, te och sånt. Har tjatat på J att han ska försöka komma hem tidigt i kväll så att vi kan åka och handla lite påskmat. För J och hans lag är det ingen halvdag som gäller i dag inte.. J har glömt sin mobiltelefon hemma, lite lägligt för då kan inte jag ringa och tjata ännu mer.. Försöker ju undvika att ringa till kontoret. Häromdagen hade J utvecklingssamtal på jobbet, vilket hade gått väldigt bra och det verkar som om han verkligen kommer att göra karriär där. Jättekul! Frågan är om han kommer jobba ännu mer då? :O   

Dags att gå ut igen

Det är skumt väder ute, ena stunden snöar det nästa stund skiner solen. Sitter och knaprar på en falu rågrut, det brukar få bli min lunch när jag ska jobba kväll. Ska strax ta med mig Tristan på en prommis igen, vi ska även flytta på bilen. I morse när vi gick vår långa morgonprommis, gjorde Tristan ett försök att rulla sig i den lilla snön som finns. Big no no sa jag och drog snabbt upp honom på alla fyra igen, vi ska ju trots allt på utställning på söndag. I morgon är jag ledig eftersom jag ska jobba hela helgen. Klart värt att jobba i helgen, HEJ storhelgsob! 


Brev på posten II

Fick ju faktiskt ett till brev på posten. Det var dock endast adresserat till mig. Ett väldigt väldigt värdefullt och efterlängtat brev. Min sjuksköterkselegitimation. Under hela min tre år långa utbidlning har allting flytit på bra. Inga rester, inga omtentor (bara uppsatsen som släpade efter). men när de sista poängen skulle in, så var det bara problem. Det som kunde tänkas krångla och jävlas, jävlades. Det tog hundra år innan alla poäng kom in och när de väl kom in och jag ansökte om examensbevis tog det hundra år innan examensbeviset kom. Allt bara jävlades. Först förra veckan skickade jag in ansökan om legitimation. I helgen surfade jag socialstyrelsens hemsida där det stod att det tar cirka 1 månad innan ansökan är klar och man får sin legitimation. Men gud, hinhåle eller om det är socialstyrelsen (pick one) tycks vara på min sida för i dag kom beviset på att jag är sjuksköterska, det tog cirkus 1 vecka. Hurra hurra!

Nu är det bara att se till att jag inte blir av med legitimationen..

Brev på posten

I dag har Tristan och jag fått brev på posten.
Ch Hesiodos Pascal Di Fiocco och mitt namn stod det på kuvertet, anade vad det var eftersom Helena och Tosca bloggade om ett liknande kuvert för någon vecka sedan. Det som låg var ett fint diplom där det står att Ch Hesiodos Pascal Di Fiocco är 2007 års 7:e bästa lagottohane avseende utställning. 
2005 låg Tristan 2:a på denna lista och 2006 3:a, det går stadigt nedåt. Men vi är nöjda ändå. Antar att anledningen är att tidigare år har det varit färre lagotto. Antalet lagottos i utställningsringarna blir ju bara fler och fler (eller har jag fel) och det blir hela tiden fler och fler nya snygga championhanar att konkurrera emot. En annan anledning kan ju vara jag. För ett år sedan hade jag aldrig visat en hund i en utställningsring. Jag lär mig ständigt och har massor kvar att lära mig, det är banne mig inte lätt alla gånger. Men jag har trots allt visat fram Tristan till två BIR och ett BIM under 2007.  Men när Lotta visar Tristan visar han sig så mycket snyggare, varför vet jag inte det bara är så. 
Eftersom vi har fått en massa nya blogghundvänner som läser så kan jag berätta att Tristan har bott hos mig och J sedan januari 2007, då vi fick äran att bli delägare tillsammans med Dorota (Lotta) Gustafsson på Hesiodos Kennel. Summan av kardemumman är att jag har en alldels underbar och snygg hund som jag älskar såå mycket. Och oavsett om vi ligger på 7:e, 3:e eller 2:a plats på en lista så har vi roligt och har lärt känna en massa härliga människor.     

Nu blev det kväller

I dag har det jobbats, promenerats, lagottomysts och tvättas. Nu ska jag mysa lite mer med Tristan.
Har inte så mycket annat att tillföra.

Häpp!

Stelkramp

Det är 10 gånger bättre att sticka sprutor i andra än att få en spruta i sig själv. Inte för att det gör ont men det är bra mycket roligare att vara den som sticker.
Företagshälsovården ville inte ge mig någon spruta, det ingick tydligen inte i deras avtal. Kvinnan rådde mig att åka till akuten. JÄVLA  PUCKO. Att kontakta någon vårdcentral var uteslutet. Letade därför reda på en privatklinik. Där var det bara att dyka upp och slå sig ned i väntrummet. Hann precis sätta mig ned sedan fick jag komma in och få min spruta.

I dag är det kvällspass som gäller, så snart ska jag ut och valla Tristan igen innan jag far till arbeit.

Inte bara elände.

Denna kväll avslutades inge vidare, se tidigare inlägg och gårdagens kvällen var ingen höjdare heller när min bil inte ville starta. I morse spanade jag efter tänkbara människor som skulle kunna hjälpa mig att få i gång bilen. Men en söndagsmorgon vid 8-tiden verkar inte folk vara uppe och skutta. Lyckligtvis kom La famiglia och hjälpte mig att få i gång bilen. Tusen tack! Fru La och jag + vår krullisar packade in oss i min fungerande bil och åkte sedan mot fru uppfödare. Hos fru uppfödare fick vi våra hundar "pimpade". Guud så fina de blev. Tusen tack till Lotta. Bilen styrdes sedan mot sthlm igen. Men på motorvägen tog det stopp, inte pga av att min bil inte fungerade utan för att det hänt en olycka. Så där på motorvägen satt vi i 1 h, hungriga och kissnödig. Men tillslut kom vi hem.
Tack till fru La för trevligt sällskap. 

Hundbiten

Tristan, J och jag var för en stund sedan ute på kvällspromenad. Vi tänkte ta en sväng i vanadislunden. När vi är på väg över ett övergångsställe kommer det en kvinna med en golden gåendes. Golden tvärstannar och bara glor på oss och vägrar gå, kvinnan drar i kopplet för att få med sig hunden. 2 sekunder senare har golden flugit på Tristan. Jag försöker dra bort Tristan samtidigt som jag försöker få bort golden. J försökte få bort golden medan matten mest blev hysterisk och skrek: hjälp mig, fånga honom. J fick till slut bort hunden från Tristan. Tristan var hel men jag fick mig ett bett vid sidan av knät och mina jeans gick sönder. Matten förstod inte alls hur det kunde hända.. jag tipsade henne om att spänna halsbandet ett hål till så att hunden inte kan backa ut ur det. Kvinnan gick och hämtade sin man samt en lapp med namn och telefonnummer. I morgon ska jag leta på något ställe som kan ge mig en stelkrampspruta och hundägarna kommer få betala.. 
Jäkla puckon! "Han är så snäll så, han är en golden och de är ju så snälla!"

Undra varför han då flög på Tristan?!

Skulle kunna fortsätta spygalla över alla dumma saker de sa men det orkar jag inte..   

Huston, we have a problem.

Min bil startar inte! FAN FAN FAN
Förmodligen, förhoppningsvis är det så att batteriet har laddat ur sig eftersom jag knappt använder bilen. Och eftersom lamporna blev  svagare när jag försökte starta bilen så misstänker jag batteriet. Problemet är att nu behöver jag någon med bil som kan hjälpa mig få i gång bilen.. HIttade ingen på parkeringen nu.. FAN
Och i morgon vid 9.30 skulle jag vara hos La Famiglia för att plocka upp fru och hund famiglia för att fara till fru uppfödare för att få våra hundar klippta.. Hur gör jag nu? Har ringt hem till La famiglia men ingen behagade svara...
Jag hoppas att de hör av sig..  

Löööv vid första lagottoögonblick

I morse gav Tristan och jag order till J att han skulle gå och köpa nybakat bröd medan jag och Tristan gick morgonprommis. Prommisen blev bara en kort en och när vi kom hem igen var J på väg ut för att köpa bröd. Vi följde därför med honom. När vi stod utanför bageriet och hängde kom det en lagottotjej spatserandes på gatan. Hennes matte skulle också köpa bröd på bageriet. Lagottotjejen var jättesöt, Tristan blev fasligt förtjust i henne. Han ville inte alls gå i från henne, tyvärr så meddelade matten att tiken redan hade en boyfriend, en perro (tror jag att det var).

Då var denna arbetsvecka slut

Fredag fredag fredag. Veckorna går så otroligt snabbt. Var det inte nyss måndag? Tyvärr går helgerna ännu snabbare.

När jag kom hem från jobbet och krånglade mig av cykeln för att släpa in den i trappuppgången då kom Fru La famiglia helt plötsligt promenerandes. Trevligt trevligt, det är inte varje dag man möter folk man känner på gatan. Det blev en trevlig liten pratstund innan jag släpade in min cykel för att sedan bli utsläpad av Tristan. Det där med att cykla är ju ett helt företag. vet inte om jag har nämnt det tidigare men det finns ingenstans att parkera cyklar på utsidan av vårt hus och det finns inte heller någon "gång" in på gården. Utan man måste släpa cykeln genom trappuppgången. Som sagt det är ett helt företag att först ställa upp ytterdörren, släpa upp cykeln för 2 trappsteg genom dörren sedan upp en halv trappa. Där är det ännu ett par dörrar, innerdörrar som man måste ställa upp sedan genom huset och ställa upp en dörr för att komma ut på gården. GUUUD så jobbigt det är.

Tristan och jag har haft ett litet hundmöte. Tror att jag har nämnt det tidigare att vi vid flera tillfällen har sett en Zamba, dvs en kleiner munsterländer. Hunden som vi sett och zamba är så himla lika varandra. Tristan var fasligt förtjust i Zamba och när vi har sett "zamban" här ute på gatan har Tristan stått som fastgjuten i betong och bara tittat. Precis som om han tror att det är Zamba, vi ser ju många hundar men dem bryr han sig sällan om men när vi ser denna hund då blir han så glad. I går mötte vi hunden och hans husse och Tristan blev överlycklig när han fick hälsa. Det är en 14 årig hane, så himla fin. Hussen och jag pratade en stund och jag berättade om Zamba.  I dag träffade vi dem igen och Tristan blev lika glad i dag.  Den gamla 14-åringen blev glad han med och skuttade omkring. 

Nu är det en liten lagotto som påkallar min uppmärksamhet med buff och puff. han kör in sitt huvud under min arm för att jag ska klappa på honom.
    

Då var det torsdag igen.

Å så var det torsdag vilket betyder snart fredag och snart helg :D
Strax innan jag skulle gå hem från jobbet i går blev jag tillfrågad om jag kunde tänka mig att byta från dagpass till kväll i dag. mm sovmorgon tänkte jag och tackade snabbt ja!
Därmed så började vi dagen med sovmorgon och lagottomys. Tristan ligger nu och sover (gissa var) efter en ordentlig prommis samt lite lagottoplågeri dvs kloklippning och lite tovutredning. Förövrigt har vi inte så mycket att blogga om på hundfronten. Vi hoppas att fru uppfödare ska ha tid i helgen för att klippa Tristan inför nästa helg. Får se om jag får tag på henne när hon kommer hem från sin semester. 

På jobbet har det varit garanterat lugnare denna vecka, har haft färre patienter vilket har varit mer "lagom" för mig och mitt lag. Har inte alls behövt stressa ihjäl mig. Å andra sidan har vi fått nya doktorer och några av dem är vääldigt nya och har således inte så stor koll på läget vilket försvårar mitt arbete. Får titt som tätt jaga på läkarna och påminna dem om att göra saker. Men å andra sidan märker jag hur mycket jag har lärt mig sedan jag började på avdelningen.  


Inredning

Sedan vi flyttade in i vår nya lägenhet har det inte hänt så mycket på inredningsfronten. Vi har inte riktigt haft tid. Vi har bestämt oss för att det får ta tid, att vi verkligen ska leta efter de rätta sakerna som vi verkligen vill ha. Igår fick jag i alla fall en vision av hur jag vill ha det i sovrummet. Just nu är jag inne på en svart/vit fondvägg. Vad vi även behöver är ett skoställ att ha i hallen till de skor som står framme, resten av skorna står i den underbara klädkammaren. Det finns dock en i detta hushåll som motsätter sig inköp av skoställ, han säger att han har veto på denna plats, att vi istället ska ställa dit hans bia eller lägga dit en pläd. 

image312 

Skorna kan stå någon annanstans tycker Tristan, eller ett par kan stå framme så att jag kan ha dem som huvudkudde.


Tisdag

Det ser ut som om det är på väg att klarna upp ute, väntar mig att när jag går in på jobbet i eftermiddag då kommer solen titta fram. Tristan ligger ute på balkongen och spanar samt snosar runt i ljungen så att hela nosen är full med små ljungblommor. Lila klär även herrar säger Tristan, man måste vara modemedveten när man är östermalms/vasastangotto!

image310

image311

Vad sa du matte? sa du GODIS?

Ny vecka

Ja då var det ny vecka igen. Varför ska helgerna gå så snabbt? I går blev hela dagen förstörd pga den dumma bilbomben.
Tristan och jag började morgonen med att följa J:s lillebror bort till musikhögskolan där han idag ska provspela för att förhoppningsvis bli antagen. Med lite tur går han vidare i antagningsledet.
Både i dag och i morgon jobbar jag kväll, det är alltid skönt med sovmorgon..
Annars så har jag inte så mycket att svammla om.

Ha en trevlig dag

Bomber och granater fortsättningen.

Var på väg att börja städa och när jag spanade ut genom fönstret medan jag dammade såg jag att polisen på gatan utanför höll på att mota bort folk. Hmm sa vi, undra om vi ska bege oss ut också?! Även om vi inte blev evakuerade så begav vi oss ut. Polisen spärrade av ett större område så vi travade runt en stund i regnet och eftersom bombgruppen verkade ta god tid på oss fick vi fortsätta gå. Tillslut blev det dags att ta sig mot stationen för att möta upp J:s lillebror som kom med båtbussen från Nynäshamn. När vi närmade oss hem igen, var nästan alla avspärrning borta endast den på surbrunnsgatan var kvar så vi fick snällt gå runt kvarteret för att ta oss hem. En ordentligt prommis blev det, vi har nog varit ute i regnet i 2-2,5 h och Tristan är dyngsur och ligger nu brevid mig i soffan och myser.

image309

Bomber och granater.

Vilken jävla smäll!
Strax före 07.00 vaknade jag ur djupsömnen av en jävla smäll, funderade på om jag drömde att det smällde men när Tristan kom och satte sig brevid mig förstod jag att det var på riktigt. Funderade på om jag skulle gå upp och spana men orkade inte, låg och lyssnade ett bra tag efter eventuella sirener. Hörde inga så jag somnade om. När jag sedan blev väckt med lite lagottomys strax efter 08 gick jag efter en stund upp. Såg då att det stod en brandbil utanför huset. Drog i gång J:s mac och surfade DN, aftonbladet, expressen men ingenting... Men på metro hittade jag denna artikel. (Nu har jag även avslöjat vilken monopolgata vi bor på).  Huset nedanför vårt var det som belv "drabbat". Tog med mig Tristan ut på en prommis och passade på att prata med en brandman och polis. De hade då ännu inte blåst av bomblarmet. Och nu 2 h senare står brandbilar och poliser fortfarande kvar. Undra om de fortfarande väntar på bombgruppen ska dyka upp. Tur att vi inte blivit evakuerade i alla fall. Pratade med några av grannarna som skulle hämta sin bil från ett garage på gatan för att åka till Fjällen. Efter många om och men fick de ta bilen.

Ont i fötterna

det är vad jag har. Vid lunchtid gick Tristan och jag på prommis i 1½ h. När vi kom hem duschade jag och gjorde mig i ordning. Sedan gick J och jag till Haga Parken och fjärilshuset för att möta upp mamma, pappa, Ulla, Hasse, Sofia och Terje. I Fjärilshuset åt vi god mat, gott fika och hade en trevlig stund. Mamma, pappa, Ulla och Hasse begav sig sedan mot örebro igen medan J, jag, Sofia och Terje gjorde sällskap in till stan. J och jag var in på en helt suverän matbutik. Jeezz vad mycket goda ostar de hade där. Mums! Sedan travade vi hemåt i en ganska ordentlig omväg. Nu gör mina fötter ont. Tristan vill med all säkerhet gå ut nu men han får snällt vänta en stund.  

Egentligen borde jag ha varit i göteborg i dag för att bevaka mina intressen vid SLRK:s årsmöte. men men hade inte riktigt orken att åka ned. Nu väntar jag med spänning på att på något sätt få en rapport från årsmötet. Någon som varit där?

Hurra, det är fredag.

Å så var det fredag igen! Tänk vad fort veckorna går.. Det sitter bra med lite ledighet nu i helgen.
I går kväll på jobbet var mina arbetskamrater snäll mot mig så jag fick endast 3 patienter. Vilket visade sig vara för få, hade på tok för lite att göra så då var jag tvungen att gnälla över det. Jag blir aldrig nöjd. Fast det var egentligen ganska skönt att ta det lungt och slippa stressa.
I dag har jag varit på KPE = Klinisk prövningsenhet för att hospitera. Det är meningen, i en snar framtid att vår avdelning ska bli mer delaktiga i deras arbete och att vi ska kunna gå in och hjälpa till hos dem och att "deras" patienter kommer hamna mer på vår avdelning. Det var jätteintressant och spännande att vara där. De bedriver flera olika studier, de flesta studier är i Fas I, dvs de har inte kommit så långt. Tex är det 2-3 personer som är med i en viss studie för att testa effekterna av ett visst läkemedel, eller om de nu får placebo. randomiserat/blindtestbjäffs. Allt det där tråkiga som vi fick lära oss på de tråkiga metodkurserna i skolan blev helt plötsligt aktuellt. :O Hur som så var det intressant och jag vill garanterat gå in och jobba där i framtiden.
Eftersom det är fredag bjöd the big boss på fika, efter att jag hade smaskat i mig en chokladmuffin som hette duga flexade jag ut 14.42, hojade hem till prinsen för att ta med honom ut på en prommis i det härliga vädret. 1,5timmes prommis blev det och nu ligger Tristan och snarkar nöjt. Han har hittat en ny favoritplats att ligga på. Nämligen i hallen där skorna står, elller ska stå. När jag kom hem hade Tristan bökat bort alla skorna från "hans" lilla krypin. Det är lixom en inbuktning i väggen där hatthyllan hänger och skorna är, jag menar ska stå.  

Bly

Försökte skriva ett inlägg i går men mina ögonlock tycks vara gjorda av bly och när klockan slår 21.00 slår mina ögon ihop som på beställning. Att sova i soffan är så skönt. Vaknade till någon timme senare av att J var på väg ut med Tristan. Tristan är ju väldigt sällskapssjuk av sig och vill mer än gärna vara där vi är och gärna nära nära. Men i går kväll (innan jag somnade i soffan) så smet han i väg i lägenheten. J hittade Tristan liggandes utsträckt på rygg, snarkandes i vår säng. Han är för go vår krullis. Just nu ligger han och snarkar i soffan brevid mig.
I dag har vi sovmorgon, en välbehövd och välförtjänt sovmorgon. Det finns inte på kartan hur trött jag är. Antar att det kommer vara så här ett par veckor tills jag kommer in i jobbet ordentligt. Har extremt mycket att göra på jobbet, det är så mycket man ska ha koll på, det gäller att kunna hålla många bollar i luften hela tiden. För att inte glömma något skriver jag ned allt jag måste göra för att sedan bocka av när det är gjort. Det är tufft att vara ny. Fick än en gång en liten "ursäkt" från koordinatorn att jag har fått så "tunga" patienter och så många. I början brukar man bara få ett par stycken patienter och då lätta sådana... Men men det är lika bra att gå ut hårt. Det är då man lär sig. Men som sagt priset är att jag är dödstrött på kvällarna efter att kroppen och hjärnan går på i full fart mellan 07.00-15.30. När jag slutar är det rätt skönt att gå på prommis med prinsen i skogen (även om jag är dödstrött) och rensa hjärnan och tänka på annat än jobbet. I kväll ska jag som sagt jobba, och det blir första kvällen på egen hand. Men det ska nog gå bra..

Kanske bör tillägga att det känns som om jag nästan gnäller om hur trött jag är och hur "jobbigt" det är på jobbet. Men det är inget gnäll utan mest ett konstaterande hur det är. Trodde inte att jag skulle vara så här trött. Men hur trött jag än är så är det så JÄKLA ROLIGT att jobba! :D jag trivs som fisken i vattnet! Det finns så mycket att lära sig och det är otroligt roligt och givande.

Heute

Kände mig som en överkörd sork i går kväll och strax efter att cityakuten hade börjat stängde fabriken. Vaknade en stund senare  för att förflytta mig till sängen.  När jag började jobbet för 6 veckor sedan kände jag ungefär likadant.  Eller vete  fan om det inte var värre i går.  Att ha och ta allt ansvar själv  ger lite överhettning i hjärnan.  Det var fullt upp hela tiden i går och i dag har det varit likadant.  När  sjuksköterskor börjar gå själv  brukar de få "lätta" patienter, Mina patienter är inte direkt "lätta" utan det är massor att göra och fixa med. Men men det är lika bra att gå ut hårt!

När jag kom hem tog jag med mig Tristan ut på en härlig långprommis i eftermiddagssolen. Vi satt en stund på en parkbänk och myste i solen, såå härligt. Trissenisse var dock mest intresserad av att hoppa i vattnet och bada bada bada. Det finns ju så många bra lagottobadställen tycks han tänka.

FAN!

Nu ligger ringfördelningen för Lilla stockholm ute här.
37 lagotto är anmälda. tyvärr går dvärgfulpudlarna före oss. jag börjar jobba 13.30, hade därför hoppats på att vi skulle gå först i ringen men nu gör vi inte det :P det är 28 dvärgfulpudlar före oss så förhoppningsvis hinner jag visa Tristan. Om inte annat får mamma eller Lotta visa Tristan åt mig. Kan även höra med mina arbetskamrater om jag kan flexa in en halvtimma-timma senare, borde kanse gå. Det är ju alltid roligt att stanna kvar under hela bedömningen. Men det är så typiskt..

Slut

huu jag är helt slut.  Muchos att göra på jobbet  och första dagen som jag gick helt själv. men det gick riktigt bra, alla mina patienter levde fortfarande när jag stämplade ut. Det måste ju vara ett gott tecken i alla fall.
Förövrigt har jag inte så mycket att tillägga. Ska väl ta och hänga lite tvätt och klappa lite på Tristan. Uhh jag saknar en tvättmaskin i lägenheten. :P

Anmäla till världsutställningen ska jag även göra, i dag är det sista dagen för det "billigare" anmälningsavgiften.

Söndag igen.

Å så var det söndagkväll igen. Var tar helgerna vägen?  De passerar snabbt förbi..
I morse var det vasaloppet som gällde. Sedan var det dags att motionera bilen, vi tog därför en sväng till solna centrum.  Passade på att shoppa ibumetin (Hej visdomstand som växer), mascara, hårgrejs från Toni And Guy, lyckades även hitta en vårjacka. Hurra hurra! Brukar ha svårt att hitta vårjackor, har en tendens att alltid vara ute för sent.

Hemkommna blev det fika sedan lurade Tristan och jag med oss husse på prommis detta genom löften om varmchoklad vid koppartälten. Vi travade runt en bra stund. Tristan fick leka bergsget och klättra vid slottsruinen. När vi väl kom till koppartälten hade de precis stängt cafét, så det blev ingen varmchoklad. Vår prommis varade i över 2 h och resulterade i en skitgris-lagotto. 


Stora torterardagen

Enligt Tristan.
Vi har klippt klorna, klippt håret mellan trampdynorna. tristan hade stora hård bollar av sand/grus och hår.  Vi avslutade det hela med att rycka håret i öronen. Tristan och jag tog sedan en långprommis runt Haga i spöregn.  Husse ville inte följa med eftersom han inte har några regnkläder. När vi kom hem blev det bad och schamponering av Trisse. Huu vad man utsätts för säger Tristan. Nu sitter han och nästan skakar, tror nog att han fryser. Ska svepa in honom i en filt och mysa lite.

Mars mars måne jag kan lura dig till skåne.

Å så var det Mars. Vart tog februari vägen? Här i sthlm är det regn regn regn. Varför kan det inte vara sol när jag är ledig? I går kväll totalslocknade jag i soffan vid 21-tiden vid 01.30 tyckte J att jag skulle förflytta mig tll sängen. Vid 08 vaknade jag till och Tristan kom tassande och luktade på mig för att se om jag var vaken, låtsades som om jag sov så han suckade och lade sig ned igen. Morgonprommis i regnet där vi mötte ännu en lagotto, ännu en nedrakad en.. Han urrade massa åt Tristan. så vi travade vidare, sedan mötte vi Simon och Thomas från tv 3.

Nu softar vi i soffan och funderar på vad vi ska pyssla med i dag. Blir väl en långis i Haga parken i regnet.. :P

RSS 2.0