Blötgotto

Det verkligen spöregnar ute. Tristan ser ut som en dränkt katt efter vår lilla prommis. Han är inte alls särskilt förtjust i när det regnar så här mycket. helst vill han gå med mig under paraplyet. Jag har lagt ned projektet att cykla till jobbet. Tar bussen istället. Nu missade jag bussen som precis gick, nästa går om 30 min. Kommer då i lagom tid till jobbet, har en tendes att alltid komma på tok för tidigt annars..

hmm nu åskar det också..

Ny vecka, nya tag.

Då var det måndag igen och månadens sista dag. Vart tog juni vägen? Nu laddar vi inför helgen. Hade sett framemot att få lite nattgäster under helgen men det blir bara mamma och tjejerna som kommer att sova här.

Var på väg att skriva ett inlägg i går kväll men så orkade jag inte. I går var jag ledig men vaknade rätt tidigt i alla fall, herr J hade bokat tvättstugan vid 07.00. Han fick snällt tvätta själv medan jag slumrade vidare. Medan tvätten tvättades rastades Tristan och nybakat bröd inköptes sedan var det dags för undertecknad att stiga upp. Gårdagen bara försvann i ett naffs, vet inte vad vi gjorde förutom att storhandla. Men det är rätt skönt att göra ingenting.

I dag började Tristan och jag med att springa vår runda. Att springa i regn var jäkligt skönt.
Förövrigt så har jag precis fått tag på DHL och fått reda på att mitt paket ligger i uppsala och väntar på att bli hämtat. Har mailat säljaren att de får faxa dit att de vill att paketet skall skickas till rätt adress. Jag har inte tid att åka till uppsala och hämta det. Sedan har jag fått tag på 4 djupa tallrikar som finns här i stockholm. Ska försöka få tid och ork att åka och hämta dem någon kväll i veckan.
I dag är det kvällspass som gäller. Så nu ska jag göra mig i ordning, stoppa något i kistan, rasta Tristan och sedan hojja till arbeit.   

ha en trevlig dag!

mör

Efter nästan 15 h på jobbet är jag rätt trött. Så nu säger jag god natt

Dum idé

När jag sa att jag kunde jobba extra imorgon lät det som en god idé. Sedan fick jag för mig att det verkade som en ännu bättre idé att jobba heldag, dvs 7-21.30.
Nu verkar det mest idiotiskt.
FAN!
Men när lönen kommer blir det desto trevligare.
Får gå och mässa kvalificeradövertid i morgon för att motivera mig.

Jäkla puckon

Tror att jag har nämnt tidigare att rörstrand har slutat med det porslinet som jag samlar på. Därmed så letar jag med ljus och lykta efter det soms saknas. Det som saknas är 7 stycken djupa tallrikar och 10 st kaffekoppar. Förra veckan vann jag auktion på tradera så nu har jag 12 stycken förrättstallrikar. När auktionen var avslutad kom jag på att min gamla adress i uppsala stod på tradera. Uppdaterade adressen och mailade säljarna TVÅ gånger att det var ny adress. I går ringde dhl att de var utanför huset när jag var ute med Tristan, när jagkom hem 10 min senare var det ingen där. Hmmm.. började ana oråd, ringde upp killen och japp, han stod i uppsala. Paketet skulle gå tillbaka till terminalen. I dag har jag ringt terminalen och de kan inte hitta det, jag måste ha sändningsnummer och det har jag inte. Har ringt säljaren på två olika nummer, men inget svar. De är på semester. Har även mailat men anar att jag inte kommer få något svar. JÄKLA PUCKON. De lär ju få stå för den extra frakten som jag anar kommer bli.. jag har ju upplyst dem om den nya adressen. Återser att se vad som händer. Nu ska jag gå och köpa hundmat åt Trissenisse

Inget köping

Det blir nog inget köping för oss, mamma ska inte dit och inte någon annan heller verkar det som, så vi tar det lungt den helgen istället.

Jäkla ugn

I går började jag fundera lite smått vad jag ska baka till nästa helg, för visst ska vi väl fika?
Kom på en sak som jag ska baka, en sorts kakor. Eftersom mina senaste kakor blev lite lätt misslyckade så provbakade jag dessa kakor i går och dessa blev också misslyckade. Jäkla gasugn!
Whut to do?
Ska göra ett nytt försök en annan dag men på ett annat sätt. Får se om det går. Gårdagens kakor blev ju goda men det blev ju inga cookies utan mer havreflarnsstuk.


Tristan och jag började dagen med att springa, igen. Gud så duktiga vi är. Fast en gång var Trisse mindre duktig, det var när han vek av rakt in i skogen när jag inte var beredd. Han höll på att dra omkull mig, jäkla hund. Det gäller att hänga med i svängarna. I dag är det kvällspass som gäller. Undra om vi fortfarande har hundra överbeläggningar :P

Köpings varande eller icke varande

Hmm i morgon är sista anmälningsdagen till utställningen i köping. Undra om man ska anmäla eller inte?!
Någon annan som ska dit?

Chock

I morse fick jag ett konstigt infall. Ett infall som inte drabbat mig på många många måååånga år. Jag kom på att jag ska ut och springa. Släpade med mig Tristan ut i spåren i Lilljanskogen. Valde ett annat spår än det som vi brukar gå, detta spår har vi aldrig gått tidigare (och än mindre sprungit). Problemet i lilljan är att det är jäkligt mycket backar men jag hade draghjälp. Var tveksam om jag ens skulle kunna springa med Tristan. Tänkte att han kommer säkert kuta som en idot och stanna för att kissa stup i kvarten. Men där fick jag, han travade fint brevid min sida, utan att dra  och i uppförsbackar så manade jag på honom så att han sprang fortare och jag fick draghjälp. Jag har inte tränat sedan gamla kungen dog så jag orkade inte springa så långt. Men jag varierade springa med att gå snabbt. Problemet är att jag kan inte jogga utan jag måste kuta på ganska fort (beroende på vad man jämför med) och då tar jag ut mig på en gång, är garanterat ingen långdistanslöpare. Men men nu ska jag försöka komma mig för att springa ett par gånger i veckan för att få upp flåset och orka längre sträckor. Och Tristan verkade tycka att det var roligt också. Jag skulle dock behöva någon som påminner mig om att jag ska ut och springa. När jag bodde i Uppsala hade jag ju Maria som släpade mig med på träning, tänk så duktiga vi var när vi gick på spinning 2 ggr/vecka och på pass 2ggr/vecka. Det var ett tag sedan. Eftersom jag har svårt att komma mig för att komma i väg och träna eftersom jag måste hem och ut med Tristan efter jobbet så är det ju passande att motionera samtidigt som jag är ute med Trisse.  

I morgon kommer jag inte kunna röra mig :P

Mysgotto

Tristan aka tröttgotto


Djur

Tristan och jag började som vanligt morgonen med en långprommis. På spåret i Lilljansskogen fick vi syn på en groda. Tristan blev helt till sig och när grodan hoppade så hoppade Tristan, de såg väldigt lustiga ut. Sedan fick vi syn på två ekorrar, så söta så. Dessa försökte Tristan dock inte härma. 
När vi kom hem lämnade jag Tristan för att gå till bageriet och köpa bröd. När jag kom hem dukade jag upp frukosten på balkongen sedan väckte vi J. När vi sedan mumsade i oss frukosten (har hittat ett nytt favoritbröd, hasselnötsbröd, sååå gott) ute på balkongen kom det en fiskmås seglandes. Det var ganska tydligt att han var ute efter vår frukost. Han parkerade på ett tak i närheten av balkong och där satt han sedan och stirrade på oss, precis som om han tänkte, ge mig lite mat. Måsen gjorde sina närmanden men flög sedan i väg. Otäcka djur! 

I dag jobbar jag kväll, ska jobba hela helgen men får ju i alla fall storhelgstillägg. Funderar på om jag ska ta ett extra pass nästa helg, såg närmligen lönespecen för kommande lönen och det är så värt att jobba extra. De två dagarna jag jobbade extra i maj gav löjligt mycket pengar. Tyvärr så drog mina sjukdagar av löjligt mycket pengar.  :P Denna månad har jag inte jobbar något extra än, ska försöka göra det nästa helg, lite beroende på vissa omständigheter. 

Ha en trevlig dag!

Trevlig midsommar

till alla där ute.


Jordens sämsta lagotto.

Det är vad jag har. I alla fall när det gäller att fånga godis i luften. Jag kastar och Tristan han tittar åt fel håll, är för snabb eller för långsam. Han ser jätterolig och fånig ut när han biter i luften. Men roligt har vi i alla fall. Gömde även godis som han sedan fick söka rätt på. Så roligt så roligt. Har även börjat använda klicker och klicka in saker även det är jätteskoj tycker Tristan, det innebär ju godis.

Lagottopäls

I morse när Trisse och jag var ute och gick vår morgonprommis träffade vi på den 15 åriga gamla damen och hennes matte. Har inte träffat dem på över 14 dagar så vi gjorde sällskap en bit. Hon berättade att det fanns en lagottovalp där hon bor. Svarade att jag hade hört rykten om den ska finnas men att jag ännu inte sett eller träffat på den. Kvinnan berättade sedan att hon hade frågat lagottovalpens matte hur man skötte pälsen och fått till svar: man behöver inte göra någonting med pälsen. Oj oj oj! Stackars oupplysta matte. Jag berättade för kvinnan hur jag sköter Tristans päls och hur mycket jobb det är med pälsen + att jag visade vilka tovor det blir om man inte håller efter pälsen. Undra vart den där kvinnan har köpt lagotto någonstans och vad är det för uppfödare som inte upplyser sina valpköpare om hur de ska sköta pälsen. Eller är det någon som läser här som inte heller gör någonting med sina lagottos pälsar? För några månader sedan träffade jag en kvinna som hade en lagottotik på 11 månader, och när hon pratade om sin lagotto så lät det som om hon hade en helt annan ras. Hon pratade om att det var så bra med lagotto för de blev inte skitiga, de fällde inte, ingen pälsvård osv. Jag blev så förbluffad att jag inte kom mig för att säga någonting, tänkte dock, är det verkligen en lagotto du har?!

Konstigt

I går hade jag så ont i ryggen att jag knappt kunde röra mig. I dag känner jag mig nästan som vanligt. Har knappt ont *ta i trä*. Förövrigt så kom gotlandsmaffian i går kväll för att sova en natt här. Och i dag så for de vidare ner mot Italien. Får hoppas att de får en trevlig semester. Förövrigt nr 2 så insåg jag för en stund sedan vilken jävla tov-boll Tristan är. Jösses vad mycket tovor han har. Har inte rört hans päls på bra länge nu så det är inte konstigt om han är tovig. På tisdag är jag ledig, då får det bli den stora lagottotvagardagen! Ett bad och tovutredning står på listan. Sedan hoppas jag att Lotta har tid att klippa Tristan inför WDS och WDLRS. Nu ska jag ge mig ut på lysrörsjakt!

Lås

För några veckor sedan eller om det till och med är en månad sedan så hade jag vissa problem med att komma in i lägenheten efter att ha varit ute på prommis med Trisse. Vårt lås har krånglat hela tiden vi har bott här och då för en månad sedan kom jag inte in utan en låssmed var tvungen att komma och få upp dörren åt mig. Han sa att låset var trasig och att vi inte borde använda det. han erbjöd sig att byta det för en kostnad på 2500-3000 + att han tog 1000 för att komma och öppna dörren åt oss. Vi valde att avvata för att höra med ordförande i vår förening om vi ska stå för det eller föreningen. Ordförande sa att de skulle stå för det och hon skulle kontakta låsfirman som föreningen brukar anlita. Vi väntade och väntade, sedan visade sig att låsfirman var snabb de hade varit här samma dag som hon ringde, bara det att de hade missuppfattat saker och ting och bytt låset i porten (puckon). ordförande skulle prata med dem, veckorna gick och vi antog att de hade mycket att göra därav väntetiden. I söndags tröttnade J och pratade med ordförande som blev förvånad att de inte hade kommit och bytt låset, hon antog att de hade gjort det och vi trodde att de skulle höra av sig. Hur som så var de äntligen här i går och bytte låset, det visade sig dock att det kärvade i alla fall.  Så han fick  borra bort en grej i dörrkarmen. Han ställde sig frågande till hur vi lyckats låsa/låsa upp dörren överhuvudtaget. Med våld och fula ord svarade jag.

Men nu så går det så smidigt att låsa,  hurra hurra!

Tisdag

Det gick helt ok att jobba i går. Kände mig dock väldigt trött i ryggen redan klockan 10.00 efter att ha varit i gång i 3 h. Ville helst lägga mig ned och vila men det gick inte för sig. Hur som så var det skoj att vara tillbaka på jobbet.
Eftersom jag skulle ha jobbat i helgen som var och ska jobba i helgen så är jag ledig i dag och i morgon. Vilket är tur för i dag har jag jätteont i ryggen igen. Jäkla skitrygg!
Nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan göra lite ärenden.

Back to reality

Hoppla hoppla, i morgon är det måndag igen. Ska göra ett försök att jobba, ryggen känns bättre så det ska nog gå. I morgon går vi ned på sommarbeläggning, dvs en avdelning stänger, den avdelningenspersonal kommer till vår avdelning och vår avdelning går ned i patientbeläggning. Men jag anar att vi kommer ha överbeläggning mest hela tiden. Insåg precis att min cykel står kvar vid jobbet, så det blir till att ta bussen i morgon. 

I morse vaknade jag på ett väldigt mysigt sätt. Vaknade av att det kom en viss liten Trissenisse uppsmygandes i sängen för att mysa ned sig mellan mig och J. Sedan låg han där på rygg och snarkade i mitt öra. Mmmmysgotto är vad han är. Under förmiddagen roade vi oss med att städa och röja undan en massa saker. Sedan begav J och jag oss ut på tur i bilen, bilen tog oss till Gustavsberg. Syftet var att leta efter porslinet jag samlar på i fabriksförsäljningen de har där. Dessvärre fanns endast assietter kvar och sådana har jag redan 12 stycken av. Plockade på mig lite andra småsaker bland annat pepparkaksformar i form av muminpappa, muminmamma och lilla My. Så söta! Hittade massa andra saker att köpa men det får bli en annan gång. När vi shoppat klart ville vi ha mat men det stället som såg trevligast ut var i färd med att stänga så det fick bli pizza men det var gott det med. Det var väldigt fint och mysigt nere i Gustavsberg hamn, dit lär vi nog åka fler gånger. När vi kom hem tog vi med oss Tristan ut på en promenad runt östermalm, med ett glasstopp på trappan till dramaten. 
Nu ska jag klippa och slipa ned mina naglar så att jag blir fit for fight inför morgondagen.     

Mysstund med Ia

Gjorde ett försök till att läsa, men Ia hade andra planer.


Gosa runt på Hannah


Mysa lite till.


Vill du också mysa lite J undrar Ia.


Sedan blev Tristan sur för att jag gosade med hans husse och matte så han möblerade om ansiktet på mig varav det lite skeva uttrycket.

Vakta gatan!

Vår gata här i stan har en ny väktare. Väktaren heter Ia och har stenkoll på vad som händer utanför.

Ska vi gå ut och gå nu?


Sötnosen Ia


Tristan är trött och blöt efter en prommis i regnet.

Både Tristan och Ia ligger nu nöjt och sover. Tristan på ena sidan av mig i soffan och Ia på andra sidan med huvudet på min mage och över höger arm vilket gör det svårt att skriva.

Bättre.

I går avancerade jag från sängen till soffan och i dag kan jag sitta korta stunder. Känner mig helt klart bättre i ryggen i dag. Skönt! Nu kanske jag kan jobba på måndag. Jobbade en del extra förra månaden, för extrapengar är trevligt men nu när jag har varit sjuk så blir det väl plus- minus-noll, kanske till och med minus. :P Oh well.. Sånt är livet.

Tristan har till och från de senaste dagarna varit lite kass i kistan, i går var han väldigt dålig i magen. Misstänker att han stoppat i sig något olämpligt ute. Så det var tur att jag var hemma med honom i går och kunde springa ut med jämna mellanrum. I går kväll och i morse var det ris till middag/frukost om man var lagotto nu är dock hans magen bättre. 

I morse vaknade jag till och misstänkte att det var okristligt tidigt eftersom jag inte ens hade blivit väckt av Tristan, vände på mig för att kolla vad klockan var: 08:30, hann tänka: konstigt att inte Tristan har väckt mig, sedan såg jag att Tristan låg på rygg med alla fyra tassar i vädret och huvudet på J:s arm. Så söta så!   

Nu väntar vi på att Tristans play-date för dagen ska komma. Är dock tveksam till om Tristan kommer busa så mycket.   

En humla

I går kväll under vår kvällsprommis sprang Tristan och jag på en Humlan. Humlan är en 3 årig lagottotjej. Humlans matte var nyinflyttad i området så de följde med oss på vår prommis. De var jättetrevliga och det var skoj med sällskap på prommisen. Tristan och Humlan fick springa av sig  i hundrastgården men de var totalt ointresserade av varandra. I söndags såg J och jag en lagotto som vi inte sett förut och det var denna Humlan. Egentligen bor Humlan hos sin husse men är hos matten ibland så vi lär nog träffa på dem fler gånger.  

Stulen tvättid

Hade bokat om gårdagens tvättid tills i dag. Tänkte att om jag bär ned lite åt gången så kan jag nog tvätta. När jag kom ned med första lasset stod det en kvinna i tvättstugan som hade tagit fel på tid. Men hon var jättetrevlig så jag orkade inte ens bli lite irriterad, kan ju lika gärna tvätta i morgon. Blev dock kvar nere i tvättstugan och babblade med henne i 30 minuter, mycket hundsnack blev det. Sedan fick jag en guidead visning av innergården, hon visade vart det fanns rabarber och persilja. Jag visste inte ens att det fanns. Hon hade tidigare varit ansvarig för innergården men nu är den rätt förfallen, ingen som engagerar sig och hon bor på landet hela somrarna så hon orkar inte bry sig om innergården längre.
Vi har en rätt fin innergård, men jag håller med henne, den skulle kunna bli finare och mer välvårdad. Nästa vecka har tydligen jag och J trädgårdsvecka. Vi får väl passa på och rensa lite ogräs då. Dvs om jag kan böja mig...

Beslut

Det blir inget jobb i helgen. Pratade med dem på jobbet och de tyckte som jag att det var bättre att jag var hemma och vilade ryggen och att de tar in en vikarie än att jag kommer och jobbar och sedan inser att det inte funkar. Så sant så..
Fick den smarta idén att om jag inte kan jobba kanske jag kan ta snålskjuts med La famiglia till Avesta för att vara maskot på utställningen där. Men tyvärr så ska inte de åka eftersom de är upptagna med annat. Men jag var välkommen att låna Ia om jag ville. Men det känns inte så aktullt att åka alla milen själv när jag inte ens ska visa Tristan.  Är även tveksam till att jag skulle kunna köra bil med min rygg, sitta brevid hade säkert inte varit några problem. Nu får jag vara hemma istället och gnälla på J att jag har tråkigt.

Samma lika

om inte värre.
Har nästan ännu mer ont i dag. Fan!
I dag under förmiddagen måste jag bestämma mig huruvida jag grejar att jobba i helgen eller inte. Just nu ser det mörkt ut!
Fan jag gillar inte att vara sjuk och hemma från jobbet. Men det är mycket som talar för att det inte blir något jobb.

Konstaterande

Man skulle ha varit i globen i går för att se Kylie. Fan att jag missade det!
Det fanns biljetter kvar men jag hade inte grejat att sitta eller stå i en massa timmar..

Passiviserad och uttråkad.

Fick i går kväll ännu en ordentlig smärtanfall när jag försökte resa på mig. Det gjorde så ont att jag höll på att svimma och kräkas. kvällen spenderades i sängen läsandes en bok eller datandes. Dagen hittills har spenderats likadant med en bok eller datandes. Ska väl strax pallra mig ut med Tristan på en liten prommis. Stackars Tristan som inte får några långprommisar. I morse var J tvungen att hjälpa mig på med kläderna, speciellt strumporna finns inte en chans att jag kan böja mig ned. Synd att det regnar ute och är svinkallt, annars hade jag klarat mig utan strumpor. Funderar på om jag ska försöka mig på att duscha om en stund, frågan är om jag får på min kläder igen.

Det är meningen att jag ska jobba i helgen men just nu ser det rätt mörkt ut på den fronten...  Har bokat tvätttid tills i eftermiddag men den får jag ta och boka om, kan inte bära ned tvätten till källaren. Måste nog ta och släpa mig till apoteket för att köpa smärtstillande efter att jag har varit ute med Tristan.

Lumbago

Hej ryggskott!
När jag cyklade till jobbet var jag dum nog att tänka tanken: jag har ju inte varit sjuk en enda gång sedan jag började jobbet.
Dum tanke! När jag höll på att byta om böjde jag mig ned för att ta fram mina tofflor eller om det var strumpor ur skåpet då small det till i ryggen. Aj aj aj!
Linkade upp till avdelningen i hopp om att det skulle gå över men icke. Insåg ganska snart att jag inte skulle kunna jobba, grejar inte att böja mig ned eller att lyfta saker och inte heller springa för den delen heller, vilket jag måste göra vid larm. Det var bara att ta sig hem igen. Cykeln lämnade jag kvar och letade på en buss hem istället. På bussen gjorde jag misstaget att sätta mig ned när jag sedan gick av (kom av i alla fall) bussen fick jag så satans ont att jag var tvungen att stå stilla i 5 minuter innan jag kunde kravla mig hem. Tristan blev i alla fall glad när jag kom hem. Att sitta är uteslutet men att ligga ned funkar. Men inte så bra som jag trodde, för någon timma sedan försökte jag ta mig upp men det gjorde så ont att det tog 20 minuter för mig att ta mig upp. När jag väl kom upp gjorde smärtan att jag var tvungen att lägga mig ned, gjorde ett nytt försök  och kom upp men då blev jag så illamående och svimfärdig av smärtan att jag var tvungen att lägga mig ned. Vilade en stund sedan kom jag upp gick då en liten sväng med Tristan. Det var tur att han inte gjorde nr 2 för det hade jag inte kunnat plocka upp.

Nu ska jag ringa och beklaga mig för mamma!

Gotland

Det har varit en trevlig helg med en del aktiviteter.

I onsdags kväll for J, jag och Tristan mot nynäshamn för att åka över till gotland. För att kunna åka bil till nynäshamn behöver man bensin i bilen för att få bensin i bilen måste man tanka. Inte alltför långt ifrån oss vid norra station finns en jet-mack men vi hade lite problem att komma dit. Det var fan enkelriktat överallt efter många om och men (och många svordomar) tog vi oss fram till pumparna. Väl i nynäs lämnade vi bilen på långtidsparkeringen. Båtresan över var lugn och ytterst lite vågor. Tristan hade fullt upp med att flörta med ett par pudeltjejer som dock var totalt ointresserade av honom. Väl framme i Visby blev vi hämtade av svärfar T och lillebror P. Hemma väntade svärmor B och hennes kusin I-M med te och smörgås. 
 
Torsdag: vaknade till av att T tog ut Tristan. Sov sedan gott vaknade vid 09.30 och tyckte att det var konstigt tyst i huset, travade upp och insåg att det endast var J och jag hemma. Strax efteråt kom B & I-M hem och de påtalade att vi 10.45 skulle vara på väg ned mot stan. Stress stress för att hinna duscha och slaffsa i sig frukost. Men i och med att vi endast hade en bil och var 6 pers + Js mormor S så fick chauffören åka två gånger = mer tid för mig att spackla mig.
Nere på stan väntade vi på att P skulle springa ut, många studenter och mycket folk var det men lyckades trots det att springa på Gabbi. Medan vi väntade på att studenterna skulle åka på sina vagnar slaffsade vi i oss glass nere i hamnen medan T hämtade Tristan (som var hemma och inte i någon varm bil). I-Ms man K och jag var lite wild and crazy och provade på banan/rödbeteglass. Det lät skumt men var jättegod. Senare under eftermiddagen/kvällen var det studentmottagning med en massa vänner och grannar. Det bjöds på smörgåstårta, tårta, frukt och kakor. Jag intog en strategisk plats i en skön liggsolstol där jag spenderade mesta delen av kvällen sippandes på rosévin och var social. Tristan minglade runt bland gästerna för att charma dem i hopp om att få smaka.

Fredag: Vaknade vid 09 av att Tristan verkade tycka att det var dags att gå upp, resten av huset sov och jag hade inte vaknat tidigare av att T tog ut Tristan så jag antog att Tristan ej fått mat eller varit ute. Tristan fick mat som han gladeligen mumsade i sig och när vi var på väg ut kom B och sa att T hade varit ute med Tristan en timme vid 06-tiden och att han hade fått mat. 
I och med det fina varma vädret ville vi åka och bada. och eftersom vi endast hade en bil (vi skulle ha tagit med vår) och även Tristan ville bada så for (T och K fick cykla) vi till Brissund. Vattennivån var jättelåg därmed var det väldigt väldigt långgrundt men är man lagotto bryr man sig inte utan plaskar nöjt runt. Jag var den enda som doppade mig, förutom Tristan då. När vi badat färdigt begav vi oss till krusmyntagården för att fika och shoppa. Köpte te, kryddor och brända mandlar. På kvällen när det var dags att sova tog jag med mig Tristan upp på övervåningen och medan jag tvättade av mig slumrade han i sängen. Trodde jag i alla fall, hörde hur något prasslade varpå jag skyndade mig ut ur badrummet, detta för att finna Tristan med en tom påse. HUNDJÄVELN hade ätit upp alla brändamandlarna. J och jag hade tagit 1 eller 2 var. Jäkla hund. 

Lördag: B, I-M och jag tog en shoppingtur på stan. I en butik hade de 20 % rabatt på min servise Mårbacka (som förörvrigt jäkla rörstrand ska sluta med) köpte 4 mattallrikar så nu har jag i alla fall 12 sådana. Shoppade lite andra småsaker så som mer te, mascara, läppglans och ett par skor. Välhemma igen stod maten på bordet. När maten var uppäten var det dags för I.-M och K att bege sig till fastlandet och norrland igen. Senare under kvällen åkte J, P, Tristan och jag ned till stan för att äta glass vid hamnen och trava runt i stan. 

Söndag: upp tidigt för att åka med båten som gick 08:35. Tristan var dock välkommen att stanna kvar på ön och jag höll på att lämna kvar honom men ångrade mig sedan. Skulle inte klara en hel vecka utan honom. Pudeltikarna från ditresan var med på samma båt men denna gång var Tristan totalt ointresserad och sov hela resan hem.      
Väl hemma möttes vi av snustorra blommor, min kära änglatrumpet som jag har haft ångest över hela helgen för att jag glömde den ute på balkongen, var den som hade tagit mest stryk men nu verkar den ha återhämtat sig. Hurra hurra!

Så! Då var helgen summerad, kan lägga till myggbett från hell och igelkottsafari.
naturligtvis hade jag glömt kameran hemma så jag har inte ett endaste kort att bjuda på.

Civilisation

Då är vi tillbaka i civilisationen igen. Har haft en supertrevlig helg. Men är på tok för trött och slö för att orka skriva ett ordentligt inlägg. 
Nu: slappa

Packad och klar

Nu har jag packat ned det mesta. Nu ska bara J komma hem och Tristan rastas. Vi har beslutat att vi tar bilen i alla fall men att den får stanna i nynäshamn. Båtbussarna är förjävla trånga att ta med hund på och pendeltågen går inte nu för att de håller på att bygga om spåren/vägen? istället går det ersättningsbussar. Så bil får det bli.

Skepp o hoj!

Tassar å valpar.

Tristan är inte längre särskilt halt så det var en sträckning som jag misstänkte. I går roade vi oss med att göra det som Tristan tycker är allra roligast. Att klippa håret mellan trampdynorna.. Han är så satans killig så han sparkar och har sig. Det värsta är baktassarna där behöver man bara pilla på tassarna och han sparkar. Jag har varit dålig på att hålla efter så nu var det mycket hår som skulle bort. Hår + sand = hårda päls/sandbollar mellan trampdynorna. Det var i alla fall inget i tassarna som orsakade haltningen. Under vår morgonprommis träffade vi på en 4 månaders lagottotjej. Sååå söt. Lär nog träffa på dem fler gånger :D Vi träffade även på en landseer-tjej på 5 månder, henne har vi träfat tidigare och hon växer verkligen så att det knakar. Hon försökte få i gång Tristan till bus men Tristan ville mest ligga i skuggan och ta det lungt. Mannen med landseertiken berättade att det finns en 8 veckors lagottotik i närheten. Jag har inte sett till dem ännu men med tanke på att jag går i området flera gånger per dag så lär jag snart träffa på dem. För några veckor sedan blev jag påhoppad av två barn i 10-års åldern som frågade om Tristan var en lagotto, de skulle nämligen hämta en lagotto om 1-2 veckor vilket borde ha varit i helgen. Det måste vara samma lagotto. Den ska vi spana efter. mmmm lagottopluppisar! :D

TT

Trevlige Tristan. Var precis ute och rastade Tristan. Vi gick genom en park och i ena ändan av parken satt det folk på gräsmattan och åt lunch. Naturligtvis valde Tristan att sätta sig precis framför dem to do number two. Den delen av parken där det inte var folk dög tydligen inte.. *S*

Sträckning

I går morse kom Tristan upp i sängen för att mysa, när han sedan hoppade ned såg jag hur han halkade på vårt rätt hala parkettgolv. Tyckte att det såg ut som om han sträckte sig men han visade ingenting. Eftersom det var så pass varmt i går blev det inga långprommisar förs på kvällen då det blev en tur i Lilljans, när vi kom hem snarkade Tristan en stund på balkongen när han senare rörde på sig såg jag att han haltade lite. Så jag antar att det var morgonens sträckning som gjorde sig till känna. Nu blir det vila ett par dagar och inga långprommisar.

Ingen lös skruv.

Började skriva på detta oinlägg i går kväll sedan ringde mamma och avbröt mig så då fortsätter jag nu istället. Då är denna söndag strax slut. Våra nya säng måste vara bekväm för jag sov ända till 09.30 i morse. Morgonprommis med inköp av nybakt bröd från bageriet blev det. När fruskosten var uppäten for vi ut på shoppingtur. På plantagen shoppades det blommor, på ikea sängkläder, garderobshandtag mm. meningen var att vi på ikea skulle köpa dynor till våra stolar men alla snygga dynor var slut. På rusta hittade vi dock fina dynor. Brummade sedan hem för att snygga till balkongen. Blommorna planterades och det piffades till. Så fint så fint blev det. Större delen av kvällen och eftermiddagen spenderades ute i solen på balkongen. Vi konstaterade dock att vi borde införskaffa en markis... Handtagen + knopparna vi köpte på ikea var tanken att vi skulle sätta på garderoberna för att göra dem lite snyggare, de handtagen som var är inte särskilt spännande. Fint blev det, problemet är att varken J eller jag får bort det sista handtaget, skruvarna sitter som berg. :P Någon som har några tips på hur man får loss skruvar?

Måndag, igen

Då var det ny vecka och nya tag som gäller. Denna vecka blir dock en kort arbetsvecka, härligt. Jobbar kväll i dag och i morgon och på onsdag är det dagpass. På onsdagkväll ror vi över till gotland för att spendera en långhelg där. Det vankas nämligen studentfest. Känns lite konstigt att åka över utan bil men det känns även som om projektet att ta sig över är ett snäpp mindre omständigt jämfört med när vi bodde i uppsala. Vi behöver ju inte direkt bilen när vi är på ön, bilen får följa med över i slutet av sommaren om vi ska på utställning.

RSS 2.0