Vi vill

önska er alla ett GOTT NYTT ÅR!

Det smälls så satans mycket raketer här omkring och har så gjort ett par timmar, antar att det kommer att fortsätta ett par timmar till.. Tristan är lyckligtvis inte särskilt påverkad, visst reagerar han när vi är ute men han tycks inte vara särskilt rädd. Ju närmre tolvslaget vi kommer desto mer smäller det så jag tror att vi undviker att gå ut då... Dumt att utsätta honom i onödan..
Inte långt från oss ligger vanadislunden uppe på en höjd, med finfin utsikt över sthlm anar att det skulle vara väldigt trevligt att stå där vid tolvslaget och titta fyrverkerierna över sthlm, men vi stannar hemma hos Trisse.

Både J och jag är oförskämt mätta efter en väldigt smaskig middag. Nu ska jag powernappa en stund så att jag orkar vara vaken vid tolvslaget. Är ett rätt trött litet djur i kväll, klockan ringde 5.15 och det var rätt mycket på jobbet i dag.

Nästa år ska jag skriva klart min summering av 2008, påbörjade den i går men hann inte bli klar.

Ingen tvekan

om vad det är för hund jag har, dvs att det är en tryffelhund.
När vi var hemma hos mamma och pappa var mams och jag ute och lade spår åt hundarna. Varken jag eller Tristan är vana spårare och varje gång är det samma sak; Tristan letar bara tryffel.
Men övning ger färdighet, någon gång fattar han kanske gallopen?   

Back in the town

I går kväll var Tristan och jag tillbaka hemma i sthlm. Skönt att komma hem och sova i sin egen säng igen, även om det alltid är trevligt att vara hemma hos mams och paps.
I dag var det dags att återvända till jobbet efter 1 veckas ledighet. Skulle städa medicinrummet men jag hann inte så långt då jag var tvungen att hjälpa mina kollegor med att ge en cytostatikakur. Dock var det en lugn start på arbetsveckan.

Tänk att det bara är några dagar kvar på detta år, det har gått otroligt fort. vad vi ska göra på nyårsafton är det ingen som vet. Jag jobbar på dagen och kväll dagen efter. Det blir väl en lugn kväll med någon god mat.  

Juldagsmorgonen

När vi gick vår morgonprommis (vid 11-snåret) var det strålande väder; snö, minusgrader och solsken.
 

Tristan och Fixa spanar


Är det någon sork hemma i dag? Hallå herr Sork!


Var det någon som sa något?


Sa ni godis? Då kommer vi! Ingen panik, alla på en gång.


Springa springa springa...


Under en skogsprommis måste man leta tryffel.

Julen i bilder

Så nu har vi äntligen fixat med photoshop i datorn. Det största bekymmret var att få datorn att hitta kameran.
Skam den som ger sig.


Tristan och jag myser framför Kalle



Så här pigga och glada är vi när vi tittar på Kalle. (eller så är det paltkoma efter maten)


Malthe och Tristan tycker att det är dödstråkigt att vänta på tomten.
Kommer han inte snart?


Det flygande barnet var det full fart på...


Sedan kom han... Tomten blev inte lite utskälld...


Tristan fick paket av tomten


Vad då? Fick man inte öppna paketen på en gång?


Fixa blev tyst när hon fick sitt paket...

Jul 2008

Då var julafton 2008 avklarad. Rätt smärtfritt och lungt. Vi har haft en mycket lugn och trevlig dag.
När vi vaknade i morse snöade det. Hurra hurra! Det blev en vit jul till sist. Morgonprommis i snön gjorde snögottosarna svårt nöjda.
Jag hoppas att alla där ute har haft en mysig julafton med god mat och trevligt sällskap.
I år hade vi bestämt att vi endast skulle köpa julklappar till de minsta, dvs M & W. Men hundarna fick även varsitt paket som de glatt smaskade i sig, i alla fall Tristan.
När J for till gotland i söndags lämnade han ett paket till mig, det fick följa med hit och öppnades ikväll. Paketet innehöll det som jag sitter och skriver detta inlägg på, en ny laptop.
Säg, har jag inte jordens bästa sambo?
En ny dator var precis vad jag behövde.:D
Nä nu ska jag ta och krypa i säng.
Bilder från dagen kanske jag bjuder på i morgon

GOD JUL

Vi vill önska er alla ute i bloggvärlden en GOD JUL!



(Basta och Fixa ser fina och glada ut medan Tristan mest ser missnöjd ut)

Glömsk

Helgen som var köpte J och jag julkort som vi skulle skicka.. De ligger fortfarande kvar på köksbordet. Och nu känns det inte som om det är någon idé att skicka.. Nästa år... då då lovar jag att det kommer julkort.. I dag fick vi julkort från 2 st olika Erikor, tack så mycket. Det jag däremot ska göra är ett Tristanjulkort som jag kommer maila ut till lite folk.. på måndag kanske jag får tid till det?! I kväll och hela helgen är det jobbe jobbe som gäller. Hoppas att mina lustiga skor har kommit. :D Hoppas även att det blir en lugn helg, men med tanke på att vi går ned i antal patienter inför helgen, dvs 10 (i vanliga fall har vi 12-14 + eventuella överbeläggningar) så kanske det blir lungt? På måndag stänger vår avdelning inför jul och nyår, får jobba på en annan avdelning under tiden. Ha en trevlig kväll! Tjing tjing!

Mina planer

för dagen höll inte. Har inte alls hunnit köpa julklappar och nu har jag tvättid.. Men hey jag har ju hela tisdagen på mig, då är det säkert inge folk ute på stan i örebro.
Eller några julklappar har jag hunnit köpa, dels varsin till boysen och så har jag köpt till mig själv. Från jobbet fick vi nämligen presentkort på åhlens så jag lade till lite pengar och fick ett cliniqueset. I lööve cliniques produkter.  

Inte helt oväntat men bilen gick inte genom besiktningen.. Handbromsen tog inte på vänster bak och avgassystemet läckte på något ställe.. Nu har pappa och farfar något att göra i julveckan :D

Well nu är det ned i tvättstugan som gäller...

Julfin

Tristan skulle behova få sig ett julbad, bli lite kammad och tovutredd, få klorna klippta osv. Frågan är dock när jag ska hinna med det. Får nog bli nästa vecka när vi är hemma hos mamma och pappa.
 I morgon är jag ledig men har en massa andra saker att göra. Har ännu inte köpt en endaste julklapp så det måste jag ta tag i i morgon. I år ska vi dock bara köpa julklappar åt barnen dvs Malthe och Wincent. Skönt att inte behöva jaga runt för mycket. Att köpa till M & W är aldrig svårt. Ska dock köpa julklappar åt J också, har ingen aning om vad jag ska hitta på till honom.. 
Ska även och besiktiga bilen under eftermiddagen i morgon, den lär ju aldrig gå igenom... :P Alltid är det något.. Innan besiktningen ska jag släppa in städerskan. Det känns dock som lite bortkastade pengar med städning den här tiden på året, måste ju dammsuga var och varannan dag i alla fall. Tristan drar in så jäkla mycket grus och skit. GE MIG MINUSGRADER! tack! Förra städningen ska enligt rykten bli gratis eftersom vi ringde och gnällde om att de hade lämnat soporna i hallen som Tristan sedan slaktade... Den städningen var om något onödig. Detta med tanke på att det dagen efter kom en massa lagotto instormandes i lägenheten. En lagotto = skitigt, många lagotto = ännu mer skitigt om det nu går. Men ack så trevligt besök var det. :D Jag hoppas att de snart vill komma och smutsa ned igen.. Fast jag vet någon som inte tänker komma på besök förs det är sommar och torrt. Komma och påstå att det är smutsigt i sthlm. ;) Jag är glad att jag har en hund som är brunskimmel som smutsen inte syns på...   

På tisdag ska även jag bli julfin. Har lyckats få en tid hos min frisör. :D Kan behövas..

Tjing tjing!

Dålig väckarklocka

J ringde i dag och påpekade vilken dålig väckarklocka Tristan är. Tristan hade nämligen inte väckt J förs vid 09-tiden i morse. Gissa vem som fick bråttom till jobbet då *s*.
Det är tur att J har flexibla arbetstider.. för Tristan är inget säkert kort när det gäller väckning. Mig brukar han dock väcka med J kan sova genom det mesta. De mornar när Tristan och jag går upp 05.10 så är det ju självklart att Tristan är trött och sover igen vid 09-tiden.. Det skulle jag också göra om jag kunde.

bytt är bytt

och kommer aldrig åter.
I helgen jobbar jag och det visade sig fattas folk på söndag, erbjöd mig då att jobba heldag mot att få vara ledig på måndagen. Så nu jobbar jag onsdag-, fredag- och  lördagkväll, heldag söndag för att sedan vara ledig i 7 härliga dagar :D Sweetness! Detta innebär att jag kan komma iväg mot örebrotrakten tidigt på måndag morgon/förmiddag.

Förövrigt så fick jag i går eftermiddag ett sms att min cykeln nu är färdig att hämtas, undra när det ska kunna klämmas in?

Söndag

Huu varför går alltid helgerna så himla snabbt? Borde man inte jobba två dagar per vecka och vara ledig 5?

I går var vi på Tristanmat-jakt. Håller på att köra in honom på ett annat foder. Han var nämligen ofta taskig i kistan av det fodret han åt tidigare (vet ej om det kanske är så att antibiotikan han åt i höstas förstörde de goda magbakterierna) . Så nu håller jag på att köra in honom på pro plans foder för känsliga magar med lamm och ris och hittills är han perfekt i magen. Nu återstår det bara att hitta ställen som säljer fodret och det har jag hittat, dels granngården och så har de det på Ellios hund och katt som inte ligger långt från oss. Var ute efter en 7 kg säck för det känns dumt att köpa  en 15 kg säck innan jag vet att han verkligen funkar på det. Men ingen av ovannämnda hade 7 kgs säckar så det blev en 3 kg till..
 
När vi ändå var ute och for förbi gärdet i går så blev det en prommis där, därefter en sväng ut till solna centrum där jag köpte ett nytt trådlöstnätverkskort till min dator så nu kan jag surfa på min dator igen.. :D

För denna dag hade vi flera planer och vi hann med de flesta. En plan var att Pelle skulle komma och hjälpa mig köra min cykel tillbaka dit jag köpte den. Här i veckan så gick det inte längre att trampa + lite andra saker som inte funkar. Jäkla skitcykel! Nu är den i alla fall inlämnad och i veckan får jag hämta den igen, hur jag nu ska få hem den är en annan fråga som jag löser då...
Efter cykelinlämnandet blev det fika hemma hos La Famiglia, trevligt som vanligt. :D Dock så hann vi inte med någon lagottoprommis men det får vi ta i mellandagarna. Planen var även att titta på filmen med lagotto som letar tryffel men det hann vi inte med men vi fick låna med oss filmen hem :D

Åter inne i stan igen så dök Js bror upp. Han har fyllt år så vi bjöd honom på mat på Jimmys Steakhouse på birger jarlsgatan. Supergoda hamburgare. När vi kom hem blev det lagottomys och tryffelfilmen.

Spår

Det bara regnar och regnar ute.. Vilket innebär dödssmutsig lagotto. Vi har kommit på att Tristan förmodligen går runt och spanar efter saker på bordet på när vi är borta. Det är nämligen misstänkta svarta tassavtryck på duken vid bordskanterna...
När jag kom hem från jobbet nu på eftermiddagen möttes jag av en plattgotto. Tristan ser fruktansvärt rolig ut när halva han är platt. Plattheten kommer av att vara ute i regnet och sedan lägga sig och sova, halva ansiktshalvan såg helt intryckt ut på honom.

I kväll får Tristan och jag mysa själva, husse är på julfest med jobbet. Det blir till att slappa i soffan, läsa lagottonytt, kanske glo på någon film men framför allt så ska vi mumsa ostbågar, något som både Tristan och jag gillar...

I dag på jobbet var det någon skoförsäljare där och försökte lura på oss skor.. Jag brukar undvika sånt men i dag blev jag lurad till ett köp.. När jag började för snart ett år sedan skulle jag köpa nya jobbarskor, det har fortfarande inte blivit av, förs i dag. Eftersom jag går och står mycket i jobbet känns det rätt viktigt med bra skor. Hittade två par som jag fastnade för och jag velade fram och tillbaka rätt länge innan jag bestämde mig. Skorna jag har beställt finns på denna länk, jättelustiga skor. det tog ett tag innan jag lärde mig gå i dem. Men de blir nog suveräna att kuta omkring i på jobbet, man riktigt svävade fram i dem.

Tjing tjing!

Bilder

Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder från helgen som var. Tyvärr fick jag inte med någon bra bild på Tristan när han har sin tomteluva på sig. Får ta en bild någon annan dag. Tomteluvan var en gåva från Salma. Tristan fick även ett gosedjur av Salma men den får han inte ha för då blir det bara slakt. Av Ofelia fick Tristan en påse med mumsigt godis. Tristan tackar än en gång. Och jag tackar Mia för det helt suveräna schampoo och balsam jag fick. Jag är helt beroende av det, om jag inte hittar det här i sthlm så kommer Mia få skicka till mig med post.


Ofelia i tomteluvan


Basta slappar i soffan


Salma busar runt i vår säng och laddar inför morgondagen...


Nästa dag


Salma väntar på sin tur.


Mindre bra bild, på tok för mörk. Men med i bild är jag och Basta, Lilian och Bea, Teta och Freja.


Ulrika och Ofelia visar vart skåpet ska stå


Fixa fick äntligen vara med på bild.


Tjusige MS Gibzon tog sitt andra cert


Gibzons tjusige pappa Kevin var också med. Visad av sin duktiga 12-åriga handler/matte.

Vet inte

riktigt vart jag ska börja.
Det har varit en fantastiskt trevlig och rolig helg. Tyvärr går tiden så snabbt när man har skoj.

Men vi börjar väl från början?!
I lördags förmiddag fick vi finbesök, Ulrika och Ofelia kom nämligen på besök. Vi pratade lagotto och fikade sedan blev det dags att möta Mia och Salma vid centralen så det blev en promenad dit och hem. Tyvärr hann vi aldrig visa dem något av alla våra fina promenadställen. Eftermiddagen spenderades i samma anda som förmiddagen dvs lagottoprat och lagottomys. Ulrika och Ofelia återvände till familjen och istället dök mamma och tjejerna upp. Fyra lagotto i en lägenhet och det märktes knappt.. Ok det var vissa som förde lite oväsen nattetid men annars så...

I går morse ringde klockan tidigt. Upp och i väg till Älvsjö för att ha en trevlig dag på utställningen på mässan. Tristan som inte var anmäld (han är fortfarande väldigt korthårig) fick inte följa med och han blev jätteledsen. När jag kom hem på eftermiddagen berättade J att han hade vaknat av att Tristan gick runt och pep och skällde (Tristan skäller nästan aldrig) efter att vi hade gått. Sedan hade han hoppat upp i sängen och lagt sig med huvudet på Js bröstkorg och suckat djupt.
Det var som sagt en supertrevlig dag på mässan. Alltid lika roligt att träffa alla trevliga människor, ingen nämnd och ingen glömd. Men jag vill rikta ett extra stort tack till Mia och Ulrika för en supertrevlig helg. Det var såå roligt att ni kom och hälsade på oss, synd att ni bor så långt bort.
Hade planer på att shoppa ett nytt koppel till prinsen men det var så satans mycket folk så mamma och jag orkade inte tränga oss fram. Får bli en annan gång..

När jag kom hem hade jag så ont i mina ben och fötter att jag helst bara ville ligga i soffan men J hade andra planer. Han hade nämligen röjt lite i källarförrådet och tyckte att det var dags att ställa ned balkongmöblerna.. Och jag hade inget annat val än att hjälpa till... Somnade sedan tidigt i soffan, säkert redan vid 20-tiden.
Känns som om jag hade behövt vara ledig i dag efter denna helg, men det är bara att jobba på.. Nu har jag ju inte varit på avdelningen på en vecka eftersom det var kurs förra veckan så det ska bli roligt att komma tillbaka.

tjing tjing!  

I-landsproblem

Återigen en dag då jag hade förväntat mig att komma hem till en nystädad och väldoftande lägenhet...
och visst, den har säkert varit ren en stund i alla fall.
Sedan har Mr. Lagotto haft slaktfest, De jäkla puckona har tömt soporna och sedan ställt påsarna i hallen = skräp och tebös i heela hallen. Bara att börja dammsuga. Jag blir så jäkla irriterad, jag kan tömma mina sopor själv och om de skall envisas med att göra det får de banne mig ta med dem ut också.. Lyckligtvis så hade jag tömt soporna i går eller om det var i förrgår så det fanns inte så mycket i. Men det finns lite rester efter chokladen jag bakade med i går.. Lyckligtvis är det små mängder...
Nu återstår det att se om Tristan blir dålig efter att ha tuggat i sig något..

Vad falls!

Hade sett fram emot att få komma hem till en nystädad och ren lägenhet i dag. Det är ju nämligen en sådan torsdag som inträffar var 14:e dag. Eftersom vi fortfarande inte gjort någon extranykel så for J hem för att släppa in dem. Men det dök aldrig upp någon, det hade missats att boka in oss. Efter lite tjurande så fixade de någon som kommer i morgon istället. Puh! Då slipper jag städa själv, för det har jag verkligen inte tid med.
Tristan skall städa sin biabädd så att den är ren och fin nu när sveriges snyggaste lagottotjejer kommer på besök på lördag.

Återigen har min trådlösanätverksgrej åkt i golvet och är ÅTERIGEN trasig. Suck!

Tjing Tjing!

Äckligt

Tristan och jag var med om en riktigt äcklig grej i morse... Vi träffade på en 12-veckors lagottovalp. Såå äckligt söt. Kursen flyter på.. bara två dagar kvar. Det är intressant och ganska lärorikt, har nämligen redan koll på mycket av det som sägs. Detta är en kurs jag borde ha gått för 6 månader sedan. Vii har väldigt roligt och trevligt, tyvärr är det så att vi måste kämpa för att hålla våra ögon öppna. Det är inte på grund av bristande intresse utan det är det där att sitta stilla som är problematiskt. Sitter just nu och väntar på att mina saffransbiscotti skall rostas färdigt så att Tristan och jag kan gå ut på prommis sedan. På söndag är det ju utställning (dock utan Tristan) och då måste vi som vanligt ha gott fika. Jag kommer att bidra med saffransbiscotti, mjukpepparkaka (alt i muffinsform) och pepparkakstryfflar.

Kurs

Denna vecka är jag på kurs, huu vad trött man blir av att sitta stilla och lyssna på föreläsningar hela dagen när man är van vid att alltid vara på språng. I går jobbade jag heldag, 7-21.30. Massor att göra och massor av patienter och vi var bara 2 syrror... Men det gick det med, dagen gick snabbt. Att jobba heldag är ju inget att rekommendera men hade jag inte gjort det hade jag fått jobba 8 dagar i raken inklusive kursen. Men nu blir det bara 6 dagar i rad i och med att jag bytt och trixat. En annan anledning till att jag bytte och trixade var att J och jag i fredags var bjudna på disputationsmiddag och då kunde jag ju inte jobba... Middagen var mycket trevlig. Det serverades julbord och gott rödvin och naturligtvis trevligt sällskap.

RSS 2.0